×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как да сложим край на „Барселонагейт“


Как да сложим край на „Барселонагейт“
Бойко Борисов е категоричен, че не е баща на детето на Борислава Йовчева, защо ли обаче отказва да го потвърди с тест
28 Юни 2023, Сряда, 20:40 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Парламентарната комисия, която трябва да се занимае с имунитета на Борисов, не може да заработи вече две седмици

Временната парламентарна комисия, която трябва да прецени дали прокуратурата има основание да иска имунитета на Бойко Борисов, не може да заработи вече две седмици. Тя бе сформирана на 14 юни, като й бе заложен срок на действие 18 юли. Така, фактически, половината мандат на комисията вече е минал, без да се е състояло нито едно заседание.

Формалната причина за това е, че органът няма избран председател.

Комисията трябва да се занимае с имунитетите на още двама народни представители – Даниел Александров от ГЕРБ и Димитър Аврамов от ДПС. Казусът с Кирил Петков от ПП-ДБ отпадна, защото той междувременно реши сам да се откаже от депутатската защита.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е разследван за пране на пари по сагата „Барселонагейт“. Според източник на „Флагман“ той е отказал да даде ДНК-тест за бащинство след покана от прокуратурата. Това би го уличило или оправдало по отношение преводите на милиони към моделката Борислава Йовчева, която е заподозряна, че му е родила дете.

Борисов твърди, че детето не е негово, но любопитно защо не иска да си направи съответния тест. Миналата седмица той дори избухна срещу парламентарни репортери, че му задават въпрос по темата.

Междувременно днес от БСП отново предложиха в пленарната зала на Народното събрание да се пристъпи директно към гласуване за сваляне имунитета на лидера на ГЕРБ. Това обаче бе отхвърлено от мнозинството - "против" и "въздържал се" бяха ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Самата БСП пък бойкотира участието си в съответната временна комисия, която трябва да се занимае с имунитета на Бойко Борисов. Соцформацията и „Има такъв народ“ на Слави Трифонов отказаха да излъчат представители във временния орган, което обаче допринася за блокажа му.

Председател на комисията предложиха само ДПС в лицето на Хамид Хамид. Той обаче бе отхвърлен с гласовете на ПП-ДБ, БСП и „Възраждане“. От последната партия бяха призовани да предложат свой човек за председател на органа. Те обаче не го направиха, с което също допринесоха за блокажа на процеса.

Така вече две седмици казусът с неработещия временен парламентарен орган остава нерешен и, изглежда, не се полагат и усилия да се намери изход. Това пък май се оказва изгодно за почти всички сили в парламента.

Бойко Борисов може да е доволен, че комисията не работи и разследването „Барселонагейт“ не е под прякото наблюдение на медиите.

От друга страна, БСП, ИТН и „Възраждане“ имат причина да атакуват ПП-ДБ, че пазят имунитета на Борисов.

Ако комисията не заработи до 18 юли, ГЕРБ ще имат основание да поискат срокът й на действие да бъде удължен и това може да е причина за нов пазарлък с ПП-ДБ. Последните обаче твърдят, че не биха се съгласили на сделка и че вече ще трябва да се гласува в пленарна зала за сваляне на имунитета на Борисов.

Дотогава може да се случат доста неща.

Последните дни стана ясно, че наблюдаващият прокурор по „Барселонагейт“ е притиснат, като е подложен на проверка, понеже накарал служители да работят извънредно в събота – 3 юни, без знанието на административния ръководител на Софийска градска прокуратура.

Както е известно, след свалянето на Иван Гешев като главен прокурор за временно изпълняващ длъжността бе назначен Борислав Сарафов, който пък бе признал публично, че е поискал прекратяване на досъдебното производство.

Няма да е много учудващо, ако това наистина се случи до 18 юли. Прокуратурата е доказала, че е способна на всякакви пируети.
 


В категории: Политика


15
Коментара по темата
15.
МОСАД
29.06.2023 13:12:54
0
2
Да напомним, че бившият шеф на МОСАД генерал майор Дани Ятом, пробута ПП на власт. Сега МОСАД ще управлява и БНБ и всяко кметство в БГ, а Буда ще кляка и прави челни стойки на МОСАД, само да не го вкарат в затвора.
14.
Кике и бойкикев
29.06.2023 08:23:32
1
6
Перем бикини всякакви, само малко власт да има и за нас!
13.
до 12
29.06.2023 07:03:31
19
1
Не пишете простотии по форумите!!!!
Стига!!!!
12.
Някой
29.06.2023 06:42:12
5
25
Всички знаем че толупа е бащата. Тъжна работа да се отричаш от детето си, но за боеко всичко е възможно. Той е толкова долен, че с нищо не може да ни очуди.
11.
Бре!
29.06.2023 06:10:57
1
13
ПИК не бранеха ли Бойко? Какво се случи, че обърнаха палачинката!
10.
ПИК
28.06.2023 23:38:18
1
13
ПИК публикуваха доста информация за Мис Бикини от „Барселонагейт“, интересно е, че нейната 11-годишна дъщеря Ема е вписана с презиме Бориславова и фамилия Йовчева, тъй като не е била призната от "биологичния си татко". Бившият съпруг на Борислава, Йордан Христов се е оженил за нея само за няколко месеца, когато е бил на 68 години, а тя на 22 години:
"САМО В ПИК: Миската от „Барселонагейт“ строи палат. Тя мистериозно се подписва с името на бившия си съпруг. Двамата омъжени...няколко месеца?!"
https://pik.bg/само-в-пик-миската-от-„барселонагейт“-строи-палат-тя-мистериозно-се-подписва-с-името-на-би-news1181167.html
9.
Баджанаци на рояци
28.06.2023 22:09:49
5
34
В ПП-ДБ търсят подходящо място на ценния си кадър Даниел Лорер.
След провала му с изслушването пред Фон дер Лайен групата на харвардците се оглеждат къде да го пратят на висок пост.
Даниел Лорер да бъде предложен за шеф на БНБ от ППДБ, обмислят водещи фигури в групата...
8.
hhgff
28.06.2023 22:03:31
16
14
тва е върховния компромат, доказателство за цял живот, че и след това.. xaxaxaxa
7.
Журналистите бъркат кое е важното
28.06.2023 21:50:44
14
28
Защо го питат дали е баща на детето, а не го попитат директно дали и е давал пари за издръжка и покупка ма имота?
6.
Карикатура на диктатор
28.06.2023 21:21:45
25
42
Тоя когато и да влезе в затвора все ще е късно.
5.
Fox
28.06.2023 21:16:17
15
17
Лисица, оправи си минусите..
4.
Бооокклууууууууууукккккккк
28.06.2023 21:01:27
36
44
Отвратително лиценеприятен тип. Адски гнусен и отвътре и отвън. Пут.а в червата. Кириле, ще гниете в ада за това обединение. Дясното в България умря.
3.
Това е поредната интифа
28.06.2023 20:51:44
17
52
Дори може да се определи като дъвка от паветата!
Няма да се реши,защото няма да има какво да дъвчат жълтопаветните маргинали!!!
2.
Къ
28.06.2023 20:49:06
48
49
Осъждан за клевета, многократно уличаван в лъжа, сменя си мнението на 180 градуса през няколко часа.
Всички знаем защо отказва да даде тест за бащинство.
Жалко за момиченцето чийто баща се е отрекъл от него за да не си развали рахата.
1.
Киро Идиота
28.06.2023 20:48:19
53
48
Кирил Петков:
"Няма да позволим Прокуратурата да се използва като бухалка срещу г-н Борисов."

Как сте идиоти, гласували за ПП-ДБ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори