×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На българите вече им е скъпо в Гърция, отиват на море в Албания


На българите вече им е скъпо в Гърция, отиват на море в Албания
Ключови думи: Албания, море, почивка
26 Юни 2023, Понеделник, 20:00 ч.
Автор: Флагман

Страната е лесно достъпна, предлага красиви плажове, богата култура и живописна природа

Летният туристически сезон в Албания започна успешно, като се очаква положителната тенденция да продължи през следващите дни, според Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. През май вече се отбеляза 18% нарастване на туристите, а тази тенденция продължава и през юни. Не се съобщава за проблеми с кадрите по родните курорти, но с условието работодателите да са готови да предложат адекватно заплащане. Албания се превръща в любима дестинация на българите, които се наслаждават на морето и красивата природа там.

Страната е лесно достъпна, предлага красиви плажове, богата култура и живописна природа. Туристите са впечатлени от гостоприемството на местните, кухнята и атмосферата. Почивката в Албания може да бъде икономична, тъй като съществуват няколко начина за пътуване - с автомобил, автобус и дори и директен полет.

През първите пет месеца на годината, Албания посрещна близо 2 400 000 туристи, което представлява ръст от 42% спрямо същия период през 2022 година.

Тази тенденция предвещава още по-голям брой туристи през разгара на летния сезон.Албания предлага разнообразие от плажове, разположени от север на юг. Градове като Велипоя, Шенгин, Дуръс, Вльора, Химара и Саранда са сред най-популярни дестинации.

Освен плажовете, туристите могат да посетят историческо-културни забележителности като Гирокастра, Берат, Бутринти, Круя и Шкодра. Дестинацията предлага възможности за целогодишен туризъм, благодарение на своя разнообразен релеф.

Има и богатство от реки, лагуни и национални паркове, привличащи туристи от цял свят. През миналата година Албания стана изключително популярна сред потребителите на социалната мрежа TikTok, особено сред британските туристи. Високите оценки се дължат на красивите и чисти плажове, безплатните шезлонги и спокойствието, което предлага страната. Оприличават я на Гърция, но с много по-достъпна цена.


В категории: Бизнес


Полски съдия избяга в Беларус
Полски съдия избяга в Беларус 09/05/2024, Четвъртък 17:00 0
8
Коментара по темата
8.
Бкагодарение на политиците сме с нисък стандарт
29.06.2023 06:32:12
0
3
Ак8 трябва да бъдем честни, на българите им е скъпо и в България
7.
Асен
28.06.2023 14:53:11
1
3
Не ни е скъпо,спокойно следващата седмица заминаваме с жената и трите деца. 5000лв съм подготвил с Мамата,а щерките си носят собственни пари.Ще ядем само Калмари и ще пием Узо. В машинно масло и отрови няма кой да се къпе и да гледа намусени Алибеговски мутри с високо мнение за себе си и отвратително обслужване.10 дни като Комунизма
6.
ами,
27.06.2023 16:09:09
1
9
Може да имат красива природа но и те не разбират от туризъм.Това което предлагат частните хотелчета е като по времето на соца у нас и началото на ''демокрацията''.
5.
.
27.06.2023 09:55:40
1
8
Страната на бункерите.
4.
Отиваш на плажа
27.06.2023 07:09:04
3
13
Лягаш на шезлонга, и ако случайно заспиш се събуждаш без единият бъбрек.
Не, благодаря.
Стойте далеч от тея шиптъри!
3.
МИ ТО НА ГАНЬО
27.06.2023 06:33:32
17
8
Всичко все му се вижда скъпо и все иска да мине тънко и ако има как,всичко да му е ей така безплатно.....
Ми като ви е скъпо,стойте си дома бе,скъсаняци......
С една кофичка кисело мляко и две филийки хляб на ден,хептен без пари ша ви излезе почивката.....нещастници....хахахаха.....
2.
Burgas
26.06.2023 21:43:55
13
3
Albania i turcq i grycia samo ne hoda na cernonorieti suoer sa v garcia e super i davar baspalti cadarii sazlongi
1.
И аз съм я разглеждала
26.06.2023 20:14:26
0
14
като потенциална дестинация за плаж и съм чела отзиви. Надявах се, че може все още да са по-скромни, работливи и отзивчиви хора. За съжаление, оказва се същата балканска леш като тукашната... Картинките са заблуждаващи и реалността е друга. Все пак поне на обстановка за прилъгване на хората го докарват.. Тук и това няма.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Събитието ще се състои утре, 10 май от 13.30 часа в двора на гимназията Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кметът на Дупница окачи руското знаме пред Общината, ДАНС му звънят незабавно да го сваля Кандидат-депутат сам свалил флага и го хвърлил в кофата  Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Зелен активист, блъснат на магистрала „Струма“, води 9 дела срещу завършването й Еколозите от коалицията „За да остане природа в България“ са водили над 1100 дела срещу различни държавни, общински и частни проекти Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова ТВ Юнайтед груп може да поискат около 8 млрд.евро за активите си  Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник Заради загражденията не усхяха да се доближат до паметника Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Зрители на бунт срещу шеф Ангелов Фенове на предаването са гневни  Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Никол разкри за задкулисни игри в Кухнята на ада Тя споделя, че от няколко седмици Станислав е най-добрият сред мъжете и вижда него като потенциален победител Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре Вълни до 2,5 метра връхлитат Бургаско утре В шест области е обявен жълт код за силен вятър бТВ трябва да изгони ергенът Алек, заяви риалити звезда бТВ трябва да изгони ергенът Алек, заяви риалити звезда Алек наруши правилата на формата, смята Верислав Туджаров Може ли да го познаете. Той бе най-известният майстор, а днес е пътешественик Може ли да го познаете. Той бе най-известният майстор, а днес е пътешественик Оказа се, че Влади Караджов си живее живота – това личи по снимките, които споделя в социалните мрежи
Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори