×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

И Валя Балканска наплю пилона край Рожен


30 Юни 2023, Петък, 19:00 ч.
Автор: Флагман

"Космическият глас" на България смята, че вместо огромната стела е можело да се направят по подстъпите към върха няколко по-скромни като височина, на които пак да се вее националният флаг

"Не ангажирам никого с моето виждане за пилона в Рожен. Едното е, че той има символно значение. Но аз смятам, че там се заравят много пари." Това каза за "България Днес" Валя Балканска. Великата народна певица направи този коментар пред вестника по повод участието си като една от звездите на традиционния събор в Рожен на 14 юли. Ден преди това там ще бъде открит и най-високият пилон в Европа с българския трибагреник на върха - инициатива, която успя да раздели българското общество на противници и привърженици на гигантоманското съоръжение на родопския първенец.

"Човекът, който стои зад издигането на този пилон, можеше да оползотвори средствата по друг начин. Да обучи дечица, да ги поддържа няколко години, за да останат в България... Имат нужда от помощ домовете у нас, имат нужда от помощ детските градини... Така той щеше да остане в паметта на конкретни хора. Но това, пак казвам, е мое виждане", подчерта изпълнителката на "Излел е Дельо хайдутин".

"Космическият глас" на България смята, че вместо огромната стела е можело да се направят по подстъпите към върха няколко по-скромни като височина, на които пак да се вее националният флаг.

"Това пак ще бъде уважение към символиката на България. Но защо да се заравят толкова пари на средата на земята? До три дни след откриването всичко ще бъде наред, а после? Какво ще се прави по-нататък?", недоумява Балканска.

Тя обаче заяви, че не се отказва от участието си в големия концерт, с който се открива съборът.

"Бях поканена от община Смолян, обещах лично на кмета, че ще пея на концерта. Аз съм от Смолян. И как да отида в общината и да кажа, че не мога да участвам?", поясни голямата певица.

Валя Балканска напомни, че с човека, който е инициатор на строежа на пилона в Рожен, тя "не иска да има нищо общо". Певицата настоява, че съборът в Рожен "не е овцевъден празник, а родова среща". "Казвам го, защото този човек има някаква фирма за овцевъдство", уточни именитата родопчанка.

"Този празник е рожден ден, много пъти съм го споменавала. Защото се събират хора от различните родове от района, да видят кои са оцелели, кои са заминали от този свят", добави Балканска.

По думите й на този събор на родовата памет се раждали "нов напредък и нова идеология". "Имам една стена с награди, но те мълчат. А на Роженския събор виждаш живи хора, виждаш усмивката... Това е най-голямата награда за един творец", убедена е нашенката, чийто глас прозвуча чак в Космоса.

"Моят глас вече не е същият, аз съм на 82 години, но моето присъствие там е, защото аз обичам своя край, неговите хора, страната си...", не крие вълнението си легендарната народна изпълнителка. Преди броени дни тя се върна от чужбина, но там, призна тя, "под краката гори". "Където и да отида извън България, под краката ми гори. Докато там, където си дошъл на бял свят, ти е най-топло и приятно", обобщи голямата певица и родолюбка.

Преди нея Лили Иванова, която трябваше да открие пилона, отказа участието си в мероприятието.

Проблема с отказа на известни БГ изпълнители да участват в концерта при откриването на Роженсикя събор, коментира за "България Днес" и неговият пиар Борислава Андреева. Тя подчерта, че е пиар и на фондация "Наследство за бъдещето", която е организатор и на издигането на пилона рекордьор на родопския връх, и на самия събор. "Не мога да коментирам защо Лили Иванова не пожела да пее на церемонията на откриването на пилона. Това е нейно лично решение и тя го обоснова в свои публикации във фейсбук", каза Андреева. Пиарката поясни, че примата е имала ангажимент не към концерта за събора, докато Валя Балканска е приела да пее на него. "Това е нейно мнение, то не променя нашето отношение към нея, ние много я уважаваме. Но двете събития - церемонията за откриването на пилона на 13 юли, която ще трае минимум 4 часа, и концертът на другия ден за самия събор, са две свързани събития, защото организаторът им е един и същ - нашата фондация", каза още Борислава Андреева.




20
Коментара
20
Коментара по темата
20.
_nib_
03.07.2023 15:48:43
0
0
Плюете ли по българското знаме?
Гиди-гиди мръсни гниди...
19.
ПлЮЮювалник
03.07.2023 10:20:09
0
3
Ама мазно ли “наплю” пилона? Видяхте ли сополи в храчката?
Наистина, Флагита не сте ходили на училище да учите бг език и съответно няма как да сте чели книги. Изказа Ви е на 6 годишно ромче от с.Зидарово
18.
Вальо
03.07.2023 08:47:29
4
0
Тази бабичка я разкарват като мечка.Гайдарят е мечкарят
"Пее" като порузаколена кокошка. Престанете до я каните на разви мероприятия. Тя е една печалбарка и нишо повече.
17.
Ех, Флагман,Флагман!
03.07.2023 07:18:24
0
4
Само от вас може да се очаква да съберете в едно заглавие името на великата, според текста ви, народна певица и думата "наплю"! Ама вие що зае поплювковци сте, бе, неграмотници, няма ли за вас естетика и стил в речта, пред кого искате да блеснете с хамалските си изцепки! А, бе, стига сте замърсявали "интонационната среда" , като давате трибуна на хора без никаква журналистическа подготовка, направо очевидно хванати от улицата? Гордеете ли се с демонстративната си простотия, и въобще давате ли си сметка каква роля играете в обществото? Ама иначе се фукате с дълголетието на "медията" си, от която непрестанно струят наплювки...към самите вас/ и откровени псувни, ако трябва да бъдем по-изчерпателни/! Четете ли поне коментарите към недомислиците си, че да очакваме някога да ви хване поне малко срам и професионална съвест?
16.
Saramara
02.07.2023 19:18:45
2
2
Толкова пари за пилон ...
Друго си е да ги харижеш за Усрайна или пьк за гейМаскарад
15.
Маринела
02.07.2023 19:14:51
0
2
Толкова пари за пилон
14.
Мария
02.07.2023 15:32:05
0
7
Питам се как нито една фондация в България не се зае да построи болница за бедните, които не могат да си плащат осигуровките и умират като кучета без медицинска грижа и помощ? Дарители щяха да се намерят и то между по-бедните слоеве от населението ни. Богатите обичат да дават пари за кич около който да се вдига шум, но пък кичът задължително е опакован в родолюбие, но ако има как на сиромаха и последната риза ще смъкнат от гърба. С една дума - и на богаташи не случихме.
13.
Мария
02.07.2023 15:21:14
0
7
На цялата си духовна и физическа мизерия, ще забием един пилон да се вижда отдалече и да се гордеем, че позволихме да превърнат държавата ни в кочина, а народа ни в жалга слугиня на чужди интереси. От едно знаме на висок пилон ли ще ви дойде родолюбието, бе, българи? Това ли ще извиси духа ви? През 19 и 20 век богатите българи са строили за народа си училища, читалища, болници, приюти да бедните, а днес забиваме пилони с ядене и пиене цели два дни. Да ви имам родолюбието и гордостта антибългарска!
12.
Комунист-Либерал-Еничар-Гей
02.07.2023 13:10:59
3
3
А защо г-жо или по-точно Другарко Балканска през годините сте изнасяли пЛатени, а не безплатни концерти?! Много сте "загрижена" за парите Български, а редно ли е за час слушане на музика, да "ограбвате" хората с хиляди левчета или тези пари Вие сте ги дарявали до стотинка Ползу Роду?! Велика певица сте без никаква ирония, но сте крайно Жалък и Брутално Нагъл човек и Анти-Българка.c6
11.
Лазар Еленков
02.07.2023 11:40:57
1
5
Няма да заема страна, но личи, че авторът на статията не харесва идеята. Няма лошо, но така помагате за разделянето на народа, на който не му трябва много. И Рожен не е първенецът на Родопа. ;)
10.
Българина
02.07.2023 09:51:16
2
7
Мдамммм...
Преди много, много години така са оплювали идеята на инж Айфел да вдигнат желязната му кула за изложението в Париж.
НО Айфеловата кула още е там, и от целия Свят идват хора да я видят и качат на нея...
9.
до димитър
02.07.2023 03:33:54
0
4
абсолютно си прав...!!!
8.
Иво
01.07.2023 23:28:13
2
6
И най интересното е че повечето от "известните" които се изказват негативно срещу знамето са синове и дъщери на бившите партийни величия. Или доносници на ДС или бивши милиционери. Също така портийни активисти, артисти. Тези хора лижеха гъзовете на партийните другари и ги боготворяха а сега станаха най върлите демократи и либерали. Виден техен представител е лицето Иво Инджев. Той топеше колегите си на службите без капка свян. Сега всички тези боклуци пеят в хор срещу пилона. И знаете ли защо плюят пилона? По две причини. Първо защото на него ще се вее българското знаме. И ще се изложат много ако плюят по нашият символ. Второ защото са безродници и страшно ги е яд че се намират родолюбци, които напук на всички джендъро еврогейски и ЛГБТ краварска напъни заявяват смело че са българи и не на думи а на дела показват родолюбието си.
7.
Голина
01.07.2023 23:08:09
3
11
А бе тъпаци в Турция на всеки ъгъл се вее знамето им,а Вие ревете и вечно сте недоволни.В центъра на София пред резиденцията на турското посолство на огромен пилон се вее знамето им.Жиея на близо и като видя полумесеца ме души гърлото.Я замълчете.
6.
Иво
01.07.2023 22:56:24
1
10
Спрете да пишете глупости. Както казва Алф вие толкова ли сте тъпи или сте карали курсове. Явно доста хора са карали по няколко курса за тъпотия. Този пилон може би бърка на някого там където не го огрява слънцето. Значи могат да се слагат джендърските знамена навсякъде. Дори по спирките в София бяха сложили джендърски плакати. Но това може, това е разрешено. Но за българският символ, разни кретени ореваха света. Нищо, кучето си лае кервана си върви.
5.
Василева
01.07.2023 20:01:09
2
6
Правилно .Иде реч за много пари,които ще потънат безотчетно в нечии джобове.А народа кучета го яли.Всички един дол дренки,стане ли въпрос за пари полудяват.
4.
Laf
01.07.2023 12:59:24
2
15
Ами това е. Ние сме си една болна нация, заслужаваме си всичко от всички......
3.
Димитър
01.07.2023 10:29:00
21
21
Тази бабичка си въобрази че е хванала Господ Бог зо шлифера
Разкарват я като мечкарите разкарват мечката. Като започне да квичи толкова мъчително а вече и фалшиво ме е срам да представя като родопска песен
Да не я канят повече никога зако започна отдава да си повярва ме е някакъв символ по пазлични въпроси
Господи прибери си вересиите.
2.
някой си
01.07.2023 09:42:08
17
21
Ами покрай този пилон ще бъдат откраднати много пари. Уж със собствени средства на инициатора, а пък накрая видяхме дългия списък на спонсори, даже и от държавни фирми. Толкова ли е "скъп" този пилон? Затова, много предварително заявени участници се отдръпват, защото в този символ на "патриотизъм" има нещо гнило.
1.
Емили магарешката халка
01.07.2023 09:18:40
19
9
Искам да седна на тоя пилон и тиомир мелиса да ми лиже п@тката дето ще си я сложа
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори