×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кабинетът на ПП-ДБ: Акад. Денков - премиер, Петков и Василев - вицета, ген. Атанасов - шеф на МВР


Кабинетът на ПП-ДБ: Акад. Денков - премиер, Петков и Василев - вицета, ген. Атанасов - шеф на МВР
Малко вероятно, почти невъзможно е подобен кабинет да бъде подкрепен в зала. Очакваше се от ПП и ДБ да предложат експерти
28 Април 2023, Петък, 06:47 ч.
Автор: Флагман

От проекто-кабинета знаково отсъстват имена на "Да, България"

"Продъжаваме промяната-Демократична България" вече са наредили своя кабинет и, както се очакваше, той е съставен от ярки политически лица, твърди Епицентър, добавяйки и чернова с имената на част от министрите.

За ПРЕМИЕР се предлага акад. НИКОЛАЙ ДЕНКОВ, който в последните два дни води преговорите с ГЕРБ.

КИРИЛ ПЕТКОВ се е съгласил да бъде ВИЦЕПРЕМИЕР по еврозоната, Шенген и контрол върху службите - сектор, към който той има особен интерес и който контролираше и докато беше премиер в предишния редовен кабинет.

АСЕН ВАСИЛЕВ - ВИЦЕПРЕМИЕР и министър на финансите..

Ген. АТАНАС АТАНАСВ сбъдва сънищата си, защото се добира до бленувания от него пост на ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР.

За ВЪНШЕН МИНИСТЪР от ПП са си харесали ВЕСЕЛА ЧЕРНЕВА, която беше съветник на Кирил Петков по въпросите на Македония и лобира активно за падане на ветото, в резултат на което отношенията ни със Скопие сега са на кота нула.

Прави впечатление, че този кабинет е съставен от кадри на ПП и ДСБ, като от него знаково отсъстват имена на "Да, България". Както вече всички политици и анализатори са забелязали, лидерът на "Да, България" Христо Иванов се е изолирал от властоватата суетня на ПП и ДБС, защото е наясно, че кабинет без участието на ГЕРБ не може да мине в парламента.

Политическа фантастика е, че някой извън ПП/ДБ в 49-ото Народно събрание ще гласува за подобен кабинет. Такъв състав по-скоро ще ни доведе до нови избори. 

Епицентър твърди, че през вчерашния ден в Клуба на народния представител имало активни преговорите по сектори между представители на ГЕРБ и ПП и ДСБ Кирил Петков обикалял кулоарите на Народното събрание и настойчиво твърдяр, че "американците здраво са настъпили Борисов" и той се е съгласил да подкрепи кабинет с втория мандат без участието на министри от ГЕРБ.

Това обаче не било вярно и до този момент никой от евроатлантическите ни партньори в този момент не се намесва в решаването на властовия проблем у нас, но всички искат да се преодолее политическата криза в България, допълва сайтът.

Заради това като първа политическа сила ГЕРБ не отстъпват от конституционното си право кабинетът да бъде с тяхно водещо участие, което е условие за стабилност и професиоанализъм.

Все пак ръководството на ГЕРБ ще изкачат до неделя, за да получат официален отговор на желанието им ПП да обяват своя проекто-състав на кабинет, за да са наясно дали могат да го подкрепят, преди да получат първия мандат.

Изчерпвайки докрай шансовете за разбирателство с "Продължаваме промяната" пред ГЕРБ се откриват възможности за реализация на план "Б", както обяви Борисов.

И тук вариантите са два.

Първо - разговори с всички остонали парламентарни сили за поемане на обща отговорност за изваждане на страната от кризата - вероятно създаване на някакво правителство на спасението, без да е формална коалиция. 

Ако това не се случи, ГЕРБ ще пристъпят към втората и последна възможност преди за да се отиде на избори правителство на малцинството, както обяви Борисов след лидерската среща - позиция, която беше потвърдена по-късно и от Десислава Атанасова, и от Томислав Дончев. 


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Красимира
30.04.2023 15:12:03
0
0
Колкото и абсурдна да изглежда тази коалиция, аз съм убедена, че ако на ДБ се дадат достатъчно пари веднага ще запеят как това е единственият правилен начин да се премине през кризата и какво ли още не. Щом имат облага от нещо те винаги гледат да се набутат.
16.
Васил
28.04.2023 20:29:18
0
2
Този Атанасов първо не е никакъм генерал и второ е напълно безполезен човек като цяло.
15.
da beee
28.04.2023 12:18:11
0
3
Ау това с Генералчето ако стане ще е ужас!!!!
14.
Дуньо простия от Банкя
28.04.2023 11:34:05
0
2
То и за малките деца е ясно, че са настъпили здраво банкянския ганьо в УСА амбасадата. Само дето свирка не им направи на ПП, но има време.
13.
познах ли
28.04.2023 11:04:40
4
4
Само чакаха да изтекът някакви имена и Гепажийската глутница започна да ги залива с отрова.
12.
От къдя на къдя
28.04.2023 10:31:01
1
5
Забравихте НаскУ ! Онова момче с цигарките. За да е пълна пародията и тъпотията! ''Умния'' суверен си избира анимационни герои да го управляват. Като резултат и за награда, че им вярваме всички ще бъдеме занулени. И познайте къде пак ще отидат парите? Честито на всички и най-вече на ''умните и красивите''!
11.
аз
28.04.2023 09:45:30
1
7
от 48 до 49 народно събрание на всеки депутат заплатата се повишава със 803 лв! иначе пари за нищо няма, пенсиите щели да увеличат с 12% , и видиш ли много пенсионери щели да минат над прага за бедност от 525 лв мисля беше..
Хубава страна е България , но не случи на управници...
Аз, като млад човек , избрал да живее и работи тук , да отгледам децата си тук , съм меко казнано отвратена от целия ни политически елит, който ако бяхме в нормална бяла държава , доста от тях щяха да са с ефективни присъди по затворите
10.
аз
28.04.2023 09:40:28
2
8
240 хрантутника в парламента , базова заплата 6300 лв -1 512 000 месечно за заплати на цялата сган , която не става за нищо, освен за кражби и далавери. България загива, въпрос на време е да приключи жалкото си съществуване, благодарение на всички тези национални предатели!
9.
Полицай
28.04.2023 09:37:07
3
11
Какъв министър този старец алкохолизиран може да бъде. Само той не е бил министър на МВР едва върви с памперси ходи на пръс мирише вече .
8.
ТБС
28.04.2023 09:09:27
2
1
Абе как един не поиска да иска? Баси паразитите, само тотални дебили се кефят на фактическото си загробване и разтварят бузки за а още.
7.
ХХ
28.04.2023 09:03:34
7
3
В сравнение с Едникнижника, Денков е като стажант.
6.
eeee
28.04.2023 08:30:03
1
15
Денков оправи Министерството на образованието, сега започва държавата!
5.
XXX
28.04.2023 08:24:22
2
10
Правилно ДЯ ПЯ СЕ ще ги подкрепи мощно и твърдо отзад.
4.
Ясно е
28.04.2023 07:40:14
10
3
Правителство на малцинството, ще ги подкрепят ДЯ ПЯ СЕ, Славчо цигулката и копейката, на всички Тиквун ще даде парче от баницата, а те всички са от едно люпило и въженцето им дърпа Деблян Поповски, само играят театър
3.
.
28.04.2023 07:26:21
1
12
Някой си фалшив сайт твърдял нищо, друг фалшив сайт се позовава на фалшивия сайт и ето получава се новина. Абе толкова ли нямате пари и акъл да наемете един студент да кисне в НС и ще имате информация от първа ръка.
2.
питам
28.04.2023 07:09:59
3
19
Ако Асен Василев стане пак министър на финансите, означаваа ли, че връщат Румен Спецов за шеф на НАП
1.
Мда
28.04.2023 07:00:09
38
7
Браво! Само ПП-ДБ!
Гербавите утекоха в канала, предадоха се, сега съдебна реформа о каскета в кауша с еднокнижника...

В'верваме ви сайтче, с тея манипулации копаем дъното на журналистиката.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радев: Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще Радев: Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще "Първи май е олицетворение на просветеното общество", каза още държавният глава Времето днес ще е облачно с превалявания, градусите до 21° Времето днес ще е облачно с превалявания, градусите до 21° Прогноза за времето - сряда, 1 май 2024 г. 58 000 българи ще празнуват Великден в Гърция въпреки ужасната скъпотия 58 000 българи ще празнуват Великден в Гърция въпреки ужасната скъпотия Доц. Румен Драгнов разкри, че вечерята в южната ни съседка била два пъти по-скъпа, а в Турция цените били близки до нашите Деца раждат деца в Сливен и бият рекорда за млади майки Деца раждат деца в Сливен и бият рекорда за млади майки В едно от родилните отделения в града от 12 родилки, 7 са непълнолетни Велика сряда е! Денят на Тайната вечеря, покаялата се блудница и на предателството Велика сряда е! Денят на Тайната вечеря, покаялата се блудница и на предателството В народната традиция обичаят повелява да се бере здравец Ще поевтинее ли хлябът, щом надценката му няма да надскача 15 на сто Ще поевтинее ли хлябът, щом надценката му няма да надскача 15 на сто Депутатите решиха да запазят 0% ДДС на брашното до края на 2024 г. Папи Ханс се превърна в Маската, заплаши Валери Григоров в „Денсинг старс“ Папи Ханс се превърна в Маската, заплаши Валери Григоров в „Денсинг старс“ Певецът и каскадьорът имат голяма вражда Честит 1 май! Отбелязваме международния ден на труда Честит 1 май! Отбелязваме международния ден на труда Много страни в света честват обществените и икономически постижения на работническото движение Кмет и шофьорът му оцеляха по чудо в катастрофа (СНИМКИ) Кмет и шофьорът му оцеляха по чудо в катастрофа (СНИМКИ) Автомобилът им е бил ударен от камион Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Жалбите на Средна европейска класа и кандидат-съветника Бисер Русимов са отхвърлени
Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък „Билд“ Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда 
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори