×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Костадинов прочете заплахата към Тагарев, ама май е фейк


Костадинов прочете заплахата към Тагарев, ама май е фейк
От "Възраждане" нападнаха управляващите, но не отправиха критики към прокуратурата, която е господар на досъдебното производство
19 Юли 2023, Сряда, 12:39 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Днес съдът решава за мярката за неотклонение на Григор Димов

Каква е точно заплахата към военния министър Тодор Тагарев? Вчера от Софийската районна прокуратура (СРП) обявиха, че е арестуван 39-годишен мъж, който изпратил заплашително съобщение в социална мрежа в интернет.

По неофициална информация името на човека е Григор Димов, който бил осъждан за телесни повреди и реабилитиран. Днес съдът трябва да гледа постоянната мярка за неотклонение на Димов. От СРП искат тя да е „задържане под стража“.

Междувременно парламентарната група на „Възраждане“ даде брифинг в парламента в защита на обвиняемия. Председателят на партията Костадин Костадинов обяви, че жената на арестувания се свързала с тях. Тя се оплакала, че не знае къде точно се намира мъжът й.

В интернет плъзна пък сравнително безобиден текст със заплахата към Тагарев. Той гласи: „Ти българин ли си? Само да ти кажа, че войната започна през 2014та, когато американците на които ти удобно си се надупил превзеха Украйна, чрез преврат, след като свалиха Янукович и издигнаха Порошенко. А ти си един предател. Та ти изменнико един патрон оставил ли си в тези складове, че сега майцепродавецо, ще раздавате българските боеприпаси? Кои сте вие, бе? Кои сте вие? Зомбирани фашизирани елементи изповядващи сатанизъм. Нали знаеш как свърши всичко това предния път?“

Това се разпространява в интернет като "заплахата" към Тагарев, което обаче едва ли е вярно

Костадин Костадинов излезе с твърдение, че именно това била заплахата към Тодор Тагарев. Това му съобщила жената на обвиняемия.

По неофициална информация на „Флагман“ от източник от прокуратурата обаче това не е така. В заплахата имало закана за убийство.

Любопитен момент е, че по повод ареста на обвиняемия, Костадинов отново нападна управляващите, че били налагали фашизъм. Той обаче не отговори на въпрос на „Флагман“ защо отправя упреците си към изпълнителната власт, а не към прокуратурата, която е господар на досъдебното производство.

Според Костадинов арестуваният не е член на "Възраждане". 

 

 


В категории: Крими , Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
14
Коментара по темата
14.
По-подробно за Костадинов
19.07.2023 21:11:20
3
4
Няма никаква заплаха тук, а изказване на мнение, взаимствано от много СМИ. Също навсякъде в коментарите в българските СМИ наричат Тагарев "Магарев", а Украйна "Бандеростан", заради техния национален герой-нацист Бандера избил 130 000 човека и свастиките навсякъде.
Изпращането на оръжие и въвличане на България в чужд военен конфликт чрез убиване на чужди граждани е престъпление по Българския Наказателен Кодекс и наказанието е доживотен затвор:
"Чл. 99. (1) Който лиши от живот представител на чужда държава с цел да предизвика война или международни усложнения срещу републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна."
Затова приведеният коментар, за тези престъпни действия на Тагарев е съвсем мек, в сравнение с наказанието за престъпление на Тагарев по Българския НК Чл. 99. (1).
Арестуване на някого за обикновен коментар в социални мрежи и без обвинение и осигуряване на адвокат е също престъпление.
По-подробно за обвиненията на Костадинов за истинските заплахи с оръжие към Възраждане от синчето на Симеон Паси е документирано тук (погледнете снимката с украински бандеровци с оръжия и надписа, само свастиката липсва):
https://blitz.bg/politika/kostadinov-vizhte-kakvo-pishe-sincheto-na-solomon-pasi-dans-i-gdbop-da-se-samosezirat_news965599.html
"Ето вижте тук пише „Скоро идваме в България да я прочистим от „Възраждане“ и снимката е в профила на Исак Паси, син на Соломон Паси, пусната на 15 юни и то не само от него, а е споделена от около 90 човека."
Колкото до "ужким заплахата" по която е арестуван човека - става въпрос за заплаха към Тагарев от Народен съд, а не за заплаха за убийство. Затова арестът е неправомерен. Арестуваният е пуснат от полицията според телеграф бг:
https://telegraph.bg/bulgaria/novini/ministyr-pod-pricel-eto-kakvo-pishe-v-syobshtenieto-sys-zaplaha-do-todor-tagarev.-pusnaha-ot-aresta-avtora-na-zakanata-383623
13.
По принцип
19.07.2023 19:37:54
8
3
Тези писания са от хора които са нестабилни психически! Което си е ясен знак, че няма проблем да се задействат реално и не само със заплахи! Това го знае и копейкин, поради което се дистанцира от подобни крайности! Но той е един от инициаторите на това, изперкали от жегите елементи да приемат някоя кауза и да се чувстват полезни! Имаше един бисер петното например! Волен е другия! Трябва да се знае мярката на подобни действия! А този като го гледам как изглежда и говори за патрони и складове, през живота си е хващал само воден детски пистолет вероятно! Ако хване автомат и гръмне ще напълни гащите! Аз служих в периода 87-89а година в поделение на границата с Турция и бях свидетел на две неща: колко ниско може да падне човек и колко малка е границата между подлец и човек с достойнство! Затова препоръчвам на недоволните: бъдете хора, човеци! Когато не сте доволни от нещо в държавата, напвете си партия или движение и участвайте в политиката! Или ходете на избори и гласувайте! Това е демократичния начин! Другото е да бъдете путинофили: хващате сопите и бой! Само че тук има и конституция, и съд! Ако не ви харесва: самолета към Москва, доброволец на фронта и се доказвайте! Успех!
12.
SS
19.07.2023 15:48:28
5
21
Ако не е това покажете истинската. То и записа на Кирчо и Кокорчо е беше истина и снимките от спалнята същ, и записа за Мишо Бирата, и канадския паспорт, и високите цени на бензина. Пинокио пасти да яде!
11.
ddd
19.07.2023 15:36:21
25
21
Това, написано от рецидивист, си е направо пряка заплаха за живота.. ! Такива хора ежедневно извършват всякакви престъпления в България..
10.
Цв
19.07.2023 15:03:45
12
45
Ама то голяма заплаха, нямам думи. А министъра е най-големия мъжкар в кавички, щом това толкова много го е изплашило. Вероятно на фронта в Украйна ще му е по-леко..... Да пробва.
9.
до Хан
19.07.2023 14:36:10
9
10
Не друже, просто народа избира по-малкото зло. Който гласувал - гласувал.
8.
Хан
19.07.2023 14:14:56
11
13
Добре а другите какво вземат не кадат не лъжат .Копейкин го разбрахме а другите нолко са .ПП7% ГЕРБ -500000 човека.Това да не е 5 милиона България.
7.
До 1
19.07.2023 14:13:29
10
15
300 хиляди. Колко ще са излъганите психодесни след коалицията с гроб? 200к е максимума на дб и пп....
6.
До 5
19.07.2023 14:03:13
10
11
Нали знаеш, че ако се видим ще акаш и чуркаш едновременно!!!!
5.
До 4
19.07.2023 13:30:34
17
11
Чакам майка ти ве късопишковец :D
4.
До 3
19.07.2023 13:18:18
17
9
Какво чакаш ве, насрана анонимна мишко!!!!
3.
до гербераса
19.07.2023 13:06:29
6
13
Чакам те, сладур. Да не стане както последната закана която не изпълнитхе :))))))
2.
герберас
19.07.2023 12:57:55
24
16
и за теб ще има народен съд еврогейец
1.
Европеец
19.07.2023 12:06:22
50
84
Родните копейки които са около 300,000 си мислят че имат право да решават за останалите 6 милиона?? Погледнете им социалките и какъв интелект бълва от послдователите им.

Уж щяха да правят метежи, а едва събират 200 бонака на протестите :)))). Костя ги лъже с въображаеми референдуми, мобилизации и какво ли не, а си прибира субсидията. Мишоци с комплекси на апостоли...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори