×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Свлачища гризат Ахтопол след поройните дъждове, стресирани хора очакват да има жертви


Свлачища гризат Ахтопол след поройните дъждове, стресирани хора очакват да има жертви
Кметът на Ахтопол Станислав Димитров каза, че в момента има локализирани четири свлачища от едната страна на града и едно от северната
11 Септември 2023, Понеделник, 08:47 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Градът си отива, вайкат се местните жители, а водещият Златимир Йочев коментира, че можело скоро тази фраза да придобие реални размери

Опасни свлачище гризат Ахтопол. Ангелина Николова, чиято къща е на метри от урвата, предупреди, че много хора минават през лятото по уличката, която е до имота й и може някой да отиде в морето, а кметът Станислав Димитров каза пред бТВ, че в момента има локализирани четири свлачища от едната страна на града и едно от северната. 

Наши зрители ни сигнализираха, че от две години се опитват да привлекат вниманието на институциите към огромния проблем, каза пък водещата на „Тази сутрин“ Мария Цънцарова.

„Свлачището е захапало крайбрежната алея на Ахтопол, по която минават хиляди туристи. 
За проблема местните са сигнализирали институциите още преди три години, но след поройните дъждове още повече се е усложнил“, обясни кореспондентът Лора Стаматис.

Крайбрежната алея на Ахтопол може да отиде в морето. Кой ще поеме отговорността, ако се стигне до трагедия?

„Всяка години се смъква по малко земната маса. Имаше пет метра до оградата, а сега вижте какво е състоянието“, заяви пък Ангелина Николова. 

„Трябва да отиде къщата в морето и тогава ще се търсят пътища, но вече ще се е обърнала колата. Чувам, че Ахтопол не е включен в плана за управление като опасна зона. Притеснява ме, че този град си отива. Това ще се срути, защото никой не идва да види и не се обръща внимание. Дъждът провокира тези процеси, но те започнали отдавна“, коментира друга жена.

„Преди три години подадохме сигнал към министерството, а те до Община Царево. Дойдоха, разгледаха, но няма никакъв резултат. Сега сме подали втори сигнал до министерството. Очакваме институциите да направят нещо, защото вече е изключително опасно, трудно е да се минава. Трябва да се укрепи брега, защото може да има жертви“, разказва Огняна Илиева.

Нужно е спешно да започне брегоукрепването, за да няма отнесени къщи и хора в морето

Още преди 2020 г. регионалното министерство отправя препоръки към общината да засади подходяща растителност и да заздрави свлачището.

„Взимали сме отношение, но през 2020 г. положението беше по-различно. Тогава имахме нарушена тротоарна настилка и паднали няколко бордюра. Потърсихме помощ от експерти. В момента обаче имаме локализирани четири свлачища от тази страна и едно от северната страна на града. Отново ще потърсим специалистите, за да кажат как може да решим този проблем“, заяви кметът на Ахтопол.

Възрастен мъж поясни, че не става въпрос за свлачище, а за ерозия на камъка. „Руши се и трябва добро укрепване. Държавата трябва да се намеси“, подчерта той.

„Тази фраза градът си отива може да придобие реални размери, свличайки се в Черно море“, коментира водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев.

Дано да няма фатални последици, добавя колежката му Мария Цънцарова. 
 


В категории: Царево


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
11
Коментара по темата
11.
Ха ха
11.09.2023 12:24:02
0
11
Така е, друго си е да имаш имот върху свлачище на първа линия. Има една местност на 5~10 километра на север от Златни пясъци, всичко е първа линия и се разпродава от руснаци на безценица, но никой не купува защото лудите почти свършиха и не им се мре затрупани в къщите си.
10.
Ахтопол
11.09.2023 12:05:00
6
6
Това са къщи строени преди повече от 30-40 години драги малоумници, когато не е имало подобни проблеми. Ако ви напъва да пишете от завист и злоба , че хората са виновни, ви желая здраве, защото имот на първа линия само може да сънувате.
9.
Дуньо Простия
11.09.2023 11:00:45
1
7
Га ядахти кифтета ни ривахти
8.
Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.
11.09.2023 10:39:16
1
12
Да се съборят всички сгради на първа линия, за да се облекчи малко натоварването на бреговата линия...
7.
ХАХАХАХААХА
11.09.2023 10:23:58
0
5
"Опасни свлачище гризат Ахтопол"

Шегата на страна..дано да не го изгризат!
6.
Дончо
11.09.2023 10:20:38
0
14
Алчността им трябва да има край.Държавата има други приоритети - пенсии,заплати,помощи,здравеопазване.Не е нормално след скенер да ти кажат ,че си супер и скенерът в чужбина да покаже реалността.Събаряй и събиране на глоби ,така е в Европа.
5.
Българина
11.09.2023 09:58:27
0
19
Некои ще паднат малко надолу.
Тези зад тях... пак ще са на първа линия :)
4.
Васил
11.09.2023 09:32:50
2
44
Да си изостави на първа линия имота? НА ПЪРВА ЛИНИЯ НИВАТА НА ДЯДЯ МУ, акълиьо, щото докато е имало нива, докато е имало трайна растителност, коренна система, лозе, овощна градина е нямало свлачище, свлачището се е случило като си изкопал земята, като си изкоренил растенията и като на 400 квадрата си сложил пет етажна сграда с плочници, с покрив, с тераси и всичко се отводнява в две, три точки, тогава става свлачище. Само парите са ви в главата и после елате ни оправете, оправяйте се сами, който строи на пясък сам си е виновен за съдбата.
3.
мда
11.09.2023 09:27:34
3
39
Ами кой те кара да строиш на 3 метра от урвата, то и с просто око се вижда, какво ще стане рано или късно, построили в свалчището и после държавата им виновна. Тя че е виновна за много работи е вярно, ама за човешката глупост сами сте си виновни.
2.
До 1
11.09.2023 09:22:35
15
7
Нима казваш да не са строили а да са изоставили имота си щом бил на първа линия?
За подсигуряването ан свлачищата отговарят общината и държавата, за опазването целостта на имотите на гражданите също.
Вина за наводнението носят както държавата така и общината, те трябва да поддържат деретата и канализация така че да няма наводнение на къщи
1.
Кмета
11.09.2023 09:12:35
3
38
Хората ги предупреждаваха да не строят къщите си в близост до свлачището, но алчността , алчността надделя! Ами сега.......?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори