×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Община Средец вече не е кротка, БСП и ГЕРБ влязоха в битка


Община Средец вече не е кротка, БСП и ГЕРБ влязоха в битка
Новият кмет Иван Жабов ще има подкрепата на мнозинството, опозицията обаче не се предава
03 Ноември 2011, Четвъртък, 15:56 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Лидерът на управляващите Надежда Палова беше избрана едва на третото гласуване за шеф на местния парламент в доскорошния червен бастион

Община Средец, в която до сега политическия живот протичаше спокойно, поднесе изненада след като общинските съветници едва на третия път избраха своя председател по време на първата тържествена сесия. БСП и ГЕРБ поведоха битка там и показаха, че никой няма намерение да отстъпва от позициите си. Така странджанската община стана първата в региона, в която новият шеф на местния парламент не беше избран от раз.

Кандидатурите за поста бяха две – на лидера на ГЕРБ Надежда Палова и на местния шеф на БСП Георги Георгиев, който ръководеше сесиите и през изминалите 4 години. На нито една от двете най-големи политически сили не и стигаха обаче гласовете, за да бъде избран нейния кандидат. ГЕРБ там е първа политическа сила, но в 17- членния местен парламент няма пълно мнозинство, а разполага със 7 гласа. С един човек по-малко е групата на БСП. Освен тях, в Общинския съвет РЗС и СЕК имат по двама свои представители. След два неуспешни опита да си изберат председател, беше поискана почивка, в която се водиха преговори именно с представители на двете малки политически формации. Така все пак ГЕРБ оглави и доскорошния червен бастион. Надежда Палова беше избрана с 9 гласа, за Георгиев бяха гласували очакваните 6 съветници, а 1 бюлетина беше недействителна.

На тържествена сесия новият кмет Иван Жабов от ГЕРБ положи клетва, заедно с общинските съветници и кметове на населени места.

Вижте съставът на Общинския съвет:

ПП "ГЕРБ"

 1. Надежда Ангелова Палова

 2.  Георги Димитров Вълчев

 3. Петър Славов Ангелов

 4. Иван Димов Георгиев

 5. Иванка Йорданова Ковачева

 6. Димитър Нейчев Калайджиев

 7. Марин Георгиев Клинков

ПП "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ"

  1. Георги Стойков Георгиев

  2. Никола Димов Чолаков

  3. Янка Атанасова Стойчева

  4. Красимира Славова Кадийска-Георгиева

  5. Петьо Георгиев Колеолов

  6. Янко Калудов Германов

ПП "РЕД, ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ"

  1. Ненчо Атанасов Ненчев

  2. Стоянка Тодорова Иванова

ПП "СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА"

  1. Димитър Киряков Янков

  2. Динко Янев Цъцаров


В категории: Средец


Флагман.БГ Вижте новата пенсия за възраст и стаж Вижте новата пенсия за възраст и стаж 17/05/2024, Петък 14:40 0
Флагман.БГ Apple вкарва ChatGPT в iPhone Apple вкарва ChatGPT в iPhone 17/05/2024, Петък 13:20 0
15
Коментара по темата
15.
секретарката на шефа
08.11.2011 08:59:08
1
4
Да! Не знаем кой да сложим от многото обещания и "чудесни" предложения. Единият от старите заместници може да остане още 2 години.
14.
шеф
07.11.2011 09:51:47
3
1
Някой знае ли защо само в Средец още не се сменят зам. кметовете?
13.
ад № 11
07.11.2011 06:35:23
0
3
За такива хора като *без значение* да знаят, че няма такъв поток на парите от една община към друга, а сравнението между двамата кмета изобщо не е на място. Аз искам нашия кмет да отстоява интересите на нашата община - не както се започна на Кела, на Манев, на Сарафа или на някои местни величия от ГЕРБ.
12.
sredec
06.11.2011 18:11:05
5
1
nov kmet e,shte mu dadem shans i vreme,nali nie si go izbrahme no da razkara tezi mutri kelovci,manevci i dr.
11.
без значение
05.11.2011 09:43:56
5
1
абе хора изборите едва минаха и вече плюете без да дадете шанс на човека...ами ще се държи за Бургас,там са парите,там са влиянието и възможностите,без тях какво можв да постигне един кмет,особено в изостанала и оглозгана общинакато средец...и кмета на БУРГАС кадрува при Бойко,ама града му го избраха за наий-добрия град за живеене нали...
10.
jitel
04.11.2011 19:09:27
2
4
Kaludov kaza,,, Na Jabov mu e lesno,, Toi pone si e prost i si mu li4i,,,
9.
Петя
04.11.2011 09:11:42
0
12
Каквито и да бяха досегашните кметове, поне не се кланяха на бургазлии. Още от сега проличава една много неприятна тенденция за жителите на Средец. Георги Манев не трябва да диктува в общината, а тези които са от СЕК да се отлепят от него, ако искат да бъдат уважавани.
8.
средец
04.11.2011 08:13:22
3
5
Георги Георгиев беше не 4,а 8 години председател на Общинския съвет и сега къде ще отиде да работи ?
7.
gan4o
04.11.2011 07:54:41
0
7
То нямаше за кого друг да се гласува.Жабов е самозабравил се глупак,но взе да ме гложди ,4е от първия ден ще му е много трудно.Трябва да е лидер и да обединява вси4ки около себе си,а така като гледам и неговите хора не го подкрепят!Манев ми е мега неприятен,има жид на бродяга ,който не излиза от кръ4мите с курвите,няма работа в Общината този!
6.
карабунар
03.11.2011 22:17:21
1
7
Жоро Манев налага секретарката си за заместник кмет в Средец.Тежко му и горко на Иван Жабов.
5.
grudovec
03.11.2011 20:48:00
0
6
mnogo e sramno,kak e vazmojno noviat kmet da dopuska mutri v obkrajenieto si?biahte li vecherta v nedelia na plo6tada kogato praznuvahme pobedata na gerb?kak ivan jabov go biaha naobgradili ivan sarafa,kolio kela,angel ot fakia i dr. ujasno e kmet da obshtuva s tezi tipove
4.
sredec
03.11.2011 20:22:15
1
6
jabov parvo dase ottarve ot boklucite pokrai nego,a ne kolio kela da kadruva i da mu naznachava direktori na uchishtata,zam.kmetove i kmetove po selata,goliam sram ne mislite li?
3.
ХА-ХА-ХА-Ха
03.11.2011 18:41:20
1
6
Той Жабов с общинските съветници на ГЕРБ е никой, а с тях е още повече никой. Кмет и съветници които за всяко нещо звънят до Бургас или тичат до там да питат какво да правят. Ама какво да ги правиш некадърници. скараха се за пари, скараха се за постове, абе кой каза че са 7 общинските на ГЕРБ. Аз си мисля че БСП са около 10, плюс минус един.
2.
анонимен
03.11.2011 17:45:50
3
10
Жабов налапа голям кокал,но това не е училището ,където по цял ден се криеха с Гайдов в дирекцията и пиеха кафе.Тук задълженията и отговорностите са съвсем други.Колкото и да го тикат от Бургас и те ще разберат що за стока е.
1.
Анонимен
03.11.2011 17:16:48
0
8
Жабов трябва да разбере че без общинските съветници на ГЕРБ той е никой
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев
Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори