×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ с ултиматум към ПП-ДБ да представят проектокабинет до неделя


ГЕРБ с ултиматум към ПП-ДБ да представят проектокабинет до неделя
Предлагаме срок за управление от 18 месеца, обяви Николай Денков от ПП-ДБ (долу)
26 Април 2023, Сряда, 16:50 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

Ако това не се случи, формацията на Борисов започва разговори с останалите парламентарни сили

ГЕРБ-СДС поставиха ултиматум - до неделя ПП-ДБ да предложат състав на Министерски съвет. Ако това не се случи, формацията на Бойко Борисов ще започне преговори с останалите парламентарни сили.

Това стана ясно от изказване пред репортери в Народното събрание на Десислава Атанасова – председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Тя говори след днешната среща за управленската програма, на която от страна на ПП-ДБ се яви само Николай Денков. Тя продължи около 45 минути. 

Атанасова обвини съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, че обещал да присъства на срещата, но не се появил.

От своя страна Денков каза пред журналистите, че ПП-ДБ предлагат срокът за управление на евентуалното тяхно правителство да е 18 месеца – до края на 2024 г. 

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отново се разминаха за това чия да е управленската програма. 

Николай Денков обясни, че програмата ще е тяхна, а не обща. Десислава Атанасова пък говореше за съчетаване на програмите на двете формации. 

Според Денков документът следва да се обсъди и с другите парламентарни сили, за да може да получи подкрепа евентуално и от тях. ГЕРБ обаче продължават да настояват за управление с мнозинство само от първите две най-големи формации. 

Николай Денков каза още: "Както видяхте вчера на срещата - ако искат, колегите от ГЕРБ биха могли да предложат и Министерски съвет, и програма. Това е тяхно право. Както също вчера стана ясно, намираме се в нестандартна ситуация, търсят се нестандартни решения. Поискаха от нас да подготвим програма, да представим състав. Със сигурност по програмата започваме да работим за нашия Министерски съвет. Колкото до състава, дали ще бъде представен предварително - все още нямаме решение."

Напомняме, че вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска ПП-ДБ да му предложат кандидати за премиер и министри и то бързо - още преди връчването на първия проучвателен мандат за правителство. Нестандартното е, че този мандат се полага на ГЕРБ-СДС. Проектокабинетът на ПП-ДБ пък следва да бъде подкрепен чак с втория мандат - при провал на първия. 

На въпрос на "Флагман" защо предлагат управление за 18 месеца и какво става след това, Николай Денков отговори: "Защото това ни изглежда сравнително реалистичен период. Виждате колко е нестабилна ситуацията."

Идеята на ПП-ДБ е да се стабилизира положението в държавата до края на тази година, както и да се изпълнят евентуално малко по-дългосрочни цели до края на 2024-а. 

Десислава Атанасова от ГЕРБ от своя страна разкритикува "Продължаваме промяната - Демократична България", че днес не показали готовност да говорят по секторни политики и по управленска програма. 

Хубавото обаче било, че си поставили някои общи задачи. До края на утрешния ден щели да обсъждат въпросите от предизборните платформи и програми на двете формации. Пак утре следобед се очаквали и общи разговори за бюджета с експерти от Министерството на финансите. 

"Освен това поставихме като условие в рамките на почивните дни да ни бъде предоставен състав и структура на Министерски съвет, ако все още колегите от коалиция ПП-ДБ считат, че е редно ние да постъпим нестандартно - да се откажем от първия мандат и да подкрепим, като ги контролираме като законодателна власт, втория. Ако и това не се случи в рамките на тези срокове, които сме разписали, сами разбирате, че ние имаме пълните основания да смятаме, че те подхождат абсолютно неформално към това да формираме заедно мнозинство, да формираме общо управление. Самият факт, че на тази среща се появи единствено и само проф. Денков... Г-н Асен Василев, който предварително беше потвърдил пред мен лично, че ще се появи на срещата, в продължение на час не дойде. И в този смисъл аз мисля, че това е явна демонстрация как те нямат особено сериозна ангажираност с това, което заявиха вчера пред всички вас", каза още Атанасова. 

ГЕРБ обаче били готови да извървят "търпеливо" целия процес. 

Ако до неделя не бъде представен проектокабинет от ПП-ДБ, от партията на Борисов щели да предприемат следващите стъпки, за които вече говорили многократно  - "разговор с всички останали политически партии и парламентарни групи". 

"И, естествено, последен вариант е правителство на малцинството", обяви Десислава Атанасова. 

От ГЕРБ не казаха ясно дали биха направили коалиция с други парламентарни формации извън ПП-ДБ. 

 


В категории: Политика


8
Коментара по темата
8.
До 7
26.04.2023 22:05:31
1
2
Аха! Значи умалената клавиатура на телефона ти е виновна, че си неграмотен! Брей! За такова оправдание за неграмотност не се бях сетил!
7.
до 5 и 6
26.04.2023 20:16:28
4
4
Нали знаете че при умалената клавиатура на телефона лесно се допускат грешки.
6.
Всимки фенове на ПП
26.04.2023 19:51:26
4
17
Са имбецили неграмотни както №3!
Вождовете им са на бело и кристали, интересуват се само от далаверата, шмекери долни амбреажи!
5.
До 3
26.04.2023 19:07:30
5
17
Той твоя глас не си заслижава да бъде КОПЕН дори за 5 стотинки. Научи се да пишеш.
4.
искат
26.04.2023 19:05:16
14
7
Искат състав на кабинет за да ги погне ПИК и Флагман и платените т. н. анализатори с злепоставяне фалшиви компромати и очерняне.
3.
всички
26.04.2023 18:59:41
22
12
Всички знаят че ГЕРБ спечели избороте с измама копуване на гласове и заплашване и изнудване на хората.
2.
ТБС
26.04.2023 17:33:23
13
7
Недоклатени е имбецили от ПП и ГерП, и минута кислород ви е много. А сте направили правителство, а сте си занулили въглеродния отпечатък!!!
1.
Хахахаха
26.04.2023 17:05:40
20
27
Гейберстко безсилие ли усещам?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще надуят ли сметките ни за ток заради дефицита във фонд „Сигурност“? Ще надуят ли сметките ни за ток заради дефицита във фонд „Сигурност“? Нелепо е да товарят с това задължение битовите потребители, коментира проф. Владимир Колев  Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Освен с футуристичен облик, проектът привлича и с отличната си ликация, а транспортната достъпност ще бъде обезпечена с отлично изградената инфраструктура в района Има ли опасност от наводнения? Ще прелеят ли Струма и Места? Има ли опасност от наводнения? Ще прелеят ли Струма и Места? На територията на нашата област е обявен жълт код за валежи, каза губернаторът на Благоевград За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони
Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори