×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Четвърти ден на бунтове във Франция: 1300 са арестуваните само вчера


Четвърти ден на бунтове във Франция: 1300 са арестуваните само вчера
За да се справи с протестиращите, правителството командирова близо 45 000 служители на реда само в Париж, сцените са ужасяващи
01 Юли 2023, Събота, 16:08 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимка: BBC

Убийството на 17-годишен нарушител на закона от алжирски произход „запали“ сърцето на Европа

Повече от 1300 човека са арестувани при четвърта поредна нощ на протести във Франция след убийството на 17-годишен тийнейджър от полицията, който отказа да се подчини на разпореждане и бе застрелян, след като опита да избяга от местопрестъплението. Протестите започнаха във вторник и са по-агресивни от обичайното за Франция. Повече от 45 000 полицаи бяха командировани вчера в столицата, тъй като очакванията бяха, че ще има бунтове. И действително – по улиците на Париж има изгорели автомобили, запалени магазини, строшени прозорци и витрини на ресторанти и кафенета. Най-малко една цяла къща е била опожарена и съборена.

По всичко личи, че сцените от САЩ преди няколко години след убийството на криминално проявеният и надрусан по време на ареста му Джордж Флойд, се повтарят сега, но в сърцето на Европа. Убитият младеж сега – 17-годишният Нахел, ще бъде погребан по-късно днес, а очакванията са, че заради това и петият ден на протести ще бъде изпълнен с насилие. 

От началото на седмицата сцените на кражби на магазини, разрушена частна собственост и агресия срещу полицията са обичайни. Кой всъщност беше въпросният Нахел, чиято смърт „запали“ Франция?

17-годишният Нахел, единствено дете от алжирски произход, е работел като доставчик на храна и е играл ръгби. Образованието му се описва като „хаотично“. Не е присъствал много в колежа, но пък и не е бил криминално проявен. От 2021 г. насам той е бил спиран поне 5 пъти от полиция заради отказ да спре. Не е имал и право да управлява МПС. 

Всъщност при последното прието законодателство, полицаите във Франция нямат право да използват смъртоносно хладно оръжие при арест, освен ако случаят не отговаря на определени критерии. Един от тях е именно отказ на заподозрения да спре при полицейско нареждане, какъвто е и случаят сега. Въпреки това, медиите във Франция опитват да „изиграят“ расистката карта и да направят така, че случаят да изглежда като поредното преувеличаване на полицейско правомощие по расистки подбуди. Резултатът е налице – Париж и няколко други града са опустошени от протестите. 
 


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 2
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
14
Коментара по темата
14.
друго мнение от чужди СМИ
02.07.2023 14:07:51
0
3
Това е една интересна статия на Андрю Англин в unz.com, но с различно мнение:
"Радвам се, че във Франция има расова война (дори и белите да не се бият)"
https://www-unz-com.translate.goog/aanglin/im-glad-there-is-a-race-war-in-france-even-if-whites-arent-fighting/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg
Колекция от клипове от четвъртък вечер. Само за да ви дам обща представа какво се случва.
Сега имат революция.
Въпреки че бунтовете са съсредоточени около предградието Нантер, целият град е в пламъци, в нещо, което вече не може да се нарече „бунтове“. Имигрантите убиват ченгета и изземват оръжията им. Това сега е война.
Глобалните еврейски медии до голяма степен отказват да коментират, показвайки само предварително одобрени клипове и прокарвайки наратива, че това е френският Джордж Флойд. Много прилича на Джордж Флойд, тъй като е тъпа расова измама, издигната от медиите, за да прокара омраза и насилие срещу белите.
Но мюсюлманите във Франция не са като американските чернокожи. Вместо това те са способни на високо ниво на организация. Черните просто ще извършват насилие, защото това е лично забавно, те ще плячкосват за лична печалба. Те нямат колективен дневен ред, а дори и да имаха, не биха могли да го организират.
Арабите във Франция имат ясната цел да завладеят Франция и да принудят белите да им се подчинят. Нещо повече, във Франция има доста чернокожи и дори арабите да не могат наистина да организират своето насилие, те могат да контролират хаоса, който черните създават.
Видимо прилича на война. Видеоклиповете са по-интензивни от това, което виждате в Украйна.
Всичко гори.
Целият град пуши.
Африканци и мюсюлмани опожаряват и грабят в Париж. Сега те се търкалят по улиците с бронирани полицейски коли. Масовата имиграция превърна Града на светлините в града на жестоките диваци.
Най-удивителното в това е медийният разказ. Расовата война изобщо не е удивителна. Всеки с малко здрав разум би очаквал това – не можете просто да интегрирате насила две напълно различни популации и да очаквате те да съществуват съвместно; всички знаят, че това са просто идиотски глупости.
Тези хора отиват в Европа, за да завладеят. Това е целта. Те са правили това и преди, през цялата история. От 1500 години тези хора се опитват да ни завладеят. Това по никакъв начин не е ново и е жалко, че може да бъде изненада.
13.
Виктор
02.07.2023 11:33:05
0
4
Такива са "резултатите" от скудоумната политика на Запада за безконтролно вкарване в ЕС на мигранти от маргинални престъпни държави... Помним как Меркел ги посрещаше с отворени обятия! Само че на връх Коледа много германки бяха "ощастливени" насред улицата, от такива диваци и варвари! Каквото сам си направиш, друг не може да ти го направи!
12.
А сега де
01.07.2023 19:55:38
0
25
И никъде в новината не се казва, че средната възраст на размирниците е 17 години! Че повечето са малолетни престъпници от арабски произход. Има и доста 13-годишни. От малки започват погромите, смятай като пораснат...
11.
10
01.07.2023 19:19:52
1
16
Те мамалигите се възползват от ситуацията . Това са страшна сган трепането им е малко .
10.
към 8 номер
01.07.2023 18:33:10
3
36
Пълни глупости, няма протести а масови обири на магазини. Пусни си видеа да видиш единствената цел зад тез така наречени "протести" - грабене на стоки от страна на африканските маймуни. Даже на ЛИДЛ посегнаха
9.
Honolulu
01.07.2023 18:30:58
1
24
Светът си заминава,такъв какъвто го познавахте
8.
Haha
01.07.2023 18:06:08
1
31
Виждате ли какво правят мюсюлманите . Ако беше христянин никой нямаше да подскочи . На тия протести са само тарамбуки на социални помощи . Същите които преминават незаконно граничата на България и искат да заминат за западна европа . Ама като гледам заловените мигранти много добре започват да се интегрират в София .
7.
До Дидо
01.07.2023 17:49:55
1
26
За съжаление далеч не само Париж и Лондон. Така е и в Рим, Флоренция, Амстердам, Брюксел, Франкфурт и мнооого други европески градове.
6.
Дидо
01.07.2023 17:33:31
2
40
Обикалял съм по централни места и в Лондон, и в Париж - е ми там БЕЛИ ХОРА НЯМА!Всчио е чалми, индийци, афганци и пакита!Напълниха Европа с тая иzmet, а сега реват...И в Англия много хора си оставиха градовете и се изнесоха по провинцията
5.
Преврата
01.07.2023 17:16:12
2
19
Май дойде при западняците така трябва да е , за да почнат да работят мързеланковците .
4.
ми е така се протестира
01.07.2023 17:01:34
0
27
не само у франция...по целия свят е така.....ама ганьо го е шубе и се скатава като мишка в трици,сакън да не излезе цялата нация,като един,щото полицията бие (ми полицията бие в цял свят,като има протести) ,излизат 100 човека инцидентно да протестират,1000 стоят отстрани,снимат с телефоните,гледат сеир и се подиграват.....е нема да се оправи тая държава никога....
.2-и е прав,ма де го куража.....
яки сме само зад клавиатурата на компа.....
3.
Айде
01.07.2023 16:53:25
10
21
Путин ги утрепа от санкции. На ти ся евро, пенсии, заплати. Умряха от глад Макрон потъна с Франция.
2.
Makendonski nadenici Leki
01.07.2023 16:31:56
4
12
Taka v sofia trq napraqt
1.
Започна се отново.
01.07.2023 16:28:07
2
51
Започна първата расова война на окупирана Западна Европа.
Предградията срещу белите си домакини, едно поколение по-късно !
Белите французи отдавна изоставиха големите си градове на араби и африканци.
Помислиха, че в провинцията ще избегнат ужаса на погрома си.
Свършиха.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори