Бисквитена торта с маскарпоне и сладко от боровинки
Тази свежа бисквитена торта събра толкова почитатели, че спокойно можем да я обявим за Кралица на лесните торти
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
бисквити - 450 г обикновени
сладкарска сметана - 300 мл течна
маскарпоне - 750 г
сладко от боровинки - 400 г
пудра захар - 5 с.л.
ванилия - есенция
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В дълбока купа начупвам бисквитите на малки парчета. Разбивам сметаната с пудрата захар и ванилената есенция на пухкав крем. След това добавям маскарпонето и отново разбивам. Смесвам крема с начупените бисквити и разбърквам хубаво с шпатула.
Сглобявам тортата във форма с подвижен ринг- 22 см с подложка. Слагам ред от обикновените бисквити, смесени с крем, сладко, ред бисквити, сладко и завършвам с бисквити. Слагам тортата в хладилника за цяла нощ.
Махам ринга на бисквитената торта и разбивам допълнително 100 мл течна сметана. Измазвам бисквитената торта с маскарпоне и заравнявам цялата торта, след това декорирам със сладко от боровинки.
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Уроки или стрес? Как да разпознаем негативната енергия и кога да потърсим лекар
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
