×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Получим ли покана за първия или втория мандат, веднага започваме вътрешно допитване в БСП


Получим ли покана за първия или втория мандат, веднага започваме вътрешно допитване в БСП
Правителството на Кирил Петков може би бе свалено и заради това, че влязохме много рязко в борба със задкулисието, обясни Корнелия Нинова
20 Април 2023, Четвъртък, 18:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Очакваме ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се разберат – в момента те правят театър, обяви лидерката на БСП

БСП днес дадоха брифинг в парламента по повод подготвена от тях законодателна програма. На въпроси на репортери отговори лидерът на партията Корнелия Нинова.*

- Вече имахте лидерска среща с Бойко Борисов относно, предполагам, първия мандат. Очаква се провал на преговорите (на ГЕРБ) с ПП-ДБ. Кога ще инициирате вътрешното допитване за евентуална коалиция с ГЕРБ – става въпрос за първия (проучвателен) мандат?

- Изчакваме първите две сили да се разберат по онова „джентълменско споразумение“, което знаете вчера как нарекох. Изчакваме ги. Само да припомня, че още по време на кампанията сме заявявали многократно следното: ПП и ДБ, ГЕРБ и СДС не са алтернатива едни на други. Те са едно и също. Те са двете страни на една монета. И винаги сме го казвали през политики, защото така е сериозно. Те са заедно за еврозоната, те са заедно за джендър идеологията, за оръжия за Украйна, за събаряне на паметници, за каквото се сетите. Техните политики са еднакви. Единственото, за което се караха през цялото време, е кой краде повече – дали единият от магистралите, или другия от договорите за газ. Така че очакваме, че те ще се разберат. Това, което правят в момента, е театър. Ако трябва да се обединяват по политики, то е очевидно, че имат мнозинство. Така че, ще видим какво ще стане между тях. Ако това не се случи и някоя от първи, втори мандат отправят покана към нас, веднага започваме организиране на вътрешно-партийното допитване. Ние сме готови, разбира се, правили сме го и друг път. Смятаме, че така е най-демократично за една партия и ще го проведем в рамките на няколко дни, но едва след като получим покана или предложение за участие в някакъв формат на правителство или мнозинство. Към този момент нямаме такава покана, т.е. безсмислено е да правим и вътрешно-партийно допитване.

- Колко подписа събрахте до този момент за референдума (против джендър идеологията)?

- Не сме изчислявали.

- Има ли част от законите, които са внесени или които са подготвени от двете основни коалиции, която бихте подкрепили? Кои са те?

- Да, има. Няколко от законите по Плана за възстановяване и устойчивост, но и сега на Председателски съвет говорихме, че по Плана липсват някои закони, които би трябвало да приемем и служебният кабинет не е внесъл. Така че ще започнем тук в парламента да работим по тях заедно с другите парламентарни групи. Съдебната реформа също я подкрепяме, както и законите за Шенген.

- А относно вътрешното ви допитване за това с кого „да“ и с кого „не“ - ако първата или втората сила внесе бързо състав на правителство, ще ви стигне ли времето и как бихте гласували при внесен кабинет от ГЕРБ-СДС или ПП-ДБ?

- Не ни мислете, ще ни стигне времето. Подготвили сме се. Само чакаме да видим какво ще се случи и ще го пуснем веднага в партията и ще го направим.

- Споменахте, че ПП и ГЕРБ са едно и също и политиките им са доста различни от вашите, както и за вътрешното допитване. Но виждате ли нещо общо между вас, ПП и ГЕРБ във връзка с първия и втория мандат?

- Да си изчакаме допитването. Чували сте ни много пъти за различия и за общо. Казах ви общите законопроекти, които бихме гласували и които са важни за България. Знаете и основните ни различия – темата за войната, джендърството, социалната политика, натискането на бюджета под 3% дефицит. Имаме си различия, имаме и общи неща, но пак ви казвам – ако и когато получим предложение, ще си питаме партията.

- Виждате ли политическа реабилитация на образа на Бойко Борисов? Вашата лична битка срещу модела „Борисов“ приключи ли?

- Разбира се, че битката ни с модела на задкулисие, паралелна държава, скрити решения, бизнес интереси не е приключила. Този модел се мести там, където е властта. Вие сте ни чували да казваме – това беше моделът „Борисов“, след това стана моделът „Радев“, след това следващото правителство, което недай Боже се поддаде на това... Това са скрити бизнес интереси и задкулисни игри и решения, от които една малка група се обогатява за сметка на цялото общество. И тази група винаги намира подход към управляващия, към този, който в момента е силният и раздава парите. Това не е просто модел на една партия. Това е модел на функциониране на задкулисната държава. И борбата ни с този модел продължава. Ние сме я водили срещу Борисов повече от шест години. Знаете през какво сме минали и не сме се отказали и сега няма да се откажем. И независимо къде се проявява този модел – при лицето X или Y, той е един и същи и нашата битка срещу него е перманентна.

- Когато бяхте в управлението, този модел при вас прояви ли се?

- Опитахме се да го прекратим. Твърде кратко време имахме - знаете, че правителството (с премиер Кирил Петков – б.а.) беше свалено. Може би една от причините да бъде свалено, една от причините е това, че много рязко влязохме в политика за борба с този модел.

*Със съкращения, използвани са въпроси и на други медии


В категории: Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
4
Коментара по темата
4.
Kiril marichkov: Az sam prosto 4ovek
23.04.2023 22:19:58
0
1
Tez rabotqt za DPS
Nqma smisal dasa glasuva za tqh
3.
Bgman
22.04.2023 14:31:13
0
0
Е, че то хиляда човека лесно се питат...
2.
градски
20.04.2023 22:07:20
1
6
Разпродажба БСП...... Още едни винетки да напечата ямболският професионалист, малко бомби за Украйна следователката да продаде и последния да затвори вратата.
1.
Хем боли, хем сърби!
20.04.2023 18:04:37
4
17
Политическия курвизъм е най-ясно изразен при БСП. Те надминаха ГЕРБ по политически предателства спрямо избирателите си. Ето защо БСП върви към самозаличаване.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори