×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сарафов иска оставката на районния прокурор на София за бездушие и формализъм


Сарафов иска оставката на районния прокурор на София за бездушие и формализъм
Ако Невена Зартова не се оттегли сама, и.ф. главният прокурор ще сезира прокурорската колегия на ВСС
06 Август 2023, Неделя, 13:10 ч.
Автор: Флагман

Повод са обстоятелства около двойното убийство в с. Лозен

Изискана е оставката на административния ръководител на СРП заради сериозни пропуски в организацията на работа, довели до тежки последици. Това се посочва в изявление на и.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов, разпространено от пресцентъра на държавното обвинение.

Ето какво заявява Сарафов:

Само преди седмица, отново по неприятен повод, свързан с тежки криминални престъпления, обърнах внимание, че прокурорите трябва да служат на гражданите. Тогава обявих нулева толерантност към всички прояви на агресия и насилие, които следва да срещнат незабавния отпор на разследващите органи, които непоколебимо да прилагат закона с цялата му строгост.

Нулевата толерантност обаче се отнася и до всички онези прокурори и особено до административните ръководители, които допускат формалистично и дори бездушно упражняване на своите правомощия. Нещо, което може да има сериозни негативни последици.

Именно заради това с голямо възмущение приех докладваните ми от Софийска градска прокуратура обстоятелства по досъдебното производство, водено за двойното убийство край село Лозен, в хода на което е установено, че същото лице е извършител на още едно умишлено убийство, случило се през миналата година, досъдебното производство за което е водено по чл.122 от НК /за причиняване на смърт по непредпазливост/ в Софийска районна прокуратура /СРП/.

В контекста на гореизложеното и поради допуснатите очевидни пропуски в организацията на работата в СРП, в т.ч. неглижиране и подценяване на разследването на смъртта на млада жена, настъпила на 06.04.2022 г. вследствие на умишлени насилствени действия и грубите грешки, както при установяване на фактите, така и при определяне на правната квалификация на престъпното деяние, очаквам оставката на административния ръководител на тази прокуратура - г-жа Невена Зартова. В противен случай ще се възползвам от законовите си правомощия и ще отнеса случая до прокурорската колегия на ВСС.

Административните ръководители на прокуратурите в цялата страна в спешен порядък следва да извършат проверки по всички неприключили досъдебни производства, свързани с причиняване на смърт, като при необходимост и при наличие на установен извършител да се прецизират внимателно повдигнатите обвинения.

Ще бъда безкомпромисен към всеки административен ръководител и към всеки наблюдаващ прокурор, ако се установи неоснователно забавяне или непрофесионално отношение в разследване на престъпленията срещу личността. Същевременно декларирам пълната си подкрепа за всички колеги, които съвестно, почтено и професионално изпълняват своите служебни задължения в полза на справедливостта и гражданското общество.

 


В категории: Крими


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
XX
07.08.2023 04:44:54
2
2
Сакън, не пипайте Сарафов, той ще пребори мафията.
17.
тъпири
06.08.2023 18:36:31
0
4
Е убийство по непредпазливост и е отишло в районна прокуратура? Сигурно е било образувано за умишлено убийство и някой от градска прокуратура го е засилил натам. Я проверете по-хубаво и всички поред...
16.
До Сарафов
06.08.2023 17:18:58
0
9
Трябва да се спрат престъпните практики, плаща се на корумпирани прокурори за да се повдигат фалшиви обвинения и само по тях се работи. Другите съществените проблеми, доказани престъпления по тях не се работи, как да се работи като прокуратурата се е превърнала в едно търговско дружество и там изначало се повдигат и преследват само платени и скалъпени обвинения.

Ето един доказан ФАКТ:

ПЕТЪР ПЕТРОВ (по прякор Пепи Еврото)
- ръководи ОПГ с участието на прокурори от СРП, окръжна прокуратура София и ВКП (върховна касационна прокуратура), вече обвиняем и беглец в Дубай.
Този ПЕТЪР ПЕТРОВ е близък приятел и адвокат колега с един адвокат на име ВЕЛИМИР АТАНАСОВ, който макар и за кратко е бил съдия в Софийския районен съд. Този адвокат Велимир и Петър редовно си организирали срещи в ресторант СЕДЕМЕТЕ ДЖУДЖЕТА в София на гърба на Софийската районна прокуратура, които ресторант вече не работи, но от там координират техният престъпен конгломерат и организират обвинения срещу различни суми пари. Петър Петров чрез други корумпирани представители на МВР и най вече в СДВР разполагал с незаконни СРС за да подслушват жертвите за който им е платено. Друг интересен играч е д-р прокурор ИВАН ИВАНОВ от СРП, на видно дребен комплексар, но с позиция към СРП, който прокурор седи един друг прокурор на по високо ниво, който му нарежда как да скалъпи поредното ПЛАТЕНО ОБВИНЕНИЕ и какви мерки за неотклонение да наложи, тоест за какво мерки е платил по точно клиента или поръчителят на това фалшиво обвинение.
Ето ви господин Сарафов една интересна схема, която върви от много години в Вашата прекрасна прокуратура в София. Но аз ще ви съдействам за да се осветли тази престъпна прокурорска практика “ППП” три думи с буквата “п”
15.
Ха ха
06.08.2023 15:18:32
1
7
Сарафов,
Да се отменят атестациите в Прокуратурата на база "оправдателни присъди " и да се прави на база " осъдителни присъди", за да стане ясно кой прокурор може, работи, чете и кой ходи само на ,"котешката пътечка" или се налива с уиски....и въвеждане на мандатност най вече изпити през 5 години за всяка позиция в съдебната власт ..
14.
Убиец да си в България.
06.08.2023 15:15:57
0
22
Съдията ще те пусне на свобода, прокурор няма да ти обжалва мярката, а полицията ще оплеска разследването срещу теб. Така, че можеш да си убиваш на воля. Можем да развиваме убийствен туризъм с логото: България е раят на убийците.
13.
Ха ха
06.08.2023 15:09:38
0
17
Съдийката която отмени заповедта на гл. архитект на София за събаряне на замъка на Румен Вълка...помака.. на язовир Искър..
12.
Немо с питане до Питане 7
06.08.2023 15:09:11
0
7
Мисля, че трябва да коригираме малко "питането" Ви.
Не става дума за пореден ден, а за поредна година, дори десетилетие.
Случаите като този за съжаление са стотици ( може би хиляди), при това известните такива, оповестени в пресата.Много други, така и не са попаднали в новините ( някои и изобщо дори в бюлетините на МВР), което е резултат от това, че със стотиците промени, през последните 30 години, в МВР, Следствие , Прокуратура и Съд, всички тези институции бяха докарани до състояние на будна кома и превърнати, просто в инструменти обслужващи една или друга политическа конюктура ( както и прилежащите и престъпни метастази в икономиката и ъндърграунда).Като прибавим към това и овладяните доскоро медии ( не че и сега ги няма, но процентно като че ли намаляват), обществото ни, до голяма степен нямаше представа за мащабите на проблема, и изобщо не получаваше адекватен отговор на въпросите си към гореизброените институции, къде е корена на проблема.
Или получавахме безпардонен отказ, или проблема беше замазван с някоя оставка, административно наказание за служител или несвързани брътвежи и лозунги на някой отговорен фактор в съответната система.
Цялата система е пропита от милиционерщина, политически назначения ( и не само политически - цели родове може да откриете във всяка една от тях) и комплексарска елитарност ( "Ние не ви дължим обяснения, понеже вие сте некомпетентни и нищо не разбирате и обвинения от вас не приемаме").
В цялата съдебна система (и МВР) , единствения показател за оценка е количествения - брой регистрирани престъпления (не се регистрира - значи не съществува, вкл. домашното насилие - "Ами ние нищо не можем да направим - вижте там разберете се" или пък се съдете), брой приключени преписки (все едно как) и брой разгледани дела.При забавяне или натрупване на случаи, следва административно наказание.Това е начин за обезсърчаване на читавите хора в системата и плодотворна почва за всички случайно ( или неслучайно) попаднали там.
Та...какво се променило от появата на ПП, ДБ, Кирил Петков и другите споменати от Вас лица и организации.
Не много за жалост, освен може би, че има малко по-голяма чуваемост в обществото за тези проблеми и рязко намалява замитането под килима и прехвърлянето на "горещия картоф" между институциите. Че започва да се търси корена на проблемите, които са в законодателството и в професионалните стандарти в цялата правораздавателна система (друг е въпроса, дали това е най-прекия и правилен път, но се правят опити)
Че има все пак воля да се пипа по необходимист и по-радикално, дори в основния закон, ако това би променило тенденциите.
И може би най-важното е че, тези случаи предизвикват истински дискусии в обществото, има някакви първични заявки от правораздавателната система за вътрешно самоочистване и нетърпимост към широкоразпространените досега тенденции в работата им и решимост (надявам се не привидна) за съдействие за бъдещи законови промени.
Ако използване юридическа терминология - като че ли се заражда желание ( или просто са принудени), да боравят занапред повече с "духа на закона", отколкото с "буквата на закона".
Ако това наистина се случи - би било епохално събитие .Милиционерщината, която стои във основата на всички тези проблеми, би била разклатена сериозно.
Дали ще се случи? -Представа си нямам! Дай Боже!!
Но макар и доста плахо и по-скоро с добри намерения, отколкото с реални резултати към момента, изобщо дискусията по темата стана възможна, именно с появата на изброените от Вас лица и организации.
Нямам представа дали ще успеят - но им желая успех!
11.
Ха ха
06.08.2023 15:06:08
14
37
Чакаме ДНК-то на Тиквата или ще правят сигански работи....
10.
ХАЙДЕ СТИГА
06.08.2023 14:58:49
14
40
Самия факт,че това са действия на Сарафов, звучи гротесково!
9.
До 7
06.08.2023 14:41:34
18
45
Какво да коментират ве трол? Че преди година прокуратурата на гешефф е пуснала убиец на свобода ли? Търси коментари от тия които си го назначиха, пеевски и борисов. Малоумник.
8.
До Борислав Сарафов
06.08.2023 14:40:22
4
16
Поискай и оставката на д-р прокурор Иван Иванов от СРП, който изпълнява частни поръчки на Петър Петров (Пепи еврото) и адв. Велимир Атансов. ОПГ за схема
Официален сигнал вече е подаден лично към вас главен прокурор.
7.
Питане
06.08.2023 14:03:57
99
51
Съдът пуска убиец на свобода и той прави ново убийство, този път двойно. Това са новините за пореден ден в България. Поради тази видима безнаказаност, хиляди българи излязохме на протест преди дни. Не просто заради съдебното решение по случая "Дебора", а заради цялостно гнило творчество на съдебната система.
Къде са сега ПП и ДБ да коментират и новия случай на убиец на свобода?
Няма ги. Те нямат критики към съда, а към прокуратурата, защото тя закачи любители на културни проекти, в чийто джипове влизат политици за интимна връзка, докато закриват спецпрокуратурата.
6.
789e4j
06.08.2023 14:03:56
9
7
Cirkajii si4kite ot KTB 6 te miliarda
5.
ФЕС
06.08.2023 14:00:07
2
13
тая пача нито има квалификация, нито може да върже 2 думи без да и ги напишат, но се съгласява с квот и кажат батковците след кат я тупнат
4.
.....
06.08.2023 13:39:41
11
39
ЕБАСИ КОЧИНАТА В КОЯТО ЖИВЕЕМ.
ВСЪЩНОСТ, КОЧИНА Е МНОГО МЕКО КАЗАНО...
ПО ВСИЧКО ИЗГЛЕЖДА, СОФИЙСКО ЛЕТИЩЕ, ТЕРМИНАЛ 2 Е НАЙ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ.
3.
Пеевски
06.08.2023 13:33:15
19
46
Докато българските съд и прокуратура са в ръцете на бившите настоящи служби, нищо добро няма да се случи. Във всеки град има по един "краси черничкия", който назначава нотариуси, съдии и прокурори и повишава тези, които служат безропотно на мафията им. Десетки години отрицателна селекция се е вършила в дъдебната система, само пълен рестарт може да разкара тоталния боклук, който е задръстил напълно това блато!
2.
Гешефтурата
06.08.2023 13:21:26
35
99
Аз пък искам оставката на Борислав "Боби" Сарафов!
За слугинаж на Бойко Борисов, Кирил Петков и Дилян Пеевски!
За доказаните връзки с избягалия от България мафиот Пепи Еврото!
За изпълняваните поръчки за унищожаване на безброй бизнеси и човешки съдби!

ОСТАВКА, САРАФОВ!!!
1.
Бг Пародия!
06.08.2023 13:19:48
18
48
Време е всички фигуранти и фигурантки да бъдат незабавно освободени и отстранени от държавни постове от национално значение и преди да бъдат сложени други да има гаранции за тяхните действия и отговорности!!!
Да знаят че носят наказателна отговорност за действия или без действия по служба!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори