×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Русия започна да прехвърля тактически ядрени оръжия в Беларус


Русия започна да прехвърля тактически ядрени оръжия в Беларус
Позиционирането им там се случва по молба на Лукашенко и е в отговор на продължаващата ескалация в западните покрайнини на Русия
26 Май 2023, Петък, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

НАТО, очаквано, нарече развитието „опасна ескалация”, въпреки че най-големият американски самолетоносач преди дни акостира на пристанище в Норвегия, на няколко стотин  километра от РФ

Прехвърлянето и позициониране на тактически ядрени оръжия от Русия към съседен Беларус е започнало и това е най-правилният отговор срещу агресивната политика на „неприятелските страни”. Това потвърди по-рано президентът на Беларус Александр Лукашенко, който в четвъртък подписа сделка с Москва за транспортирането на бойните глави от „нестратегическо естество”.

Това се случва в контекста на продължаващите ескалации на т.нар. „военни отряди” на територията на Русия и редицата заплахи от страна на Киев по отношение сигурността на официални лица в Кремъл, включително президента Владимир Путин.

Според американското разузнаване остава неясно колко точно бойни глави ще бъдат трансферирани в Беларус. Информацията, с която службите в САЩ разполагат, е че Русия има налични около 2000 тактически ядрени оръжия, включително бомби, които могат да бъдат носени от самолети, както и ракети с къс обсег и артилерийски балистични бойни глави.

Случващото се сега започна в края на март, когато Путин официално заяви, че Лукашенко, с когото двамата подържат близки отношения от години, е поискал в страната му да бъдат позиционирани подобни оръжия за масово поразяване. Според руската ТАСС тогава, изграждането на нужната инфраструктура за съхраняването на тактическите ядрени оръжия трябваше да бъде готова до 1 юли.

Очаквано, НАТО нарече действието „опасно и безотговорно”, въпреки че преди дни най-големият американски самолетоносач акостира на пристанище в Норвегия, намиращо се на едва няколко десетки километра от границите на Русия за поредното военно учение. „Това е безотговорна ескалация и заплаха за европейската сигурност. Беларус още може да сложи край на всичко това, това е техен избор. ЕС е готов да отговор с допълнителни санкции”, каза Джозеф Борел.

“НАТО използва украинската криза като претекст за подсилване на своите групи. Започна нова фаза от разширението на Алианса. Военната инфраструктура в Източна и Централна Европа се модернизира, разполагат се поразяващи оръжия и интензитетът на военните учения се покачва. Ескалира и агресивната реторика на НАТО по отношение на „ядрени мисии” в страни от Източна Европа, които биват обучавани как да използват военни системи за „доставка” на ядрени бойни глави”, каза на свой ред министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

Припомняме, че приблизителният брой на американски гравитационни ядрени бомби B61 в Европа е 100. Те са разположени, според Statista, в Инчирлик, Турция, Бюхел, Германия, Авиано и Гхеди, Италия, Клайне Брогел, Белгия, и Фолел, Нидерландия.

 


В категории: Войната в Украйна


10
Коментара по темата
10.
=======
27.05.2023 12:41:05
0
2
До 9 Още по-комично става когато не разбереш какво съм искал да кажа с написаното, но както и да е. И как стигна до извода , че съм русофил. Предполагам, знаеш , Русия има не едно или две прегрешения към България, особено във времето след 1944 година . Колкото до това тези под мен да възхваляват една държава , възникнала чрез кражба на чужда земя и последващ геноцид над местното население е меко казано нелепо.
9.
Въй
27.05.2023 11:31:27
5
1
Комично е русофил да се плюнчи как американците крадяли германски разработки.
За сведение:
азбуката им- българска,
ладите- италиански,
водката- полска,
балалайката- китайска,
матрьошките- японски,
Кремъл строен от италианци,
знамето им- холандско,
империята им- монголска.

Има още много, но ме мързи.
8.
Китай го мести
27.05.2023 08:36:15
1
5
Халката в устата на русия докато се изрявни миризмата .
7.
=======
27.05.2023 00:16:43
2
7
До 5 Съгласен съм, за съжаление същото става и с превзетите и превърнати в колонии държави
6.
паткан
27.05.2023 00:08:52
11
5
Крайно време беше.
Нациската чума иска по твърди мерки.
Иначе скоро ще правим сФирки на роботите с които мислят да ни заменят.
5.
До 4
26.05.2023 23:54:20
10
13
Единственото хубаво руско нещо - Клашника е открадната германска разработка, ако не знаеш... Победените страни винаги са били разграбвани...
4.
=======
26.05.2023 23:18:48
10
13
Разбира се от американските ракети по-хубави няма! Който не вярва, да погледне как излитат ракетите на един милиардер . Добре, че са били германците , да има какво да откраднете наготово....
3.
Шукар
26.05.2023 22:01:08
16
25
За битли русофил мукар! Това ядрено оръжие е ала ватенка с гумени ботуши. Сумати руски ракети изстеляни по Украйна, паднаха след 1-2 километра на руска територия, дефектни. Руска Авиобомба падна в Белгород преди месец, руски изстребител се заби в жилищен блок в Ейск и събори 2 входа. Тези негодяи всичката им работа е Москвич, ватенка, сапоги, Камаз и сортире. Полной бардак! Ще изтрелят ядерка и ще падне върху тях самите.
2.
Докато едните местят и стрелят с ракети по мирни г
26.05.2023 21:41:27
14
20
Тази нощ в 06:30 ч. българско време от космодрума на п-ов Махия в Нова Зеландия бе проведено изстрелване на частната американска ракета “Електрон”, произведена от фирмата Рокет Лаб. В орбита бяха позиционирани последните два спътника от програмата на НАСА за изучаване на тропическите бури .
Два свята. Единият излишен
1.
Шукар
26.05.2023 21:15:52
7
8
Шукар новини!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори