×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След краха „Леопард 2“ в Украйна, концерн загуби статута си на производител на "чудо оръжия"


След краха „Леопард 2“ в Украйна, концерн загуби статута си на производител на "чудо оръжия"
Доставката на танкове „Леопард“ в Киев на Запад беше представена като "повратна точка"
02 Септември 2023, Събота, 10:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

В условията на пряка конкуренция с Rheinmetall Австралия и Индия също дадоха предпочитание на южнокорейските продукти

Германският оръжеен концерн Rheinmetall от десетилетия произвежда високотехнологични продукти, ползващи се с голямо търсене по света, пише Deutsche Wirtschafts Nachrichten, цитиран от БЛИЦ. Но поради военните действия в Украйна експертите имат съмнения, че тяхната военна техника е пригодена за бой в съвременни условия.

Доставката на танкове „Леопард“ в Киев на Запад беше представена като "повратна точка". Медиите писаха, че остарелите руски оръжия няма да могат да се конкурират с германското "чудо оръжие“. Но никой не дочака желания ефект. За разлика от американските ракети Javelin и ракетните системи HIMARS, Leopards не успяха да се докажат в битка.

Освен това в Украйна се увеличават съобщенията за извадена от строя западна техника, продължава германското издание. Една от новините съобщава, че руски войник е успял да унищожи „Леопард 2“ заедно с екипажа с помощта на конвенционална противотанкова ракета, изстреляна от гранатомет РПГ-7. Leopard има четиричленен екипаж, а самата система струва милиони долари.

Една РПГ ракета струва 500 долара. Освен това германските танкове също бяха взривявани от мини. Всички тези новини от бойното поле правят потискащо впечатление, констатира Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

А Rheinmetall има друг проблем, пише вестникът. Наскоро на международния пазар за концерна се появиха сериозни конкуренти в лицето на южнокорейски предприятия. Наскоро бойната машина на пехотата Lynx KF41 от германска компания не можа да се конкурира с подобна машина AS21 Redback от южнокорейския концерн Hanwha, а полските договори отидоха в Сеул.

В условията на пряка конкуренция с Rheinmetall Австралия и Индия също дадоха предпочитание на южнокорейските продукти. И въпросът е не само, че Сеул доставя висококачествено оборудване, но и че го прави бързо и в големи количества. Но германската компания многократно е имала проблеми с веригите за доставки, което е довело до забавяния, включително с военната помощ за Украйна.

Така че перспективите пред Rheinmetall не изглеждат много добри. Компанията частично е загубила статута си на производител на "чудотворни оръжия", заключава Deutsche Wirtschafts Nachrichten.


 


В категории: Войната в Украйна


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Моча
07.09.2023 15:34:33
0
0
Руска пропаганда.
15.
Пригожин
04.09.2023 09:09:45
0
0
Шойгу! Герасимов! Где боеприпасы?
14.
Алекс
03.09.2023 22:24:23
0
1
Немски кочини! Вижте им колите, и ще се сетите за оръжията Напудрени еднодневки! БМВ на вериги!
13.
РУЦИ
03.09.2023 21:41:30
0
0
До 12.Ако ще и камък в дулото да са сложили,камо ли от мина.Щом са паднали на стръгата-болното поле си е унищожен в битка.
12.
Хаха
03.09.2023 19:33:10
1
1
До сега леопардите не са попадали в битка. Всичките повредени са от мини. Та за какво поражение може да става дума?
11.
Deutsche Wirtschafts Nachrichten.
02.09.2023 19:24:18
0
6
Deutsche Wirtschafts Nachrichten - несъществуващата медия, цитирана от чутовните Гласове, Флагман и подобни ... Едва ли някой във Флагман изобщо е прочел това, което цитира. Оригиналът е на руски.
Всеки сам избира на кого да вярва.
Но, моля, тези които се образовате от FB и подобни на тази "медии" - от време на време напрягайте малко онова нещо в черепната кутия.
10.
df666
02.09.2023 18:17:25
6
5
Леопарда ли, това страшилище с което щяха да превземат Москва, което се разпадна в движение? Хаааахахахахахаха
9.
Запознат
02.09.2023 17:56:10
0
5
Леопард 2 е на въоръжение и струва 4 милиона долара
8.
Запознат
02.09.2023 17:54:11
0
4
Леопард 1 от 1959 година.
7.
Какъв крах ?
02.09.2023 17:26:54
5
10
Отлични съвременни бойни машини
Дай Боже и в България скоро
6.
До 6
02.09.2023 12:27:31
6
2
Откъд ги знаеш тия лекарства бе, кукумицин? По писането ти личи, къв си наркоман.
5.
Честито русофили
02.09.2023 12:22:38
8
10
Китай издаде картА в кпято големия усурийски остров веке е китайскии руспия мълчи кой иска може да погледне официалния сайт на китайското картографическо дружество пийте валидоли и ксанакси другарееее пак ви дадаха късата клечка
4.
.I.
02.09.2023 11:04:43
16
15
Е, да друго мещо си е безаналоговият рашистки боклук ''Армата''...Непобедим...Щото, никой не го е виждал....А сега, сведение на интелектуалците от Флагман, малко истинска информация
''ВСУ потеряли 5 из 71 "Леопарда". Еще 10 были повреждены.''
3.
Друго си е
02.09.2023 10:59:35
5
15
Арматкара,Булава,новия самальот су все класни оръжия аналаговнетни
2.
Хахаха
02.09.2023 10:41:37
13
16
Къв крах ве мърши? За 4 седмици са загубили 7 леопарда от общо 84.

Офанзивата и тя ГРАНДИОЗЕН ПРОВАЛ нали, затова рашките се крият зад минни полета :))))
1.
Ганьо
02.09.2023 10:39:35
0
18
Разбире се че да има голяма читемост , с едната статия подкрепяш Украйна, с другата статия подкрепяш Русия. Така да има за всеки по нещо. Истината няма значение.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори