×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разтопете снежната кралица: Как да събудим желанието в "студена" жена


10 Юни 2023, Събота, 21:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Причината за студенината е в сексуална или психологическа несъвместимост с партньора. Тук има няколко възможности: или се разделете с него, или търсете помощ от сексолог

Сексолозите казват, че истинската фригидност (неспособността да се наслаждавате на секса) е рядкост. И се среща при максимум 7% от жените. Това означава ли, че всички останали 93% от жените жадуват за секс? Далеч сме от тази мисъл. Какъв е проблемът? Нарича се въображаема или преходна фригидност и справянето с нея не е лесно, но е напълно възможно.

Само студ в душата...

Обикновено причината за студенината се търси във физиологията на жената, но почти винаги преградата е в психологията. Например, ако говорим за млади момичета, тогава тяхното сексуално чувство може просто да не се събуди, ако родителите им са ги отгледали в строг пуритански дух, внушен, че всичко, свързано със секса, е вулгарно, мръсно и срамно.

Или, например, студенината може да се развие като защитен механизъм след психологическата травма, свързана с първия сексуален контакт, който е бил груб, жесток, насилствен. Ако едно момиче страда от ниско самочувствие и чака само подигравки, дори в интимна обстановка няма да може да се отпусне и да се наслади на момента.

Други дами пък избягват секса просто от страх да не забременеят. При зрелите жени може да се развие сексуална студенина поради продължително принудително въздържание, както и поради сериозни психологически проблеми в семейството, с партньора, който редовно обижда, унижава и потиска. Такива проблеми се решават или с времето и променящите се обстоятелства, както и със сериозна психологическа работа върху себе си и собствените комплекси.

Фригидността се разделя на 3 етапа, в зависимост от тежестта на симптомите - започвайки от липсата на оргазъм и завършвайки с пълно отвращение към удобствата в леглото. Но ако една жена по принцип е способна да изпита оргазъм (по време на мастурбация или секс, няма значение), тогава няма въпрос за фригидност.

По-скоро причината за студенината е в сексуална или психологическа несъвместимост с партньора. Тук има няколко възможности: или се разделете със съпруга си, или потърсете помощ от сексолог.

Здравословни проблеми

Понякога рязкото намаляване на сексуалното желание може да бъде резултат от лошо здраве. Например, заболявания на мозъка. Понякога става дума за психични разстройства като депресия, наркомания, алкохолизъм, епилепсия, паркинсонизъм. Продължителната липса на витамини и хроничната умора също могат да доведат до този край. Както и тежкото раждане.

Специална група включва случаи на хормонална фригидност, свързана с недостатъчно производство на полови хормони. Може да се развие в резултат на ендокринни заболявания или след отстраняване на матката или яйчниците, а също така често се появява естествено в менопаузата. В този случай лечението с ендокринолог и приемането на хормонозаместителна терапия помага да се „помни миналото“.

Разбира се, ако намаляването на либидото е резултат от заболяване, първото нещо, което трябва да направите, е да го лекувате. И едва тогава можете да мислите за стимулираща терапия.

Имаше го, но изчезна...

Понякога сексуалната студенина преминава от само себе си. Това се случва например при фригидност, развита след раждането. Но понякога процесът се нуждае от помощ. При фригидност, възникнала след дълго въздържание, ако няма противопоказания, се предписва лечение с лекарства, които стимулират централната нервна система и повишават либидото (маслен разтвор на витамини Е и А, пантокрин, тинктури от лимонена трева, елеутерокок, женшен) .

Назначава се стимулираща диета, богата на витамини, особено на витамин Е. Полезни зехтин, ядки, авокадо, яйца, соя, сусам, зелен лук, тиквени семки. И е по-добре да ограничите месото и сладкишите. Полезна е и ароматерапията. Етерични масла от сандалово дърво, бергамот, иланг-иланг се нагряват в аромалампа и се използват вместо парфюм или да се добавят към ваната.

За повишаване на либидото се използват и специални упражнения, които укрепват коремните органи и мускулите на тазовото дъно. Има и други устройства – например, вагинални топки, с които можете не само да стимулирате сексуалното желание, но и да предотвратите инконтиненция на урина.

На много дами помага индивидуалната работа и работата по двойки със сексолог и психолог. Добри резултати дават автотренинг, йога - те помагат да се отпуснете колкото е възможно повече, което е важно по този въпрос.

Любопитен психологически трик, който е и много ефективен, е практиката "без секс". Партньорите прекарват най-много време заедно, показват чувствата си, целуват се, докосват се, обсъждат секса и нуждите си от него, но не правят любов. Целта на това действие е осъзнаване на важността и необходимостта от сексуална близост. В резултат на това се появява острота и новаторство на усещанията, а спящото желание се завръща.

 


В категории: Лайфстайл


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Като и разбия сиганската пача у стената
12.06.2023 14:56:50
0
1
Така, с кеф...!
7.
Лолю
11.06.2023 08:32:01
0
0
На нея 500 хил не и стигат, ти с 100 евро, ще я залъгваш, все пак е атамана на,, работничките,,, си в края на краищата!
6.
Всичко е боклук в БГ, другарю
11.06.2023 08:28:50
2
2
За какъв късмет, говориш.. оня пък пък,, лизгара,, от това гледа да го докара, ужасссс, особено на бабите яги, ужасссс.!
5.
Вагисан или вазелин
11.06.2023 08:24:47
1
1
Мислите ли, че млада жена, пък и красива, пък и умна, да бъде,, студена,, една стара жена на всичкото отгоре, тя не може и да спи до късно....!?
4.
ГОСТ
11.06.2023 07:25:06
2
4
лизане му е майката...като начало....
после всичко си идва на мястото......
3.
Viliana
11.06.2023 06:12:36
1
1
Az i Blagoi pravqt seks li da taka taino.
Vili i Blagoi boyfriend schools friends coffee...
2.
Казанова
10.06.2023 23:45:40
3
3
Хаха как да събудиш?
Ако е психясъла или повредена по рождение...
Никога..
Има и облъчени от феминизма и овъртели се в мъже мразство,не пипани от мъж и те са болни...
Има всякакви..
Има и мъже всякакви...от боклук до ангел..
Живота е късмет и изпитание,каквото ти се падне..
Важното е да не му мислиш много като ти даде!!!
Късмет,напред и успех с жените:)
1.
Liolioo
10.06.2023 22:44:19
2
12
Vadish 100 € i sas sabujda
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори