×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

България в топ 6 на най-качествените горива в Европа, цените падат


България в топ 6 на най-качествените горива в Европа, цените падат
Ключови думи: гориво, бензин, европа, цена
10 Май 2023, Сряда, 14:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Светослав Бенчев: Докато рафинерията в Бургас работи, няма риск за българския пазар

Зa пъpви път oт 8 гoдини нacaм цeнaтa нa дизeлa в Бългapия ce изpaвни c тaзи нa бeнзинa, ĸaтo нa няĸoи бeнзинocтaнции e дopи пo-ниcĸa. "Тенденцията е нормална. Цените са на ниво преди кризата в Украйна. Виждаме в последните седмици и намаляване на цената на дизела - нещо нормално с оглед повишеното производство в Европа и света през последните месеци", каза Светослав Бенчев от Бългapcĸaтa пeтpoлнa и гaзoвa acoциaция в ефира на "България сутрин".

Трудно е да се прогнозира дали цените ще се задържат, уточни Бенчев. "Няма индикации, че ще бъдат по-високи. Върнахме се на момента на пазара, в който всяка една геополитическа ситуация може да окаже влияние върху пазара на горива. Ако няма такиваq предполагам, че цените ще се запазят на подобни нива", допълни експертът.

Няма риск да останем без дизел и бензин, увери той и обясни, че докато рафинерията в Бургас работи, няма риск за българския пазар. Бенчев определи като нормално цената на горивото да се различава.

"Пазарът реагира по този начин. Цените в съседните държави са по-високи. Това се дължи на факта, че ние разполагаме с рафинерия, която дава достатъчно продукт за България и това дава възможност цените да бъдат ниски", каза още експертът.

По думите му България е в топ 6 на най-качествени горива в Европа, защото голяма част от взетите проби в страната се изпращат за информация в Европейската комисия. "Ние сме с едни от най-качествените горива", заключи Бенчев.


В категории: Животът


10
Коментара
Флагман.БГ Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда Килограм череши в Лондон чукна 165 паунда 04/05/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния 04/05/2024, Събота 09:20 0
10
Коментара по темата
10.
Kogato beshe...
11.05.2023 11:56:33
0
1
Ne niama takava darjava a niama takova pleme vav sveta kade nashye upravnitsi zakopavat balgarite ot den na den za sajalenie.
9.
Ротшилд
10.05.2023 20:44:41
0
2
Този Бенчев от къде го изкопаха?!? На кой ги разправя тия, да не би на някой кръжок в детската градина на 4-5 годишни деца?!? Цената е неоправдано висока на фона на сорта петрол, който се обработва в рафинерията Лукойл. Горивото ни е с едно от най-ниските качества в света и това може да го потвърди всеки един обикновен шофьор, който е пътувал малко или много в чужбина, да не говорим пък за професионалните шофьори, които обикалят Европа.
8.
Сигура?
10.05.2023 19:39:47
0
5
Затова като заредя в чужбина и колата става по-икономична и бяга повече, щото сме с "най-качествени" горива?
7.
Доколкото зная
10.05.2023 17:20:19
0
9
Турция също е съседна държава.
Също доколкото зная от личен опит , в момента цената на дизела там е 2лв и 7 ст, а при нас е 2,55.
Също доколкото зная Турция разполага със собствени рафинерии , които работят с петрол "Брент" на цена 80 дол, а не с петрол "Уралс" на цена 55 дол.
Ей това, ако може да го обясни този другар !
6.
След като
10.05.2023 17:16:03
0
5
се намеси и Европейската комисия, става ясно колко е адекватна оценката на горивата !
5.
Този
10.05.2023 17:12:55
0
6
Бенчев като говори за разликите в цените , защо е пропуснал момента , че руският петрол в момента е 55 долара , а брент е 82 долара ?
Защо е необходимо да вади от 9 кладенеца вода (петрол) за да ни обяснява, че цените у нас са по-ниски поради близостта на рафинерията и "дрън-дрън"!
А когато станат понякога равни, че и по-високи и от австрийските, какво, рафинерията се отдалечава ли ?
4.
Ама
10.05.2023 17:08:17
0
9
това сериозно ли, или е виц ?
Или е някаква платена статия ?
Всеизвестно е, че руският петрол "Уралс" е с доста по-ниски качества от средиземноморските петроли "Брент"...
По-високи съдържания на сяра, примеси и т.н. Това е и една от причините той да е и по-евтин !
Та как става тази магия ,от по-нискокачествена суровина да се произведе по-висококачествен продукт , ей това няма обяснение !?
3.
Degagas
10.05.2023 16:53:11
0
8
Ти сериозно ли,за това новите коли се затлачват дюзи и са по диагностиките постоянно...старата кола не ебава какво и сипваш и с масло или със спирт ще върви(зависимост дизел или карб е)
2.
паткан
10.05.2023 15:09:25
4
6
Вече не .
Беше преди 2 год , и то не навсякъде.
В Румъния са най добри , а в останалата част на ЕС трагедия
1.
1234
10.05.2023 15:03:44
1
25
Бенчев, нещо не си в ред господине. Питай шофьорите как им вървят колите а не какви проби пращат от завода или от някои избрани бензиностанции в Брюксел.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори