×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Стара Загора поиска охранителите в нощни заведения да не са криминално проявени


31 Юли 2023, Понеделник, 16:39 ч.
Автор: Флагман.БГ

Във времето се създават предпоставки за инциденти и не бива такива лица въобще да имат достъп до този вид дейност, посочи той

 

Кметът на Стара Загора поиска от представители на нощни заведения да освободят от задълженията им лица с криминални прояви там, където има такива. Живко Тодоров каза това по време на среща с представители на нощни клубове от града, на която присъства и директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Лазар Христов.

Тодоров посочи, че, в случай че искането му не бъде удовлетворено, Община Стара Загора ще бъде принудена да отнеме разрешенията за удължено работно време от съответните заведения. 

"Поканихме ви, защото вчера имахме среща с директора на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов и той ни уведоми, че има практика, която е установена със съответните документи, че лица, които са криминално проявени, нерегламентирано присъстват в нощни клубове, носейки облекло "охрана" и по този начин се избягва законът, според който тяхното съдебно минало трябва да бъде чисто", посочи кметът.

Той обясни, че тъй като тези лица не са назначени на договор, няма законово основание полицията да предприеме съответните действия и призова тази практика да се прекрати доброволно. По думите му във времето се създават предпоставки за инциденти и не бива такива лица въобще да имат достъп до този вид дейност.

"Веднъж проявили агресия, е много вероятно да извършат повторно такова деяние", каза Тодоров. Той подчерта, че целта на администрацията е да има ред в тези заведения.  

Повод за срещата е случаят от юни т.г., в който 18-годишно момиче беше нападнато от приятеля си, но Живко Тодоров подчерта, че това не е единственият инцидент, който предполага подобно искане от страна на администрацията. 

По време на срещата Лазар Христов съобщи, че в много от случаите конкретни заведения не спазват редица мерки, постановени от ОДМВР, като например разпространението на райски газ. "Нашите проверки не са репресивни, но те ще продължат дотогава, докато влезете в рамките на закона", каза той. По думите му, наемайки охранителни фирми, собствениците на заведения трябва да поставят към тях изисквания, които да бъдат категорични.

Христов подчерта, че ще настоява за отнемане на лицензи на охранителни фирми, в случай че тази практика продължи. От 2020 година до момента има 11 акта за установени криминално проявени охранители, които нямат право да упражняват тази дейност, има и 20 акта за липса на графици, баджове и други като част от охранителната дейност. Той апелира за по-засилен контрол от страна на собствениците и подчерта, че проверките ще продължат. 

Лазар Христов каза още, че от 2020 година извършителят на нападението над 18-годишното момиче няма право да упражнява тази дейност. Той обаче е установен като охранител в едно от заведенията в Стара Загора, след това има данни, че е изпълнявал тези функции и в друго заведение, коментира Христов.

В помощ на областната дирекция на МВР в Стара Загора, община Стара Загора изгради системи за видео наблюдение пред всички входове на действащи нощни заведения в града, напомни секретарят на Общината Делян Иванов. 

Представителите на нощните заведения, които присъстваха на срещата, поеха ангажимент да вземат необходимите мерки във връзка с обсъжданите въпроси. 


В категории: Стара Загора


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Добро утро
31.07.2023 23:49:09
0
2
Е то това трябва да си е така . Вземаш си лицензи от общината , имаш ли минали прегрешения не си за тая работа просто е. Община и ченгета ако си влязат в роля ще стане по - добър нощния живот . Ама никой не го бърка , всяко чудо за три дни и бавно развиващи пак ще се мислят за шефчета
7.
осъден условно с текуща пробация
31.07.2023 20:29:52
0
4
Всеки знае, че тези криминални "охранители" се занимават с разпространение на дрога по тези дискотеки. Въпреки това ги пускат да "работят" за разпространение на дрога сред младежта.
Доколкото се разбира, мутрата садист е осъждан още от 2020 и затова няма право да работи тази дейност. Също мутрата садист е бил с условна присъда с пробация и подписка след две съдебни осъждания тази година за пребивания на хора. Затова автоматично е трябвало Окръжната прокурорка да го прати в затвора, а тя го е пуснала от ареста.
6.
Тошко
31.07.2023 18:17:52
0
2
Каква охрана е това 26 годишно говно, може да се пъчи само на децата, както обикновенно правят. А за пред момичетата да не говорим. Шматки
5.
ми то
31.07.2023 17:42:21
0
7
в цял свят е така бе братчед.....
криминално проявен ли си,не та взимат на работа....само у бегето...бе карай да върви,наше момче е...???
ай сиктир....

до аркус
4.
Аркус
31.07.2023 17:25:10
2
3
Нямат право
3.
Аркус
31.07.2023 17:24:18
0
4
То по закон съдени и следствени да работят като охранителни.
2.
мда
31.07.2023 17:13:30
0
11
Сетил се. Затваряйте тия бардаци, развъдник на простотия, анаболни примати и силиконови парцали! НАП затвориха Пайнер във Велико Търново за месец за неиздаване на касови бележки. Където и да ги проверите тия кочини, винаги има за какво да ги затворите!
1.
ето
31.07.2023 16:46:12
0
19
айдеее останаха без персонал , не съм чул един от охраната на която и да е дискотека да не е познат на полицията
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На Гергьовден Камено посреща своя празник с концерт на оркестър „Канарите“ На Гергьовден Камено посреща своя празник с концерт на оркестър „Канарите“ Вижте програмата, която са подготвили от Общината МФ: Фискалният резерв е 11,87 млрд. лева МФ: Фискалният резерв е 11,87 млрд. лева Приходите, помощите и даренията по КФП към март 2024 г. са в размер на 15 757,1 млн. лв. или 20,9 % от годишните разчети Пеевски призова служебния кабинет незабавно да отмени решението си за частната детска болница Пеевски призова служебния кабинет незабавно да отмени решението си за частната детска болница „Недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност - опазване на здравето и живота на децата”, казва председателят на ДПС Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка Пострадала е и възрастна жена Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” разкрива филиал за обучение на медицински сестри в Добрич Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” разкрива филиал за обучение на медицински сестри в Добрич Очаква се филиалът да отвори врати през учебната 2025 г. – 2026 г. и да приема между 25 и 30 души годишно Синоптици категорични: Такова чудо не е било от 30 години Синоптици категорични: Такова чудо не е било от 30 години Това е най-топлият месец април от 2017 година насам и е един от най-топлите месеци април за последните 30 години Пожарникари проверяват храмове и църкви в страната преди Великден Пожарникари проверяват храмове и църкви в страната преди Великден Инспектирани са още манастири, хотели и хижи Служебният кабинет вдигна тихомълком заплатите на някои чиновници Служебният кабинет вдигна тихомълком заплатите на някои чиновници Областните управи ще получат след протестите над два пъти повече спрямо гласуваното от Денков Извънредно! Микробус блъсна 3-годишно детенце в центъра на Бургас Извънредно! Микробус блъсна 3-годишно детенце в центъра на Бургас Малчуганът е откаран в болница Избраха управителния съвет на "Фонда за развитие на Летище Бургас”, ето кои са членовете Избраха управителния съвет на "Фонда за развитие на Летище Бургас”, ето кои са членовете Днес се състоя учредително събрание на сдружението
Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници Напусна ни световноизвестен писател Напусна ни световноизвестен писател Пол Остър е сред знаменитите автори  Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък „Билд“ Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори