×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво е "Великото американско завръщане"? Рон ДеСантис ли ще е новият президент на САЩ


Какво е "Великото американско завръщане"? Рон ДеСантис ли ще е новият президент на САЩ
Само за една минута настоящият губернатор на Флорида атакува ясно Джо Байдън и обясни какво и как трябва да се промени, за да се върне жизнеността на нацията
25 Май 2023, Четвъртък, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

„Истината трябва да бъде нашата основа. Обичайната обща култура вече не може да бъде необичаен добродетел”

След дълги месеци на отлагане по ред причини, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис най-после обяви официално, че ще се кандидатира за президент от Републиканската партия за изборите през 2024 г.

Той и екипа му са избрали да направят това приблизително година и половина преди предстоящия вот, а контекстът вероятно е подбран неслучайно – най-сериозният „съперник” на ДеСантис – бившият президент Доналд Тръмп, от няколко седмици е в „окото на бурята” заради обвиненията в изнасилване.

Губернаторът на Флорида публикува кратко видео, съобразено с настоящата продължителност на вниманието, в което кратко, точно и ясно описва своите приоритети. Там той прави очевидни коментари за това, че настоящият държавен глава Джо Байдън (от Демократичната партия) не си върши работата. Вижте видеото:

„Границата ни е катастрофа. Заразата на престъпността е в градовете ни. Федералното правителство пречи на семействата да живеят нормално. А президентът се офлянква.

Но западът е избор. Успехът е постижим. А за свободата си заслужава да се биеш. За да караш кораба, се иска да възстановиш трезвия ум в обществото. Нормалността в общностите ни. И почтеността на институциите.

Истината трябва да бъде нашата основа. И обичайната обща култура вече не може да бъде необичаен добродетел.

Във Флорида ние доказахме, че всичко това може да бъде направено. Избрахме фактите пред страха, образованието пред индоктринацията. Законността и реда пред беззаконието и бунтовете. Държахме фронта, когато свободата висеше на косъм. Показахме, че можем и трябва да върнем жизнеността на Америка.

Имаме нужда от куража да водим и силата да победим. Аз съм Рон ДеСантис и се кандидатирам за президент да ръководя нашото велико американско завръщане”

Кратък анализ:

Още в първото изречение ДеСантис прави две неща – хем загатва, че идеята за оградата на Тръмп е била правилна, хем подчертава неспособността на администрацията на Байдън да се справи с миграцията. Второто изречение визира либералните градове в САЩ, където за да не бъде обиден някой, се погазват всякакви закони, а полицията мълчи.

Нахлуването на ФБР в дома на Тръмп е последното доказателство, че САЩ е държава, завладяна отвътре

Третото изречение подчертава проблемите с икономиката и загатва за това, което ще се говори по-късно в едноминутното видео. Четвъртото е повече от ясно. Използван е глаголът „flounders”, който не може да бъде преведен точно на български. Той може да се ползва както за „офлянква”, за „мотае” и „не се справя”, така и за „клати се”, което е очевидна препратка към многократните буквални спъвания на Джо Байдън и честата му загуба на ориентация във физическото пространство. Така само с 4 ключово подбрани кратки и запомнящи се изречения ДеСантис грабва вниманието на всеки, който не е доволен от случващото се в САЩ сега.

От там ДеСантис говори за „западането на страната” като избор. Загатването е ясно – че американският народ е направил грешния избор в края на 2020 г. Карането на кораба е препратка към военноморската кариера на губернатора, започнала през 2004 г., в която той е награден с медал Бронзова звезда и се издига до чин на лейтенант-командир. Така настоящият губернатор на Флорида грабва и друг електорат – този на военните, които са крайно недоволни от някои от новите правила, въведени от либералите в последните години.

Лъч разум в тълпа от мрак: Рон ДеСантис предлага да се забранят в зародиш централизираните дигитални валути

Трезвата мисъл визира опитите на някои прослойки в обществото да въведат лудости от рода на сексуално обучение в детските градини, както и нормализирането на някои от най-гнусните „сексуални ориентации” (както ги наричат вече), като педофилията. И разбира се, вечният спор в момента – мъж ли си, жена ли си, или и двете.

Рон ДеСантис определи конфликта в Украйна като „териториален спор”

После ДеСантис говори за Флорида. Той е считан за най-успешния губернатор на югоизточния щат и за това има причина. През цялата ковид пандемия, той бе единствен, който не въведе абсурдните мерки, за които федералното правителство настояваше. Не въведе локдауни. Отказваше да носи маски. Всичко това се оказа правилния ход, а мнозинството от заблудените, които през близо двете години на пандемия в САЩ спазваха правилата, това вече започва да се прояснява. „Избрахме фактите пред страха” е очевидна препратка за това, че именно по време на ковид проучванията в научните среди сочеха едно, а говорещите глави по телевизорите говореха обратното и го наричаха „наукаТА”.

Губернаторът на Флорида забрани задължителната ваксинация

С всичко това, сбито само в една минута, ДеСантис дава сериозна заявка да стартира „Великото американско завръщане”, което вероятно ще е и слогана му на предстоящия догодина вот. А за разлика от Тръмп, който се харесва на определени прослойки в обществото заради необичайното му за политик поведение и фриволност, ДеСантис няма този проблем и независимо че е от Републиканската партия, само заради визията му може да си привлече вота на редица Демократи – особено в т.нар. „Суинг щати”, които в повечето случаи определят резултата от президентския вот.

 


В категории: Политика


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
4
Коментара по темата
4.
....
26.05.2023 19:56:43
0
0
GO STRAIGHT FORWARD, DeSANTIS.
YOU ARE THE MAN AND NEXT US PRESIDENT.
3.
Запознат
25.05.2023 23:34:43
4
5
От негови съграждани се чува, че Рон ще е новият президент на САЩ.
2.
1
25.05.2023 22:33:32
2
7
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева изрази днес увереност, че САЩ ще избегнат дефолт, предаде Ройтерс, цитирана от БТА
"Историята ни учи, че САЩ ще се борят с тази опасност. . .и в последната минута проблемът ще бъде решен Уверена съм, че отново ще гледаме този филм", каза Георгиева на Катарския икономически форум в Доха, организиран от "Блумбърг"
Ръководителката на МВФ също така отбеляза, че не очаква да настъпи бърза промяна в резервите в щатски долари Това е обосновано от силата на американската икономика и размера на американските капиталови пазари, каза тя
"Не се сбогувайте с доларите си все още", препоръча Георгиева
1.
Сь
25.05.2023 22:21:12
10
14
ДОНАЛД ТРЪМП
ЩЕ Е НОВИЯ СТАР ПРЕЗИДЕНТ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори