×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Абсолютни глупости“ и „алабализмите не са мой прийом“ - Радев с коментар за записа на ПП


„Абсолютни глупости“ и „алабализмите не са мой прийом“ - Радев с коментар за записа на ПП
Президентът се въздържал да свика КСНС, за да ограничи достъпа на политици до класифицирана информация, стана ясно от думите му
Ключови думи: ДАНС, Румен Радев
29 Май 2023, Понеделник, 13:06 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Ръководството на ДАНС получило топнаграда от САЩ, а сега ПП искали да го сменят

Президентът Румен Радев коментира пред репортери публикувания от депутата Радостин Василев запис от заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП). Той посети полигон „Ново село“, за да наблюдава демонстрация на подготовката за провеждане на отбранителни действия на многонационална бойна група, включваща формирования от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на САЩ, италианско формирование от многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства на българските Военновъздушни сили.

"Първо, всеки, който има амбицията да прави някакви дълбоки промени в службите, да не кажа погром, защото такива неща се чуха, трябва да е напълно наясно, че тези служби не са на президента. Тези служби са на България и те са под прякото оперативно ръководство на Министерски съвет и в лицето на министър-председателя, а не на президента", заяви Румен Радев. "Ако искаш да реформираш службите, трябва най-малкото да познаваш законите за тези служби, защото и това не се познава. Трябва да познаваш структурата, задачите, функциите, начина на сътрудничество на тези служби с чуждестранните партньори, защото и това не се познава. И ще дам само един пример. Службите са наистина сериозно реформирани и правят максимума като усилия в рамките на бюджета и ресурсите, с които разполагат."

Радев даде пример с ДАНС: "Миналата година, през август месец ръководството на ДАНС отиде в Щатите по тяхна покана и получи наградата "Джордж Тенет", която се дава само веднъж в годината само на една служба от целия свят. И тя се даде на ДАНС за изключителни заслуги и принос към националната сигурност на САЩ за образцовото взаимодействие в борбата с тероризма и укрепването на демокрацията и нейната защита от зловредни влияния. И сега тези хора искат да обезглавят това ръководство, базирайки се на някакви посолства. Това са абсолютни глупости“, отсече Румен Радев.

По повод думите на Кирил Петков за „ала-бала през президента“ Радев заяви: „Алабализмите не са мой прийом. Очевидно те са прийом на други хора, както стана ясно от записите. Така че, нека тези хора обяснят своите думи какво са имали предвид, както следва да обяснят и много други неща.“

Държавният глава каза още: "Много епитети се изказаха за тези записи, но проблемът е много по-дълбок. Той засяга дълбоко моралните устои на политическата класа. А това съответно води до все по-изтъняващо доверие в политическата система и държавността. Без това доверие ние няма как да постигаме големи национални амбиции, големи национални цели. И аз очаквам политическите партии да преосмислят не само своите програми, не коалиционните споразумения - трябва да се преосмисли дълбоко политическият морал, принципите и начините на правене на политика в България."

След въпрос дали обмисля свикване на Консултативния съвет за национална сигурност след всичките изтекли записи, президентът изкоментира: "На Консултативен съвет за национална сигурност, знаете, се водят заседанията при закрити врата и се работи с класифицирана информация. От изтеклите записи става много ясно, че аз много трудно ще допусна някои хора да седнат на масата, където да се обсъжда класифицирана информация."

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


14
Коментара
Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
14
Коментара по темата
14.
А бе живков
30.05.2023 07:57:29
0
0
Пардон Радев ми Весела от сайта Афера бг от месеци не е спряла ти обяснява . Ма ти си гьонсуурат а народа тъп та вдлъбнат. Кое не е ясно Копринката,масон узунов,шефа ти гергов и кво ли не още а златния имот в софия, де го прибрахте почти без пари
13.
до8
29.05.2023 23:17:46
0
1
много си тъп .голяма грешка е че си изпълзял от хралупата на майка ти.
https://lukoilamericas.com/en/
12.
до10
29.05.2023 23:12:45
1
1
едва ли знаеш английски, но можеш да си го преведеш в гугъл.
LUKOIL North America is a subsidiary of the major global energy company PJSC LUKOIL, and strives to deliver maximum satisfaction to the motoring public through high quality motor fuels and oils with outstanding service.  LUKOIL North America markets LUKOIL-branded motor fuels and lubricants through a network of fueling stations across the Northeastern and Mid-Atlantic United States.  In addition, LUKOIL North America offers various associate services, including fleet fueling.
имат над 200 бензиностанции в САЩ
11.
До 9
29.05.2023 17:27:26
0
2
Каква е разликата между Герб и служебното на Радев ?
10.
До 3
29.05.2023 17:26:06
1
1
Лукойл се опитва да стъпи на американския пазар,ве Пич,на кой ги дрънкаш тия 30% ? Те в Европа се сринаха и разпродават активи,нашия за Америка седнал да мисли.
9.
Down
29.05.2023 16:21:00
14
5
За пореден път се убеждавам, че Радев е единственият нормален човек в цялата тази политическа помия, която се гаври с нас толкова години.
И именно защото е нормален и неподвластен на влияния, толкова е мразен както от крадците от ГРОБ, така и от послушните идиоти от Харвард.
Ако не беше той, Борисов още щеше да е всевластен господар на съсипаната ни държавица. Но идиотите от ПП-ДБ си повярваха, че те са свалили Тиквата от власт...
8.
До 3
29.05.2023 16:14:18
6
11
говориш абсолютни глупости!
лукойл не държи 30% от американският пазар!
рашистките лъжи не вървят тук!
Отивай в мацква да те ши*@т омоновците!
Предател!
7.
До 4
29.05.2023 16:07:04
6
16
и как ни краде ЕС?
Защото за рашшия знаем много добре.
Никой в Съюза не ти налага нищо!
Откакто сме в него ставаме все по-богати. България никога не е имала по-висок БВП!
Това, че рашките и техните слуги тук ни крадат е проблема.
Ей затова не ги харесваме!
Защото са некадърни, пияни, злобни човечета с мания за величие!
6.
Diorrr rrrr
29.05.2023 15:16:13
2
2
Toa a kaji kolko 6e pribere ot gripenite

Le6oqd s broniran mercedes za 1 milion euro 6to ne mu kaite da kara balkan4e
Ili za vas ne e tarikat toq
Ili va e strah 6tot s nego pribirate zatui
5.
Ефо
29.05.2023 15:13:11
8
13
Радеф е виновен за всичко, когато вдигна юмрука, който трябваше да си го завре там където слънце не го огрява!!
4.
Как мислите
29.05.2023 15:07:20
18
11
Не ставате ли смешни. Ок,недопустимо е руско вмешателство. Защо тогава да се радваме на западно такова. Като отхвърляме източно православни,пишещи на кирилица защо се подлагаме на католици и протестанти, използващи латиницата. Гонейки близките ни по манталитет и душевност се кланяме на чужди разбирания и обичаи.
3.
до 1
29.05.2023 15:01:37
10
11
лукоил не е руска компания
лукоил държи 30% от пазара на горива в Щатите и никой дори не мисли да и налага санкции.
Същото е и с Гленкор и Русал които са на 70% собственост на Ротшилдовите фондове.Икономиката на Русия е приватизирана от много години и никога няма да разбереш кои са истинските собственици.Определено са тези които владеят националните банки и може са се окаже целият свят.Слепите нямат нужда от светлина.Идиотите нямат нужда от истина, те си имат своя.
2.
Деформиран национализъм
29.05.2023 13:40:57
23
28
"Подмяната на българската културна идентичност с руска е една много мощна стратегия, която тръгва след Освобождението, разбира се. След това, когато Съветската армия фактически окупира България, оттам нататък започва и през образованието, и през медиите да се налага тази подмяна на българската културна идентичност с руска. Така да се каже, отказваме се от себе си в полза на някой друг. Това за съжаление продължава и с пълна сила през пропагандата и в наши дни. Имаме следния феномен - "националисти", които уж защитават националната кауза, а всъщност защитават чужда такава. Такъв именно е случаят с партии като "Възраждане". Те дават израз на този деформиран национализъм."
1.
Вместо
29.05.2023 13:37:23
21
28
да се прави на морален колектив, по-добре да каже какво стана с кражбите в лукойл!
Защо продължава да подкрепя далаверата на рашките?
Той на България ли е президент или някакъв рашки наместник?
Това, че някой в службите е взел някаква награда далеч не значи, че не са пробити от рашистко влияние.
Заради влиянието което има над него от рашия, радефф заслужава: Импийчмънт!
Не можа да пребори боко и му стана другарче.
Позор!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори