×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметове настояват да има регламент за дивото къмпингуване


Кметове настояват да има регламент за дивото къмпингуване
Кметът на Шабла Мариян Жечев разкри, че румънски туристи са оставили за един уикенд боклуци, които не могат да се поберат в цял камион
09 Юни 2023, Петък, 10:40 ч.
Автор: Флагман.Бг

Големият проблем е с отпадъците, които всеки ден се генерират, алармира градоначалникът на Шабла Мариян Жечев

Село Крапец е сред предпочитаните места за свободно къмпингуващите, a oт Oбщина Шабла от години настояват за регламент за дивото къмпингуване, съобщава бТВ.

„Регламент трябваше да има още през 2019 г., когато влязоха промените в Закона за черноморското устройство. Трябваше да бъде издадена една наредба, която да определи правилата за свободно къмпингуване и за всички да е ясно къде може да се случва това. Надявам се тази година новото правителство да обърне внимание и четирите министерства - на регионалното развитие, на околната среда и водите, на земеделието и на туризма, да излязат с тази наредба. Тя всъщност е готова, но все още не е видяла бял свят“, обясни кметът Мариян Жечев.

„Големият проблем е с отпадъците, които всеки ден се генерират. Сега имаше дълъг уикенд за съседите ни от Румъния и бяха генерирани отпадъци, които един камион не успя да побере в понеделник сутринта. И това е само в началото на лятото. Проблемът за нас не е изхвърлянето в контейнера, а той започва след това с извозването“, каза още той.

„Глемпингът е нова концепция туризъм, който сега пробива на пазара. Бихме искали да имаме по-конкретни правила, които да следваме и пътят за легализиране да е по-лесен“, обясни Николай Пейков от съседното село Тюленово, който е собственик на глемпинг зона.

„Не ни харесва, че хората си оставят боклуци. Североизточното Черноморие е много красиво и не можем да го замърсяваме по този начин“, посочи още той.
 


В категории: Животът


6
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
6
Коментара по темата
6.
До 3
09.06.2023 16:24:28
1
0
На Вромос парцелите са частни, реално са им бащиния, и имат разрешителни за строеж на преместваеми обекти, затова строят.
Това че твоят баща не ти е купил парцел на Вромос си е твой проблем.
5.
Иван
09.06.2023 16:22:09
0
0
Проблемите на кметовете не са кампингуващите, а това че никой не им дава пари за сметоизвозване, с общинския бюджет на община Шабла е проблем да се отдели за допълнително сметоизвозване. Трябват им още около 10-20 хил лева за сметоизвозване годишно, но тяхното предложение е да направят общински къмпинги, които да отдават на концесия и хем да нямат задължения хем да прибират наем.
Няма разбира се нищо лошо къмпингуващите да плащат някаква такса, но е добре да се изчисли нещо минимално по 5 лв примерно, но в крайна сметка концесионерите на къмпинги ще искат по 50 лева на вечер, в цяла Европа къмпингите са по евтини, там искат по 10-12 евро на ден и имаш осигурени вода, ток и обща кухня с маси и пейки и обща баня с няколко кабинки за целия къмпинг.
4.
БРАВО!
09.06.2023 16:06:47
0
1
"Кметове настоява" ФЛЕГМАНИ.... "РОДНА РЕЧ ОМАЙНА, СЛАДКА... " КЪДЕ ВИ УЧИХА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ???
3.
Гражданин
09.06.2023 13:05:44
1
11
на Вромос е майко мила, всеки заградил, копае, кове, реже, бащиния, мизерия само и шумотевица,аман
2.
До 1
09.06.2023 11:36:28
1
8
Ако си забелязал темата не е колко е стока кмета. А ако трябва да бъдем точни ми е супер забавно как плюете всички, на които отчаяно се опитвате да приличате. Еди си кой е боклук, ама не се плащам данъците, паркирам където ми скимне и някъде като стъпя трева не никне.
Вземете се замислете малко докъде е стигнало положението щом за да се спре със замърсяването общините искат да гонят хората, ако решат да си направят къмпинг някъде.
Вижте какво става в Корал, Иракли и тн. "еко" плажовете приличат на бунища от феновете на природосъобразният туризъм.
Какви деца възпитавате бе?! Изяждаме всичко, а остатъците ги хвърляме през рамо? Какво е това паразитно съществуване, което водим.
Има селяни има и селяндури. Най-големите селяндури, които съм виждал живеят в ЦГЧ на 4-те най-големи града в България.
1.
Td
09.06.2023 10:50:38
4
1
Kat si bokluk 6e ti ostavqt
Ko reve6 po televiziite
Otivai da 4isti6 s metlata
Ne da sa razhojdash s mercedesa

Aman takiz selqni
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра 
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори