×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нинова пак поиска среща с Борисов, предлага обединение около кабинет без ярки политически лица


Нинова пак поиска среща с Борисов, предлага обединение около кабинет без ярки политически лица
"Да се търсят консенсусни хора, които си разбират от работата и се ангажират да изпълнят тези 5-6 неща, за които партиите се разберем", предлага Нинова
12 Май 2023, Петък, 11:54 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

По темата оръжия за Украйна изобщо не ни закачайте, няма отстъпление по този въпрос, отсече лидерката на БСП

Председателят на БСП Корнелия Нинова предлага да се състави правителство с експертни лица и отдръпване на ярките политически фигури. Тя продължава да настоява за лидерска среща с водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Нинова говори пред репортери в Народното събрание.

Тя разкритикува поведението на Мария Габриел по време на вчерашната среща с парламентарната група на "БСП за България". Номинираната за премиер говорила общи приказки. Правилният подход е първо да се направи лидерска среща, повтори тезата си Корнелия Нинова. 

Габриел неправилно говорела какво ще направи "моят Министерски съвет" и "моят министър". 

"Министерският съвет е колективно усилие. Той се подкрепя от някакво мнозинство в парламента, излъчва се от мнозинство в парламента. Така че този егоцентризъм ми идва малко повече и то твърде рано. Тя все още не е избрана за министър-председател", обясни Нинова. 

На въпрос трябва ли да има подялба на министерствата между подкрепящите партии, или правителството следва да е експертно, тя отговори: "Тук казвам лично мнение. Не е на партията, защото знаете, че не сме го обсъждали, но според мен в такава напрегната ситуация - виждате и тежкия опит, който вече има, когато лидери и видимите политически лица излязат напред, не се получават нещата. Почва една ревност. Видяхте го между първия и втория. Смятам, че трябва ние да се отдръпнем - имам предвид и лидерите и ярките политически лица, и да се търсят консенсусни хора, които си разбират от работата и се ангажират да изпълнят тези 5-6 неща, за които партиите се разберем."

След питане БСП би ли влязла в коалиция, ако се поиска възобновяване изпращането на оръжия за Украйна, Нинова каза: "О, не! По темата оръжия не ни изобщо закачайте, няма отстъпление по този въпрос."

На питане на "Флагман" изключено ли е да е министър, тя отговори: "Разбира се. Но е интересно, че тук последните 2-3 дни почти цялата ни парламентарна група се изреди като министри във всякакви сайтове и допускания. Всякакви министерства - всичките ни депутати са на някакви министерства министри. Не обръщайте внимание на това! Пълна интрига и лъжа!"

Нинова отново повтори, че членовете на партията ще решат дали да кажат "да" за правителство с първия мандат. 

"Но, искаме ред и правила! Първо, лидерска среща на всички! Казваме, слагаме на първо място - бюджет, социални, Шенген, съдебна реформа и т.н. Пет неща - казвам, примерно. След това изчисляваме разумно за колко време може да се свърши тази работа", обясни председателката на БСП. 

Вчера Мария Габриел заговорила за конституционна реформа, но за това било нужно много време. А БСП искали да се говори за "реалните неща - за живота на хората и за развитието на България". 

Нинова даде пример и за срок на действие на правителството - половин, една или две години. И след това трябвало да се търсят хората, които могат да свършат работа. 

Засега ГЕРБ не ги чували, но в крайна сметка можело да се стигне до този вариант, прогнозира Корнелия Нинова. 

По повод думите й, че ГЕРБ имат грешен подход, тя бе попитана - това означава ли, че БСП няма да даде подкрепа за тяхното правителство, или все още има ходове. 

"Разговорите все още не са приключили, отговори тя. "Изключително важно е какво ще се случи днес между "Демократична България" и "Продължаваме промяната" и ГЕРБ, защото виждате, че те все още настояват за общ съюз, макар че днес поразвалиха онова едноръко джентълменско споразумение. Казах ви още тогава: или караме по ред и правила - има Конституция, има Правилник на Народното събрание, или тези джентълменски споразумения няма да доведат до нищо и ще създадат още по-голям хаос. Е, съжалявам, оказах се права. Но първите и вторите загубиха вече месец на народа и на държавата, за съжаление."

На въпрос на "Флагман" с Борисов говори ли си неофициално поне, Нинова отговори: "Видяхме се последно на тази лидерска среща, която беше тук в председателския кабинет, и оттогава не сме се виждали."

А след питане не са ли се чували по телефона, лидерката на БСП каза: "Тук в коридорите си разменяме "добър ден" и "довиждане". Но виждам, че той откакто представи г-жа Габриел за кандидат за премиер, нещо изчезна. Не го виждам на работа тези дни. Много удобно - избутваш напред един кандидат и се скриваш някъде и гледаш отстрани. Много е удобно за него и неправилно за държавата."

Действително, вчера и днес Бойко Борисов не се е появявал в Народното събрание. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
9
Коментара по темата
9.
Баце ще ги клеца по азбучен ред
12.05.2023 14:40:31
68
32
Бойко е вълк с много белези, който отнася другите. Нямат шанс малките, сладки, пухкави кученца от паветата. Партиите опитват да излязат от ситуацията на конфликт и да влязат в нормалната. ПП/ДБ са левосектански либерали с леви уклони и левичарски манталитет, общо взето амбреажи.Те са за неправилните бракове и неправилните полови сношения....
ГЕРБ е представител на консервативното, славянско, източно православие!
Разликата е огромна, само тролове като теб се стараят да я изтрият.
8.
ХХХ
12.05.2023 14:37:03
30
66
Бойко е толкова мъжествен... че всеки ден си мени по 3 пъти приказките, според накъдето задуха вятърът.
7.
Корни е по-мъж от ППедалите на куп
12.05.2023 14:35:58
66
36
Меките китки се страхуват от Бойко, защото е мъжествен, а не педал като тях!
За това са всичките определения като Мутра и подобни!
Нормално е за ПП/ДБ, които си лакират ноктите и са крадци на мускули, да мразят мъжкаря Борисов, но това не е причина да мразят и България!
Педалите са фирма за бързи кредити с розови прашки.
6.
До4
12.05.2023 13:56:50
53
23
Само избиратили егоисти и немислещи за държавата могат да мислят така. Ако народа иска да има стабилно управление трябва сам да постави условието за обединение на БСП и ГЕРБ. Лидерите на двете парти при добро желание и държавническо мислене могат да изведат България от блатото.
5.
До2
12.05.2023 13:49:24
64
36
Няма угодия на този немислещ народ. Кои бяха първите поканени за правителство?Защо не плюете лъжливите манипулатори от ПП?Когато те направиха правителство с БСП българопподажниците мълчаха. Правителство на ГЕРБ с БСП и ДПС ще бъде бъде много по-отговорно отколкото на ПП и далавераджйска България.
4.
777
12.05.2023 13:12:18
17
9
никога повече няма да гласувам за БСП Курнидата предаде изберателите си срам и позор пред тази предателка
3.
Ама КУРнело
12.05.2023 13:04:36
25
46
Ми то Мичето от къде да знае, че говори общи приказки? Говори това което й каже дебилът - сикаджия. Пък който се върже.
2.
Покана
12.05.2023 12:05:09
28
65
Честитият Сарай има оудоволствието да ви съобщи, че Техноимпекса, Тиквоча, Сокола и Чалгаря след дългогодишното взаимно привличане са решили да встъпят в политически брак и да живеят в пълно взаимно отдаване един на друг като приемат изцяло, без ограничения, съмнения и възражения всички изисквания на Ленинския декрет за общност на жените и на Истанбулската конвенция.
Бракосъчетанието ще се извърши от Мара.
Ще кумува семейство Крадеви.
1.
Пате в калчища
12.05.2023 12:04:11
3
33
Аххх горката ми тя! Как драпа за власт, как иска само и само да е в управлението. Оххх КОРни, оххх КОРни, нали Бойко и ГРОБ беше модела-партия на мафията и мутрите? Защо сега искаш да се срещаш със Тиквата?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори