×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Наиграха ли се ГЕРБ и носи ли се аромат на нов политически проект


Наиграха ли се ГЕРБ и носи ли се аромат на нов политически проект
Този акт показа, че Гешев не е непослушен депутат, комуто да издърпаш ухото, нито е пале, което можеш да нариташ, ако ти пречи
16 Май 2023, Вторник, 09:38 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА снимка: lex.bg

Че Бойко Борисов сгреши, се вижда и по реакциите на другите партии – на БСП и ДПС

Броени дни, след като шестима прокурори от Висшия съдебен съвет поискаха отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, той категорично даде да се разбере, че няма да напусне поста си и демонстративно скъса оставката си.

Нещо повече, поиска оставката на заместника си Борислав Сарафов, обвини Бойко Борисов, че стои зад опита за неговото отстраняване и му предложил посланически пост, за да се оттегли сам, дори го предупреждавал чрез трети лица. Гешев заяви, че в Народното събрание е "целият политически боклук, който трябва да бъде изметен", а "политическата мафия, олигарсите и всички, които искат да крадат, са се обединили".

Малко по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли казаното от него, като се зачуди защо само той му е виновен на главния прокурор и защо не е споменал нищо за Румен Радев, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков, ДПС и т.н.

Така Борисов още повече се бил убедил, че „има сили, които, когато се види, че може да се състави правителство, се задействат със страшна сила".

Наиграха ли се ГЕРБ?

С хода си да предложи за кандидат-премиер еврокомисаря Мария Габриел (по-точно вече бившия еврокомисар, защото тя вече подаде оставка, приета от председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен) Борисов изби рибата и хвърли в ступор политическите си врагове. Но буквално ден по-късно си вкара автогол, когато Габриел поиска оставката на главния прокурор. Дори и твърди поддръжници на ГЕРБ определиха това като грешка, която обслужва както президента Румен Радев, така и противниците и на Гешев, и на Борисов – предимно ДБ/ПП и кръга около тях.

Разбира се, сценарият, при който Гешев хвърля оставката си, а Борисов прикотква под крилото си ДС (Добрите сили), които бяха приклещени в ъгъла с номинацията на Габриел, звучеше примамливо, но твърде наивно. Поне за всички, които дори бегло познават Гешев. И по-точно поведението му като главен прокурор, вижданията му, начина му на мислене, начина му на действие. А Борисов би трябвало отлично да го познава.

Подведен ли е бил лидерът на ГЕРБ от някого или някои, които са целели да противопоставят двамата, или е разчитал, че Гешев, срещу когото преди броени дни застанаха всички партии, няма друг избор, освен да се оттегли, вероятно знае единствено Борисов. Но е факт, че този ход не му донесе очакваните дивиденти. Напротив.

Че Борисов сгреши, се вижда и по реакциите на другите партии. Диалогичната буквално допреди часове Корнелия Нинова отказа подкрепа за правителство на ГЕРБ/СДС, макар и да отрече случилото се сутринта да е причината, а малко по-късно и уж подкрепилият махането на Гешев, лидер на ДПС Мустафа Карадайъ, изведнъж каза, че това е личен акт, припомняйки, че компетентният орган е ВСС, а всичко друго е опити за внушения и неправилна интерпретация.

Гешев все пак е главният прокурор на страната

В момента той е в по-добрата позиция. Дори враговете му, които си представяха правосъдната реформа единствено с неговата оставка, днес са в шах. Даже някои откровено си признават, че тайничко се надяват той да отмъсти на доскорошните си дружки (според техните разсъждения) и да ги вкара на топло. Дори и най-нахъсаните срещу главния прокурор, днес казват, че всъщност едни хора се опитват да си измият ръцете с този, с когото довчера са делели общ интерес.

Гешев не е непослушен депутат, провинил се пред партийния лидер, на когото му издърпваш ухото и му буташ оставката в ръцете. Гешев не е някое пале, което можеш да нариташ, когато сметнеш, че ти пречи, Гешев все още е главният прокурор на България и като такъв има всички лостове и всичкото право да каже „не”. На всеки.

Да не забравяме, че и дори без да е тясно свързан по някакъв начин с новите си опоненти, колкото твърдят противниците му, главният прокурор има достъп, знае и доста компрометираща информация. За всеки.

Нещо повече, след днешната битка във въздуха някои надушват аромат на нов политически проект, защо не и силна кандидатура за президент, макар да има доста време до тези избори.

И в момента дори няма никакво значение дали всичко, което Гешев каза в изявлението си е вярно, дали наистина е бил притискан, предупреждаван, дали са споменавали семейството му, дали е прав или крив, факт е, че той извендъж се превърна в неудобен за всички, което винаги е индикация, че явно пречи на определени интереси. Доскоро именно Борисов беше в тази роля – все черният, все лошият, виновният за всичко. И тази роля му носеше дивиденти. В момента доброволно лидерът на ГЕРБ постави на това място Иван Гешев.

А Гешев, освен трудна за преглъщане хапка, даде ясно да се разбере, че не просто няма да се даде без бой, а всеки, дръзнал да опита да му извие ръцете, има сериозна опасност горчиво да съжалява.


В категории: Политика


Флагман.БГ Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители 29/04/2024, Понеделник 12:01 2
31
Коментара по темата
31.
Pomorie
16.05.2023 17:39:00
1
3
V obshinata stqgat kufarite osobeno rykovodstvoto.
30.
SS
16.05.2023 16:44:17
2
12
AЛООО ГЕРБЕРИТЕ, ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ, THE GAME IS OVER ? И ПО ДОБРЕ ЗА ВАС, РЕДОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА, НЕ БИХ Я НАРЕКЪЛ ПАРТИЯ А ПО СКОРО ОПГ.
КАК МОЖЕ ШЕПА МАФИОТИ ДА ВИ ЗАБЛУЖДАВАТ И МАНИПУЛИРАТ ТОЛКОВА ДЪЛГО ВРЕМЕ ???
29.
Гого
16.05.2023 16:09:33
12
3
Бокича е най тарикат политик от всички. Като бай Тошо ,45 години държа кокала.Тези новите само могат да се учат от Боко.Нали реваха ПП -лъжеца и гея,Бойкикев,Гнома генерала и още 100 фитки че Гешев им бил цел номер едно ,да го отстранят и нещата да се наредят от самосебе си.Ето ви че и Боко ви подкрепи.Ама сега ревете че се месел в прокуратурата.Няма угодия, все той е виновен
28.
и не забравяйте,че
16.05.2023 15:31:06
2
5
гарван гарвану око не вади
27.
"големите успехи" на г-жа Габриел
16.05.2023 13:37:31
2
24
Погледнете "биографията" на г-жа Габриел, където се споменават "големите успехи" на г-жа Габриел в "миграционната политика на Европейския съюз, Шенген, въпросите на сигурността, борбата с тероризма и трафика на хора, с които се "занимавала" от 2009г. На какво е заприличал Европейския съюз, Шенген в мигрантската политика с милионите мигранти заливащи Европа всяка година???
Това ли са "големите успехи" на г-жа Габриел???
Отидете до Бордо, където е учила и правила политика френската г-жа Габриел, и ще се уплашите да стоите там дори един ден, заради големите групи африканци навсякъде по улиците, вида на разбитите църкви и криминалет навсякъде...
Погледнете какво пишат независими български медии:
https://thebulgariantimes.com/закривай/
26.
Що за заглавие бе, Виктория?
16.05.2023 13:35:47
1
19
"Наиграха ли се", "аромат на политически проект"?
"Игра" ли е атентата срещу главния прокурор на България?
"Игра" ли е ББ да се обажда на познати на Гешев и да пита къде е семейството му (Гешев е изпратил семейството си в чужбина, под закрила на друга прокуратура, заради сериозни заплахи срещу семейството му)? А писмените заплахи до него за "натискане на reset", ако Гешев не си подаде оставката до 10 часа?
"Игра" ли е френската г-жа Габриел да иска оставката на главния прокурор, без дори да е избрана за премиер, като дори и премиерът няма такова право, заради конституционното разделение на управленска и съдебна власт?
Не е ли учила френската г-жа Габриел в селското училище на село Хаджидимово най-дългата българска дума "непротивоконституционствувателствувайте"? Дали са учили тази дума в селските училища на Радев, Борисов, Нинова?
Какъв "аромат" може да има криминалното поведение на политическата олигархия в България и съдебното отлагане на криминални дела срещу тях?
25.
“МатРИала”
16.05.2023 13:09:20
2
27
В Турция избирателна активност 90%, а тук -40%. Продължаващо гласуване за ГЕРБ, при всички тези скандали, корупция и 12 г. Регрес. Пълно с необразовани “калинки” , без никакви умения, носещи “Армани” в Администрация, Полиция и други Държавни институции. Заслужавате си съдбата, Драги Съграждани, без извинение.
24.
Моделът Лозан Панов
16.05.2023 12:52:24
5
11
Събитието напомня битието на Лозан Панов - митинг на стъпалата на съда, атентата с манатарките и за финал провалил се кандидат-президент.
След доста слабичкото изпълнение на Лозан стана ясно, че трябва да се позасилят ефектите - с едно "Не са страха няма да мине" и трябва повече пушилка при атентата. Тъй че на следващите избори може да изгрее нов коалиционен партньор на ГЕРБ.
А всички, дето сега въртят опашки на Марийка трябва да са наясно, че на следващите избори гласовете им ще идат за новия проект.
23.
Шоутайм
16.05.2023 12:40:30
9
11
Това е цирк който иска да внуши на баламите че касквта и бойко едва ли не са врагове.
ПиАр Севи бойко.
Сигурно продължават да си играят карти.
22.
И аз да кажа
16.05.2023 12:36:08
0
19
Яко тричане се задава в Бродилово
И квичиене на онодени чакали на Бакаджика
Блядовете нема да ги бъди и нащи руски кавали също
21.
*********
16.05.2023 12:25:20
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
20.
Поп Вечерко
16.05.2023 12:10:20
2
21
На ГЕРБ не им трябва жив лицето Методиев Борисов, по добре паметник, ще му турят цветя, це леят дитирамби... и т.н. За справка руските вождове след революцията....
19.
Поп Вечерко
16.05.2023 12:05:53
6
28
Видяхтели и снимките на другарката Габриел ... в гушата прилича на рептилоид...
18.
Пияният Поп
16.05.2023 11:29:06
3
14
Тоя бил на Дълбоката държава, оня бил...на Дълбокта държава не и трябват изчерпани като ресурс хора, ще ги сменят с други... в Козяк има хора с опит.
17.
До флагман
16.05.2023 11:23:29
6
38
Сега накъде ще се ориентирате? Най големите застъпници на ГЕРБ. Истината е най големият враг на Флагман. Много сте далеч от независими Медии , толкова пристрастни към определен кръг. Лесно ще се ориентирате към силните на денят въпрос на още време.
16.
Нещо се промени
16.05.2023 11:22:00
10
35
Как ли сега съжалява че не си подаде оставката през лятото на 2020 г. ( както при предишните си две правителства). Щеше да си има само една опозиция (театрална) от учиндолските кресльовци. Заедно с тях и ДПС щяха да си управляват, да си разпределят порции и милиардния план за възстановяване, да си строят газова централа и тънкоасвалтни пътища , но не би. Заинати се да си изкара мандата и ето ти - дойдоха момчетата от Харвард, които не приемат балканските му мурафети. Пък и за тях няма компромати защото са разли и учили в чужбина, затова трескаво взеха да ги създават, но изглежда не са успели и там много. Сега, след вчерашните събития е в нокдаун, ПП нанесете му решителния удар.
15.
Пияния Поп
16.05.2023 11:21:17
1
13
Днес Магистрати утре Кастрати...пфю да ги погали човек!
14.
До 13
16.05.2023 11:21:13
35
8
Ще му пръднат на ку.а на борисов .
13.
ИСТИНАТА
16.05.2023 11:09:56
5
50
Борисов е уплашен защото сега всички кирливи ризи ще излезнат а и бе споменат като ЛИЦЕТО Борисов , това значи ще бъде обвиняем лично от Главния Прокурор . Има снишаване и в ДПС защото и те бяха споменати . а ми сега
12.
Време разделно
16.05.2023 11:05:02
8
56
Тиквоча се наигра тоя път. Че Гешев е мафиот е ясно, ама като гледах интервюто на Боко вчера, бая беше наакал гащите. Мънкаше като путе, не го раздаваше нагъл и надменен както обикновено хахахаха
11.
Хахаха
16.05.2023 10:58:24
38
12
Бочко така ги завъртя нещата Че както и да се завъртят нищо не губи . Подкрепя мандата на шарлатаните и пак контролира властта Гнома днес каза, че само от герб ще искат подкрепа. От другите нямало смисъл Единствените които изгубиха са бсп/бкп .Това беше последния им шанс да управляват .До няколко години ще паднат по 4% .Особено когато радев направи нова лява партия. Корни направи стратегическа грешка.
10.
Лабораторни упражнения
16.05.2023 10:57:21
39
21
Каскета като е толкова смел, защо мълчи за далаверите и кражбите на Киро и Асен за посредниците при доставките на газ, на Кобилкина за доставки на бонбони за Украйна, за Радев и пътя на Копринката и т.н.
За Росенските пирати, жълтопаветните гризачи и измамническата банда от промяната за тях нищо не гъква!
Като кажеш за един, кажи и за другите...
9.
Карикатура на диктатор
16.05.2023 10:45:15
3
38
Gerb over мааа факааа
8.
....
16.05.2023 10:32:29
7
53
ГЕРБЕРИТЕ ДА НЕ СИ ПРАВЯТ ИЛЮЗИИ И ДА НЕ ПИШАТ ГЛУПОСТИ.
THE GAME IS OVER.
7.
Пууууу
16.05.2023 10:29:02
2
39
Бойко, Бойкоооо....
6.
....
16.05.2023 10:27:32
4
65
Банкянският Толстолоб лапна въдицата която му хвърлиха от Козяк. Баси тъпото парче.
Да знаеш че Каскета е в Щатите по " покана " на спец службите им и да се опиташ да му намажеш ските ....?
Колко прост трябва да си ????
Ха Ха Ха , още не се е наиграл , ръченицата сега започва.
5.
Ge6ev mo6ennika raboti za DPS
16.05.2023 10:27:00
11
1
Nei zel miliard ot KTB sigurno i ima kosopad

Ni6to 4e nemoi da ga izhar4i
4.
Някой
16.05.2023 10:23:01
37
15
Наистина Габриел избърза с гешев Трябваше да изчака да се състави правителство.Но от друга страна правителство с русофилската ком. партия щеше да и донесе много главоболия. Най вече заради еврото,службите и въобще заради руските интереси които бсп защитават .ББ и герб нищо не ,са изгубили. Дори и да не стане с техния мандат правителство. Могат спокойно да подкрепят втория мандат С това да контролират ПП ДБ и да останат странични наблюдатели До когато си пожелаят Може би и това е била целта.
3.
рипулитура
16.05.2023 10:17:53
36
20
А дали е грешка на Борисов.... дали не е съзнателно търсен негативен ефект.... с който очевадния факт, че партиите и респективно ГЕРБ не искат да правят правителство постигат целите си за отлагането на развръзката наесен в битката за местната власт/където са кинтите/.... По този начин пилатовски ББ си измива ръцете пред американците /за да не го намагнитят/ за неуспеха да състави правителство - аз не съм виновен, те другите не искат .....
2.
Хамелеони
16.05.2023 10:09:18
3
78
Флагман --много бързо сменихте "посоката на вятъра" явно се подготвяте да ставате "микрофон' на Други Партии и да забравите ГЕРП)))
1.
Само в България
16.05.2023 09:59:06
6
80
Вместо доказан престъпник да търка наровете на Централен Софийски затвор,му се прави анализ какво бил сгрешил,разбираш ли.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“ Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите очила студията и да обяснява как прогнозата за времето трябвало да е хубава, каза Пламен Дотов Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Атанас Русев звънна на баща ми ядосан да му каже да махна Пашата от списъка с 19-те души за разследване от прокуратурата, твърди съпредседателят на ПП И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа Новият  дует на Десита и Галин е с над милион гледания за седмица
Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години 
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори