×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зеленски призова България да направи голяма отстъпка за Украйна


07 Септември 2023, Четвъртък, 16:31 ч.
Автор: Флагман

Да допуснем вноса на украинско зърно, настоява той

За прекратяване на всякакви ограничения върху доставките на украинско зърно призова президентът Володимир Зеленски. Той отправи апела по време на виртуалното си участие в пленарната сесия на Осмата среща на върха на Инициативата “Три морета”, която се провежда в Букурещ, съобщи БТА. 

„Това е брутална агресия срещу всички, срещу европейците. Последствията се усещат навсякъде. Украйна е против по-нататъшни ограничения върху нашия износ. Трябва да изнасяме, защото имаме нужда от средствата”, каза украинският президент. Той добави, че страната не бива да се превръща в икономическа мишена и отправи апел към премиерите на България, Словакия, Полша и Унгария. 

“Моля партньорите и колегите от България, Полша, Унгария да вземат под внимание, че всякакъв вид ограничаване на украинския износ само увеличава страданията, причинени от руската агресия“, подчерта Зеленски. Той припомни, че основата на ЕС се гради върху свободната търговия и ненамесата на ниво свободна конкуренция. 

“Европейските институции не трябва да умножават трудностите, пред които сме изправени. Украйна се бори за оцеляване, за нашите общи ценности. Това се случва както на сушата, така и във водата, но и във въздуха“, заключи Зеленски.

Той коментира и новината за откритите на територията на Румъния части от дрон, които може да са руски. 

„Помислете какво щеше да се случи, ако Путин беше успял да стъпи истински в Украйна“, коментира украинският президент и допълни, че в миналото е липсвала солидарност със страната му, но датата 24 февруари е променила всичко. 

“Украйна е благодарна на вашите страни за тяхната подкрепа. Като казвам „ние“, нямам предвид само украинците, но и вашите народи. Ние правим общ фронт за нашата обща свобода, за нашето общо европейско бъдеще. Тази форма на сътрудничество тук се нарича Инициатива “Три морета”, но не става въпрос за три стени, а за форма на единство. Когато украинските пристанища са бомбардирани почти всяка вечер, ние трябва да се справяме и постоянно да обръщаме внимание на нашата логистика“, заяви Зеленски. 

Забраната за внос на украинско зърно приключва на 15 септември и се чака ново решение на ЕК. Миналата седмица украинската Рада забрани на депутатите си да посещават Полша в знак на протест срещу забраната за украинското зърно. Зеленски заплаши, че Киев ще обърне към международен арбитраж, ако забраната за украинско зърно бъде продължена след 15 септември. 




12
Коментара
Флагман.БГ САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? 06/05/2024, Понеделник 08:31 24
Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
12
Коментара по темата
12.
d-r Mengele
07.09.2023 21:32:51
2
11
А да купим на баба ти поредната вила на Сънибийча нещеш ли ве, грозно градоснско жуже?!
11.
Ай скачай
07.09.2023 21:26:39
2
13
Че от къв зор ще ви купуваме боклуците. Достатъчно е, че прибрахме по хотелите урките че и пари им дадохме. Ай сектир
10.
голяма опасност от Украйна
07.09.2023 21:19:32
1
10
Интересна прогноза направи Георги Марков, става въпрос за възможността за взривяване на Балкански Поток от Украйна:
https://pik.bg/георги-марков-с-мрачна-прогноза-пред-пик-голяма-опасност-е-надвиснала-над-българия-да-се-м-news1191582.html
Забележете реакцията на Сърбия и Унгария: те ще считат подобен украински терористичен акт за акт на война от Украйна!
Каква ще е реакцията на Правителството на посолството на САЩ в България?
9.
ДО КРАК
07.09.2023 20:45:55
2
15
ТРЕПАНЕТО НА ТИЯ ГАДНИ УРКИ Е МАЛКО ПОМОЩ ДА СИ ИСКАТ ОТ АМЕРИКА НИЕ ЗА НАС НЯМАМЕ А НАШИТЕ ДАВАТ НАВЕДЕНИ ПАПУНЯЦИ ДОЛНИ
8.
малко украинци обратно?
07.09.2023 20:25:27
2
13
Всъщност, както се разбра, украинците в България се занимават с разбиване на врати и кражби и имаше такива осъдени. Май трябва да се хваната всички тези украинци и да се върнат за месомелачката на Зеленски, защото той вече започна да праща жени в месомелачката.
Полша обеща да му изпрати 60 000 украинци, България може да направи подобна стъпка, оръжие не им трябва защото те са за пращане в месомелачката.
7.
До кога
07.09.2023 17:58:31
4
30
Ще храним и издържаме укрите? Никой от тях не иска да работи, а ако случайно назначат някой някъде се правят че не разбират и не могат. Така е, защото им пълним гушите с есичко, което пожелаят. Да отидат да разчистват по Черноморието тогава. Всичко щеше да е в пъти по-лесно ако един път Дзиленски беше седнал на масата да преговаря. Като протестира срещу Полша да си прибере всичките укри, тъкмо ще има и кой да праща на фронта.
6.
поред
07.09.2023 17:34:31
2
25
Едва ли бг е проблемът за пазара на зърно на Украйна! 7 млн гърла сме, че и по малко! И не виждам смисъл да се купува от вън, при положение че имаме и износ! Може би реекспорт, но кой ще го съхранява, къде и колко време? Господинът малко да се ограничи във всевъзможните си претенции за всичко: ЕС не е оръжейна и склад за продоволствие! Освен това: един танк произведен в Германия като цена е различен от този произведен в Русия! За това се заплаща от бюджета на ЕС, не от Украйна! Симпатизирам им, но има граници на възможностите!
5.
Марк Твен
07.09.2023 17:30:49
4
15
Смях.
Завеса!
4.
Врибата
07.09.2023 17:20:15
4
34
тоя Наркоман и неговите сподвижници в България да ходят сега в Царево. Бахти нагляра
3.
Нагъл
07.09.2023 17:14:02
5
40
Авее, бай Х*й, само САЩ ви е наляла до момента над 100 млрд. долара. Над 100 милиарда!!! И продължава. Европа и тя не остава по-назад. И имаш нужда от средства ли, бе??? Бахти наглото еврейско джудже!
2.
Бързо и надеждно предложение за заем без разходи
07.09.2023 16:56:30
15
4
Бързо и надеждно предложение за заем без разходи
Нашата финансова институция предлага много бързи, надеждни и безплатни кредитни услуги за финансиране на проекти в селското стопанство, животновъдството, индустрията и създаването на малък и среден бизнес.
Нашите оферти са валидни от 10 000 евро до максимална сума от 1 000 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане до 30 години и повече.
Свържете се с нас по имейл за повече подробности относно нашите финансови услуги
имейл: [email protected] , Номер на WhatsApp: 0033 745 550 314
1.
...
07.09.2023 16:48:25
4
46
Никакво вдигане на забраната! Зърно си имаме достатъчно! Виж една забрана за износ на българско зърно ще е по-добре.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Хороскоп за деня – 6 май 2024, понеделник Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов
Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори