×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Приморско върла опозиция захапа крехкото мнозинство на ГЕРБ и Сините


В Приморско върла опозиция захапа крехкото мнозинство на ГЕРБ и Сините
Председателят на Общинския съвет Миглена Барцулева стискаше зъби, докато Димитров се държеше като непукист в залата(виж видеото), но не издаде колко е огорчена
15 Ноември 2011, Вторник, 18:17 ч.
Автор: Бесове.бг, Видео и снимки Добромир ДОСКАЧАРОВ

Доскорошните врагове Лиляна Димова и Димитър Димитров показаха ясно на новия кмет Германов, че ще скачат твърдо против всяко предложение

Община Приморско скоро няма да се успокои, а новоизбраната кметска администрация няма да започне нормално работа. Това показа първата работна сесия на местния парламент днес. Председателят му Миглена Барцулева от Синята коалиция, която вкара двама и се коалира с победителя от вота ГЕРБ, с неговите петима, определено ще има главоболия с опозицията. А тя днес вече ясно се очерта чрез негласния съюз между четиримата съветници на екскмета Димитър Димитров и двамата от БСП – Лиляна Димова, досегашната червена кметица и съратника й Пенко Калудов.

Сесията бе решаваща, тъй като трябваше да разпредели местата в постоянните и временни комисии, да излъчи предсдтавители в националното сдружение на общините и в Областния съвет по регионално развитие.
Всички смятаха, че четиримата съветници и Димитров няма да дойдат, както на тържествената сесия, пропускайки да се закълнат и бяха натъкмили съставите на комисиите.

„Останахме с пръст в уста като видяхме Димитров и хората му да влизат в залата, мислехме, че той ще е на делото за касирането в Бургас днес, защото се надява да предизвика нови избори, за да събори Германов. Освен това смятахме, че изобщо няма да се появи и ще отстъпи своето място на петия в листата им“, призна съветник от мнозинството, който настоя да остане анонимен.

При гласуването ясно се видя, че във всички комисии се включват все едни и същи хора – от ГЕРБ и Синята коалиция. Имаше две предложения към БСП, но и в двете Димова и Калудов си направиха отвод. Така БСП получи едно място за Калудов, Димитров – по едно място за Илия Петков и Валентин Николов. Димитров не бе предложен никъде, а и той самият не се самопредложи. Димова получи покана от ГЕРБ да се включи едва във временната комисия по законност и предотвратяване на конфликт на интереси, но тя категорично се отведе (вижте подробности във видеоматериала).

В крайна сметка се оказа, че седмината от мнозинството се натоварват с огромна работа. Самата Барцулева влезе в три комисии, заявявайки, че не го прави от алчност, а защото смята по този начин „да си носи кръста, който е поела“.

„Нямаме притеснения, ще се справим. Ако обаче от опозицията смятат, че могат да заработят в комисиите без да бойкотират умишлено работата им – добре дошли“, каза Барцулува.
Кметът Димитър Германов бе мълчалив през цялото време. Сесията почна в 9,30 часа и се очакваше той да я напусне в 10,30 часа, за да замине за делото в Бургас. Германов обаче като видя, че Димитров е вътре и няма намерение да си тръгва, предпочете да остане стоически до края, показвайки, че не е притеснен от опонента и от развоя при броенето на бюлетините от съда.

В този ОбС далавера от участия в заседания на постоянните и временни комисии, както и в самите сесии, няма да има. 13-е съветници ще вземат не повече от 400 лева месечно бруто – заплатите им ще се определят на база средна заплата в общинската администрация. За участие в заседания на комисиите пари няма да се вземат. В Бургас напр. за едно заседание избраниците вземат по 50 лева.
Барцулева ще бъде назначена на 4-часов работен ден и ще получава половината от заплатата на кмета.

Състав на постоянните комисии в Общински съвет-Приморско, 2011-2015:
Комисия по законност и нормативна уредба: Златин Бодуров – председател, Катя Вълчева, Петко Гечев
Комисия по обществен ред, транспорт, административно обслужване, сигнали и жалби на граждани: Петко Гечев – председател, Манол Манолов, Захарина Неделчева, Пенко Калудов, Илия Петков
Комисия по бюджет, финанси, европейска интеграция, данъчна политика: Златина Тюлиева – председател, Миглена Барцулева, Златин Бодуров
Комисия по туризъм, стопанска дейност, земеделие и гори: Катя Вълчева – председател, Манол Манолов, Захарина Неделчева
Комисия по общинска собственост, устройство на територията, инвестиционни планове и проекти: Манол Манолов – председател, Петко Гечев, Златин Бодуров
Комисия по образование, култура, вероизповедания, спорт, здравеопазване и младежка политика: Захарина Неделчева – председател, Катя Вълчева, Валентин Николов

Състав на временните комисии в Общински съвет Приморско 2011-2015:

Комисия по търговете и конкурсите: Катя Вълчева, петко Гечев, Захарина Неделчева
Комисия по картотекиране по наредбата за устройване с жилищни нужди: Катя Вълчева, Миглена Барцулева, Захарина Неделчева
Комисия по законност и предотвратяване на интереси: Миглена Барцулева, Петко Гечев, Златина Тюлиева

Състав на Общински съвет-Приморско 2011-2015:

 ПП "ГЕРБ"
  1.  Петко Гечев, на мястото на Германов
  2. Захарина Стоянова Неделчева
  3. Манол Тодоров Манолов
  4. Златина Петрова Тюлиева
  5. Катя Койчева Вълчева

 КП "ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ЗА ОБЩИНА ПРИМОРСКО"
  1. Димитър Гихоров Димитров (ако бъде избран за кмет - влиза Панайотка Михова)
  2. Марияна Петрова Георгиева
  3. Валентин Николов Николов
  4. Илия Йовков Петков

 ПП "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ"
  1. Лиляна Стоянова Димова
  2. Пенко Димитров Калудов

 КП "СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ПРИМОРСКО"
  1. Златин Георгиев Бодуров
  2. Миглена Желязкова Барцулева



В категории: Приморско


Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 0
Флагман.БГ Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата 25/04/2024, Четвъртък 09:21 0
34
Коментара по темата
34.
Питаща -До всички Приморци
28.11.2011 12:01:17
0
1
Всички ли са селяни в общинския съвет. От коментарите под статиите за Приморско не виждам поне един човек, който да обединява всички ви. Има ли въобще качествени хора в Приморско, достойни да управляват града и общината? Хайде дайте конкретни имена, ама не повтаряйте тези, които са били във властта и вече са показали, че умеят да цапат добре след себе си. Кой е достойният да определя пътя на развитие в Приморско?!?
33.
Алтънка
27.11.2011 18:08:14
0
8
Каква нагла странджанска мутра е само дядо Митко ....И какъв пример ще дава на съселяните си,даже не се срамува пред камерата най-нахално да си чопли семки,мисли си ,че е в гората да пасе овцете.И това ми било "кмет"...и тези тъпи негови пионки бяха готови отново да го издигнат на власт.Добре, че мечтата им не стана реалност.
32.
към двамата отци
19.11.2011 20:47:03
1
4
И двамата сте пълни откачалки,спрете да пишете простотии.
31.
отец Презахарий
19.11.2011 16:12:33
0
2
Пя ли наволя, злоусти попе? Пя ли? Докато ти опяваше копки, багери и кирки за 0,85 стотинки на минута, аз подписах договор за религиозно обслужване със синагогата, мюфтийството и Бялото братство. Отсега нататък няма да имат събитие без да появя с кохорта от Семинарията за да прилеем и прикадим с тамян. И всичко това само за..... ай, да не назовавам сумата, че ще се стопиш като църковна свещ от завист.
30.
отец Берберов
19.11.2011 16:08:16
0
3
Чада мои, произнесох прекрасна молитва, за която всички ми благодариха. Нямаше го оня презрян антихристин Презахария да прави дъмпинг на цените мирски и беше леко и доволно.
Мир вам. Чух, че се напинял да освещава и бъдещия мол, но го изпреварих. Причестих авансово инвеститорите, нищо че са полски евреи и на откриването пак аз ще изнасям службата.
29.
т.т.
18.11.2011 12:17:31
2
10
Тодоре гад мръсна , крадлива и нагла! Къде не си отишъл и не си се осрал? На балотажа какво ти обеща чичо Митко , че така мазно му целуваше гъза? Какво сметна ли колко щеше да откраднеш за 4 годинки? Вън от Приморско за такива боклуци като теб! Нещастник....
28.
Пророк
18.11.2011 00:03:11
1
6
ТОЛКОВА Е БЕЗОЧЛИВ ЧЕ ДАЖЕ ОТИЩЪЛ В КМЕТСТВОТО ДА ПУСНЕ МОЛБА ЗА РАБОТА.В СТОПАНСКИЯ ОТДЕЛ,ЗА ДА МОЖЕ ПАК ДА КРАДЕ. АМА НАЛИ НАВСЯКЪДЕ Е ОСРАН,НЕКА СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ ГО ВЗЕМАТ ТОЯ КРАДЕЦ.
27.
Пророк
18.11.2011 00:03:08
2
6
ТОЛКОВА Е БЕЗОЧЛИВ ЧЕ ДАЖЕ ОТИЩЪЛ В КМЕТСТВОТО ДА ПУСНЕ МОЛБА ЗА РАБОТА.В СТОПАНСКИЯ ОТДЕЛ,ЗА ДА МОЖЕ ПАК ДА КРАДЕ. АМА НАЛИ НАВСЯКЪДЕ Е ОСРАН,НЕКА СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ ГО ВЗЕМАТ ТОЯ КРАДЕЦ.
26.
до Тодор Илиев
17.11.2011 23:26:48
2
10
Абе Тодоре спри да плюеш хората бе.Не се ли виждаш колко струваш пълен боклук.Хората показаха кой искат .Не струваш и плюнката на достойните хора които плюеш.Долен подлец.
25.
на вниманието на цаика
17.11.2011 19:32:26
7
0
Не,имаме си Миглена Барцулева,и ако нямаш разумен довод по темата,спри да се плюнчиш или си изключи компютъра.Д
24.
на вниманието на цаика
17.11.2011 19:32:22
10
0
Не,имаме си Миглена Барцулева,и ако нямаш разумен довод по темата,спри да се плюнчиш или си изключи компютъра.Д
23.
цаика
17.11.2011 16:04:05
0
9
и ние си имаме цецка барцулева
22.
kolarov
16.11.2011 20:17:22
2
10
Kakvi politici v Sinjata koalicia v Primorsko , ti naistina si ot drug grad :)))) Ako iska6 da ti kupjat njakoi glas na sledvastite izbori - tova sa to4nite hora !
21.
до № 20
16.11.2011 12:50:00
2
12
Благодаря за оценката! Аз живея в Созопол, на 60 години съм, членувам в ДСБ, преди това бях в СДС от началото на създаването му. Следя политическия живот в България и в чужбина с огромно внимание и интерес и от време на време давам мнението си в интернет. Много харесвам Приморско и се надявам жителите му да направят всичко възможно за развитието му в правилната посока, тоест общоприетата в цивилизования Западен свят. Желая успех! Красимир Коларов
20.
на вниманието на г-н Коларов
16.11.2011 12:22:16
1
13
Господин Коларов в Приморско ,Приморско от няколко години не се развива наникъде,ни на западно ,ни на европейско ниво.Тук политици няма,има политикани.Това е най-слабата победа на Герб.Още преди балотажа започнаха да купуват и продават града ни.Имаме неориентирано мнозинство и опозиция на "всяка цена".Така че "Далавера Импекс" е в ход.Между другото от всички коментари до тук, вашия е единствения смислен коментар.
19.
до 5
16.11.2011 11:33:38
3
2
ти сляп ли си ве? тъй кат гледаш снимките видеото били ли са там журналистите - не само, че са били , ми са видели много повече от селска лейка такава
18.
Красимир Коларов
16.11.2011 08:53:14
4
13
Приморско е един от най-привлекателните туристически центрове по Българското черноморие. Той трябва да се развива по западно-европейски модел, за да оцелее туризма и бизнеса като цяло в условията на всеобща стагнация и икономическа криза. Ето защо, изключително важно условие е Приморско да бъде воден от западно-ориентирани политици, като хората от Синята коалиция и от ГЕРБ. В никакъв случай от комунисти, защото те ще попречат на правилното му развитие и ще превърнат всичко в Далавера Импекс. Не се поддавайте на провокациите на БСП = БКП, ако милеете за града си!
17.
Приморци
15.11.2011 23:07:28
9
8
Да ама кокала е сладък.Има хотели ама трябват и басейни.Иначе дела водел.Ще хване да не казвам какво на ГЕРБ.Така го изпързаляха че го пратиха във вечна пенсия.Отрязаха му герберите главата.Нови хора искаме за вятъра на промяната в Приморско.
16.
ДО ГЕРБ
15.11.2011 23:03:25
5
21
ХОРА , КАК МОЖЕ ЗЛАТИН БОДУРОВ ,КОЙТО Е ЗА ЗАТВОРА С ДОКАЗАНО КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ - ВИЕ ГО ПРАВИТЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯ ПО ЗАКОННОСТ И РЕД . КЪДЕ СИ БОЙКО ДА ВИДИШ КАКВО ПРАВЯТ ТВОЙТЕ ХОРА В ПРИМОРСКО....
15.
Милея
15.11.2011 22:54:21
7
10
Тоя дето не може да приказва и фъфли искате да ви бъде кмет... Не е редно бе хора.......Време е за пенсия на този човек... Има си и достатъчно хотели с които да се занимава!
14.
до морски
15.11.2011 22:52:51
3
3
И какъв е оркестъра на ГЕРБ ?
13.
КИТЕН
15.11.2011 22:51:15
8
7
Тая Лиляна много злобна. Щом за единия кокал сама се предложи на Димитров не знам какво да кажа. ЖАЛКА ИСТОРИЯ.
12.
морски
15.11.2011 22:05:22
7
10
Захаринка май ще пие една студена вода. Никаква не пее в оркестъра на ГЕРБ.
11.
?????
15.11.2011 22:00:42
3
12
Мислех си,че Миглена ще отстоява мнение, но е явно, че тя се продаде за едно председателско място.
10.
Грухтар
15.11.2011 21:49:39
9
17
Тоэ психар,дето чопли семки и пелтечи - за него ли гласувахте половината Приморци ? Щеше да е смешно ако не беше тъжно.
9.
сика
15.11.2011 21:01:05
9
6
към "СДС" -явно ти си някаква тутурутка,защото ако някой в този общински съвет става за нещо,то това е Барцулева.То зависта е голяма
8.
страничен
15.11.2011 20:16:50
10
14
За тоя Димитров ли сте гласували бе? Няма такъв прост. Тоя не може да говори. Абе вие какви сте в това Приморско? Ако сте повярвали на тоя, сте абсолютни малоумници.
7.
селянин
15.11.2011 20:07:53
10
15
Димитров- егати селяндура!
6.
СДС
15.11.2011 20:06:39
7
10
От тая Барцулевата и чеп за зеле не може да стане, щото от нищо не разбира, ама се наредила и тя, примадоната в 3 комисии.
Абе, тутурутке заспала, що не си седнеш на маносания задник, че само дразниш хората с превзетостта безочието си
5.
?????
15.11.2011 19:40:07
6
16
Журналистите изобщо били ли са в залата за да видят, че на ГЕРБ всичко им е било предварително написано. Те нямат право на мнение или възможност да мислят. Смешници.
4.
Приморско
15.11.2011 19:36:30
9
14
Герберите явно много ги е страх щом не са включили Димова и Димитров в нито една комисия. Ами да те явно имат повече знания и опит и ще им провалят кражбичките.
3.
!!!
15.11.2011 19:17:23
6
11
Бедно ми,бедно Приморско,познай какво те чака занапред,банда разбойници да те управлява
2.
Джурасик парк
15.11.2011 18:44:43
5
21
Гледайте каква картинка....Няма такива странджански селяндури в света..майко мила...общински съвет...един няма облечен нормално даже.....Какви промени искате от тия диваци бе хора...ами те от там не са излизали ....сигурно и телевизия не гледат(само турски сериали)..един хотел няма като за пред хората в тази селска община....Има двма трима собственици на кафенца разни и това са представителите на местния бизнес .....не пускайте моля ви в интернет пространството такива клипове че хората ще умрат от смях.......
1.
гларус
15.11.2011 18:37:43
4
6
а сега на кьььде
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонтът на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонтът на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира  Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала  Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Последователите на двойката изглеждат доволни от подобен “отчет” и въпреки че в центъра на събитията най-често е нежната половинка, все пак и Петко съумява да се появи в някой кадър Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Имунизираните много леко болестта, уверява главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков След 30 минути ще има нова регистрация Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Не се разбрахме и по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството в изборите, каза Костадин Паскалев Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Кворумът се провяла, Росен Желязков ще спаси поста си 
Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори