×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокълнати ли са датите 5-6 септември


Прокълнати ли са датите 5-6 септември
Разруха - така може да се определи апокалипсисът, преминал през Бургаска област през 2014 и 2023 г.
Тема в развитие
След потопа в Бургаско! Стотици елени и муфлони на мушката на бракониери заради рухнала ограда Михаил Константинов: Изродите от дървената мафия правят наводненията Екипи установяват щетите от наводнението в Бургас, кметът Димитър Николов пристигна в рибарското селище Шокиращи кадри от водния ад в Бургаско: Потопът помита пътища, мостове пропадат, язовири преливат (ВИДЕО) Версия: незаконни постройки довели до потопа в Бургаско Морето на юг пожълтя след пороя Бус с храна и вода пристигна в Ново Паничарево за бедстващите Община Бургас търси двама анонимни смелчаци, спасили бедстващите във водния ад Ден на траур за жертвите от потопа в Бургас Вижте красивата Камелия Желязкова, загинала във водната стихия край хижа Странджа Кметът на Приморско отмени бедственото положение Трета жертва на потопа по Южното Черноморие: 27-годишен мъж се удави край Ясна поляна Потопът заля подлеза на ул. Янко Андонов! Пострадали: звъняхме на 112 за бедстващи, не ни обърнаха внимание (СНИМКИ) Пострадали от потопа в Росенец: Беше тъмно като в рог, преброявахме се на всеки час Ето бедствието в Ново Паничарево, Веселие е откъснато (снимки) Апокалиптични кадри след водния ад в Отманли, десетки останаха без домовете си (СНИМКИ) Вижте водния ад в община Приморско, селата са под вода (снимки) Официално: Две жертви и 80 отнесени къщи в Ченгене скеле, в кв. Победа целели спасителните екипи с камъни (СНИМКИ) Двуметрова вълна заля десетки къщи в Ново Паничарево Младо момиче и възрастна жена са удавените в Отманли (СНИМКИ) Бедстващо положение в Отманли! Има изчезнали и удавени хора Бедствие в Приморско, рухнали са мостове, хора са блокирани в к-г Китен Куриози в дъжда: Шофьор разпъна чадър над Мерцедеса си, за да кара по бургаските улици Вижте водния ад пред магазини "Кауфланд" и "Практикер" в ж.к. "Славейков" Квартал "Комлука" е под вода, има паднали дървета! (снимки) Затворен е пътят от Крайморие до Созопол, задръстването е километрично Уникално видео! Старец с шнорхел се гмурна и заплува в „реката” до гарата на Бургас Корабът „Анастасия“ прибира туристите от Острова към Бургас Паниката от пороя продължава! Мъж заряза потъналата си във вода колата на пътя (ВИДЕО) Метър вода заля улици в Поморие, наводнени са къщи на ул. Солна Порой в Бургас, 50 души са блокирани на Острова! (обновена и снимки)
виж още
скрий
07 Септември 2023, Четвъртък, 22:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

За пореден път Бургаска област посрещна Съединението в траур, жертвите на две наводнения са общо седем

Бургаска област преживя една от най-големите си трагедии за последните години. Четирима души загубиха живота си, а стотици други претърпяха огромни материални щети при поройния дъжд, който удави община Царево на 5 септември. Регионът посрещна 138 години от Съединението с много тъга и в траур. Но не и за първи път. 

Сякаш датите 5-6 септември са прокълнати. Това е вторият воден апокалипсис, след който общият брой на загиналите става седем.

Датата е 5 септември 2014 г. – година, която ще бъде запомнена с поройните дъждове, започнали още през пролетта и причиниха ужасяващи трагедии в цялата страна, продължиха през летния сезон чак до есента. 

Да завали тогава някак не беше необичайно. Обикновено времето до обяд беше слънчево и приятно, а следобед се изливаше пороен дъжд. Така стана и на 5 септември. За кратко време голямото количество валежи успя да наводни къщи, превърна улици в реки, дори затвори пътища. Една от отсечките бе Бургас-Созопол в района на парк „Росенец“. Пътят беше залят от приошлите води на река Отманлийска. Участъкът беше затворен заради водната преграда, в която попадаха и четирите ленти, а преминаването забранено. Малко по-късно водата се оттече, а шосето - отворено за движение. Това бе „малкото зло“ - явно дойде, за да предупреди какво предстои след няколко часа и че ще се превърне в лобно място на два човешки живота. 

„Голямото зло“ не закъсня. 

През нощта на 5 срещу 6 септември, след 01:00 ч. пак започна да вали, но дъждът беше по-интензивен, придружен със силна гръмотевична буря. Около 01,30 ч. река Отманлийска отново излезе от коритото си и за втори път заля пътя Бургас-Созопол. Този път фатално. По това време имало е преминаващи автомобили, които мощната приливна вълна отнесе в гористата местност край пътя. Сред хората, попаднали във водния капан, бяха и младата бургазлийка Камелия Желязкова, която остана завинаги на 21, и 69-годишната Недялка Толева. 

Часове преди този участък край Отманли да отнесе няколко автомобила дъждът сякаш искаше да предупреди какво предстои

Лицето на трагедията: Плоча с червени рози напомня за Камелия, загинала в потопа край Росенец

Камелия бе едно дете. Дълго време близките й се бореха случаят да се разследва и да бъде установено причината за приливната вълна, почернила две семейства. Родителите на Камелия настояваха да се вземат декватни мерки, за да няма повече нелепо загинали хора. Сълзите в очите на майка й Ганка не стихваха години след инцидента. Мъката я съсипа, тя не успя да пребори коварната болест, която я настигна след тежката загуба. Ганка отиде при Камелия, за да бъдат двете отново заедно. Неразделни, както преди. 

Неразделните Камелия и майка й Ганка отново се събраха в небесния рай

Освен Камелия и Недялка, жертва на водната стихия на 6-ти септември 2014 г. стана и 27-годишният Юсуф, който загина край Ново Паничарево, община Приморско. Водата е отнесла бракуваната каравана, където той живеел. Младият мъж е от Северна България, но дошъл тук, за да търси препитание. Работел като пастир и така изкарвал прехраната си. 

Майка ридае вече 1 г: Камелия имаше мечти, но ми я върнаха в ковчег. Кой е виновен за потопа? (ВИДЕО)

Тогава проливните дъждове силно засегнаха почти всички населени места в областта на черния 6-ти септември. През целия ден обстановката беше критична. Най-пострадали бяха местностите Ченгене скеле, Росен и Черниците. Бургас също беше потопен. И общините Созопол и Приморско останаха под вода. Мостът между селата Веселие и Ясна Поляна беше разрушен.

Две дела за убийство след потопа в Бургас, разпитват очевидци

Ченгене скеле след потопа. Рибарското селище бе едно от най-пострадалите места в региона през септември 2014 г.

През 2022 година септември също започна апокалиптично. Първо водно бедствие удари община Карлово. Селата Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово бяха потопени заради скъсана дига на река Стряма. Две седмици по-късно - на 17 септември мощна буря, придружен със силен вятър с около 100  км/ч, премина през Бургас и Поморие и нанесе невиждани щети. 

Истински ураган или необичайно силна буря бе преминалият над Бургас кошмар

 

Гледката беше ужасяваща навсякъде

Докато хората още настръхват при спомена от ужаса от 5-6 септември 2014 г., нова трагедия, на същата дата, сполетя Бургаска област. Потопът в община Царево помете пътища, мостове, коли, каравани, но най-вече десетки човешки съдби. Четирима са загиналите при водния апокалипсис. Завинаги на 54 години остана председателя на Районния съд в Царево, а дъщеря й – уважаван ветеринарен лекар – д-р Даниела Йорданова – на 30. Двете жени се движели в автомобил Нисан Джук, когато приливна ги отнася – първо в дерето, а после към морето. Телата са им открити вчера в района на пристанището. Другите жертви са – 64-годишен строителен работник от Смолян и 68-годишният Джевдет Танер от руенското село Соколец. Техните тела също са открити и установени. 

Борбата с бедствието ще продължи дълго, тъй като нанесените щети са огромни и са за милиони. Те обаче са поправими. Непоправима е трагедията, за която ще са необходими години, за да се съвземат хората от страха и тъгата.
 


В категории: Животът


22
Коментара по темата
22.
****
08.09.2023 20:03:55
1
4
Датите не са прокълнати
Крадците ,наглите ,лъжците тез дето секат горите безразборно,завземат на народа пясъчните ивици и морето там дето за нашите чадъри няма място и т н
Те са прокълнати
21.
Обективен
08.09.2023 18:43:56
0
3
Днес е ден на НАЦИОНАЛЕН ТРАУР!
Малка Богородица е!
Да почетем загиналите!
А местните Приморчански примати са много набожни и верващи,че болестта е излекувана!
Съвсем скоро ще се убедят в каква голяма заблуда са!?
Чувай Боже и закриляй!
Заради магиите на старата Зла е прокълнато това забравено от Бога място наречено Кюприя и целия вилает вонящ от миришещи,потни и изпосталяли селяндури от издояването на бедния български турист лятоска в къщичките за птици....пардон,за гости !
Укусури яловото останало до гъза и, сакън некоя булка да не си събуе чехличките и влезе наготово в хотела от Соца с пристроени нужници, щото друга не може да чисти оаканите тоалетни чинии, застила стаи,пере и готви като нея!
Спрете да пътувате на Юг.....и ще видите, колко бързо нещата ще се оправят и потръгнат!
Проверено и подпечатано!
Да минава!
20.
Лошо
08.09.2023 12:32:00
0
1
Ами ако пак завали така обаче 2-3 дни? Много лошо..
19.
До ХХ
08.09.2023 11:59:43
2
2
На теб ти е прокълната халката и затова не можеш да намериш голямо кересте
18.
XX
08.09.2023 11:34:14
1
11
Не 5-6-ти, а 9-ти септември е прокълната дата. Още не можем да се изчистим от боклуците, които дърпат България назад вече 80 години лижейки задника на Русия.
17.
помнещ
08.09.2023 11:06:08
0
5
Пак през 2014, юни месец село Манолич беше залято от висока приливна вълна, имаше загинали, рухнал мост и залети от вода и кал къщи. В района сечта на горите продължава и до днес. Денков днес каза, че масовата сеч в бургаска област била законна, какво и да означава това.
16.
ХХ
08.09.2023 10:57:50
1
4
До 1

Държавата - това са хората... Безхаберни хора - безхаберна държава.

факт.
15.
Лоредана
08.09.2023 09:49:01
0
3
Към този който коментира с много съвпадения. Да така е на 9-10 години се повтарят поройните дъждове като, че ли в един и същ регион ала не на едно и също място!Възможно е след още 9-10 г да се повтори порой в Бургаския регион 32-33 г никой не може да гарантира че и на този 17 Септември, пак няма да има някаква аномална буря, като миналата година .Трудно придвидими са дори от прогнозата за времето от друга страна,има съвпадения.Трябва да имат системи за ранно предупреждение на населението от Бедствия и аварии.
14.
Не по темата!!!
08.09.2023 08:55:42
0
0
Кажи си, Иване, че да ги олекне! Успех на изборите и гледай да не се случва на тебе.
13.
Да
08.09.2023 08:46:32
4
6
Тогава ссср ни обявява война.
Да живее Украйна!
12.
Не мисля
08.09.2023 08:22:26
3
6
Просто сме в ЛАПите на алчна пасмина,която октомври месец трябва да си ходи.
11.
ТцЪ
08.09.2023 07:26:34
0
0
Не са. Всяка година е едно и също.
10.
Много съвпадения
08.09.2023 07:23:30
0
4
Ами Потопа в село Медово-Бургаско, където на моста отнесе кола и четирима души. Единия го намериха в Ахелой по устието. Датата беше 04.09 - 05.09 полунощ. 2003.
9.
Сега е различно.
08.09.2023 06:35:45
0
1
Всъщност оттогава насам се инвестираха много средства за инфраструктура за отвеждане на дъждовната вода. Нови оттоци, бетонни корита и мощни помпи. Не знам как да съотнеса онзи валеж и този и тогава и сега не можах да намеря данни колко вода се е изляла. В бюлетина на НИМХ пише, че в Бургас на 5ти са паднали 5л/кв.м.Явно някой е откраднал пробката на баката
8.
Магии
08.09.2023 05:33:05
0
13
Флагман, трябва да проверите, сигурно в офиса имате магия направена - Черна, Турска ! Само проклятия и врачки имате в празните кратуни.
7.
Баба Мухтабар с големия кожен ихтибар
08.09.2023 03:32:26
8
10
Прокълнати са ви халките и баба ванга севрюкова дънов бритчеда на цола драгойчева са казали на купен русороб с прокълната халка може само чеченски козоеб да помогне слага си на писюня муска от вахабитски оджа и го набива до кютюците в жопа на русороба след като му се източи отзад русороба не се подмива и не ходи по голяма нужда 24 часа да фане муската и магията е развалена. Пак повтарям само на русофили,русороби и русчии,на човек непрактикуващ изброените течения не фаща.
Амин.
6.
Баба Ванта
08.09.2023 02:28:37
13
9
И на Нешка рекох и на вас да кажа - само 3 март не е прокълната дата. Бийте чела в килима и се кланяйте на Рассия и Путин. Сложете червен конец, поръсете със захар и си пуснете хигиенен нокът, за да сте иснински българи пра!
5.
Прокълнати
08.09.2023 02:05:19
0
9
Са глупостите в кратуните на някои списователи.
4.
?????
07.09.2023 23:42:36
0
2
https://news.bg/archive/polozhenieto-v-iztochna-balgariya-prodalzhava-da-e-kritichno.html
3.
поредните глупости
07.09.2023 22:30:15
0
24
за 10 години винаги могат да се случат съвпадения в рамките на държавата.Истината е,че който трябва не се е поучил от грешките си.
2.
Дядо Гъдю
07.09.2023 22:23:59
2
27
Е нали разполагате с Изкуствен Интелект? Как някой Хинженерин не се сети да Го пита какво ще стане с южното крайбрежие,ако вали цял ден?
Верно бе, какво става с Великия Хидроинженер?Да бяхте го питали поне него?Той добре ли е?Да не са му се намокрили шортите на Росенец?
1.
1.
07.09.2023 22:16:46
2
57
Прокълната е цялата държава от безхаберни институции
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори