×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Армията на Украйна освободи три селища, а руснаците взривиха още един язовир


Армията на Украйна освободи три селища, а руснаците взривиха още един язовир
След Благодатное и Нескучное, руската армия загуби контрола и върху село Макариука, но се водят все още тежки боеве в покрайнините на селото
12 Юни 2023, Понеделник, 07:27 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: Телеграм/"Операция Z: Военкоры Русской Весны"

Руските войски стреляли по спасителна лодка, евакуираща цивилни в района на Херсон

Украинските сили заявиха, че са постигнали известни териториални успех, а войници издигнаха синьо-жълтия флаг над новоосвободеното село Благодатное, предаде ДПА, цитирана от БТА.

От 68-ма украинска бригада заявиха, че малко селище на фронтовата линия в до голяма част окупираната от Русия източна Донецка област е било превзето, а руски войници са били взети в плен.

Украинските военни разпространиха видео, на което се вижда издигането на украинския флаг върху полуразрушена сграда в Благодатное.

 

Съобщава се, че селата в Донецка област Нескучное и Макариука също са били отвоювани.

До момента няма коментар от руските военни. Но руски военни блогъри, близки до Кремъл, писаха, че Благодатное е било изоставено, защото бойците на Москва се опасявали, че могат да бъдат обкръжени.

Село Лобкове в Запорожка област също е превзето от украинците, твърдят блогъри с контакти на бойното поле.

 

Междувременно руският телеграм канал „Операция Z: Военкоры Русской Весны“ съобщи, че е взривена язовирна стена до село Новодаровка на река Мокри Яли и в резултат на това двата бряга са били наводнени, което забавило предвижването на украинските бойци. 

Електронното издание пише, че руската армия е загубила Макаровка, но обстрелват позициите на врага си с „Ураган“. Продължават боевете за Урожайное. 

 

„Още вчера Въоръжените сили на Украйна успяха да нахлуят в Макаровка, но бяха изтласкани от там, след което засилиха натиска и отново влязоха в селото, а по последни данни е под техен контрол. В района се водят тежки боеве“, пише „Операция Z: Военкоры Русской Весны“.

Вече няколко дни украинските въоръжени сили извършват големи атаки в Донецка и Запорожка област, за да освободят окупираните там територии, съобщава БТА.

Руските войски са изтеглили бойни части от Херсонска област, за да подсилят контингентите в други части на фронта, например в Запорожка област и в Бахмут в Донецка област, обяви украинският заместник-министър на отбраната Хана Маляр в Киев.

Маляр отново каза, че Русия умишлено е разрушила язовира „Каховка“ във вторник, за да наводни Херсонска област и да я направи непроходима за украинската офанзива. Русия твърди, че украинските въоръжени сили са разрушили язовира, като са изстреляли по него ракети.

Киев съобщи вчера, че руските войски са стреляли по спасителна лодка, евакуираща цивилни в района на Херсон.

„Руснаците са страхливи терористи“, написа в „Телеграм“ Андрий Ермак, началник на кабинета на украинския президент. „Те застреляха цивилни в гръб“.

Ермак каза, че ранените са преминали през река Днепър до град Херсон, който е държан от украинските сили.

Днепър разделя контролираните от Украйна части на региона от южните райони под руска окупация.

В ранните часове на миналия вторник язовирът на реката в окупирания от Русия град Нова Каховка беше разрушен. От резервоара изляха огромни количества вода, които наводниха напълно десетки села.

Оттогава враждуващите страни се обвиняват една друга, че са обстрелвали зоната на наводненията, а хуманитарни работници се опитват да изведат жителите на безопасно място.

Украинският военен губернатор на района Олександър Прокудин каза, че 74-годишен мъж е получил смъртоносни огнестрелни рани, докато се опитвал да защити жена с тялото си.

Министерството на вътрешните работи в Киев съобщи, че на лодката е имало 21 души, които са се опитвали да се спасят, и публикува снимки на спасените.

Хиляди хора са спасени от двете страни на реката. Тридесет и пет души все още се смятат за изчезнали в района на Херсон, включително седем деца, а десетки хора се лекуват в болница. Загинали са 14 души.

Водите вече започнаха да спадат. Според Прокудин наводнената площ е намаляла от 139 на 77,8 квадратни километра.
 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
20
Коментара по темата
20.
ДО 17
12.06.2023 18:54:02
1
2
Кой е казал, че язовир е взривен от едните или от другите? Изказват се мнения, че и двете страни имат мотиви да взривят язовир, жилищна сграда или друго. Ти от къде си сигурен/сигурна, че украински войници не посягат на украинци - мъже, жени и деца? В техните въоръжени сили има наемници от цял свят, има нео нацисти, има бандити от всякакъв калибър, има хора пуснати от затвори и психиатрични болници. Има разкази как спират украински войници цивилни, намират в телефоните им заснети военна техника или военни позиции, набеждават цивилните за руски шпиони и ги застрелват. А те може да са снимали украински танк, защото им е интересен примерно и да не са никакви шпиони. Ами я си представи, че същите те спрат на улицата и намерят в теб нещо, което искат. Мислиш ли, че ще те помолят учтиво да им го дадеш. Едва ли, убиват те и си го взимат, нищо че си украинец. Това не означава, че същото не правят руснаците. Факт е, че и от двете страни по време на война стават всякакви зверства и към цивилни и към военни. Сега, да изкарваш украинците най-неоправданите, а руснаците най-голямото зло на света, не си прав/а. И ти си вземи бележки ако искаш. Живи и здрави и приятна отпуска.
19.
Паткан
12.06.2023 13:02:25
10
9
Путлеровия ги чакаше да вземат Киев и Украйна, после да задържат това което бяха превзели...
Те горките солдати от невеликата армия или бягат или се бият, грабят и плющят помежду си
https://www.dnes.bg/rusia/2023/06/11/ruskiiat-voinik-plenen-ot-vagner-prigojin-pomaga-na-vraga.572600
Ватникови оркс ценности.
Най-жалки са бг русоробите. Твзи оказа се, са по-неадекватни от пациентите в психушката.
18.
Цончо вгъзродения
12.06.2023 13:01:08
8
10
бой по руската измет
17.
Капитан Морган
12.06.2023 12:43:51
9
12
Флагман, не може така, ще ви спрат копейките. Вие не разбрахте ли, че украинците сами си взривяват язовирите, жилищните сгради; сами си разрушават градовете, сами си изнасилват жените и сами си убиват децата, даже и се самоубиват. И защо? Ами много просто - за да може да наклеветят добрите руснаци, света да ги намрази, както е писал един умньо по-долу. Забравили сте да кажете, освен това, че руснаците само и единствено освобождават, а украинците окупират. Разбира се, пропуск е и че не сте писали как най-късно идната седмица долара се срива, ЕС се разпада, а БРИКС става галактическа сила начело с русия, разбира се. Живи и здрави и си вземете бележка, идат отпуски.
16.
Ddd
12.06.2023 12:12:20
8
13
Тече кампания финансирана от нпо тата да се дескридитира всичко руско за да намразиме този братски народ и да озпратиме войски и оръжия
15.
паткан
12.06.2023 12:09:04
6
12
Още един ?!
А кой е първият ? Ако не кажете ви слагам в графата - сайтове с дезиннформация и политическа порнография от Сорос.
14.
Въй
12.06.2023 11:52:57
9
5
Кога се очаква ВСУ да марширува на Червения площад?

След три дена, най-много до седмица.
Всичко върви по план.
13.
Уважаеми знаещи
12.06.2023 11:13:52
7
7
Кога се очаква ВСУ да марширува на Червения площад?
12.
1
12.06.2023 11:05:23
12
7
САЩ спечелиха войната, защото се избивали славяни пф пф пф
Откога дагестанци, чеченци, буряти, калмики станаха славяни?
Какъв брат може да ти е този който срива градовете, избива и насилва жени, деца и бабички, краде перални, миксери, джанти и тоаалетни чинии?
Ами то много българи загубиха децата си от ръката на престъпници българи, дали тези родители имат за брат, българина който е посегнал на децата им?
Когато заловят и съдят педофил, дали родителите на детето, разпознават педофила за техен брат и обвиняват САЩ и ЕС затова че българин педоф е посегнал на детето им?
Варварина убиец, педофил и мародер, не може да го разпизнаваш като брат, освен ако не си потомствен слабоумник.
11.
Пусть всегда будет Солнце
12.06.2023 11:00:53
12
14
Благодарение на ПУТЛЕРОФАШИЗМА ще се къпете в МРЪСНО ГРЯЗНО ЧЕРНО МОРЕ за кеф на късокракото питербургско джудже с болошое его Владимир Путин ШАЛОМович
10.
УЛТРАС ЛЕВСКИ 1914
12.06.2023 10:31:28
19
16
НАСТЪПЛЕНИЕТО ЗАПОЧНА !!!ДА МУ МИСЛЯТ СИБИРСКИТЕ ДИВАЦИ КАКВО ГИ ОЧАКВА !
9.
Орките
12.06.2023 10:01:52
11
10
Мразят водата нито я пият нито се къпят
8.
me
12.06.2023 09:57:54
12
13
Само дето руснаците си признават за това язовирче. Другия е на сметката на украйна.
7.
1
12.06.2023 09:47:11
9
13
САЩ спечелиха войната, славяни воюват срещу славяни като срещу германци. Путин може би сгреши - Украйна не е Чечня
alt
САЩ вече спечелиха войната, славяни водят битки срещу славяни при офанзивата на ВСУ сякаш воюват срещу германци във Втората световна война.

alt

68-отделна егерска бригада на ВСУ е превзела Благодатное край Велика Новосилка, настъпила е към населения пункт Макаривка и също го е превзела.

Славяните-руснаци са се сражавали до последно срещу славяните-украинци в Благодатное и са отказали да се предадат.

Представител на Силите за отбрана на Таврическото направление заяви, че руснаците са отказали да се предадат в плен и е проведена "зачистка".

Щурмовите падразделения на 68-бригада са пленили 6 руснаци, вероятно ранени. Това е - славяни-украинци правят "зачистка" на славяни-руснаци.

Както бойците славяни-руснаци на ЧВК "Вагнер" правеха "зачистки" на славяни-украинци в Бахмут.

Настъплението на ВСУ засега върви трудно, но на няколко места успя да пробие първата линия на отбрана на ВС на РФ.

ВКС на ВС на РФ имат тотално превъзходство във въздуха и ударни вертолети унищожават танкове "Леопард" и БМП "Брадли".

Командването на ВСУ обаче не е задействало резервите, които запазва за пробива на втората линия на отбрана на ВС на РФ.

Кой от Генералния щаб на ВС на РФ е смятал на 24 февруари, когато започна СВО на Руската Федерация в Украйна, че ще се наложи да изгражда дълбоко ешелонирана отбрана, че МО ще провежда мобилизация и ВСУ ще организира широкомащабна офанзива, а руските войски ще трябва да се отбраняват и да обявяват за успех унищожаването на няколко танка и БМП?

"Киев за три дни, Харков на шестия час от началото на СВО, цяла Украйна за 2-3 седмици". И? СВО продължава 16 месец, руските пропагандисти обявиха превземането на Бахмут за голяма победа (контранастъплението на ВСУ по фланговете на ВС на РФ в района на Бахмут и придвижването с 1 400 м за ден сега представят като стратегически незначително, докато "Вагнер" напредваше със 100-200 метра на ден и Пригожин честно го обявяваше), а отстъплението от областния център Херсон, обявен от Путин за руска територия, за "неприятно решение".

Когато СВО започна, западняците коментираха, че Русия не може да не спечели войната срещу Украйна, дори изчакаха да видят дали Киев няма да падне и не доставяха оръжие и боеприпаси за ВСУ, украинците унищожиха танковите колони на ВС на РФ пред столицата на Украйна с "Джавелини" и "Байрактари", сега въпросът е как да не я загуби.

Украинците воюват не само мотивирано, но и с ожесточение срещу "братята руснаци" (нали Путин обяви украинците за братски народ), за да ги изстласкат от страната.

Путин може би сгреши - Украйна не е Чечня. Путин първо разруши столицата Грозни, а след това си купи лоялност срещу стотици милиарди долари.

Киев не успява да разруши въпреки ракетните атаки, а украинците не може да ги купи.

Бойците на ВСУ вече усетиха вкуса на победите край Киев и Харков, превземането на Херсон.

И в офанзивата на ВСУ воюват изключително нахъсано, както признават руски бойци пред руски военни кореспонденти.

Руската армия също се сражава изключително мотивирано и това вече не е за стотиците хиляди рубли, а за войнската чест.

Украинците също не воюват за хиляди долари, а за страната си, както щяха да воюват руснаците, ако Украйна беше нападнала Русия.

"Войните в крайна сметка се печелят от бойния дух на войските и укранците воюват срещу нас изключително мотивирано", заяви полк. Михаил Ходаренок.

Което призна и Евгений Пригожин - "Щурмовите групи на "Вагнер" се бият срещу професионални и мотивирано воюващи украински войски".

Какво излиза - мотивирани славяни-украинци воюват срещу мотивирани славяни-руснаци. Кой печели - американците, които вече доставят оръжие и боеприпаси за милиарди на ВСУ всеки месец.

Офанзивата на ВСУ е в първата си седмица и това е само "прелюдията", която руската военна пропаганда вече обяви за неуспешна.

Много рано е да се прогнозира колко успешна или неуспешна ще бъде офанзивата на ВСУ. Командването на ВСУ все още не използва целия арсенал от тежко въоръжение и не задейства резервите.

alt

Целите обаче са ясни - Мелитопол, Бердянск и Мариупол (единствената значима придобивка ва Путин, който, според военни експерти, е започнал войната заради стратегическото украинско пристанище и стоманата със шведско качество на "Азовстал" и завода "Илич"), след това Крим и Донбас.

Путин не може да си позволи да загуби Крим - или трябва да използва ТЯО (Китай обаче го спира), или да обяви всеобща мобилизация, ако ВСУ превземе Мелитопол и излезе на оперативен простор за настъпление към Мариупол, Бердянск и Крим.

Украинците няма да отстъпят от тези цели, ще получат от САЩ ракети ATACMS и изтребители F-16. Руснаците също не отстъпват, командването на войските на ВС на РФ в Украйна прехвърля подразделиния от Херсонкото направление на левия бряг на Днепър (след взрива на ГЕС "Нова Каховка"), за да укрепи фронта в Запорожие.

Офанзивата на ВСУ е в начална фаза, но дори от "прелюдията" става ясно, че битката на славяни-украинци и славяни-руснаци ще е вече като в ескалирала на макс война, а не СВО.
6.
Ss
12.06.2023 09:24:16
10
10
Превзето е и Сторожовое има видеа с ВСУ и пленени рус войници неуспели да избягат.
https://youtu.be/y8_KP9SVIEg
А тази базичка на таврическп направление е ударена от кяптън хаймърс и няколко роти руцки солдати се поизпекли.
5.
Христо
12.06.2023 09:20:48
12
26
,, Ако се събудя след 100 години и ме питат какво правят руснаците, ще отговоря - пият и крадат,, Достоевски. Колко добре е познавал народа си...
4.
До "Опа"
12.06.2023 09:08:13
4
7
Зависи дали можеш да разсъждаваш ?
Ако взривиш язовирна стена , ще затрудниш преминаването на войски ПОД стената , по посока на наводнението, но със сигурност ще улесниш преминаването на войски НАД стената, защото там водите ще спаднат !
3.
ТБС
12.06.2023 08:54:28
8
13
До момента няма нито едно обвинение от страна на усрофашагите е малоумният запад, което да се е доказало с факти. Времето на всички предатели изтича...
2.
Най -после обективни новини
12.06.2023 08:33:07
11
23
Можело значи да се покаже кой е лошия в тази война.
1.
Опа
12.06.2023 08:03:48
11
49
Стига де, флегми! Стегнете се малко! Украинците взривили язовирна стена, за да забавят собственото си настъпление?!! В заглавието съвсем различни неща? Чета ви да се посмея малко, пълна излагация сте :)))))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта
Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори