Бисквитена торта с маскарпоне и сладко от боровинки
Тази свежа бисквитена торта събра толкова почитатели, че спокойно можем да я обявим за Кралица на лесните торти
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
бисквити - 450 г обикновени
сладкарска сметана - 300 мл течна
маскарпоне - 750 г
сладко от боровинки - 400 г
пудра захар - 5 с.л.
ванилия - есенция
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В дълбока купа начупвам бисквитите на малки парчета. Разбивам сметаната с пудрата захар и ванилената есенция на пухкав крем. След това добавям маскарпонето и отново разбивам. Смесвам крема с начупените бисквити и разбърквам хубаво с шпатула.
Сглобявам тортата във форма с подвижен ринг- 22 см с подложка. Слагам ред от обикновените бисквити, смесени с крем, сладко, ред бисквити, сладко и завършвам с бисквити. Слагам тортата в хладилника за цяла нощ.
Махам ринга на бисквитената торта и разбивам допълнително 100 мл течна сметана. Измазвам бисквитената торта с маскарпоне и заравнявам цялата торта, след това декорирам със сладко от боровинки.
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
