×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рон ДеСантис определи конфликта в Украйна като „териториален спор”


Рон ДеСантис определи конфликта в Украйна като „териториален спор”
Изказването на губернатора на Флорида, който определено ще бъде кандидат за президент догодина, идва в контекста на отслабено доверие на Запада към Киев
15 Март 2023, Сряда, 21:33 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Намесата ни в една чужда война не може да е приоритет пред националните ни интереси, коментира губернаторът на Флорида

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, за когото вече почти със сигурност се знае, че ще се кандидатира за президент догодина, започна да демонстрира публично позициите и идеите, които би отстоявал като държавен глава. В изказване, част от въпросник, воден от Такър Карлсън по FOX News, ДеСантис заяви, че конфликтът в Украйна е нищо повече от „териториален спор”, в който САЩ няма работа да се меси.

Изказването му идва в контекста на това, че отскоро официални лица от Колективния Запад и дори някои от най-либералните медии, започнаха да изразяват съмнения за това, че Киев може да направи нещо, за да отблъсне руските сили. Всъщност зададеният въпрос беше дали „защитата на Украйна е от жизненоважен интерес за САЩ”.

„Не можем да приоритизираме интервенция в една ескалираща война на чужда територия пред защитата на нашата родина. САЩ имат много интереси – да подсигурят границите си, да адресират проблемите с подготовката в армията, да достигнат паритет в енергийна сигурност и независимост, да проверят икономическата, културна и военна сила на Китайската комунистическа партия. Да се заплитаме все повече в един териториален спор между Украйна и Русия не е приоритет”, каза ДеСантис. Много е вероятно зад думите му да се крие една добре забравена истина – че конфликтът в Донбас не започна на 24 февруари 2022 г., а 8 години по-рано под формата на гражданска война, отнела досега животите на над 14 000 човека.

Рон ДеСантис коментира и сегашната политика на кабинета на Байдън. Той я определи като „разсейваща нацията от важните проблеми”. По думите му в „празния чек, насочен към Украйна” няма никакви изисквания към Киев, нито поставени цели и отговорности. Според губернаторът на Флорида „безотговорната ескалация на Вашингтон в Украйна” е имала ефект да сближи Русия с Китай.

„Тъй като Китай не се съобразява и няма да се съобрази с ембаргото, Русия се радва на ръст в приходите от чужди страни, а Китай – на евтино гориво. Това, заедно с изчерпването на Стратегическия петролен резерв у нас и подкрепата към „Зелената сделка”, демонстрира ясно, че Байдън просто подсили доминираната от енергийно производство икономика на Русия и смаза още повече нейната военна машина за сметка на джоба на данъкоплатеца”, коментира бъдещият кандидат за президент на Републиканската партия.

Според ДеСантис, въпреки че сега кабинетът на Байдън отрича крайната цел на финансирането на Киев да е смяна на режима в Москва, то траекторията, по която САЩ се е насочила, води именно натам. Но пък всеки опит да бъде премахнат Путин от власт „драстично ще увеличи риска от допълнителна ескалация и дори може да доведе до ядрена размяна”.

„Подобна политика нито ще спре смъртта и унищоженията от войната, нито ще докара про-американски конституционалист в Кремъл. Историята показва, че наследникът на Путин вероятно ще бъде още по-безмилостен. А цената на това той да бъде свален от власт, колкото и малко вероятно да е, ще бъде астрономическа”, каза още 44-годишният политик.

Към момента голяма част от анкетите с избиратели показват, че за президентската надпревара в края на 2024 г. от Републиканската партия се открояват две основни номинации – тази на Рон ДеСантис, чийто щат през цялата пандемия бе единственото островче на разума, и тази на Доналд Тръмп – бившият президент. Двамата се радват на почти равна популярност сред червените гласоподаватели, а социологическите проучвания показват, че дори някои предимно сини (Демократи) гласоподаватели биха изневерили на политическите си навици в полза на ДеСантис, тъй като са разочаровани от гафовете на сегашния държавен глава Джо Байдън.

С изказването си по адрес на конфликта в Украйна обаче губернаторът на Флорида демонстрира ясно – политиката на Голямата стара партия (GOP) ще бъде насочена към прекратяване намесата на САЩ в „териториалния спор” между Украйна и Русия. Дали Тръмп, който засега също е гласовит по отношение на „грешните политики” на Байдън спрямо Киев, ще се присъедини към този наратив, остава да видим. Но определено изборите в САЩ догодина ще бъдат решаващи за начина, по който ще се развие геополтическата обстановка за години напред.

 




17
Коментара по темата
17.
до 16
16.03.2023 10:28:04
0
0
Имаш предвид друготи ти аз или как
16.
оффф...
16.03.2023 09:56:31
1
0
Щях да кажа нещо, но виждам, че 7. го е казал достатъчно добре
15.
До 4
16.03.2023 09:35:26
2
3
От четене на руски сайтове мозъкът,ако го има въобще се заглажда.Сега отиди в чичко Гугъл и виж Кога Ирак нападна Кувейт и въобще каква роля имаше САЩ там.
14.
логично
16.03.2023 08:46:38
3
4
целта е европейския съюз да се включи изцяло във войната, а задокеанските другари да наливат кредити на всички.
13.
XX
16.03.2023 07:34:59
2
6
Смених си помперса тази сутрин, че и аз съм дърт като Байдън и семерингата ми не държи вече. Направо съм станал самосвал.
12.
ТБС
16.03.2023 00:52:51
2
14
И ООН така го определи, ама журнаглистите не четат, чакат да им кажат, какво за мислят и какво да пишат.
11.
До 7
16.03.2023 00:51:24
3
6
А кои са "русфилите" ве, кретен неграмотен??!
10.
ХХ
15.03.2023 23:45:28
6
13
Нищо чудно байдън да свърши провесен с краката нагоре на статуята на свободата....
9.
Mak
15.03.2023 23:42:22
3
19
Ако САЩ изостави Украйна, Запада ще направи същото. Зеленски и Путин защо пък да не се разберат и единия ще направи компромиси и другия? Всичко може да се оправи, само загиналите няма да се върнат на този свят. Жалко.
8.
Запознат
15.03.2023 22:42:39
10
8
Рон ще бъде следващия президент.
7.
Хахахаа!
15.03.2023 22:29:02
21
9
Русфилите напрау ще гласуват за него,ако този още днеска си прибере оръжието от укрите и укрите останат с пръчки и камъни. По няква странна логика русфилите винаги изброяват войните на НАТО, обаче тоз е участвал във войната в Ирак, но ако прибере оръжието на укрите ще му простим.
Само че има еднамподробност, че този е политик като всички останали и преди избори говори едно, а после прави друго. Може да се провери, кой даде първите Джевелин на укрите през 2019г? Тръмп, естествено и републиканците са традиционно по-обвързани с оръжейното лоби и войните. Буш старши и младши бяха републиканци. Пустинна буря, афганистанската война все фамилията Буш републиканците. Има и нещо друго пропуснато в статията, сигурно "неволно". Проверете как гласуваха двете партии за помоща за Украйна за тази година над 2/3 подръжка от двете партии. И другото пропуснато е че към интервюто на Десантис има и проучване от преди дни общо 70% от американците без значение за коя от 2те партии гласуват са за подкрепа за Украйна.
6.
hhmmm
15.03.2023 22:13:18
17
3
Е този е много зле... изобщо не ги разбира нещата.
5.
Rondю
15.03.2023 22:06:37
2
1
A poznai toz ko pokazva edin metar ili polvin
4.
Лицемери
15.03.2023 22:01:40
9
19
Чужда война казва човек сражавал се в Ирак. Там вашата война ли беше?
3.
Равна популярност?!
15.03.2023 21:58:06
4
24
На 5 март Консервативната конференция за политическо действие публикува проучване, според което Доналд Тръмп е най-популярният кандидат за президент на САЩ през 2024 г. В тази анкета той получи 62% от гласовете, докато Рон ДеСантис - 20%.
2.
Е
15.03.2023 21:44:10
7
43
Какво да каже, когато Тръмп ще го разсипе иначе. Тръмп ясно каза "Аз съм, няма война, мирът се връща и отново има общ пазар без санкции". Хората тива искат. На никой не му пука, че Русия иска да си вземе рускоезичните територии и то не за друго, а защото украинците ги тормозят. Споко, ще има Украйна. Просто няма да е зависимият от семейство Байдън Зеленски. Това си е фамилна война. Нещо като при мафията.
1.
тъпчо
15.03.2023 21:43:05
5
4
там е арената на старта …
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори