×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Безредици в НС: Депутати свалят Божанков от трибуната, Костадинов изгонен от залата


Безредици в НС: Депутати свалят Божанков от трибуната, Костадинов изгонен от залата
Депутатите от "Възраждане" се опитват да изгонят колегата си от трибуната, а лидерът им отказва да напусне залата
07 Юни 2023, Сряда, 14:25 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Това, което правите, е противоконституционно, заяви Росен Желязков на представителите на "Възраждане"

Депутатите от „Възраждане“ не пуснаха колегата си от ПП-ДБ Явор Божанков да се изкаже от трибуната на парламента. Това стана след призив на Костадин Костадинов.

Припомняме, че от радикалната антизападна формация миналата седмица се заканиха, че вече няма да допускат на трибуната Божанков и Манол Пейков от ПП-ДБ. Повод за това стана скандалът и мелето в Народното събрание тогава.

Явор Божанков днес се опита да се изкаже два пъти в процедура по отрицателен вот. Целта явно бе изкоментира поведението на „Възраждане“, които не гласуваха и така позволиха Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционните въпроси в Народното събрание.

При първия път депутати от „Възраждане“ се втурнаха към трибуната след призив „шшш, айде“ на техния лидер Костадин Костадинов. Квесторите успяха да ги спрат да не стигнат до Божанков. Заради безредиците обаче председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков даде 20 минути почивка.

След нея Желязков наказа с „порицание“ няколко депутати от „Възраждане“ - Георги Георгиев, Деян Николов, Емил Янков, Стоян Таслаков, Славчо Крумов и лидера им Костадин Костадинов. Санкцията бе "за нарушаване на реда в залата". 

Явор Божанков пък направи втори опит да се изкаже от трибуната. Депутатите от „Възраждане“ обаче пак се насочиха към него, за да го свалят. 

Росен Желязков се обърна към тях: "Уважаеми колеги от "Възраждане", това, което правите, е противоконституционно. Вие нямате право да лишавате народен представител от правото да представлява своите избиратели и народа, както е по Конституция. Нямате право! Думата само аз мога да я давам и само аз мога да отнемам."

Костадин Костадинов обаче подвикваше, че вчера бил извършен преврат и "Възраждане" нямало да допуснат съответните хора да се изказват. 

Явор Божанков се опита отново да говори, но колегите му от антизападните радикали започнаха да крещят и да напират срещу него. Квесторите пък едвам ги удържаха. 

"Ще Ви отстраня от заседанието, г-н Костадинов", предупреди Росен Желязков. Това обаче не успокои ситуацията. 

Тогава Желязков отсече: "Г-н Костадинов, отстранявам Ви от заседанието!" 

Това предизвика аплодисментите на част от депутатите. Костадин Костадинов обаче отказа да напусне и продължи да вика и обижда. 

"Вие ако се борите за институционален ред, Вие в момента го подривате", обърна се към него Росен Желязков. "Той (Божанков) е народен представител, а квалификациите не са за тази зала."

 


В категории: Политика


Почина известен нотариус
Почина известен нотариус 14/05/2024, Вторник 07:53 1
11
Коментара по темата
11.
Габи
08.06.2023 13:28:03
0
1
Костадинов е за заведението на д-р Гълъбова. На този наглец му липсват не само първите 7 години, а човешкия интелект като цяло. Кой е този диктатор, който има право да решава кой да се изказва?Трябва да има закон и да бъде изгонен от парламента.
10.
Ядениее и пиинииие
07.06.2023 19:10:04
2
14
Сега малкото избиратели на "Израждане", които имат IQ >=70, осъзнават, че са избиратели на ДПС. Честито! Печелите по 1 безплатен фес и сюонет, а чичо ви Ахмед ще ви черпи с една чорба от кожички. Бухахахахахаха
9.
Ген. Иванчо3
07.06.2023 17:32:58
5
26
Цоцко - храчката, който е верния пудел на копейкин, трябва да бъде освидетелстван от психиятър.От самият му поглед се вижда, че този човек се нуждае от специализирана психо помощ.Стои в народното събрание до господаря си Копейката и погледът му вторачен в него.А може и да са влюбени любовници.
8.
1
07.06.2023 16:45:57
6
22
Волен Копейкин ли се явява тоя тъпанар?
7.
Ех тези рубли
07.06.2023 16:38:50
4
15
Защо ме изтри бе лисанчо? Беше си по темата за българина от Максуда.
6.
*********
07.06.2023 15:40:07
4
21
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Хахахха
07.06.2023 15:12:38
22
61
Партията на малкопишковците и джендърите - израждане.
4.
Е,тия прекалиха вече
07.06.2023 14:53:26
25
81
Време е Израждане да се забрани да съществува ,а Копейкин да бъде със свален имунитет и съден по бързата процедура за подтикване към бунтове.
Маскудски ром мазен
3.
до 1
07.06.2023 14:51:08
48
28
А партии като ГЕРБ, ПП, ДСБ и ДПС са евро-антантически строители на съвременна европейска държава България !
България е пример какво са ни построили тез' евро-строители след многомилиардни (уж) евро фондове.

Кре тен си пич !
На ротационен принцип !
2.
Еееееее
07.06.2023 14:42:44
17
42
Пак ли Божанков? Бързо извикайте цомчу да му го наплюнчи.
1.
Лумпенизирана сган
07.06.2023 14:42:33
24
91
Партии като израждане и атака са деструктивни партии, там няма креативност нямат и кадри. Събрани са всякви утайки от кол и въже с цел да гласуват определени закони срещу заплащане и да усвояват субсидия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Задигнали му джипа, обрали го в супермаркет... Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Опитваме се да запазим цените на същото ниво като миналата година въпреки инфлацията, увери Клаудио Суичила Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти о нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство за безнаказаност Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Сградата на Факултета по фармация ще се намира между корпус „Mедицински науки” и общежитие N3 Измамници на лов за наивници край Пловдив, плащат им с фалшиво злато Измамници на лов за наивници край Пловдив, плащат им с фалшиво злато „Ужилените“ създадоха работа на златарите в града под тепетата, десетки пръстени с печати за 18 карата се оказаха ментета Опел потегли сам и прегази собственика си в бургаския ж.к. "Изгрев" Опел потегли сам и прегази собственика си в бургаския ж.к. "Изгрев" Мъжът се оказа леко пийнал - с 0,32 промила Природата няма прошка, силни бури връхлитат България тези дни Природата няма прошка, силни бури връхлитат България тези дни Над Източна вероятността за валежи ще намалява, но температурите като цяло ще са ниски за средата на май Явор Божанков проговори за ужаса в Арбанаси и разкри как е простреляна сестрата на жена му Явор Божанков проговори за ужаса в Арбанаси и разкри как е простреляна сестрата на жена му Разминахме се с малкият дявол и не искам да си представям как можеше да завърши всичко това, сподели той Тази чалгаджийка тотално си ремонтира лицето Тази чалгаджийка тотално си ремонтира лицето Диона започна с тунинга още преди години Мистерия с инфекцията в ДГ „Елица“ в Сливен! 48 деца се натровиха, а причината още не е ясна Мистерия с инфекцията в ДГ „Елица“ в Сливен! 48 деца се натровиха, а причината още не е ясна Директорът на РЗИ в града на 100-те войводи д-р Николина Иванова призна, че не е открит причинителя, но намекна, че може и да е в сандвичите
Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори