×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП-ДБ със седем условия към ГЕРБ, иначе хвърлят оставка


ПП-ДБ със седем условия към ГЕРБ, иначе хвърлят оставка
Кирил Петков настоява с ГЕРБ да приемат обща законодателна програма
23 Юни 2023, Петък, 16:10 ч.
Автор: Флагман.бг

Канят ГЕРБ да подпишат документ, с който да подпечатат обещанията си едни към други

Седем условия поставят на ГЕРБ от ПП-ДБ. Ако те не бъдат изпълнени, втората политическа сила ще поиска оставка на правителството. Това стана ясно от изявление на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след заседание на групата на ПП-ДБ, продължило няколко часа, пише 24 часа.

"След нарушенията на декларацията на акад. Денков и Мария Габриел от ГЕРБ-СДС в последната седмица парламентарната група на ПП-ДБ взе решение да потвърдим декларацията Денков-Габриел и определихме седем ясни гаранции за нейното изпълнение. Парламентарната група реши, че при неизпълнение на тези седем гаранции ние ще поискаме оставката на правителството", заяви Кирил Петков пред журналисти.

"България има нужда това реформаторско правителство да продължи и да не влезе в политическа криза, но това не може да стане на цената на превзети регулатори и псевдореформа", каза още Петков.

Той отправи покана към ГЕРБ-СДС за среща утре за "формализиране на тези гаранции в документ със заглавие "Механизъм за гарантиране на реформаторската програма". От ПП-ДБ настояват той да се подпише от премиера акад. Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, както и от председателите на политическите групи.

"На българите им трябва спокойствие, но им трябва и истинска реформа, а не подмяна", завърши Петков.

Ето и условията на втората сила в парламента:

1. Създаване на борд от представители, излъчени от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, преди започване на процедури за попълване на състава на регулаторите, избирани от Народното събрание. Съгласуване на номинациите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в рамките на механизма за предварително съгласуване по т.6 от декларацията Денков-Габриел. Привеждане в съответствие с този механизъм на процедурите за избор на състав на НЗОК, Сметна палата и БНБ.

2. Спазване на ангажимента за вече одобрената обща законодателна програма чрез въвеждане на механизъм, който да гарантира стабилно мнозинство, формирано от първата и втората политическа сили, при приемането на всички законопроекти от тази обща законодателна програма. Този механизъм да включва ежеседмична среща на ръководствата на парламентарните групи за съгласуване на дневния ред на Народното събрание

3. Ангажимент на ГЕРБ-СДС да спазват пътна карта с конкретни срокове за реализирането на съдебната и конституционна реформа, включително ясен ангажимент по отношение на законопроект за промяна на конституцията, както и за предприемане на мерки и гаранции, които да осигурят, че настоящият състав на ВСС няма да избере следващия главен прокурор.

4. Приемане на законодателни промени относно начина на функциониране на българските служби за сигурност и освобождаването им от чуждо влияние като председателите на службите и главният секретар на МВР се предлагат от Министерския съвет и се избират от парламента

5. Приемане на антикорупционните текстове относно новата комисия за противодействие на корупцията на второ четене само след постигане на политическо съгласие за състава на органа, обхвата на разследваните лица и престъпленията, които попадат в компетентността на комисията.

6. Изработване и приемане на общ законопроект за промени в Изборния кодекс, така че да се върне машинният вот, както и да промени състава на ЦИК за представителство на всички парламентарно представени партии - с цел да се гарантира честността на вота на българските граждани на предстоящите местни избори през 2023 г., както бе поставено в изявлението на акад. Денков

7. Създаване на гаранции за изпълнение на управленската програма във връзка с приема на България в Еврозоната чрез изработване на обща политическа позиция относно законосъобразността на инициативата за референдум на Възраждане; Подчертаваме, че всяко неизпълнение на горепосочените ангажименти и гаранции, произтичащи от съвместната декларация на акад. Денков и Мария Габриел, представлява тежко нарушение и подмяна на реформаторския характер на правителството и обезсмислят работата на кабинета ДенковГабриел. Каним представителите на ГЕРБ-СДС в утрешния ден на разговори за уточняване на гореописаните механизми и гаранции, защото България има нужда от това вече работещо реформаторско правителство да продължи, и страната да не влезе отново в политическа криза.


В категории: Политика


Флагман.БГ Честито! Гала ще става баба Честито! Гала ще става баба 10/05/2024, Петък 14:00 7
39
Коментара по темата
39.
Групата на Шаро
24.06.2023 14:51:25
0
1
Киро ,мандръса ли Лена и добра ли е, и ние искаме служебно да го сложим на Ленчето.
38.
БЪЛГАРИЯ
24.06.2023 08:09:27
0
0
КОЙ ЩЕ ОСТАВИ ПАРТИИ ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВА ВАЖНА ВЪВ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ? ТОВА СИ Е ГЕНЕРАЛСКА РАБОТА!
37.
Жалки сте!
24.06.2023 02:24:20
2
5
На тоя човек всичко му е наобратно. Дай 7 причини да останеш на власт... Това е най-нелепия ултиматум, който съм чувал някога.
36.
патология
23.06.2023 22:27:39
3
18
Поставят условия и само ако тези условия били изпълнени, въпросните лица щели да бъдат добри да продължат да управляват Иначе нямало да управляват. Леле, загуба велика за народа ще настане!
35.
лените, парапетите, кристалите, лорерите
23.06.2023 22:26:09
3
9
България в момента се управлява от тотални неадекватници. Поставят условия и само ако тези условия били изпълнени, въпросните лица щели да бъдат добри да продължат да управляват Иначе нямало да управляват. Леле, загуба велика за народа ще настане!
Никак не е смешно да повериш държавата на същества, които нямат никакъв мозък, а вместо мозък имат указанията на посолствоТО. Всеки един ден, в който тези продължават да се упражняват в управлението на страната, е пагубен за България.
34.
Хо хо хо
23.06.2023 22:08:31
2
11
България е долината с най-много сицилианец на глава от населението.
(Киролай де Алангро )
Куролация, литмус ,алангро ,толеранция, парапети и баджанаци!
33.
33
23.06.2023 21:57:08
4
5
Как не ги с срам- над 600 000 българи се подписаха да има Референдум за лева! Тия предатели се подиграват и игнорират волята и труда на народа, който честно и почтено, с вяра в законите, изрази волята си!!! Плюят на народа!
32.
*********
23.06.2023 20:36:49
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
31.
Обла пеперудка
23.06.2023 20:18:04
1
19
Къде има смокиново листо, къде няма смокиново листо, кой отпред, кой отзад – все важни въпроси за решаване :)
Чухте от ЗАПИСА, кой определя ориентацията. Промени там не се очакват, следователно и промени в ориентацията на нашите юнаци не се очакват. Ами тогава – каша....
30.
ебахти наглите
23.06.2023 20:06:22
4
22
те щели да си съггласуват дневният ред на народното събрание ами какво става ако останалите 50% от депутатите избрани от нас не са съгласни. не отива на добро тая сбирщина от крадци и педераси.
България за Българите.
Мръсни продажни Бойко герберисти и Кирчо-Асенчовски лапнопишки.
29.
ОФ Кимон Георгиев
23.06.2023 20:03:27
12
4
Нашата Държава съхранете не дойче веле джендари не на Ес не на ДПс и вредна пропаганда не на САЩ не на циганизацията
28.
До 24 Донецк
23.06.2023 19:53:19
18
4
Донецк е украинска област първо. Има разлика между освободител и завоевател. Има разлика между майка и мащеха също. Вземи се образовай малко, а не да ми папагалстваш тука празна тикво.
27.
гАз глава затрива
23.06.2023 19:41:40
3
43
Киро и Асен са на път да си бутнат за пореден път кабинета с желанието си да вземат цялата власт със своите 30-ина депутати.Абсурдно е да мислиш, че ще държиш ГЕРБ на каишка, независимо какви проблеми имат.
Още повече, че Борисов демонстрира, че си има мнозинство и с ДПС, и Възраждане.
Искаш цялата власт, а нямаш кадри за управлението на едно малко село.
26.
До 12
23.06.2023 19:41:37
29
7
Нищо няма да направи еднокнижника. Ако педалите и УСА амбасадата решат боки тиквата ни имунитет ще има ни правителство. А магнитски дебне отвсякъде. Така, че главата ниско долу и ще разпише всичко.
25.
ударник
23.06.2023 19:34:31
29
5
България Звучи Гордо в Период .! Не на турската клика и вредна ДПС ..Не на Българоубииците и ЕС .
24.
Донецк
23.06.2023 19:27:14
26
5
Слава на нашата Осводиделка Майка Руссия ..три пъти Ура Ура Ура ..!!!! ние сме нация ние сме на картата ние сме Свободни Вечна Признателност .. Всичко остало е лъжа и гнет .
23.
а?
23.06.2023 19:00:56
2
29
Ленчето сега къде е , с Киро или с Миро?
22.
Ами Да
23.06.2023 18:56:47
2
42
евтини популисти и смотани изнудвачи, на такива мекерета по един шамар и да ходят от където са дошли, наглеци
21.
тони
23.06.2023 18:56:02
39
12
Никога повече ГЕРБ!
Никога повече ПП-ДБ!
Никога повече ДПС!
20.
Кит. Шелин
23.06.2023 18:44:00
5
52
Въртят сучат харвардските шарлатани и мекеретата на Костов и все искат да върнат само машиният вот. Нали знаете че ако не бяха машините и ала балата тези колко глада щеше да имат. Киро пъпото го каза,, най много 7%,, Е ще сме съгласни ли пак да има ала бала и пак Кики и Окорчо и Ленчето портукала
19.
Гешефтурата
23.06.2023 18:40:07
43
9
Хвърляй, бе, кавал! Вземи банкянскята мутра със себе си и знаете къде да вървите и двамата...
18.
ТБС
23.06.2023 18:38:42
3
55
Аре пътувайте неграмотни, разпрани сфинктери. Колкото по-скоро, толкова по-добре.
17.
Xxx
23.06.2023 18:38:24
2
53
ПП хвърлят ри оставка,на следващите избори не могат да влазат в парламента!
16.
Тия от кой ще искат оставка?
23.06.2023 18:28:07
2
53
Алоу, шушляк, ама то това е вашето правителство бе. Самооставка ли ще си искате?

Отделен е въпросът за реформите ви, за които слушаме от години до втръсване, а черно на бяло няма нищо!
15.
Дуньо простия от Банкя
23.06.2023 18:07:46
38
11
Дебилът от банкя ще разпише всичко, даже и на Асен питоня ако трябва. Все пак имунитета ли е по- важен или някаво си споразумение
14.
Нинова вече не я е страх от Гешев
23.06.2023 17:28:06
5
56
Борисов сега ще направи това, което беше намислил и стратегически разчертал още преди Великдена, но не успя от първия път, заради ненадейно разразилата се война с главния прокурор. Иван Гешев само забави процеса, но не можа да го спре. Ротационно правителство ли?! Няма такова нещо.Лена и Кирил може да се перчат и репчат колкото си искат. От тях нищо не зависи. За втори път ще трябва да опитат меда и жилото на парламентарното мнозинство. Получено-оттеглено.
13.
Ко ?
23.06.2023 17:26:09
4
40
"...приема на България в Еврозоната чрез изработване на обща политическа позиция относно законосъобразността на инициативата за референдум на Възраждане; "

ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТА зависи от ЗАКОНА а не от "политическата позиция" на Киро и Бойко !

Колко трябва да си уплашен от ПосолстваТА та да пренебрегнеш 600 хил. български граждани и да се опиташ да смачкаш ЗаконЪТ !

Тъп Киро !
Тъп !
Тъп !
12.
Тъпото е много просто
23.06.2023 17:22:39
3
60
Лена Бориславова - с цялата си претенция на юристка, учила в Харвард, плюс любимия й Кирил Петков, баща му Петко и случайниците от партията на аматьорите, не схванаха нещо много важно: едно е да искаш и да получиш Властта, съвсем друго е да можеш да я задържиш, ако не разполагаш с парламентарно мнозинство. Както е в момента.

Бойко Борисов сега ще направи това, което беше намислил и стратегически разчертал още преди Великдена, но не успя от първия път, заради ненадейно разразилата се война с главния прокурор. Иван Гешев само забави процеса, но не можа да го спре.

Кабинетът “Габриел” беше на крачка да се слу̀чи, с подкрепата на ДПС, БСП, ИТН. Само че Иван Гешев натисна Корнелия Нинова и тя се отказа. От страх, тъй като срещу нея има досъдебно производство в Софийска градска прокуратура и сигнали от Александър Михайлов, бивш изпълнителен директор на “Кинтекс”, за незаконна търговия с оръжия за Украйна през посредници.
11.
На Хари мата шурея
23.06.2023 17:14:26
33
14
Кики ако си истински педал подаваш оставка и гласувате "ЗА" свалянето на имунитета на сикаджията. Свят ще му се завие на асфалто риос.
10.
DB7
23.06.2023 17:09:40
0
41
Кирчо смени дилъра
9.
леля чичо
23.06.2023 17:03:34
27
13
изнудват бойчето, че при него положението не е ровозо, бойко - власт = бойко+Св.Петър , ще развърже кесийката сега
8.
Методиев Магнитски
23.06.2023 16:58:15
37
22
Айдееееее вънка. Главатаря на ОПГ-то на чекмеджето в затвора, а вие в канала. Ши ви ева и пеераските номера.
7.
Цв
23.06.2023 16:48:22
3
60
Плаши гаргите. Те ще се изтрепят за власт и пари,ще хвърлят оставка, щото искат абсолютно цялата власт без никой да оспорва решения и особено назначения. Да ама не. Хайде чао, събирайте си партакешите и изчезвайте!
6.
Обикновен електорат
23.06.2023 16:38:20
2
60
Кире наври си оставката и дипломата харвардска f1728,нали знаеш къде....
5.
Цирк НС
23.06.2023 16:35:05
3
24
Най много ми допада т.4!
Какво ли ще кажат господарите зад океана?
4.
Гошо
23.06.2023 16:31:59
4
62
Hristo ivanov нямам търпение да отиде на биклука
3.
Ха ха ха
23.06.2023 16:27:02
2
80
Ясно е, че нито в ПП, нито в ДБ има някой умен, но ако си изпълнят заканата, ще сътворят световен феномен, който трябва да кандидатства за ГИНЕС. Управляващата партия сама иска оставка на собственото си правителство.Няма такъв цирк. Още по-смешно ще стане, ако другите партии се заинатят и не гласуват тази оставка. Боко вече каза, че не ще такава. Ще ни сочат за пример в цял свят и ше казват "Не правете като тях".
2.
Никога повече гр0б!
23.06.2023 16:24:10
51
28
Кир'ле подавай оставка и прокуратурата да го мята тоя шибан, корумпиран толуп. Стига сте го крили!
1.
Ами Да
23.06.2023 16:22:18
10
78
най големите мошеници ПП, сивият кардинал Асен иска цялата власт безконтролно
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Корабът "Руен", освободен от пиратски плен, вече е във Варна Корабът "Руен", освободен от пиратски плен, вече е във Варна Екипажът му беше държан от сомалийски пирати над 3 месеца Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Шофьори точат лиги по убийствено Ферари, ето къде е засечен джипът Автомобилът се продава, цената е около 750 000 евро Жителите на Созопол започват ударно почистване, включете се в инициативата Жителите на Созопол започват ударно почистване, включете се в инициативата Ето кои са обектите Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония От вас се очаква да изпълните коректно договора, подписан с България, допълни той Бетани Хюз от BBС прави филм за съкровищата на Созопол Бетани Хюз от BBС прави филм за съкровищата на Созопол Чаровната Бетани Хюз и екипът й беше посрещната от зам.-кмета Андрей Николов Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината" и отправи призив Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината" и отправи призив Отличени бяха и призьорите от конкурса в направление "Природо-математическо" Честито! Гала ще става баба Честито! Гала ще става баба Чудото се случило на рождения ден на тв водещата Атаката за 50-ото НС ще започне от Бургас тази вечер в 18 часа Атаката за 50-ото НС ще започне от Бургас тази вечер в 18 часа Очаква се решаващ сблъсък на национални лидери днес и утре Шоколадът става три пъти по-скъп и менте Шоколадът става три пъти по-скъп и менте Това, което се случва в момента с какаовото зърно, никога преди не е било - пазарът е в паника, посочиха производители и технолози Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Целта й е да се осигури благоприятна жизнена среда и условия за подобряване на качеството на живот на гражданите
Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Хороскоп за деня – 10 май 2024, петък
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори