Бабината лятна манджа
Бон апети
"Летните манджи по рецепта на баба са чудесна идея за предстоящите горещи дни"
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лук - 1 кг
домати - 1 кг
червени чушки - 1 кг
патладжани - 2 бр.
люти чушки - 2
олио - 200 мл за пържене
магданоз - 4 стръка
захар - 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Може да се ползват и не печени чушки, а може да си изпечем чушките и да ги обелим, за да ги приготвим за вкусната лятна манджа.
Обелваме доматите и ги нарязваме на ситно.
В малко олио запържваме доматите заедно със захарта, докато изври част от течността.
През това време си нарязваме лука на ситно и го запържваме до златисто.
Към него прибавяме нарязаните печени чушки и нарязания патладжани и оставяме да се пържи за кратко.
Добавяме позапържените домати и оставяме да се задушава още 5 мин.
Накрая посоляваме и поръсваме с наситнен пресен магданоз бабината лятна манджа.
Поднасяме, докато е още гореща.
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия
Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи
Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката"
