×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руснаците превземат крепост край Маринка, а US генерал разкри защо контранастъплението се проваля


Руснаците превземат крепост край Маринка, а US генерал разкри защо контранастъплението се проваля
Руските бойци влязоха във вентилационната шахта Красногоровски на мина Трудовская и се закрепиха там, а ВСУ се опитват да превземат село Урожайное
13 Август 2023, Неделя, 07:17 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: Телеграм/"Операция Z: Военкоры Русской Весны" и Борис Рожин

В САЩ назоваха причините за огромните загуби на Въоръжените сили на Украйна през последните месеци

Войници от 5-та бригада щурмуваха крепостта на въоръжените сили на Украйна край Маринка (ДНР).

Руските бойци влязоха във вентилационната шахта Красногоровски на мина Трудовская и се закрепиха там, пишат чуждите агенции, цитирани от БЛИЦ.

На кадрите се вижда артилерийски обстрел на вражеските позиции преди щурма.

В същото време американски генерал разкри коя е най-трудната задача за украинското контранастъпление.

 

Контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна е изправена пред най-сложната тактическа задача, която можете да си представите - да преодолее фиксираната отбрана, която руснаците са изградили, така че не очаквайте бързи резултати, каза генерал-лейтенантът от армията на САЩ в оставка Дъглас Лут в интервю за Радио Свобода.

„Представете си последователни ивици минни полета, препятствия, включително физически препятствия като ровове и капани за танкове, контролирани и наблюдавани преки огневи линии и артилерийски системи, подкрепяни от руски ударни хеликоптери“, каза Лут, цитиран от УНИАН.

Той подчерта, че това е най-сложната тактическа задача и едва ли американската армия би се заела с нея при такива условия, в каквито действат сега украинците.

 

"Ако американското подразделение направи това, то ще изпълнява задачи само ако има превъзходство в артилерията, което украинците нямат. И ако има превъзходство във въздуха, тоест контролира въздуха над бойното пространство и Украинците също нямат това предимство, затова е нереалистично да очакваме украинците да направят нещо на бойното поле, което американските части дори не биха опитали“, подчерта американският генерал.

Той отбеляза, че е необходимо да има реалистични очаквания, в смисъл, че този напредък ще бъде бавен и ще има жертви и загуби от украинска страна, тъй като те нямат всички необходими способности.

По-специално той отбеляза, че украинците нямат достатъчен капацитет за разминиране, а проникването през минни полета е много по-бавно от очакваното.

„Така че мисля, че тук трябва да има доза реализъм по отношение на това какво се опитват да направят украинците и колко бързо могат да успеят“, каза американският генерал.

Според анализатори въоръжените сили на Украйна продължават контранастъпателните операции в поне три сектора на фронта.

Руските нашественици се опитват да контраатакуват в посоките Купянски, Бахмутски, Мариински и Запорожие. В същото време на юг нашествениците се разполагат сред местното население, криейки се от украинските отбранителни сили.

Както съобщи заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр, сега руснаците залагат на изток, защото целта им е да достигнат границите на Донецка и Луганска области. В същото време във въоръжените сили на Украйна основните направления за нападение са южните.

Както отбеляза началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов, украинското контранастъпление върви бавно, но най-важното е, че не спира.

Междувременно бившият американски разузнавач Скот Ритър призна в ефира на YouTube канала Стивън Гарднър, че Въоръжените сили на Украйна губят много бойци в хода на контранастъплението. Той припомни думите на руския президент Владимир Путин, който подчерта, че страната му губи десет пъти по-малко бойци от Украйна.

"В някои области показателите са дори по-високи. Украйна пое невъзможна мисия", каза Ритер.

Той подчерта, че въоръжените сили на Украйна губят в опитите си да пробият отбранителната линия на Руската федерация. Според офицера основният проблем на украинците е, че те "не са най-добрите бойци" и преминават само 21 дни базова подготовка, преди да отидат на фронта.

Чуждите медии писаха, че неуспешното контранастъпление на въоръжените сили на Украйна се отрази негативно не само на украинската армия, но и на страната като цяло, тъй като отношенията на Киев със западните съюзници се влошиха. Както отбелязва вестникът от ОАЕ Al Khaleej, САЩ и ЕС смятат, че конфликтът се е превърнал в твърде тежко бреме за тях и "очакват датата на голямото му уреждане върху руините на украинската държава".

 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители 29/04/2024, Понеделник 12:01 1
Флагман.БГ Почина известен бизнесмен Почина известен бизнесмен 29/04/2024, Понеделник 09:53 0
36
Коментара по темата
36.
00
13.08.2023 23:19:50
3
0
и кой ще е победителя ако Украйна е изравнена с земята
35.
До 29
13.08.2023 21:26:27
1
1
Ще се абстрахирам от обидите, които сипеш по мен. Това даже ме радва, защото явно съм ти бръкнал дълбоко. Но лошото в случая е, че е смъртно-опасно да си толкова наивен, колкото си ти. Ти явно не си разбрал, че за съжаление в света, в който живеем, важи правилото за по-силния, както в джунглата. За това свое своеволие на Украйна, най-безпардонно да застраши сигурността на Русия, ще бъде наказано сурово. Също като Русия биха постъпили дегенератите от САЩ , ако някой посмее да застраши тяхната сигурност. В това няма съмнение.
34.
Българи
13.08.2023 21:03:48
0
6
Вашингтонските наркомани са безполезни като Украйнските и полски нацисти . Ето защо Русия ще онищожи тази измет голям кеф мрете помяри
33.
:) :) :)
13.08.2023 16:54:25
0
0
Едните нападат в южно направление, другите - в източно.....
Ще се срещнат ли 9изобщо?
32.
Странджански глиган
13.08.2023 15:43:36
3
0
Дойдофа руснацити у гуляму крушеу и нъ бифъ и ибафа многу ут нашти нерове мъ аз си насрах и нимужафъ мъйбът мирси нъ тес брътушки жа кажа аз
31.
Ми
13.08.2023 15:33:23
7
7
Зеленски е зелен от всякъде! И като политик, и като клоун.
Разруши държавата си, и зачерни много майки. Отне живота на хиляди млади мъже.
Корупцията е в разцвет. Но това прави дрогата. Като у нас в герб и ппдб.
Пици, много пици. Възкръсна отново любовта с лена парапета...личното е пред националните интереси... алчността пред благополучие на нацията. Критени..
30.
иско
13.08.2023 14:36:19
0
3
Влязахте в батака и какво разкривате един дявол знае
29.
До 23 - русороб = олигофрен
13.08.2023 14:31:55
4
8
Русоробска гнидо източна Европа не принадлежи на изостаналата говняна прогнила западаща блатна Кочина по право и не и е бащиния!!! И всяка държава е свободна сама да решава съдбата си без да се съобразява с тия диваци блатни. И никога не е имало договорка с НАТО за нищо гнидо противна. На ХУЙ и към Кочината бърже отрепка русоробска!!!
28.
Особености на руZката пропаганда
13.08.2023 14:25:46
6
9
Руската пропаганда в България е семпла конспиративна теория за големия Злодей - Запада (НАТО, ЕС, Сорос, “толерасти“,“джендъри“, протестъри) и големия Спасител - Русия. Руски пари зад тази пропаганда със сигурност има.
27.
1
13.08.2023 14:17:38
0
2
Батальон "Восток": Врагът ни надигра - губим Урожайное, отвръщаме на удара, но положението не е в наша полза
alt
Противникът узря за нашата тактика от Мариупол: той изпраща малка група, влиза в огневи контакт, отдръпва се и нанася удари с артилерия по идентифицираната позиция. След това противникът прониква в разчистената позиция... Това е възможно само при безнаказана работа на артилерията - връщаме се към въпроса за контрабатарейната борба.

Врагът ни надигра - губим Урожайное. В продължение на няколко дни издържахме неговия натиск на героизъм и морално-волеви качества на нашите бойци, но някъде имаше провал. Ние също отвръщаме на удара, но състоянието на нещата не е в наша полза.

alt

alt

Противникът днес вече се опита да издигне знамето на селския съвет, но една бронемашина беше взривена, артилерията отработи по останалите и те се отдръпнаха - но това е въпрос на време.

И въпреки че превземането на това село ще струва на противника голяма цена, загубата му след такава героична съпротива е болезнена за нас. Не е утешително, а леко примиряващо със ситуацията, че ако притивникът превзема всяко село като Урожайное, той скоро ще свърши. Надяваме се, че по някакъв начин ще избегнем предаването на Урожайное и ще отблъснем врага - но трябва да бъдем реалисти.

Всичко на нашия сектор на фронта сега е съсредоточено върху тази малка точка. При идентифицирането на цели - артилерия не можеш да получиш, - тя почти цялата е там. От ранна сутрин започва "сгорещяване" с артилерийски удари - и двете страни се опитват да "зачистят" всичко живо, което се е струпало там през нощта.

След като противникът ни изтласка от позициите в горските пояси в покрайнините на Урожайное, които играеха ролята на форпост, получи допълнителни възможности и стана много по-трудно да удържим населения пункт.

Засега не сме признали поражението си и мачкаме врага с артилерия, тъй като той сам ни дойде да на "гости", може да е възможно да се поправи ситуацията.

Източник: Телеграм-канал на батальон "Восток"
26.
До 23
13.08.2023 13:08:12
7
7
Пригожин уличи Путин в лъжа: "Започна войната, за да направи Медвечук президент"
Собственикът на частната военна компания "Вагнер" даде обширно интервю, в което разобличи лъжите за Украйна, с които руският президент Владимир Путин започна войната - че украинците 8 години са бомбардирали Донбас и са се готвели да нападнат Русия.

Според него поводът за "спецоперацията" е бил напълно фалшив и лъжлив.
25.
Капитан Морган
13.08.2023 12:53:25
16
13
Циганите превзели вентилационна шахта! Невероятен успех на Шойгуту и късокракия с ботоксовата мутра хо-хо-хо.
Братята украинци напредват към Токмак и Мелитопол. Само за последното денонощие на ония свят са пратени 560 североизточни цигани. Слава на България, Слава на Украйна, смърт за руския свинарник!
24.
7777
13.08.2023 12:46:03
2
4
За маринка не знае, но небостъргача в меден рудник беше почти изцяло превзет от руснаците..и сега им стои като бункер
23.
Vortex
13.08.2023 12:15:00
18
22
Русия никога нямаше да нападне Украйна, ако не беше организиран Майдана през 2014 г. Защото каква свобода е тази, при която най-нагло нарушаваш договорености за неразширяване на НАТО на Изток. Целия т.нар. "цивилизован Запад" години наред най-арогантно неглежираше интересите на Русия - все едно Русия не съществува за тях. Ето за това Путин каза на Мюнхенската конференция през 2007 г.: не искам да живея в свят без Русия. Обаче онези западни инфантилчета не разбараха какво им се намеква. Каква контра-офанзива, какви пет лева, след като си се изправил срещу държава с 6 хил. ядрени глави? В победата на Украйна на бойното поле могат да вярват само доказаните джендъри от "Дневник", "Свободна Европа" и всичката нео-либерална пасмина.
22.
ХХ
13.08.2023 12:06:40
11
12
Дано вече и млади западни урки бъдат на първа линия. Стига с геноцида над възрастните и рускоезичните!
21.
XX
13.08.2023 12:05:36
11
14
Дано вече западните урки бъдат пратени на първа линия, та светът да се изчисти от тях.
20.
ХХ
13.08.2023 12:04:31
12
13
Дано освен урките и много нато-вци заминат при Създателя!
19.
До 18
13.08.2023 11:25:57
1
6
И реши, че имаш възможност да те огрее?
18.
Хайде
13.08.2023 11:21:05
7
8
Хайде да спират таз,война,вече Избиха думати народ за нищо заради двама ненормални.Накрая пак бг ще спечели.И двете страни ще имат 80% повече жени на които ще им трябват мъже
17.
Човекът с куфарчето
13.08.2023 10:58:09
11
11
Байдън, престани, стига вече!
Втори ден Владимир Владимирович не се изхожда спокойно и акуратно в чемоданчик, а директно в гащите. Много е разстроен от атаките по моста.
Знаете ли после как се събира всичко това рядко нещо молекула по молекула за да не попадне в ръцете на врага? Спрете!
16.
rtyhuj
13.08.2023 10:14:25
3
11
da se gotvi dimchevo
15.
Вот ,ето истина
13.08.2023 09:49:21
1
6
https://www.facebook.com/reel/813692977146827?s=yWDuG2&fs=e
14.
Руснаците
13.08.2023 09:31:26
13
14
Превземат на магарето снаряда да не стане като соледар и Вагнер 12 км квадратни 13000 убити и накрая останаха само 10 чт 30 000 тд и тъй като превземат още три села и нова мобилизация
13.
Га га га
13.08.2023 09:31:24
11
19
Пуснаха ли движението по Крьiмскому мосту или чакат да се разсее пушека за да оценят пораженията? И за рублата да питам, стана ли 100 за 1 долар или героично се отбранява на 99.75?
12.
Втората най-силна армия в Украйна
13.08.2023 09:19:04
31
26
Е в отбрана а това означава нещо.
Лекари,артисти,инженери, учители,спортисти,които си бранят родината срещу орки,затворници и чеченски главорези.
Нека доброто победи!
Слава на украинските герои!
11.
До 10
13.08.2023 09:16:17
39
31
И кво, да ги оставят да завземат цяла Украйна?
Ти знам, че така ще предадеш България!
България и Украйна са заедно в това!
Братя срещу рашшистите!
Да живее България!
Да живее Украйна!
10.
Xxx
13.08.2023 09:02:09
28
28
Резултата от контранастъплението е само един,хиляди убити украински войничета! Друг резултат няма и да има!
9.
Телеграм на руСССнаци
13.08.2023 08:57:42
6
19
Определено най надеждният източник на информация.
Като Wall Street journal.
Само фъшкии и от двете страни.
8.
Какво ще стане с Украйна след войната?
13.08.2023 08:51:45
20
27
Те не могат да си организират отбраната, а тръгнали в контранастъпление. Това в спорта се казва Ва Банк и е отчаян ход в последните минути, когато е ясно че падаш и се надяваш на чудо. Лошото е че изпълняват разпореждания на САЩ, които не ги е еня какво ще стане с населнието и територията на Украйна, а само как да спечекят мъни на чужд гръб
7.
Ужас
13.08.2023 08:45:44
23
14
Шог, боНба!
Уродливата гейпарадска измет в паника и смут!
Тъпкачите им окраински няма да могат да им порят демократските халки ХАХАХАХАХА
6.
Гаварит Масква
13.08.2023 08:43:46
12
25
Друзя! Вчера нашите чуваши-богатири и буряти-мужики превзеха вентилационна шахта и се укрепиха вътре. В шахтата не бяха открити перални машини и килими, но нашите фронтовики не губят надежда. Холодильник будет за нами!
5.
*********
13.08.2023 08:32:01
7
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Някъв
13.08.2023 08:26:10
6
36
Руснаците превземат крепост край Маринка...............
леле мале, ми те почти до Меден Рудник бе...е, там вече какво ги чака....
3.
Урожайнец
13.08.2023 08:22:52
17
19
Урожайне-селце с 900 жители. След повече от 2 месеца настъпление и подкрепа за милиарди, и това е успех за ВСУ.
2.
Бай Онзи
13.08.2023 08:03:38
31
22
Нещо за Нигер ??? Или не ви плащат да пишете за това, или какво ?
1.
Хахаххааа БЛИЦ вика
13.08.2023 07:30:01
37
50
Междувременно орките загубиха Урожайне, затова е тази статия, замазват положението и успокояват родните руски отрепки :)))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“ Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите очила студията и да обяснява как прогнозата за времето трябвало да е хубава, каза Пламен Дотов Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Атанас Русев звънна на баща ми ядосан да му каже да махна Пашата от списъка с 19-те души за разследване от прокуратурата, твърди съпредседателят на ПП И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа Новият  дует на Десита и Галин е с над милион гледания за седмица
Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори