×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас ще има Въздушната медицинска помощ от средата на юни, избрана е площадката за хеликоптерите


Бургас ще има Въздушната медицинска помощ от средата на юни, избрана е площадката за хеликоптерите
Областният управител проф. Мария Нейкова разкри, че площадката за медицински хеликоптери ще е до УМБАЛ - Бургас
18 Май 2023, Четвъртък, 11:20 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

На 24 май ще открием и Център за спешна медицинска помощ в Приморско, каза областният управител проф. Мария Нейкова

От пет предложени варианта е избрана площадка за медицински хеликоптери в близост до УМБАЛ. Това каза пред NovaNews областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова. 

„Вчера със здравният министър д-р Асен Меджидиев и кмета на Бургас Димитър Николов, с директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров и други представители на инспекцията, както и на генералния щаб бяха огледани възможностите за осигуряване на площадка“, добави тя, след като кореспондентът на Нова телевизия Цеца Алексова припомни, че в понеделник министърът каза, че може в средата на юни да заработят първите екипи на Въздушната медицинска помощ с хеликоптери, които ще бъдат взети на лизинг.  

В началото на седмицата пък бе открит филиал за спешна медицинска помощ по морето в Созопол. Такъв заработи в Средец.  На 24 май ще открием и Център за спешна медицинска помощ в Приморско, каза областният управител.

Тя благодари на подкрепата на здравния министър Асен Меджидиев и на правителството за разкриване на тези пунктове. „Да бъдат спокойни гражданите и туристите, които ще посетят южното Черноморие! Благодарение на подписаното споразумение за сътрудничество между областната администрация и „Пирогов” ще има екипи за спешна медицинска помощ”, каза Нейкова. Предвижда се медици да оказват консултации дистанционно, както и да има командировани екипи, които на място да помагат, уточни тя.

„Като щат има възможност финансирани от МЗ проблем са вакантните бройки. Затова се подписа и този меморандум, според който през летния сезон бяха командировани два екипа – Слънчев бряг и в Приморско. Осигурено е финансирането, има щат, но има голямо текучество и няма кадри, които да работят. Този проблем е в цялата страна”, заяви директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.

„Този проблем се усеща най-много през лятото, когато населението в областта нараства трикратно“, каза още той.
 


В категории: Бургас


Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 0
Почина известен футболен треньор
Почина известен футболен треньор 29/04/2024, Понеделник 13:52 0
13
Коментара по темата
13.
Коджакафалииско лапе
18.05.2023 18:05:42
0
5
Като бяхме деца ритахме на колудрума кацаше хеликоптер медицински и от Окръжна болница идваше линейка със тежко болен и излитаха към София вероятно
12.
*********
18.05.2023 17:22:48
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Кръчмата на БСУ
18.05.2023 16:31:20
2
9
Тази пак е прекалила със джибрите снощи.Със нейната гейша от ИАРА Стаматова са нон стоп на черешата!
10.
Бай....
18.05.2023 16:04:17
2
7
Смарангясала герберастка овца !
9.
Бургазлия
18.05.2023 13:54:06
0
8
Наоколо всичко застройха включително и паркингите с високи сгради, остана само паркинга на МВАЛ, но искат парички за него.
8.
ГЕРБ ераст
18.05.2023 13:36:55
4
13
А хеликоптерите ще пристигат , толкова колкото и линейките....
7.
X47A
18.05.2023 13:23:25
2
8
Gripenite na radko dodaha li
6.
От петте
18.05.2023 13:16:50
0
42
предложени варианта за хеликоптерна площадка " в близост до УМБАЛ Бургас , никой ли не си спомни, че площадка за хеликоптери си имаше точно до болницата, на територията на днешният паркинг !
Един голям жълт кръг, с едно голямо Н в средата ....!
Никой нямаше право да спира върху или в близост до него !
Хеликоптер така и не съм виждал да каца там , мястото постепенно беше завладяно от паркинга,но в замяна на това на всеки 5-6 години едни умници-политици преоткриват площадката ...!
5.
Всичко е точно НО
18.05.2023 12:51:18
0
22
Хеликоптери има ли?
Или ЩЕ?
4.
Грудовец
18.05.2023 12:38:14
0
21
"Такъв заработи в Средец. "?!?! В Средец винаги е имало филиал на ЦСМП! Просто го преместиха на друго място в същата сграда. И се оказа, че стаите не стигат за персонала. Да благодарим на средецкия кмет за поредното недомислие!
3.
ss
18.05.2023 11:50:56
6
18
Ами, тя ще е същата. Просто, тавариш Радев ще я открие още веднъж..Тоз пък втория, още не разбрал кой го управлява....Нормално, интелигентни избиратели...
2.
___(___
18.05.2023 11:47:55
10
34
Както и в приморско ще открият нещо,което от 25 години си е там,просто не се казваше така.Само герб го могат.
1.
Шумно бе открита преди 5 години
18.05.2023 11:31:42
1
40
Тази хеликоптера площадка от Герб и след това - тишина.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори