×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майка, загубила сина си при катастрофа, зове депутатите да спрат войната по пътищата


Майка, загубила сина си при катастрофа, зове депутатите да спрат войната по пътищата
В парламента да не се карат като махленски клюкарки, а да разберат, че има много неща, които трябва да свършат, каза Петя Иванова
10 Май 2023, Сряда, 08:36 ч.
Автор: Флагман.Бг

Адът за съкрушените родители на Явор и Ани след трагедията в София предстои, казва Петя Иванова

За родителите на Явор и Ани (б.р. загиналото 22-годишно момче и 24-годишно момиче, блъснати от 18-годишен шофьор на булевард „Сливница“) адът тепърва предстои. Искам да изкажа огромната си съпричастност към тях. Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ по бТВ Петя Иванова, която също е загубила сина си в катастрофа.

Тя допълни, че след всяка нова катастрофа преживява отново емоциите.

„Виждаш, че това е една руска рулетка и е въпрос на време кой ще е следващият. Няма край. В парламента трябва да спрат да се карат като махленски клюкарки и да разберат, че има много неща, които трябва да свършат бързо. Едно от тях е войната по пътищата“, добави Петя Иванова.

Тя призова за масов протест. „Трябва нещо да се промени в тази държава. В Сърбия излязоха 50 000 души, а у нас – по 20-30. Утре ще са вашите деца“, предупреди майката на загиналия при катастрофа Васко.

„Трябва да ги учат не по 2-3 месеца да взимат книжки, а по една година“, заяви Николай Николов, който също е загубил детето си в катастрофа.

Адвокат Людмил Рангелов обясни, че трудно тезата, че 18-годишният шофьор е бил заслепен от насрещно преминаващ автомобил може да го оневини

„Мястото, където е станало ПТП-то е осветено. Едно е дълги светлини срещу теб в тъмна част, друго е на осветено място. Булевард „Сливница“ е достатъчно широк, там има и светофар, който работи на жълта мигаща светлина“, добави адвокат Рангелов.
 


В категории: Животът


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Краси
04.09.2023 19:30:29
0
0
В Англия има кръгови кръстовища на всякъде, а там където няма има сфетофари. Релефна маркировка.
Осветени пътища, а където не са са фосфорициращи.
Има изкуствени препятствия с цел намаляване на скоростта.
Авто парка е по нов.
Преди и след пешеходните пътеки има ограничаваща релефна маркировка.
Ограничението на магистрали, които са по натоварени и с повече платна и по добри е 70 мили.
Във жилищни квартали и натоварени кръстовища има ограничения от 30 км.ч.
Карат пили, виждал съм ги лично, но съобразявайки се с пътната обстановка няма какво да направят.
За краткия си престой там не видях ПТП.
Не зная официалната статистика.
Защо трябва да откриваме Америка?
6.
Мария
14.05.2023 17:40:16
0
0
Не сме народ . Геноцида срещу българската нация е безпрецедентен. Кога най после ще го проумеем. Всички и от всякъде сме под постоянна заплаха. Българи не се примирявайте така лесно със смърта в тази страна. Бавно и сигурно ни топят с пълната подкрепа на нашите политици и институции, на които обаче ние плащаме . Активирайте самосъхранението си , моля Ви иначе ще остане територия без народ. Искайте закони за нашата сигурност навсякъде .
5.
До 4
10.05.2023 14:31:18
0
0
Да те запитам: нима автомобил 1000 м3 не може да ускори до 120 км? Глобите: какво значение има за гаменчетата каква е глобата- 300 400 или 500? Някои родители купуват мощни коли за себе си, но защо да не ги дадат на децата си? И накрая: часовете! Никога не могат да са достатъчни за да се придобият зад волана най важните качества: мисъл, концентрация, опит! Това става с години и опит! Като ходенето или карането на велосипед! И още: възпитание, коректност, етика! Те обаче се придобиват в семейството, а не на пътя
4.
До 1
10.05.2023 11:14:12
0
5
Пишете пълни глупости, не времето( месеци), а часовете зад волана са важни да придобият опит, но поради икономически причини курса е на минимум часове зад волана, второ нов водач само и единствено с придружител до него първата година и колата максимум 1000кубика, после ако има нарушение в рамките на 3 години, приключва с шофирането, а тук свободия, родителите си избиват комплексите купувайки мощни и скъпи коли( в този случай не е така) но принципно е така, но не очаквам от едно чалга общество радващо се на цигани, слави и възраждане да се получи нещо нормално..жалко за всички загубили живота си по нелеп начин.
3.
ГЛАС В ПУСТИНЯ
10.05.2023 10:17:24
0
7
Колко още жертви,загинали на пътя трябва да загинат,за да се вдигне българския народ,като един за да се вземат адекватни мерки,срещу това безхаберие на управляващите.....????
След всяка подобна трагедия,някакви мижави спорадични протести,от пряко засегнатите,докато мине време и.....отново всичко се повтаря до следващата трагедия на пътя.....
В други държави,всички,цялата нация скача като един,за да отстоява исканията си,само у БГ-ето....мрън...мрън вопли ,ръсене на акъл и намиране на вина у някой друг......???
Е нема да се оправи тази държава по този начин,,,и това е......което е жалко....ама много.....
Съболезнования към близките на загиналите и поклон пред светлата им памет
2.
Както всеки път
10.05.2023 10:10:10
0
3
И сега ще го напиша . Но нищо няма да се промени ,защото това струва много пари . Големите градове са пренаселени. Това е предпоставка за интензивен пешеходен трафик и от там увеличаване на произшествията. Решението е само едно . Пешеходния трафик трябва да бъде максимално отделен от автомобилния , а там където е практически невъзможно да бъде максимално обезопасен . Улици с по две ,три и нагоре платна създават чувство на сигурност във водача и от там до увеличаване на скоростта. Силно се съмнявам някой да шофира с над 100км/ч на тясна улица . Винаги ще има неразумно поведение зад волана , особено от по-млади шофьори, но когато нямаш възможност да блъснеш пешеходец поради факта, че двата трафика са отделени ,просто няма да се случва . Абсолютно съм сигурен ,че 99% от шофьорите не възприемат пешеходната пътека като кръстовище и съответно не се чувстват застрашени . Запомнете пешеходната пътека е кръстовище, където се пресича пешеходния с автомобилния трафик .
1.
Съболезнования
10.05.2023 09:05:43
1
3
Към всички загубили близък по пътищата! Но мъката ви замъглява реалностите! А те са болезнени! 3 месеца са напълно нормални за да получи човек първоначални знания за шофиране! А забележете, че сегашните автомобили са много по сигурни и комфортни за управление от тези преди 40 години! Моята книжка е придобита през 1986а. И мога да направя разлика! Бедата е, че когато един човек не мисли, адреналина му е в повече, когато е агресивен, търси изява на пътя, нито инструктор, нито закон ще го спре! Не една година, 10 години да ги направят курсовете няма да го ВЪЗПРЕ НИЩО! Почти навсякъде в школите вече се изпълняват часове и на полигон. Има часове по кормуване, които може да са недостатъчни, но нищо не пречи да бъдат увеличени. Законът не го забранява. Има камери в автомобилите. За съжаление по стара българска традиция се действа по правилото болен здрав носи. Вероятно в цялата държава има не повече от 30.000 катаджии които са на терен. Може ли зад всеки човек без мисъл да се сложи катаджия, камера или 24часов надзор? Няма да стигне наличния ресурс в цялата държава.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Не е ясно какво е състоянието им Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Поставянето на колчета и на друга маркировка в района на НДК продължи Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" С Димитър дори стигнали до безкрайно критичен момент, когато русокоската вече била на косъм да си тръгне Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Разпродажбата на активите е предприета заради дългове за десетки милиони към НАП и банки на дружеството и други свързани фирми, които се ръководят от Димитър Бичев Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Валерия е категорична, че ѝ е било много трудно да се впише сред останалите участнички Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“ е сред най-добрите преподаватели от региона  Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Много е опасно изказването й, защото става въпрос за един чужд геополитически проект, коментира Любчо Нешков  Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Задигнали му джипа, обрали го в супермаркет... Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Опитваме се да запазим цените на същото ниво като миналата година въпреки инфлацията, увери Клаудио Суичила Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти о нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство за безнаказаност
Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори