×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нинова и Борисов на среща утре


Нинова и Борисов на среща утре
Ние държим на публични разговори, каза лидерката на БСП
14 Май 2023, Неделя, 09:55 ч.
Автор: Флагман.БГ

Досега се имитирали преговори. Ако кабинетът е национален и експертен, БСП може да участва

Борисов ми се обади сутринта, покани ме на среща, вероятно ще има такава в понеделник. Това обяви лидерката на БСП Корнелия Нинова, цитирана от 24chasa.bg.

Не знам какви ще са параметрите на разговора, очаквам утре да каже идеите си за съставяне на правителство, съобщи още председателката на социалистите пред Би Ти Ви в неделната сутрин.

Срещата няма да е на 4 очи, а с екипите. Не били уточнили дали ще е при закрити врата. Ние държим на публични разговори, добави тя.

Мъжете изчезнаха - Гешев след опита за атентат, президентът в най-ключовия момент отиде в ЮАР да открива църква, Кирил и Асен в Прага на семинар... Много странно поведение на държавни мъже, коментира Нинова. Но виждам, че всички се прибират и е време за решения, заяви тя.

Месец и половина има имитация на преговори, това е загуба на време, оцени тя разговорите дотук. Има една игра, тръгнала от Древна Гърция и с бум през Средновековието, която и у нас имаше бум - "Тука има, тука няма". Това прави в момента Борисов - вдигаш едната чаша, излиза Мария Габриел, вдигаш другата - Денков премиер, нагледна бе лидерката. Вдигаш третата - управленска програма на ГЕРБ, при четвъртата екселска таблица на ПП,  под петата пък се оказали личните 10 приоритета на Габриел. И след една минута всичко това пак се размества, твърди Нинова.

Публиката остава с чувството за някаква измама. Между другото, в древността това се е наричало игра на измама. Борисов си играе с държавата, не виждам това да доведе до реален резултат, заключи тя.

БСП не залага в тази игра. Имаше 2 концепции за правителство - грешна според нас и правилна, Борисов избра грешната - партията победител излъчва премиер и приоритети, слага ги на масата и казва "Натиснете копчетата". така направиха и вторите. А по-преди - и Слави Трифонов.

това не работи, в такава ига няма да участваме. Още има време да се коригира подходът и всички да се съберем, да извадим 5-6 неща важни за България, определяме разумни срокове за приемането им - година или две, и тогава търсим хора да ги изпълнят. Не трябва да са политици, смята Нинова.

Не се прави политика с попълване на квадртатчета. 

Ще се явим на тези разговори, ще чуем имат ли намерение за корекция  и тогава ще решим с вътрешното допитване в БСП. Не се съмнявайте, то няма да е проформа, обърна се Нинова към недоверчивите.

Нямам никакви проблеми да говоря с Борисов директно и критично, имам чувството даже, че друг не си го позволява, вметна председателката на БСП.

Най-много ме безпокои, че ключовият за всеки българин въпрос - бюджетът, никой не го споменава. От 15 юни оставаме с нулево салдо, напомни тя. И критикува фиксацията в 3% дефицит.

Към този момент БСП не е готова по никакъв начин да участва в тази "споделена отговорност" за кабинет. Празен чек на общи думи не залагаме, заяви тя. 

Не чакаме техния план, а национален план и програма, която обединява всички партии в парламента, заяви соцлидерката. Това включва и бюджет с разумен дефицит, без да се предизвиква финансова криза, най-сетне да се напишат програмите по плана, Шенген, изреди тя. Но най-важното е бюджетът, повтори Нинова.

Такъв национален експертен кабинет бихме подкрепили, обясни тя. И ако вътрешното допитване каже "Да" на такава формула, ще участват с експерти в подобен кабинет, изясни тя.

Ела, кажи какво предлагаш и ще попитаме партията, обърна се лидерката индиректно към Борисов.

Като се прегръщаше с Лютви Местан, като въведе плоския данък сега като гласува Истанбулската конвенция пита ли партията, атакава Нинова Сергей Станишев, който отправи критики към "Позитано" и призова да не влизат в "капана на ГЕРБ".

Главата на Гешев е политическа оферта към ПП-ДБ, на която те да не могат да откажат, коментира соцлидерката. Не е работа на Габриел да казва "моето правителство и моят правосъден министър" ще направят еди какво си. Първо, още не си избрана, второ, никой си няма правителство - то е на България и зад него стоят партии, така че по-скромно, призова я Нинова.

Тази заявка означава политическа намеса в съдебната власт, а при реакцията на 6-имата прокурори това лъсва като бял ден, категорична е Нинова. И най-предубеденият, който иска промяна сега ще се замисли, добави тя. Призна, че и досега е имало съмнения в независимостта на същата тази прокуратура, но не това бил начинът.


В категории: Политика


10
Коментара по темата
10.
Магнитски 3
14.05.2023 16:54:08
0
0
Все още главният прокурор Иван гешев е пристигнал в Португалия от САЩ. В Лисабон той имал няколко договорени срещи, на които да получи подробна информация за тежките атаки срещу него в България. На база на последните данни той щял да прецени своята реакция.

Това научи Фрог нюз от дипломатически източници и такива в партньорски служби.



Иван Гешев бил категоричен в разговори със свои близки съратници, че ще отговори мощно на всички, които искат неговото отстраняване. Някои от тях щели много да страдат, защото имал съсипващи ги компромати.



В САЩ Гешев трябвало да отговаря на разтърсващи признания на човек от неговия кръг пред представители на партньорски служби. Тези свидетелства били подкрепени от множество факти, доказателства и документи, свързващи действия на главния прокурор, негови заместници и магистрати от неговия кръг, някои от които прочули се с прякори и корупционни своеволия.



Засега става ясно, че в контрадействията на обвинител №1 ще засегнат и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и негови съратници от годините на неговото управление. Споменават се разкрития по линия на пране на пари, рекет, унищожаване на бизнеси и източване на държавния бюджет.



Очаква се атаката на Гешев да стартира в понеделник. За това вече спомена пред някои медии заместникът на Следствието Ясен Тодоров. Последва обаче искане на 6 членове на прокурорската квота във Висшия съдебен съвет за отстраняването на Гешев като главен прокурор. Това искане бе подкрепено от членове на Софийската апелативна прокуратура.



До дни ще станат известни и другите страни, които е посетил по спешност Гешев през последния месец. С какви хора и фирми се е срещал и кой го е придружавал. Дали няма да се окаже, че Ясен Тодоров между тях?



Гешев се връща в неделя, очакваме реакцията му в понеделник.

Да не забравяме, че още на 18 февруари Гешев се възмути от Борисов в интервю за любимия и на двамата сайт, че бившият премиер щял да подкрепи съдебната реформа, само и само да има правителство. Гешев бе силно подразнен. Днес вече се водят „бойни“ действия.



В следващите дни немалко политици ще сънуват кошмари, ако въобще си помислят за сън… Също и висши магистрати.



Скандалът набира шеметна скорост
9.
Гайдарджия
14.05.2023 15:44:52
0
3
Сичкити са руски кавали
8.
Камелия
14.05.2023 15:07:50
0
3
България има проблем с демографския срив и изчезването на българина. България има проблем тъй като е сред първите места по сърдечно съдови и ракови заболявания. И всичко това знаете ли защо? Стрес. Всичко е заради стреса. То небяха глоби то небяха актове то небеше арести гонки преследвания. Спрете се. Нямаме и 4 милиона
7.
777
14.05.2023 11:23:36
5
11
Тая дърта мастия ако се върже на акъла на тоя отечествен предател значи партията и трябва да се затрие
6.
ФИФА
14.05.2023 11:21:09
1
3
Мачът е свирен
5.
Хахахаха
14.05.2023 11:07:17
2
13
Значи двама мафиоти ще се срещат утре, така ли да го разбираме?
4.
Аз
14.05.2023 10:27:27
4
13
ИЗРОДИ МРЪСНИ
В ЗАТВОРА ЕИ Е МЯСТОТО
МАМИЦСТА ВИ РАЗБОЙНИЧЕСКА
3.
напразно важничи
14.05.2023 10:01:58
3
12
Нинова-нищо не зависи от разбитата й партия и двайсетината депутати.Просто се включва в играта "тука има,тука нема".И какви преговори утре-нали тогава ще се връчва първият мандат?
2.
Фейкалии
14.05.2023 09:55:04
3
11
Нали уж беше уговорено правителство, та чак и имена цитирахте според фалшивата ви новина от вчера?!
1.
Chervenite bokluci bkp i selskata mutra karatis
14.05.2023 09:50:38
3
13
Pri bai stavri li sa na sre6ta
Obsajdat kolko miliarda da gepat o6te
Poneje KTB ne im stiga mango gi zavle4e
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори