×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Конфискуването на автомобили задава повече въпроси, отколкото отговори


Конфискуването на автомобили задава повече въпроси, отколкото отговори
Мрежата завря с питанки, на голяма част от които законодателят още не е отговорил. Или изобщо не ги е съобразил
Тема в развитие
виж още
скрий
08 Август 2023, Вторник, 15:15 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Звучи добре на теория, но на практика се оказва доста... странно приложимо

Новите промени в Наказателния кодекс, които влизат в сила от днес във връзка с шофирането в нетрезво състояние, подбудиха редица логични въпроси. Социалните мрежи и обществото като цяло завряха от коментари по темата, а засега от чисто правна гледна точка, адекватни отговори няма – просто защото няма и яснота.

Промените гласят, че водач, задържан да шофира автомобила си с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1.20 промила, се наказва, като МПС-то се конфискува в полза на държавата. Същото важи за хванатите да карат под въздействието на наркотици. Засега единственото ясно е, че ако водачът не е собственик на автомобила, който управлява, той ще трябва да плати на държавата сума, равна на стойността на превозното средство.

На теория това звучи чудесно – наказанието е достатъчно строго, за да стресне, поне малко, серийните нарушители, които по брой никак не са малко у нас. Всъщност обаче се оказва, че в този вид, новото законодателство е по-скоро объркващо и вероятно ще доведе до усложнение в процеса на работа както на МВР, така и на Прокуратурата.

На първо място с новите промени се стига до ситуация, в която ще трябва да се търси експертното мнение на оценители за стойността на автомобилите. Това означава, че дела от този характер вече ще се бавят по-дълго, заради изчакването на становището на експертите. В този смисъл се забавя работата и на прокуратурата, и на съда, а опциите за адвокатско „лавиране” стават още по-големи.

Няма и яснота какво ще се случва с конфискуваните автомобили. Така например първият въпрос, който изниква е къде ще бъдат складирани те до приключване на делото, по което те ще се водят и веществено доказателство, и един вид спорна собственост между държавата и нарушителя. Към момента паркингите, където временно се задържат автомобили, които са били използвани по време на извършено престъпление, са прекалено малки, за да поберат и допълнителната вълна от потенциално конфискувани автомобили. Съдилищата също нямат отредени паркинги за подобна дейност.

Важен въпрос е и, разбира се, какво се случва, ако колата е семейна – тоест по силата на закона, придобита по време на брака и съответно поравно разпределена като собственост между мъжа и жената. В такъв случай, ако се води на името на единия, а другия наруши закона и се окаже в такава ситуация, няма как да заплати цялата стойност на автомобила. Аналогично е и с другата алтернатива – ако водачът се води собственик на семейната кола, тя няма как да бъде конфискувана, тъй като се води в съсобственост между мъжа и жената.

Друг проблем изниква когато автомобилът се води на юридическо лице – тоест е фирмен. Тогава няма пряк частен собственик, а цяло дружество. В такъв случай, ако даден служител наруши закона и се стигне до санкция, остава неясно дали автомобилът ще бъде конфискуван, или служителят ще трябва да плати санкция. Това отваря и врата оценката на превозните средства умишлено да се занижава.

Промените не конкретизират и какво се случва в случай, че някой даде автомобила си на приятел, който пък реши да го кара пиян или надрусан. Резонен въпрос например е дали собственикът носи наказателна отговорност, че е предоставил достъп до превозното средство на нарушителя?

Ами ако автомобилът, чийто шофьор и собственик е пиян, е участник в ПТП? Какво ще се случи с колата в такъв случай и има ли смисъл държавата да конфискува скрап?

Интересен е и случаят, при който човек кара скъпа кола, предоставена му от приятел. Ако водачът направи нарушение, ще трябва да плати доста солидна сума, вероятно непропорционална на финансовото му състояние.

Нещо повече – ами ако собственик на скъпа кола има личен шофьор, който направи нарушение?

Добре е ясно още, че апаратите за измерване на количеството алкохол в кръвта са сравнително точни. Но за тези за наркотици обаче е обществена тайна, че понякога грешат и могат да покажат наличие на наркотик, който впоследствие се оказва, че всъщност е бил медикамент, изписан по лекарско предписание. Но за доказването на това обикновено са нужни месеци. В такъв случай, при доказване, че шофьорът не е бил надрусан, кой ще заплати амортизация за конфискувания автомобил, стоял с месеци на паркинг и извън движение? А ако водач прецени, че е редно да заведе дело срещу държавата?

А всъщност какво ще прави държавата с толкова много автомобили? Всеки ден в полицейската хроника има най-малко 3 описани случая само в Бургаска област на шофьори, хванати да карат колите си с над 1.20 промила алкохол в кръвта или надрусани.

Годишно, в най-добрия случай, това означава повече от 900 конфискувани леки коли, които нито има къде да бъдат складирани, нито има яснота за какво потенциално биха били използвани. Неслучайно в мрежата се появиха и предложения да бъде открита „Държавна автокъща” – този бизнес вероятно ще бъде проспериращ, особено предвид факта, че конфискуваните автомобили няма да се оценят (най-вероятно) на пазарната им цена и съответно ще се продават на по-ниска от нея.

В същото време по 900 автомобила на година по-малко може би ще има ефект върху замърсяването на въздуха, но това е съвсем друга тема.

Иначе отново – на теория новите промени звучат добре. Със сигурност, поне за някои хора, по-сериозна заплаха е да останеш без автомобил, отколкото да платиш глоба или да се разминеш с условна присъда. Практиката обаче ще покаже как точно ще бъдат прилагани новите промени в Наказателния кодекс. Засега дори и юристите се чудят как точно ще се случва целия процес.

Точно заради това утре от Бургаска районна прокуратура, съвместно с ръководството на ОДМВР-Бургас са обявили брифинг, на който ще бъде направен опит да се отговори на тези и още важни въпроси. Очаквайте подробности!

 


В категории: Политика , Животът


55
Коментара по темата
55.
Джери
31.10.2023 20:38:58
0
0
Искам да попитам слет като ме хванаха с 2.7 И ми взеха колата как мога да си я върна ??
54.
Пич
10.08.2023 07:36:15
0
0
Имаш право да откажеш за което само ти взимат книжката за 2 години и взимаш глоба за 2 бона… Вместо да ги даваш на тия нещастници си взимаш добър адвокат и всичко се оправя :)
53.
ФЕС
09.08.2023 22:48:34
0
4
а пикоманите с тротинетките дет дигат 120 ще им ги взимат ли
52.
Мнение
09.08.2023 21:34:58
0
3
Като се сетя какви са им паркингите и колко е мудна системата по-добре е следното:

Сваляне на номерата + фиксирана парична глоба, спрямо промилите (започваща от 5000 лв. за 1.2 примерно; по 500 лв за всеки 0.1 отгоре). При ПТП без жертви, глоба в двоен до петорен размер в зависимост от демиджа. При ПТП с жертви (трети лица) умножаваме по 10.

Глобата е само за шофьора на автомобила. Ако той не е негов, също се санкционира преотстъпилия го или фирмата, ако е на ЮЛ в размер 1/2 от глобата на лицето, което е шофирало.
51.
Pe60
09.08.2023 21:17:24
0
2
Абе направо да ни/ ги бесят като са нарушители...ааа и да им иземат цялото имещество. Явно нямат друга работа за вършене управляващите малоумници!
50.
Много хора
09.08.2023 14:56:28
0
3
Пият сериозно и карат.Там е проблемацията
49.
до идиота 9
09.08.2023 13:42:21
0
2
малоумник, които има пари ще си плати както правят всички в българия и нито ще плати глоба, нито ще му отнемат автомобила, нито ще го глобят, наи малкото ще искарат че дрегера е разпломбиран или е опотребил хапчета за кръвно и пак ще се отърве, защото закона в българия е равен за всички, но за някой е по равен
48.
Мдаа
09.08.2023 10:01:59
7
5
Нещата са пределно ясни и недвусмислени: автомобилът е вид въоръжение, за което имаш разрешително. Всяка злоупотреба с него (когато не си в състояние адекватано да го ползваш), която увеличава многократно възможността за убийство на човек, трябва да води до отнемането му. Ако е на приятел, фирма, семейна собственост - да е мислил собственикът на кого го предоставя. Законът е добър и навременен! Стига невинни жертви на разюздани шофьори!
47.
Извод
09.08.2023 08:20:55
5
5
Купувайте втора евтина кочинка за вечерно излизане и си карайте на воля.
Не сериозно, крайно време беше да има строги закони в тая държава и най вече да се прилагат. Да видим какъв ще бъде ефекта.
46.
По въпроса
09.08.2023 07:01:44
3
12
За оценките има си застрахователни калкулатори хващат средна цена и готово,отделно си има вещи лица,по въпроса за съдбата на автомобилите търг с наддаване и най добрата цена печели,по въпроса за съхранението има достатъчно държавни имоти !Та до всички пияндурници и наркомани - дупе да ви е яко
45.
*********
08.08.2023 23:36:16
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
44.
Смееееееееех
08.08.2023 23:32:58
1
9
Ами ако подпийналият управлява Държавен автобус ? Зер не са малко и таквиз фиркачи ! Тогава какво ? Ще конфискуват Държавния автобус в полза на Държавата ли ? Или ще го накарат да го плати с мизерната си шофьорска заплата ? Зер ще трябва няколко живота да поработи ...
Апропо : На баш Евро Фиркача с ишиас Жан Клод Юнкер КАКВО му конфискуваха ???
43.
Ицо
08.08.2023 21:44:40
4
18
Поредния популистки набързо скалъпен закон писан на коляно от дебили, най-вероятно от ПП и ГЕРБ. Винаги ще има тъпанари, които ще пият и ще карат. И какво, всеки път нови закони ли ще правят?
42.
О
08.08.2023 20:12:48
3
26
Няма да пиете и да карате и няма да има въпроси. Много е просто.
Като няма закон - ревем защо няма закон. Като има - що има.
41.
И аз имам въпрос към хората
08.08.2023 20:01:53
3
5
Това вярно ли е, защото потърсих и намерих тази "приета" поправка само тук и в дневник?
40.
А така
08.08.2023 19:52:36
3
10
Въпроси имало. Да има да се н.....т наркоманите и пияните. Конфискации и ефективни присъди. Аман от тези камикадзета по пътищата.
39.
Само тъпотии раждат
08.08.2023 19:51:55
2
7
Направо е неприложимо. Всеки автомобил на женен/омъжена е семейна собственост. Толкова ли е трудно да се фиксира сума за глоба/акт?
38.
До 34
08.08.2023 19:14:50
0
3
Има и винаги ще има,но въпросът не е в това,а че не е масово явление.Ско съпоставиш размера на населението и броя случаи на корупция,спрямо българските може и да изглежда,като че ли няма.Зс съжаление у нас няма реално преследване на това престъпление,даже не знам да има някой осъден,повтарям осъден не екзекутиран.
37.
Мда
08.08.2023 18:42:49
0
11
Тези,които обичат да си посръбват и използват разни други опиати, вече трябва да имат по 2 коли - една готина за трезво и една евтина, когато решат да "направят главата". Ама май е най-добре да помолят трезвен приятел да ги повози.
36.
Ах БДЖ-то
08.08.2023 18:37:41
4
14
Ами то като са тръгнали по този път законодателите на пиените железничари да им взимат влаковете тогава?! Без кондукторките обаче, че те цена нямат.
35.
Чичо Дрога
08.08.2023 18:30:13
14
16
Абе пумияри селски,нима не виждате ,че имаме най-строгите и водещи до обратен ефект закони в целия ЕС?! Колко по-строги бе овце малоумни?! Животни непротестиращи вие наясно ли сте, всяка година в България пред Съд се изправят точно над 30000 български граждани,които мили ми овце не желаят да спазват прекомерно строгите закони! И ако ги умножите за 10 години =300000 а за стандартно среден живот в кочината - диктатурка ще ви се наложи да съжителствате точно с над 2100000 лица съграждани които ще са “съдени “. Халал да са ви малоумни привърженици на сурови закони !!
34.
До 32
08.08.2023 18:17:45
2
3
Т.е. в Китай вече няма никаква корупция, нали?
33.
Водопроводчик до 27 Ам
08.08.2023 17:45:51
1
7
Писах вече- топлата вода е открита. Какво казваш - "Как,ще...като виновния не искал да плаща "? Ами вдигат му се данъците,пропорционално на това,което ДЪЛЖИ ( не иска да плаща) .Само че плюс наказателен пункт, поради незачитане,неуважение към закона.Писах и откъде да се взаимства и прилага.
32.
Веселин
08.08.2023 17:30:59
6
12
Отдавна трябваше да въведем здрави "Крумови"закони за да имаме нормална държава!Да си пожелаем скоро и в другите сектори!Сещам се за една статия как във Китай корумпираните политици ги екзекутират!
31.
Коко
08.08.2023 17:27:08
2
10
Малии ся като се напълни с конфискувани коли и като почнат търговете направо не ги виждам наште автоджамбази!
30.
До 27
08.08.2023 17:24:34
3
15
Близко е до ума, ама за този който може да мисли. То никой не иска да плаща. Как шели да съберат парите ?! Ами или плаща, или в затвора за дълго време. И в затвора да работи от сутрин до вечер и даплаща. Просто е но не е за слабоумни демократчета. Има ли искрено желание, намира се и решение
29.
Георги
08.08.2023 17:23:37
0
8
Да намалят цената и да продават ама много хора в тоя бранш ще изреват!Преди 10 г. успях да си купя чисто нови греат уоли на 5000 км. още в гаранция и 3-та за общата сума от 20 000 лв,щото видиш ли някакви пловдивски куци футболисти не ги щяли искали бемвета!
28.
паткан
08.08.2023 17:18:54
0
24
В последно време законите се правят от балъци за балъци.
Първите това ги устройва, но но не мога да разбера защо вторите позволяват да ги правят на такива.
27.
Ам
08.08.2023 17:18:30
1
16
Мен ми е интересно как ще съберат равностойността на автомобила от виновния когато не и негова собственост и не ще да плаща, при положение, че сега една кирлива глоба не могат да съберат! Вместо да се въвеждат подобни екзотики, да бяха пипнали възможността за принудително събиране на глоби, включително замяната им с лищаване от свобода при непращане, щеше да има по-голям ефект.
26.
Хмм...
08.08.2023 17:18:02
4
7
Хмм...ами ,ако на пострадалите и техните роднини им писне да чакат," бързото" Бг правосъдие,цялото задръстено с уклончиви варианти на присъда,типаж от-до,експертизи на вещи лица и прочие.Ами,ако....те решат,а и целият народ ,солидарно заедно с тях ,просто започнат да раздават собствено правосъдие ???
25.
Х
08.08.2023 17:17:30
5
13
Автомобила трябва да се прибира. Без условия. Собственика и пиянката да се оправят. Има си съд.
24.
bs
08.08.2023 17:12:21
4
0
izcoda e … karaite starite baraki na bashtite si i razmera na globite she pade kam 1000lv ako ima ladi daje 500lv drusaite i piiite navolq :)
23.
Водопроводчик
08.08.2023 17:10:31
2
8
Пак се започват ала-бализмите.За справка топлата вода отдавна е открита.Имаше преди няколко години ,с един наш вип тенисист във Франция или Монако беше,един такъв казус,не беше за алкохол, но ставаше въпрос за нарушение .АМИ АВТОМОБИЛА ОТИВА НА НАКАЗАТЕЛЕН ПАРКИНГ - ПЛАТЕН.Толкова е просто и логично.ОТДЕЛНО ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ ТРЯБВА ДА Е НА ВОДАЧ ,НЕ НА АВТОМОБИЛ.АВТОМОБИЛЪТ ДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ШОФИРА,ПРЕОТСТЪПВА, БЕЗ ПЪЛНОМОЩНО.И така нататък.....p.s.нужно е само малко да се обърне поглед към "гнилия" Запад и да се заимства и прилага.
22.
Ааааааа
08.08.2023 17:07:46
4
13
Ако, ако, А ми ако това беше в социализма ? Дали някой шибано адвокатче щеше да си помисли дори да измисля АКОта, че да защитава убийците на народа ?! Щеше ама да не е луд. Никакво ако, в затвора и връщайте смъртното наказание
21.
!!!!!!!!!!!!
08.08.2023 17:01:33
10
23
Въпроситекоито сте задали са изключително тъпи ! Ако, ако, ако, акоро цапа и мирише, целите сме в лайна. Няма аки. Някой идиот пак с тези въпроси се опитва да оправдае престъпниците убийци на пътя. Няма ако. Какво като е фирмен ? Конфискува се и толкова. Фирмата да не е давала автомобила си на никой пияндурник, наркоман. Какво като е семеен ? Конфискация. Жена му да не е давала на алкохолика си да блъска хората. Какво сте ги намислили хиляди АКОта.
20.
Ротшилд
08.08.2023 17:00:43
4
7
Да, автора е прав, какво ще правим толкова много конфискувани коли на месец?!? Все пак в гробищните паркове има повече място за загиналите в автомобилни катастрофи.
19.
bai kosta
08.08.2023 16:54:40
12
15
Ако нарушителят е гражданин на САЩ или Украйна и е взел автомобила под наем,как ще се процедира?Или ще му бъдат поднесени най-искрени извинения.За поданик на РФ е пивече от ясно.
18.
Конфискува се
08.08.2023 16:54:16
6
9
Няма какво да го мислите, няма оценки и други глупости колата се конфискува в полза на държавата и алкохолика да се оправя със собственика той ще чу каже колко струва колата . Съвет ако предостъпвате автомобила на някой го карайте да подписва запис на заповед за стойността на автомобила по ваша оценка като се съгласи му давате автомобила щом се е подписал се е съгласил с оценката .
17.
Е странен народ сме
08.08.2023 16:50:38
5
14
Ами искаме да няма пияни и друсани по пътищата това едно наистина добро решение . Конфискува се колата на пиянката или дрогата и да се оправя със собственика . Да не е карал пил или друсан,да е мислил педи да се напука .
16.
леля чичо
08.08.2023 16:38:52
15
18
усещате ли тази миризма...да точно тази... на ФАШИЗЪМ
15.
.I.
08.08.2023 16:18:27
6
27
Щом няма как да се прилага, тогава нека си пият, карат и газят хора и готово. Както си е сега....В други държави може, тука не може...Много въпроси имало...А този, дето дил наказан по-тежко, щото имал по-скъпа кола и дело щял да печели, не е чувал, че във Финландия например, колкото по високи доходи има нарушителя, толкова по-солена му е глобата...Ама не съм чул някой да е спечлил дело...Плащат си, като попове
14.
охххх
08.08.2023 16:02:29
6
15
Само защото съм наказан по-тежко за това, че имам по-скъпа кола, ще си спечеля делото в ЕСПЧ. Правото на справедлив процес е нарушен заради този двоен аршин. И това е без да се оспорват точните тестове за наркотици. Караш пиян, купуваш си по-скъпа кола след няколко години. Ето това правят добрите намерения, изповядани от неграмотници. Да бяга увеличили ефективните наказания.
13.
До 11
08.08.2023 15:57:12
0
21
А от къде на къде взеха от моите данъци, за да санират твоя блок!?! Защото живея в новопостроена кооперация, а ти, примерно, в 40 годишен коптор, затова ли?
Ако разсъждаваме в тази посока, би трябвало да ме компенсират за тази очевидна неправда!
12.
до 2
08.08.2023 15:53:10
1
18
Жорка, в цитираните от теб държави законът се ПРИЛАГА от местните. А при нас просто не се прилага.
11.
Чукча писател
08.08.2023 15:51:27
5
15
Този закон ще издържи от ден до пладне, като явна предпоставка за корупция в изпълнителната и съдебната власт. Пълна простотия. Не знам, как е в Латвия. Ако не се лъжа там има такъв закон, но тук това няма да го бъде повече от 6-8 месеца.
10.
охххх
08.08.2023 15:47:08
6
17
Има явна неправомерност в този член. За едно и също деяние различни извършители имат различно наказание. С какво автомобил за 200к е повече обществено опасен от трошка за 1000лв. Пак КС трябва да им оправя простотиите и отново яко обезщетения ще се плащат.
9.
тройчо младенов
08.08.2023 15:43:16
3
18
Някой паралия кара токат пиян кола за 100 бона, хващат го. С връзки/пари става така, че данъчната оценка е в пъти по-малка от реалната и накрая плаща 5000 лв и все едно нищо не е станало. Трябва да има и задължителен затвор за такива случаи, примерно до 3 години затвор за първо провинение. При повторно провинение отнемане на книжката за цял живот и до 10 години затвор. Само така ще се научат.
8.
Сериозно
08.08.2023 15:41:42
1
6
Един приятел търси оборудвана предна лява врата за BMW e36.
7.
Боцмана
08.08.2023 15:36:32
15
20
Ще се повторя, тази промяна е абсолютна простотия и бъдете сигурни, че няма да бъде дълго в употреба!!
Напълно неприложима глупост!
6.
Ялова държава
08.08.2023 15:35:10
2
32
Ялови юристи и политици раждат мъртвородени. Кога ще стане ясно, че проблемът не е в закона, а в приложението му?!?! Аман от тъпунгерски изпълнения!!
5.
gradski
08.08.2023 15:34:20
1
14
И до сега го има и се знае много добре къде ще се съхраняват, как ще се продават и как ще ходят по държаввни служби. Както до сега с конфискуваните автомобили.
4.
Аксел троен
08.08.2023 15:31:40
3
27
Какво сте се се закъхарили. Достатъчно е да му свалят номерата и да си връщат когато плати стойността на автомобила. Тоест никога. Така поне 15-20 годишните БМВта които причиняват половината тежки катастрофи у нас ще намалеят значително.
3.
Кую
08.08.2023 15:30:42
1
23
Трябва да се доказва и интимна връзка.... Идиоти сър.
2.
Въй
08.08.2023 15:29:53
3
27
Оказва се, че проблемът е къде ще се складира вълната(цитирам) от конфискувани автомобили, а не всекидневната вълна от пияни и надрусани шофьори.
1.
Жорка
08.08.2023 15:29:30
6
32
тези въпроси ги отправете към службите в Нидерландия, Германия и другите Европейски държави, където тези години важат от много години! Те ще ви отговорят!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори