×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Преговорите между ГЕРБ и ПП/ДБ - „Всичко навсякъде наведнъж“


Преговорите между ГЕРБ и ПП/ДБ - „Всичко навсякъде наведнъж“
ГЕРБ лидират преговори за програма на правителство с мандата на ПП-ДБ, които пък настояват, че ще управляват самостоятелно
27 Април 2023, Четвъртък, 17:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Депутати редят управленска програма в кафенето и бюфета на парламента

Преговорите за управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ започнаха да придобиват комични измерения. Заради късите срокове, които си поставиха, срещите между депутатите от двете формации се провеждат на всевъзможни места. Ситуацията заприлича на хитовия сюрреалистичен филм „Всичко навсякъде наведнъж“, който изненадващо грабна най-важните оскари тази година.

Още сутринта народни представители от ГЕРБ плъзнаха из цялата пленарна зала, за да издирват колегите си от ПП-ДБ от съответния ресор. Това създаде невъобразим шум и движение във всички посоки, докато някои депутати се опитваха да говорят от трибуната по теми от дневния ред.

Странното е, че като че ли инициатори на всички срещи се оказват представители на ГЕРБ. Все пак Асен Василев бе изразил мнение на лидерската среща във вторник, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ следва да водят процеса, тъй като се обсъжда вариант за реализация на изцяло тяхно правителство с втория проучвателен мандат.

В изявление пред парламентарни репортери тази сутрин пък вождът на ГЕРБ Бойко Борисов възропта, че имало договорка разговорите между групите да започнат в 10 ч., но ПП-ДБ се оказали неподготвени.

Междувременно в кафенето на Народното събрание депутати от двете формации започнаха да окупират всички възможни сепарета. Те се групираха по ресори – вътрешна сигурност, спорт и младежки политики, здравеопазване и т.н., и трескаво заобсъждаха какво да влезе в евентуалната програма за управление.

Всичко това се случваше, докато в пленарната зала се гласуваше проектоправилникът на новото Народно събрание. Там в един момент се оказаха толкова малко депутати, че председателстващият заседанието Росица Кирова от ГЕРБ даде почивка, за да се събере кворум.

Към зала „Запад“ пък се насочиха лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев заедно с други техни съратници от парламентарната им група. След тях в залата влязоха зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и негови съпартийци. Там започнаха разговори за бюджета, които, изненадващо, се оказаха напълно открити за медиите.

Следобед в един от ъглите на парламентарния бюфет насред обядващите пък се събраха експертите по регионална политика на ГЕРБ и ПП-ДБ начело с Николай Нанков и Настимир Ананиев, които заобсъждаха приоритетните инфраструктурни проекти.

Междувременно пред медиите продължава задочният спор чия ще е управленската програма. От ПП-ДБ твърдят, че тя ще е само тяхна и ще бъде обсъждана и съгласувана с всички парламентарни групи. ГЕРБ от своя страна постоянно се опитват да се присламчат, като обясняват, че програмата ще е обща, и ревниво настояват преговори с други формации да не се водят.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
17
Коментара по темата
17.
Томи Чинчири
28.04.2023 11:56:30
1
1
Бате Бойко ги направи барливи тези пишлемета ! Време е обаче да ги пуска по пързалката ,защото за отрицателно време могат , и правят , много бели на Държавата !
16.
ХХ
27.04.2023 23:04:52
13
2
Другаре, защо НИКОЙ не може да каже, каква е разликата между пп и герб?
15.
Засега ГЕРБ печелят
27.04.2023 22:32:33
3
24
Това поведение започва да тежи на ПП-ДБ.
Време е ПП и ДБ да намерят себе си и да решат какво искат да реализират.
Ако продължи, все по-малко хора ще имат доверие в ПП и ДБ. Те трябва да си дадат сметка. На фона на поведението на ГЕРБ и Бойко Борисов, те изглеждат все по-хаотични и несъстоятелни.
Има продължение на стратегията на ГЕРБ, която видяхме в предишния парламент!
14.
Кои сте Вие, новите, надрусеняци ли?
27.04.2023 22:22:38
4
19
Български не знаете, но говорите от името на Народа!
Следете пътя на парите и ще стане ясно, #Кой има управлява ПеПетките.
Дойдоха "новите" нахапляриха се от комисионни и посредници, сега един по един през Терминал 2 отиват към офшорките си!
Новите, "млади" прасенца, излязоха огромни свине!
Следете пътя на парите и ще стане ясно, #Кой управлява ПеПетките.Тропат с крачета по жълтите павета,няколко хюмнета! Адвокатчета без практика, адвокатчета лишени от права,интелектуалци без интелект, творци, на които никой не купува "творбите",същества с тъмно минало, продали се на забегнали престъпници! Паноптикум на човешки отрепки с мания за величие!
13.
Представяте ли си го?
27.04.2023 22:19:27
1
21
Абе Кирчо, сладур, теб те гепнаха чрез Airbnb-камера, как ловиш Лена за задника, но ти продължаваш да си мислиш, че шумът в главата задължително означава мозък, а?
Относно предложението, пък, генералът от нисковъздушните сили Атанас Атанасов да поеме Вътрешното министерство, единствено бих казал, че именно той е човекът, който има реалния потенциал да арестува Наполеон!
12.
XX
27.04.2023 22:10:27
17
4
Другаре, каква е разликата между пп и герб?
11.
Политическа фантастика
27.04.2023 22:03:46
1
25
Правителство от крадци,далавераджии и шмекери педали, хората ще са наясно, какви са жълтопаветните маргинали!
Масово са без трудов стаж, само от НПО-та и далавери захлебват, но всички работят не за България, а за себе си!
Такъв състав на кабинета е израз на политически нонсенс и той може да ни доведе единствено и само до скорошни избори, в които ПП ще продължат срива си надолу - процеси, които лидерите на "Промяната" не могат да осъзнаят, въпреки предупрежденията на социолозите.
Смехурковци с мания за величие :))))
10.
Бойко пак наеба педалите
27.04.2023 21:46:48
2
14
Ако покажат правителство от крадци,далавераджии и шмекери педали, хората ще са наясно, какви са жълтопаветните маргинали!
Масово са без трудов стаж, само от НПО-та и далавери захлебват, но всички работят не за България, а за себе си!
Дори и в момента НПО-тата им стопират важни проекти, защото са платени от външни "спонсори"!!!
Гнусна работа са тези ПиПетки и ДСБ убийците на СДС!
9.
Дарт Мол
27.04.2023 21:44:49
8
3
Оргиналното сравнение между идиотската ситуация в Народното събрание и блудкавия носител на тазгодишен "Оскар" е на Борис Марков , бивш лидер на СДС. Когато не цитираш първоизточника материала ти олеква от всякъде .Издиша те ,издишате Лисицов !
8.
ХХ
27.04.2023 21:10:40
19
4
До 4

"Станахме за смях на цяла Европа и на целия свят..." - че като сте про'с'таци и сами гласувате да станете за смях, какво очакваш и ревеш сега?!
7.
хйде де
27.04.2023 20:05:11
21
6
Отрежете ги тия нагли Гербежии и им напомнете че мястото им е при бай Ставри.
6.
Саламандър
27.04.2023 19:39:18
5
21
Ако ГЕРБ клекнат, отказвам се от тях! Денков - премиер, Кокорчо - финансов, прост Киро и той вътре, Гномът - вътрешен... Що за простотии бе, Бойко?
5.
възмутен
27.04.2023 17:52:26
20
27
Бойко Борисов направи депутатите си за посмешище както и избирателите си.
4.
възмутен
27.04.2023 17:50:22
1
25
Егати пародията. Превърнаха цялата държава в цирков манеж. Станахме за смях на цяла Европа и на целия свят. Направиха така, че децата ни които се намират навън да ги е срам да кажат, че са българи. Не е истина всичко това.
3.
Джендъри сър !
27.04.2023 17:36:22
16
16
Евро-атлавтическа им работа !
Изкуствена и неадекватна.
Сбъркана като Асен Василев и Бойко Борисов.
2.
Байрактаров
27.04.2023 17:23:04
21
18
Момата в случая определено се играе от гроб, ама пусто като иска да изглежда като момък, театрото е пълно.
1.
Ха ха ха
27.04.2023 17:19:28
20
17
Такъв хибрид само кратуната на боко тъпото може да измисли.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори