×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Подминават ултиматума на ГЕРБ с мълчание, депутат заговори за министрите на „промяната“


Подминават ултиматума на ГЕРБ с мълчание, депутат заговори за министрите на „промяната“
Ние не може да управляваме с ГЕРБ, но очакваме национално отговорно поведение от другите парламентарни групи, каза депутатът от ПП Росен Костурков
27 Април 2023, Четвъртък, 08:40 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Стою Стоев ще оглави правната комисия

"Продължаваме промяната - Демократична България" ще обсъждат имена за министри във вътрешните органи на коалицията, съобщава БНТ. 

В „Денят започва“ пък депутатът Росен Костурков намекна, че съпартийците му „промяната“ ще подминат с мълчание ултиматумът на ГЕРБ-СДС за състава на кабинет. До неделя хората на Бойко Борисов очакват да видят списъка с имената на министрите, но това е почти сигурно, че няма да се случи. 

„Работи се по персоналния състав на евентуалното правителство, което ние ще предложим, но ние още не сме в хипотезата на раздадени мандати. Процедурно времето ще е около 10 дни, за които ние подредим персоналния състав на кабинета на малцинството, който ще предложи“, заяви Костурков в ефира на националната телевизия. 

"Има насоки какви да бъдат имената, каква да бъде структурата на Министерския съвет, който ние ще предложим. Има много време, за да се изчистят тези неща и да бъдат обявени, няма имена, които да са спрягани за премиер. Най-доброто, което може да дадем (б.а. за състава на кабинета) ще бъде ясно до една седмица", добави той.

По думите му е отговорно ГЕРБ да се опитат да реализират първия мандат.

Той поясни, че в парламента ще има плаващи мнозинства, което означава тежката работа на Народното събрание.

„За България звучи екзотично да има правителство на малцинството, но в другите парламентарни републики това е доста срещана форма на управление. Поне пет държави в Европа в момента са управлявани така – Франция, Швеция, Норвегия, Хърватска, Испания“, изтъкна депутатът.

"Мисля, че днес правилникът ще бъде приет. Следващата стъпка е изборът на комисии, което е дълъг процес, другата седмица по това време ще ги имаме, не очаквам никакви скандали. Имаме номинация за председател на правната комисия на Стою Стоев. Той е избран за депутат от Пловдив – област, където и аз", заяви Костурков.

„Ние не може да управляваме с ГЕРБ. Ще очакваме подкрепа по политики, които са приемливи за тях, както и от БСП, ДПС, ИТН, а може и от „Възраждане“. Подкрепата не означава, че управляваме заедно“, поясни той.

В „Здравей, България“ по Нова телевизия пък Андрей Гюров от „Продължаваме промяната” пък на въпроса дали дали новата коалиция ще изпълни искането на ГЕРБ-СДС да представи списък с имена на кандидати за министри и премиер отговори, че няма да се поддават на натиск и ултиматуми.

„За ПП-ДБ е много важно пред бъдещото правителство да бъдат поставени ясни цели и отговорности, които ще са в интерес на държавата. Едва тогава може да се говори за състав на кабинет. Управленската програма на коалицията ще бъде обсъдена с всички парламентарно представени партии, за да се търси широка подкрепа“, добави той.

Ще очакваме подкрепа за кабинет с втория мандат, подчерта депутатът. 

Той е категоричен, че коалицията му няма да следва линията на ГЕРБ по въпроса със списъка с имената на министри и премиер. 

"Имаме собствен подход към решаване на проблема с редовното правителство и по никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ със сваляне на картите и ходове, които се опитват да притиснат втората парламентарна сила  да направи някакви ходове, които не отговарят на нашите принципи и обещанията към избирателите ни", каза още Гюров. 


В категории: Политика


13
Коментара по темата
13.
XX
27.04.2023 21:13:47
0
0
До 7

"... защо трябва да оцеляваме с 520 лв след толкова години наливане на средства" - защото си про'с'т?!
ПП. Борисов ти го каза преди 10 години.
12.
Иди
27.04.2023 11:07:59
2
3
Иди при Боко, да те стисне за врата и дупето, да те полопа по гърбината, да се почувстваш значим с Ганьо. Недей се пъни тука да пишеш, не ти се получава!
11.
Е на тва е
27.04.2023 10:49:40
3
7
Тъпунгерите масово са гласували за Продуктовото Позициониране и Дебилите в България. Така че ще трябват поне още едни избори за да се формира правителство.
10.
До тъпоумния пенсионер №6
27.04.2023 10:47:05
1
9
Пудел вмирисан, никой не издържа украинците, дори напротив те ни издържат. Купуват масово имоти в България. Влез в един голям магазин или мол, над 50% са руснаци или украинци, оставят си парите тук. Доста от тях дори започнаха и работа тук и ни оправят пенсионната система щото синът ти или дъщеря ти са се грабнали ония работи и са духнали на запад. Аман от неузрели пъпеши.
9.
До 6
27.04.2023 10:29:41
4
11
Ние ще плащаме издръжката на Промянаджийската мафия и всичките й любовници, както и кристалите им, от което както виждам сте много доволни! Хаирлия да е!
8.
Пп
27.04.2023 10:16:15
2
6
Хаха, този е мазен олигофрен, от 5те изброени държави, само Хърватска е парламентарна република. Аххахахаах
7.
Гражданин
27.04.2023 10:13:03
1
6
Най-просто казано, по така нареченото ни членство на ЕС ние получаваме яко субсидиране с милиони евра за вътрешна инфраструктура от ЕС. Това членство ни задължава , дори чисто солидарно, да участваме с общите решения на ЕС и едно от тези решения е да помагаме бежанците от конфликта.
Друг е въпроса КОИ усвояват тези пари от ЕС , които ни се отпускат и защо трябва да оцеляваме с 520 лв след толкова години наливане на средства, за да се повиши стоиността на нашата икономика ...
Същите , които сега искат витиевато да останат на кораба и да продължат да "усвояват"
6.
пенсионер
27.04.2023 10:05:11
8
6
Ние с кой закон и на какво основание от година време издържаме гражданите на Украйна уж бягат от войната която се води между Русия и САЩ .както издръжката и на нелегалните мигранти настанени в бежанските центрове .Толкова ли сме богата страна При условие че едва оцеляваме при 520 лева
5.
До 1
27.04.2023 09:42:42
5
22
Да, белгийците приеха този закон от социална солидарност към народите на Африка, защото са източвали доста години три африкански държави като техни колонии. На това дължат сегешния си просперитет. Ако не си запознат, това са Конго, Бурунди и Руанда. Дължат им го все пак и това им прави чест! На нас какво ни прави чест? Да плащаме издръжката на Гербавите мафии и да им осигуряваме охолното богатство?
4.
vini
27.04.2023 09:22:24
14
10
Кой гласува за тези отрепки.Мизерници.
3.
Бром
27.04.2023 09:17:09
19
17
Кой луд народ гласува за тая Промяна, бе? Сега да им се наслаждава на резилите!
2.
Цв
27.04.2023 09:13:09
14
12
Вие сте тежко луди. Да се чуди човек отде това празно самочувствие!
1.
XX
27.04.2023 09:06:21
14
11
И в Белгия имаха кабинет на малцинството. Приеха един закон: Подписаха приемането на "Пакета от Маракеш", с който задължиха белгийците да плащат издръжката на нелегалните имигранти от Африка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори