×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски депутат подкрепи Бойко Борисов за „кутийките“, но остава загадка кой ще ги пълни


Бургаски депутат подкрепи Бойко Борисов за „кутийките“, но остава загадка кой ще ги пълни
Ситуацията (б.а. с мандата на ГЕРБ) ми напомня на театрален афиш, на които пише само кой е режисьорът, но не актьорите и липсва името на спектакъла, каза Ивайло Вълчев
11 Май 2023, Четвъртък, 08:33 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Предложението Мария Габриел отваря врати за разговор, коментира Ивайло Вълчев

"Има такъв народ" може да участва в правителство със свои експерти. Това намекна заместник-председателят на парламентарната им група Ивайло Вълчев.

Предложението Мария Габриел отваря врати за разговор, добави той.

„Тези дни Бойко Борисов обяви, че ще предложи премиер, който е безспорен като личност, и ще остави кутийки за пълнене. В еуфорията покрай тази нелоша метафора на лидера на ГЕРБ обаче се пропусна обаче по-важният въпрос – кой ще ги пълни и по какъв принцип“, коментира бургазлията.

„Те ще бъдат оставени и всяка от петте партии ще предлага хора за тях. Ако има по петима кандидати за кутийка, по какъв начин ще се състезават помежду си и въобще трябва ли? Мария Габриел ли ще избере екипа и по какъв начин?“, попита той. 

Вълчев отново подчерта, че страната има нужда от работещ парламент и работещо правителство, но в същото време припомни, че моделът ГЕРБ трябва да остане в миналото, защото олицетворява срастването на политическата власт, бизнеса и контрола върху медиите. 

„Въпросът е никога повече да не се допуска, защото ИТН бе партията, която спечели изборите и свали тази на Бойко Борисов“, припомня той. 

„В момента ситуацията ми напомня на това да ходите по улиците на София и да четете театрални афиши, на които пише само кой е режисьорът, но не са споменати нито актьорите, нито дори името на спектакъла“, заяви депутатът. 

На въпроса дали има „кутийка“, която да му харесва той отговори, че не може да каже това преди да са водени разговори и да са ясни принципите. 

Според него обаче подписването на коалиционно споразумение не е толкова важно. Веднъж направихме това, а то беше сгазено, добави той.

Трябва да има ясно разписани цели и срокове, подчерта народният представител. 

Водещата пък цитира резултатите от проучване на "Алфа Рисърч" по поръчка на БНТ. 56% смятат, че партиите трябва да подкрепят Мария Габриел при съставянето на кабинет, 34 – са против, а 10 са без мнение.

„Готови сме за третия мандат, ако се стигне до това. Имаме какво да предложим“, каза още бургазлията. 
 


В категории: Политика


10
Коментара по темата
10.
Aber
11.05.2023 14:21:33
3
6
Абе ейййййй вие върнахте ББ, нищо не сте сваляли!
9.
Досиета Х
11.05.2023 12:30:35
4
5
Виновните за сегашната политическа криза са точно двама (и тези който ги държат за мъдурите). Това са старите приятели и съдружници (впоследствие скарани) Бойко Банкянски и Слави Учиндолски.
8.
ПП-ДБ са страхливци в изолация
11.05.2023 10:09:38
14
17
Онези, които се напиха с упойващия еликсир на ПП, президентските фенове и Рашковите почитатели започнаха да изтрезняват и става страшно за метежниците!
Едни 9 милиарда за няколко месеца в края на 2021г. изчезнаха.....
7.
мдааа
11.05.2023 10:03:56
11
22
Щяхте да ги чегъртате, а седнахте на една маса с тях да се крадете. Лъжци!
6.
Не е лесно
11.05.2023 09:56:45
14
19
да си от партията отговорна за вкарването на България в най-дългата политическа криза в модерната й история, разпадайки от вътре единственото възможно правителство в последните 2-3г. само защото не си запълнил някоя друга "кутийка". От тогава гледаме хаос, безвремие, жестока инфлация и тупкане на топката в двора на президенството с месеци, защото е ясно че друго правителство няма и не може и да има с тези партии вече. За съжаление се забрави от къде тръгна всичко това. Че ИТН са причината пак да сме в изходна позиция, където Борисов предлага китуийките, а придворните шутове на статуквото се избиват кой да ги пълни.
5.
123
11.05.2023 09:41:09
17
22
Тия дето уж "свалиха" Бойко от власт сега нямат търпение да "пълнят кутийки" заедно с ГЕРБ и ДПС. Един пропуснат парламент явно е довел до катарзис в редиците на изчегъртващите Бойко. Първо се целунаха с Кирил и Асен, въпреки че ги плюха, а сега си навлажняват устенцата за целувка с Бойко и Доган. Силата е в... постовете. Не? Последователни и прагматични целувачи :)
4.
сигурно е
11.05.2023 09:38:35
12
18
че ИТН ще се спуснат стремглаво да пълнят кутийките.Не сме забравили каква битка беше да докопат БНБ.Не може да им се вярва-след като веднъж са нарушили споразумение,винаги ще намерят причина пак да го направят и да твърдят,че е на принципна основа.
3.
Petar Nedelchev
11.05.2023 09:23:46
10
17
Щом коментираш някой а не си със името си просто си един трол.Затова когато коментираш някой кажи си името.Време е всеки да си носи кръста.От какво се криеш.Да кажеш какво мислиш е добре.Но когато го казваш зад някакъв може би псевдоним и аз не знам как да го определя си просто един комплексиран човек.Кой се е хвалил ,че ИТН е излъгала народа.Ивайло Вълчев каза нещо друго/Когато правиш нещо което е добро за народа нищо,че ще понесеш последствия от това действие това е правилното.Какви бяха действията на ИТН.Първо свалиха Бойко от власт.След това свалиха вредните Кирил и Асен.Да понесоха удари но нали говорим за доброто на народа.
2.
FORI
11.05.2023 09:17:48
15
29
Ивчо, ти нормален ли си???? Какви ги дрънкаш, как коалиция с ГЕРБ и ДПС, защо излъгахте сумати и народ?
1.
Смях
11.05.2023 08:59:28
19
37
Видяхме ги вашите предложения и експерти, начело с Караджов. Дано махнат хартиената бюлетина,че никога да не помиришете парламент. Да се хвалиш,че веднъж си излъгал народа ,но после са те разкрили - не знам що за дебил трябва да си, за да го правиш
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пътник за Бургас опита да изнасили 11-годишно дете Пътник за Бургас опита да изнасили 11-годишно дете Извършителят е 37-годишен, задържан е за 72 часа Ресторантьорите по Черноморието намериха решение за проблема с готвачите, внасят кадри от... Ресторантьорите по Черноморието намериха решение за проблема с готвачите, внасят кадри от... Някои хотелиери са подали заявление за желание да наемат чуждестранни работници отще през януари и все още чакат работници и се молят до активния летен сезон да пристигнат Мъжът й почина преди два месеца, а днес тя вече се целува с друг Мъжът й почина преди два месеца, а днес тя вече се целува с друг Само два месеца по-късно обаче се появиха снимки, показващи как Сабаленка се целува с друг мъж, а именно Йоргос Франгулис, бразилски бизнесмен, който е и спонсор на отбор от Формула 1 Спипаха известен бизнесмен да кара дрогиран G класата си в Бургас Спипаха известен бизнесмен да кара дрогиран G класата си в Бургас Димитър Събев се е качил зад волана след употреба на бензодиазепин и метамфетамин Бетонирано ли е Черноморието ни? Усмихвайте се на чужденците, зове министърът на туризма Бетонирано ли е Черноморието ни? Усмихвайте се на чужденците, зове министърът на туризма Водата е чиста и все повече български плажове са със „Син флаг“, каза Евтим Милошев Расте дистанцията между ГЕРБ и ПП-ДБ Расте дистанцията между ГЕРБ и ПП-ДБ Според социолога Димитър Ганев „сглобката“ може да се окаже невъзможна след изборите, ако „промяната“ съвсем олекне електорално Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди
Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори