×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Областният управител на Бургас поиска незабавно решение на проблема с неохраняемите плажове


Областният управител на Бургас поиска незабавно решение на проблема с неохраняемите плажове
В региона има 49 неохраняеми пясъчни ивици, за които Общините ще се справят по-добре от Министерството на туризма
15 Август 2023, Вторник, 15:29 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Флагман.бг

Янев настоява част от специализираната администрация на Министерството да се премести в Бургас

Областният управител Пламен Янев настоява част от специализираната администрация на Министерството на туризма да бъде преместена в Бургас. Това се казва в публикувана официална информация от Областна администрация в Бургас. Мотивът му е, че на територията на Бургаска област е разположена по-голямата част от Черноморското крайбрежие и е по-ефективно контролните органи да бъдат на място.

Постоянно получаваме сигнали и оплаквания. Хората искат бързи решения, но сега единственото, което можем да направим, е да ги препращаме по компетентност до Министерството на туризма. Считам, че е възможно структурата му да бъде променена така, че да има хора на място за бърза реакция“, аргументира се областният управител.

Днес Пламен Янев изпрати писмо до Министерството на туризма, в което предлага решение и на други проблеми по плажовите ивици, чрез изменения и допълнения в Закона за устройството на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), които да защитят интересите на туристите и бизнеса.

Морският плаж е специфичен обект – основа на летния туризъм за страната с изключително висок обществен интерес. Налице е обществена нетърпимост и будна гражданска съвест към проблемите, доказателство за което са многобройните сигнали относно състоянието на плажовете, санитарно-хигиенното им поддържане и организирането на водноспасителните дейности“, посочва в писмото Пламен Янев.

Едно от най-важните предложения е почистването и поддържането на неохраняемите плажове да бъде предоставено на общината, на чиято територия са те. Към момента в Бургаския регион има 49 неохраняеми плажа, а всички морски общини получават 50% от концесионни такси и наеми на охраняемите такива.

Подобни предложения са отправяли и летовници, и представители на общински администрации, затова областният управител счита, че общините ще се справят по-добре със задължението да поддържат неохраняемите плажове и то следва да бъде вписано в закона. Другите предложения на областния управител са свързани с промени в сроковете за подготовка и провеждането на търговете за отдаване на плажовете на концесия.

Прекратяването на договорите и превръщането на плажовете в неохраняеми през летния сезон не трябва да се допуска, тъй като води до невъзможност да се обезпечат плажове с водно спасяване, медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане през сезона, а това ощетява туристите и бизнеса“, подчертава Пламен Янев в писмото.


В категории: Бургас


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
17
Коментара по темата
17.
Zorka
16.08.2023 23:32:10
0
0
Обичам го, но мога и сама
16.
Пейчев
15.08.2023 20:47:45
2
3
Абе аз кога се кръстих Сократ.
Ама той Пламката е от една година и половина и е наясно с проблемите и нищо не правеше. Сега изведнъж изглежда, че е много деен, но няма как да е иначе, добре си е трупал информация сега за да се прави на много деен. Браво момче давай, ние сме зад теб, ти можеш да градиш не да разрушаваш и връщат нещата е изходна позиция
15.
До 9
15.08.2023 20:44:29
1
4
Ми да поискат. Какво пречи чиновниците от МТ да си размърдат дебелите г*зови и да свършат работа?
Прочетох цялата статия. Има резон в предложенията за промяна на ЗЧК. Недопустимо е по средата или преди началото на летния сезон да има неяснота с плажовете.
Не знаех, че общините вземат 50 процента от концесионнана такса. Тогава няма никаква логика да не се грижат за плажовете!
14.
Турист
15.08.2023 20:15:53
1
2
Два плажа има спокойни бе да сте се намесили и развалили хората ходят там и търсят спокойствие а не шезлонги чадъри и кръчми празни са ви сигурните охраняеми плажове занесете си и бюрата и да се свършва с морето и плажа господа Бюрократи.
13.
Бс
15.08.2023 20:01:41
2
7
Всеки, който заеме важен пост започва с исканията си и........дотам. Искам това, искам онова, това трябва да е така, не е правилно , хората искат...... Абсолютно безполезни същества, които гледат само да им върви заплатата и да заработят нещо странично. Някой помни ли изобщо назад във времето, когато политик се е изказал по подобен начин и да е имало резултат след това?
12.
*********
15.08.2023 18:26:31
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
*********
15.08.2023 18:21:39
2
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
===
15.08.2023 17:08:02
1
11
Най-големият проблем на плажовете са концесионерите - категорично не се спазва закона и свободната зона я няма. Отидете в Поморие, Несебър, Св.Влас и ще видите свободна зона само на картинка, всичко е чадър до чадър. Бургас и к-г Градина са едни приятни изключения, където има свободна зона и нормални цени на чадъри.
9.
Адидас Бургас
15.08.2023 17:01:24
2
11
То хубаво, ама със същата сила и със същите мотиви и областния на Варна може да поиска същото ...
И областния на Смолян за Пампорово...
И областния към който е Банско....
Разхвърлянето на министерски чиновници из България е стара идея, още Царо искаше да я прилага , но после нещо се разсея покрай имотите си!
8.
Наблюдател
15.08.2023 16:50:21
2
12
И от кой го иска!
Съгласно Законите в Република България! Този ангажимент е вменен на Областните управители!
Просто да се захване и създаде необходимата организация!
7.
до 5
15.08.2023 16:26:56
1
17
реално погледнато всеки се изказва много велико и се надъхва да направи нещо, докато не се наложи да поработи или да изкара схема на някой познат, тогава рязко оставаме само на приказки и идеи
6.
Този
15.08.2023 16:26:24
6
27
Този на малкия пръст на Чолаков не може да стъпи. Колкото и да се напъва.
5.
Сократ
15.08.2023 16:15:52
22
14
Пламка, надявам се не обръщаш внимание на хейтърите. За краткото време в което стъпи служба вече имаш поредица добри предложения за наболели проблеми, които предходните областни управители не предприемаха нищо или просто си нямаха компетенция. Професорката изобщо няма и да я коменирам, тази медийна кокона, която за 2 лв работа не свърши.
4.
брата на брата
15.08.2023 16:08:58
4
12
големия дроб иска да направи нещата още по - голям дроб, с две думи мазен дроб
3.
*********
15.08.2023 16:00:09
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
До Шушумига- коментар номер 1!
15.08.2023 15:59:33
7
18
Шушумига, защо не каза на професорката по право??? Защото си едно мазно, кухо шуши! Подавай си оставката!
1.
1
15.08.2023 15:42:25
14
29
Хмммм.....
Той да си види заплатите на подопечните си служители че са най ниски в България..
В Стара Загора в областната управа със 40% по високи във Пловдив със 60%
За София да не пиша.
Кой ще прехвърлят в тоя спрял град със най ниско ниво на заплащане. Скоро и Русе и северозапада ще ни мине по заплати.
Ма с такива управници като тоя така ни се пада.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори