×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво да направим, за да спрат убийствата по улиците на Бургас


Какво да направим, за да спрат убийствата по улиците на Бургас
На мястото, където беше убита Валя сега трудно се разбира има или няма пешеходна пътека, няколко метра встрани има огромна светеща табела
09 Ноември 2011, Сряда, 11:36 ч.

Инициативен комитет „Червена пътека” и  Фондация „Безопасни улици от Валя” изпратиха до общината конкретни идеи за движението по пътищата на града

Инициативен комитет „Червена пътека” и Фондация „Безопасни улици за Валя”, които бяха създадени в памет на петокласничката Валя Димитрова, която беше прегазена от 32-годишната Надя Иванова с черно „Ауди” на бул. Транспортна в Бургас излязоха днес с конкретни предложения до Общината за безопасността на улиците в града. Сред тях са ограничения на скоростта, указателни табели, гърбици и други, които да вразумяват шофьорите. Идеите на близките на Валя са:

 

- Да се осигури (регулира) движението на пешеходците с пешеходни пътеки тип „зебра” пред всички възлови кръстовища (включително кръговите) и други, обичайно и масово използвани от пешеходци улични участъци (напр. в близост до автобусни спирки) на територията на града!

 - Да не се „заличават” съществуващи пешеходни пътеки, дори да са на места, където „удобството” на недобросъвестни шофьори се изразява в управление на автомобилите с по-висока от разрешената скорост и с несъобразена такава!

 - Да се поставят ограничители на скоростта (изкуствени неравности -гърбици ), да се повдигнат пешеходните пътеки до нивото на тротоара и/или да се използват други иновативни технически средства намаляващи скоростта на автомобилите пред всяка една пешеходна пътека тип „зебра”!

 - Изкуствените неравности да са от масивен, непрекъснат тип от тротоар до тротоар, а не от демонтиращите се или тип „бутони”, тъй като често водачите на МПС заобикалят неравностите, като навлизат в платното за насрещно движение /може да се наблюдава на ул.Одрин, до пресечката с ул.Кавала/ или се стремят да пресекат ограничителите тип „бутони” под ъгъл, за да не намалят скоростта си на движение. Демонтиращите се неравности, както и тези, тип „бутони” бързо се деформират от тежестта на движещите се автомобили, повреждат си и престават да осъществяват предназначението си.  Повдигнатите пешеходни пътеки, от своя страна, освен, че принуждават шофьорите да намалят скоростта, са много удобни за придвижването на детски и инвалидни колички.

 - На по-широките улици(с две и повече ленти) да се поставят  знак А18 и Д17 и от лявата страна по посоката на движение!

 - На входовете на града, където са поставени надписите, указващи че се влиза в най-добрия град за живеене в България, да се добави надпис, че максималната скорост в града е 50км/ч, освен на местата, където изрично е упомената със знак допустима по-висока скорост!

 - Да се поставят ограничители на скоростта (изкуствени неравности, гърбици) на всички входове на града!

 - На входовете на всички квартали и комплекси в града, както и в ЦГЧ да се постави знак В26 с посочена максимална скорост 30 км/ч, т.е. да се обособят като  така наречените и навлизащи през последните години в другите държави „ЗОНИ 30”!

 - Да се променят всички кръстовища в града, където има концентрация на ПТП и условия за задръствания, в тип „кръгово” по примера на повечето западни държави- т.нар. Traffic circles! 

- Да се обърне специално внимание на безопасността на улиците в к-с М.Рудник, където, по сигнали на живущи там,  улиците се използват доста често за гонки между автомобили!

Предлагаме Ви и конкретни решения за някои места, където е животоспасяващо и наложително да се предприемат първо там промени:

 1. Да се поставят „изкуствени неравности”-ограничители на скоростта пред всички пешеходни пътеки в к-с „М.Рудник”, особено на участъците, където улиците имат прави участъци

2. Да се осигурят възможности за безопасно пресичане на пешеходците на кръстовището на бул.”Ст. Стамболов” с бул. „Тракия”

3. Пешеходни пътеки с ограничители на скоростта на кръговите движения на входа на града от София и следващото до х-л „Мираж”

4. Да се възстанови пешеходната пътека на бул.Струга до автобусната спирка и да се поставят ограничители на скоростта! За да стигнат до парка хората трябва да ходят или до „Трапезица” или до подлеза на ул.„Ст.Стамболов”!!!

5. Пешеходни пътеки с ограничители на скоростта на ул. „Индустриална” и „Чаталджа” до всяка автобусна спирка

6. Да се поставят пешеходни пътеки във всички посоки на кръстовището на ул.”Янко Комитов” с ул.”Я.Якимов”

7. Да се поставят ограничители на скоростта на ул.”Тодор Александров”(до Билла) и да се премахнат светофарите от там (и без това не работят, защото предизвикват задръствания)

8. Да се поставят ограничители на скоростта пред всички пешеходни пътеки на бул.”Демокрация”, „Ст.Стамболов”, ул.„Булаир” и ул.”Хр.Ботев”

9. Да се вземат спешни мерки за подсигуряване на пресичането на пешеходците слизащи на спирката срещу магазин „Джъмбо”, както и изграждането на ускоряваща лента за автомобилите излизащи от паркинга там!

10. Да се възстанови пешеходната пътека на бул.”Тодор Грудов” срещу „Mr. Bricolage” и да се поставят ограничители на скоростта! Посетителите на магазините в тази част и работещите там няма от къде да пресекат след като слязат на автобусната спирка.

11. Служителите на съответните контролни органи да обръщат специално внимание на водачите на МПС спрели или паркирали в близост или на пешеходна пътека и неправилното паркиране по тротоарите, не само в ЦГЧ, а и в комплексите, тъй като това не само затруднява движението на пешеходците, но и създава предпоставки за фатални ПТП!

12. Маркировките на кръговите кръстовища да се променят така, както е поставена маркировката на кръговото кръстовище на изхода за Созопол и М.Рудник


В категории: Бургас


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Korumpeto
12.11.2011 22:23:18
1
1
Н10
не съм ти Пич и боли ме гъза дали ти е интересно или не.

така че ходи си еби мамата тъпа.
12.
wsqwe
12.11.2011 21:14:12
1
1
Ма Маринчо

Вие си живеете в собствен свят бе.
като искате интересни неща четете новини. какво правите тука.
а относно Н7 и Н9 си е много прав. Министреството на Вътрешните Работи е виновно.
11.
Марин Кирилов
10.11.2011 08:48:49
3
7
ма той тоя дето е едновременно № 7 и № 9 е голям глупак и наивник ако смята че шефа на полицията може да реши проблема. прав е Асен Проданов от № 8, много е прав че всичко зависи от правосъдието, ако имаше истински наказания за убийците туй щеше да възпре бъдещите такива. а сега те се чувстват недосегаеми и тероризират обществото на воля
10.
До предния
10.11.2011 08:09:25
0
2
Пич, въобще не си интересен вече с тези нападки срещу шефа на полицията и Бесове. Ако имаш някакви факти, просто заведи дело! Не ни занимавай постоянно с това! Ставаш банален. Иначе започвам да си мисля, че просто си един дребен бандит, който са му свили перките и сега няма нищо какво друго да направи, освен да плюе наред... Ако нямаш пари за дело, нали има и други медии, отиди там и разкажи каквото имаш за разказвне. Ако не, просто спри! Не си ни интересен вече...
9.
Маркировките
10.11.2011 05:06:35
3
4
Не може да се оправи положението, при положение че шефа на ОДМВР Бургас-Милен Димитров както му викат Подлогата, рекетира хора и бизнеса в Бургас с обвинения в престъпни групи, като носи нулева лична отговорност за това, че очерня живота на хората с услужливи преписвачи на полицейски сводки като БЕсове, който не си мърдат пръста да разследват случая повече от това което им е подадено.
8.
Asen Prodanov, Burgas
09.11.2011 19:17:29
1
5
Когато правосъдието флиртува с убийците, това също е престъпление - но на държавни институции, оторизирани и овластени от закона да издават справедливи присъди с адекватно наказание. Назрява времето когато потърпевшите, обезверени от официалната гавра с правата им ще потърсят възмездие чрез саморазправа. Незаконно е, но е единственият сигурен начин престъпниците да си получат заслуженото. Аз бих постъпил така, защото отдавна вече нямам вяра в правосъдието ни - то е дълбоко корумпирано и неефективно. Ежедневието ни изобилства от безброй примери, които потвърждават правният абсурд, граничещ с безобразие в България. Това вече целият свят го разбра и неслучайно чуждестранните престъпници мечтаят ако бъдат заловени да ги съди български съд.
7.
кръговото кръстовище
09.11.2011 16:59:55
1
10
Корумпираният началник на ОДМВР може да си подаде оставката и да стане "легнал полицай"
6.
До Voda4
09.11.2011 16:07:54
0
1
Тук си прав. Но докато стане това, трябват легнали полицаи!
5.
Voda4
09.11.2011 13:24:54
0
2
Няма значени колко струват гърбиците и колко надлеза.Утре пиян джигит като прелети през гърбицата и не дай боже през нечие дете,ще питате къде са надлезите.Гърбицата няма как да предпази детето Ви.Ако си идиот или не я видиш ще минеш през нея и със 100км.А през надлез или подлеза не съм чул някой да е минал.
4.
До Voda4
09.11.2011 13:00:08
0
2
Колко струва надлеза и колко гърбиците?
Не забравяй, че и ти ще остарееш и няма да можеш да се качваш и слизаш по стълбите на надлеза или подлеза!
3.
.......
09.11.2011 12:57:24
0
3
За да се научат хората къде да пресичат, първо трябва да се научат шофьорите да спират пред пешеходните пътеки, защото какъв е смисъла да минават сега през пешеходната пътека, като и там не се чувстват защитени. А ти карай по-бавно за да не ти пречат гърбиците! И се радвай, че има, защото и твоето дете сигурно пресича улиците, нали? Не мисли като шофьор , а като родител!
2.
Voda4
09.11.2011 12:56:42
2
3
Гърбици,гърбици и пак гърбици.Барем един надлез да бяхте поискали.И всики да си хвърлим ключовете в блатото.Май така ще е най-добре.
1.
.....
09.11.2011 12:34:09
3
6
Превръщате една трагедия в трагедия за всички водачи в Бургас.Надявам се да не звучи като незаинтересованост към проблемите на пешеходците.Голяма част от станалите инциденти са именно по тяхна вина.Всеки пресича там където реши ,че на него му е удобно.Никой не се сеща,че подлеза е за негова безопасност и пердаши през платното.На такива неравности пред тях ли да им поставят всеки път като решат да пресичат?В момента целия град е осеян от изкуствени неравности.Много от които даже не са сигнализирани по надлежният ред.Масова практика е първо да се слагат неравности,а знаците за тях се монтират след неопределено време.Аз лично като водач съобразяващ се винаги с пешеходни пътеки и места на които пресичат пешеходци съм крайно недоволен от поставянето на неравности. Ако искате да помогнете влезте с класните стаи и научете децата къде и как се пресича.А не да затруднявате и без друго тежкият трафик в Бургас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори