×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изплуваха зловещи разкрития за убийството на Крис


14 Август 2023, Понеделник, 15:24 ч.
Автор: Флагман.бг

Той е отвлечен и разфасован

В прокуратурата не сме привърженици на стила на уестърните. Правилно е в съзнанието на дееца да бъде ясно, че той ще бъде наказан – не размера на наказанието, а ще има един справедлив процес, в хода на който ще бъдат събрани достатъчно доказателства. Това заявиха от Софийска градска прокуратура на брифинг относно убийството на 41-годишния Кристиян Пеев, чието тяло беше открито в шахта в София.

Първоначално досъдебното производство е било образувано за отвличане на 11 август. Разпитан е близък на убития мъж, който заявява, че от 8 август вечерта няма контакт с него и се притеснява.

Извършени са огледи и разпити. Всички доказателства на 11 и 12 са докладвани на 13 август на дежурен прокурор. От събраните доказателства става ясно, че извършител на убийство е лице с фамилия Вълчинов.

"Става дума за убийство по особено жесток начин. Наказанието, което се предвижда за това деяние е от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Преценено е, че единствената адекватна мярка е Веско Вълчинов да бъде задържан до 72 часа", това обясни заместник-градският прокурор Христо Кръстев.

Заместник-градският прокурор Иво Илиев даде повече подробности относно второто задържано лице, свързано с убийството:

"Става дума за второ лице, което има връзка с извършеното тежко престъпление. Това лице е подпомогнало извършителя да заличи следите от убийството.

Не е съучастник, защото не е участвало в умъртвяването на жертвата, както и няма доказателства да се е споразумял предварително с извършителя.

Разбира за убийството след неговото извършване и като приятел на извършителя решава да му помогне да заличат следите като изчистят местопроизшествието, изнесат трупните останки и други веществени доказателства".

Вторият задържан е привлечен като обвиняем за това, че е спомогнал извършителя да избегне наказателна отговорност. За това той може да получи присъда до 5 години затвор. Ще му бъде искана мярка „задържане под стража“. Той помогнал само да се заличат следите.

Директорът на СДВР Любомир Николов обясни, че братовчед на убития се е явил в 4-о РПУ на 8 август, за да съобщи за неговото изчезване. В същия ден телефоните на изчезналия са спрели да работят. Единият от тях са намерени в близост до столична автокъща.

Това дало повод на разследващите да се усъмнят, че той се укрива умишлено.

„Установихме, че последният маршрут, по който са минали с друго лице, собственик на апартамента - влизат на един адрес, след което излиза другото лице, което е собственик на адреса. Това ни накара да проверим версията за съпричастност към това престъпление към собственика на апартамента“, каза Николов.

След напускане на жилището на ул. "Раковски" собственикът отново на няколко пъти посещава адреса, излиза на съмнителни места.

Извършителят се срещнал с неустановено лице, което навело разследващите на мисълта, че правят уговорка за заличаване на следите. Помагачът направил пълни самопризнания за укриването на части на тялото на убития. С неговия автомобил са транспортирани част от останките на мъжа към Витоша.

Жертвата и извършителят са били в „трайно приятелски отношения“. Извършителят считаме, че е бил длъжник към убития. Може би това е основният мотив за извършеното от него убийство.

Има информация, че извършителят не наемател на апартамента, в който е убита жертвата, а е негов собственик.

През 2013 година Вълчинов е бил задържан за нанасяне на телесна повреда, а години по-рано за унищожаването на имущество. Вълчинов обаче е бил реабилитиран и всички негативни последици от осъждането са били заличени.

Според прокуратурата, извършителят Вълчинов притежава всички характеристики на социопат и психопат – нарцисизъм, агресия, отмъстителност,

По думите на шефа на СДВР, убийството е извършено с „тежък тъп предмет чрез нанасяне на удар в задната част на главата. Предметът наподобява гира“.

Извършителят дава много разнопосочни сведения, за да възпрепятства разследването. Всички негови твърдения са проверени и не отговарят на истината. 

По данни на полицията, жертвата и извършителят са имали бизнес план за търговия с криптовалута.

„Задълженията са по друг повод, а идеята за бизнес с криптовалута е бъдещо действие, за което убиецът е трябвало да се издължи на убития, когато започне тяхното бизнес начинание“, каза Николов. По данни на полицията сумата, която Вълчинов е дължал на жертвата, е около 2000 лв.


В категории: Крими


Флагман.БГ Почина рок легенда Почина рок легенда 02/05/2024, Четвъртък 10:19 0
11
Коментара по темата
11.
Има
14.08.2023 18:02:17
0
2
Има на запад, отворете им хрониките да видите изродии... В Америка пък да не говорим...
Русия същата работа. Навсякъде.
10.
Неа
14.08.2023 17:57:41
0
5
Божееее хората съвсем се побъркаха. За 2 хил да убиеш някой. Лудост!
9.
Жалки органи !
14.08.2023 17:02:02
1
6
При "Дебора", веднага вкарахте термина "домашно насилие", защото Дебора понякога спяла освен с 2 от приятелите си и с трети такъв, който сега е обвиняем.

Сега, в този случай, българските зависими органи ни вкарват в термина "трайни приятелски отношения", за да избегнат поредното садистично убийство между педали !
Мотив тук били финансовите отношения, за да избегнат "ИНТИМНА ВРЪЗКА".

Ще използваме евфемизми за да не изречем истината ли ?
За да запазим Евро-атлантическите ценности ли ?

И МВР и Прокуратурата и най-вече медиите сте ЖАЛКИ !
8.
......
14.08.2023 16:38:08
0
6
Ами всички БГ ТВ канали дават такива "образователни" филми, че не истина. Скоро имаше филм точно с такъв сюжет където жертвата беше разфасована , поставена в киселина и изсипана в канала. "Страхооотен" филм, като тези филми ги дават в най-гледаното време.
7.
e mi
14.08.2023 16:33:41
0
4
Нов вид ХАЗАРТ КРИПТОВЛОЖЕНИЯ
Всякакъв вид залагания с големи суми е вид хазарт и води до жертви ,крими прояви и загуба на имоти и живот
6.
много точно
14.08.2023 16:29:57
1
6
съм го написал,за демокрацията,ама у нас материала е кофти( подминава 80--е %-та)...човешкия материал и демокрацията не ни е виновна.....схващаш ли....???

до 5
5.
До 4
14.08.2023 16:20:28
3
2
Какво няма на запад, че не те разбрах?!!!
4.
Ангелов
14.08.2023 15:59:38
1
12
То и на Запад е демокрация,ама баш пък такива изродщини нЕма.....щото за убийство по-особено жесток и мъчителен начин за жертвата,убиеца отнася ,3 доживотни присъди,ако преди това ,не го изпържат на електрическия стол.....
3.
има и
14.08.2023 15:58:44
3
6
пИдерастия в този случай
2.
Ами
14.08.2023 15:42:44
0
12
Не давайте пари! Няма да ви ги върнат
1.
Ангелов
14.08.2023 15:34:24
8
21
Това е поколението на демокрацията, което няма никакви ценности. Такава жестокост е необяснима , да отнемеш човешки живот.......... Какво ли още ни очаква
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Те ще бъдат раздавани на социални домове и нуждаещи се хора Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Утре или във вторник се очакват резултатите от ДНК-теста, който трябва да определи дали той е биологичен баща Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Според данните на Евростат през 2023 г. 7,1 на сто от заетите в страните от ЕС са се трудили повече часове на основното си работно място Земетресение разлюля български град Земетресение разлюля български град Трусът е в района на Пазарджик Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ 20 хил. евро на седмица струва лечението му, каза тя КЕВР реши: Газът поевтинява през май КЕВР реши: Газът поевтинява през май От дружеството информират, че предложената цена за май е със 7% по-ниска от действащата за предходния месец април
Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори