×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Историческа сесия на ОбС-Бургас утре: Ще прогоним ли за втори път инвеститор, дошъл с 600 млн.лв.


Историческа сесия на ОбС-Бургас утре: Ще прогоним ли за втори път инвеститор, дошъл с 600 млн.лв.
Тук, в Равнец, може да има завод за водород - реално. Или карго летище с икономическа зона - евентуално
10 Април 2023, Понеделник, 16:40 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Това ще е най-големият провал за общинските ни съветници през целия им 4-годишен мандат и градът няма да им прости

Казват, че птичето кацало на рамото само веднъж. Преди малко повече от година Бургас го изпусна, след като кабинетът на Кирил Петков и Асен Василев спря инвестиция за половин милиард лева в бившата авиобаза Равнец на безупречно чиста фирма – публична компания от Дания, чиито акции се търгуват на фондовата борса. Дружеството можеше да направи града пионер в производството на зелена енергия на Балканския полуостров чрез завод за водород, да привлече консорциум от високотехнологични фирми и така да се открият стотици работни места.

Датчаните обаче се "блъснаха" челно в родната политическа действителност и не успяха "да свият гнездо". Първо получиха подкрепа на високо държавно ниво, но след това инвестицията им бе спряна от МС.

От години Бургас чака инвестиции. Сега му предлагат половин милиард, а той е напът да ги изтърве

И това се случи под давлението на бившия премиер Кирил Петков, на бившия министър на транспорта Николай Събев, на бившия министър на отбраната Драгомир Захов и на народния представител от ПППП Константин Бачийски, който пък още от местните избори през 2015 г., като кандидат за общински съветник от ПП Средна европейска класа, а от 2019-а и като кандидат за кмет от същата партия, застъпва тезата, че Равнец трябва да стане карго летище и безмитна зона.

Казусът отиде в съда през пролетта на 2022 г., след като областният управител Стойко Танков обжалва решението на ОбС. На датския инвеститор бе показано, че не е желан. И той си тръгна. Потърси не просто друг град в България, за да реализира проекта си, а направо се оттегли от държавата ни

Птичето, изненадващо, този път може да кацне втори път на рамото на Бургас. На 13 март т.г. в Община Бургас стъпи друга компания,  готова да инвестира първоначално 600 млн.лева и в 5-годишен срок да открие до 1000 работни места. Проверката на Флагман установи, че това е реален инвеститор, който е готов да вложи пари сега, а не въображаем бъдещ инвеститор от Хонгконг, Сингапур или Китай, който би "прегърнал" идеята за карголетище с безмитна зона край Бургас и би я превърнал в реалност.

Кой е новият инвеститор

„Виртус Инвестмънт“ АД е част от международен консорциум и към този момент преминава процедура в Българската агенция за инвестиции (БАИ), за да получи сертификат клас „А“. Дружеството не просто иска да направи водороден завод в района на закритото военно летище, а производствен комплекс за асемблиране на елементи за водородната индустрия и зарядни станции за автомобили. Първата стъпка по реализирането на инвестицията е промяна на ПУП-а на някогашния военен обект край Бургас, което трябва да се случи утре.

Нов инвеститор иска да прави водороден завод в Равнец за половин милиард, ще открие 1 000 работни места

Идеята на общинската администрация е да отдели летателните писти от терените, които може да се използват за индустриални цели. В случая ще се обособи парцел от 831 дка, което е 26 % от цялата територия.

Проектът за промяна на ПУП-ПР е преминал през съгласуване с ресорните министерства и ГВА (Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация“), които са дали своите препоръки. Те са приети и нанесени в Плана от страна на Общината.

Процедурата е спазена, но въпреки това в някои постоянни комисии в Общинския съвет има съпротива от страна на съветниците на ПП Средна европейска класа.

В качеството му на гражданин, по време на заседанието на ПК по „Устройство на територията“ миналата седмица, влезе водачът на ПППП - новоизбраният депутат Константин Бачийски, който взе думата и изказа отново своето несъгласие със същите аргументи.Той продължава да смята, че тази зона трябва да се запази за друг тип инвеститор, а компанията, която иска да инвестира днес, може да го направи на друг терен.

„Г-н Бачийски се яви на местните избори през 2015 година с обещание, че ще докара крупни инвеститори като направи карго летище. Същият популистки сценарий той повтори и през 2019 година, вече като кандидат за кмет. Миналата година Бачийски бе в основата да се прогони инвеститор, сега се опитва да го направи и с друг. А  от него освен голи приказки, досега не сме видели нищо като реализация. Г-н Бачийски бе председател на Икономическата комисия към ОбС Бургас в продължение на 8 години. И какво направи?! Нищо! “, категоричен е общинският съветник Георги Маринчев от ГЕРБ, който е член на ПК по „Устройство на територията“ и на ПК по „Икономика и инвестиционни политики“. И в двете комисии миналата седмица е имало обструкции от Бачийски и общинските съветници от ПП Средна европейска класа, която пък първо бе мандатоносител на ПППП, а сега двете партии са в коалиция на национално ниво.

Според по-голямата част от членовете на двете постоянни комисии, от различни партии, идеята за превръщането на Равнец в карго терминал е несъстоятелна, защото летище „Бургас“ може, и се използва, за карго превози с обновената му и стабилна инфраструктура, отстоящо е само на 2 км от магистрала,  на 6 км от пристанище, а натовареността му като трафик е твърде слаба – 10-12 % използваемост на година.

Най-важното - намерението на новия инвеститор е последната възможност да реализираме проект в тази зона. Срокът, за който е предоставено летище Равнец на Община Бургас, изтича през юни 2023 година. Ако сега не направим нищо, ще трябва да върнем имота обратно на държавата, която ни го предаде през 2018 г. под условие - да намерим в 5-годишен срок подходяща за общината инвестиция, каза още Георги Маринчев.

Какво предстои

Внасянето на докладна записка от кмета Димитър Николов за промяна на ПУП-ПР на летище Равнец за разглеждане утре на редовната сесия на Общинския съвет. Това е само първата стъпка за реализирането на инвестицията.

След като „Виртус Инвестмънт“ АД получи сертификата от Българската агенция за инвестиции (БАИ), ОбС ще разисква втора докладна записка – за разпореждане с терена и разрешаване да се отстъпи право на строеж за водородния завод.

На летището в Равнец могат да стъпят само инвеститори, сертифицирани с клас „А“

Разликата между проектите

Между проектите на настоящия кандидат „Виртус инвестмънт“ АД и прогонения „Бургас Хайдръджън“ ЕАД има разлика, уточни пред Флагман.бг Ивелина Стратева, директор на дирекция „Икономика и стопански дейности“ в Община Бургас.

„Предходното предложение беше за изграждане на водороден парк, който се захранва от зелена енергия. Работните места сега са повече – до 1000, защото този инвеститор иска да създаде цялата въглеродно-неутрална зона. Предходният имаше планове само за завод за производство на зелен водород, а плановете му за останалата част от зоната бяха да привлича партньори, с които работи в Дания. От своя страна „Виртус инвестмънт“ АД иска да произвежда зелен водород, който е нужен за захранване на производства в Зоната – на елементи за водородната индустрия – електролизери, асемблиране на зарядни станции, асемблиране на съдове за съхранение на водород и развоен център, което е доста по-различно“, допълни Ивелина Стратева.

Директорът на дирекция „Икономика и стопански дейности“ Стратева бе категорична, че това е последният шанс за Равнец. Ако и сега инвеститорът бъде прогонен, едва ли друг ще иска изобщо да разглежда тази бизнес опция.

Предложението за промяна на ПУП-а ще се разглежда на редовната сесия утре. Дали това ще е стратегическият провал на целия 4-годишен мандат на настоящите общински съветници ще се разбере при гласуването на т.17 от дневния ред. Както и дали птичката има шанс отново "да кацне на рамото" ни тази пролет.




Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
41
Коментара по темата
41.
44
17.04.2023 14:34:28
0
1
Bravo Kmete! Pak ke te izberem !
40.
Пищака
11.04.2023 17:36:56
3
11
Имало летище в Равнец,Боже мили??!!?! Има летище в Сарафов о с довеждаща инфраструктура, която може да поеме ЦЯЛОТО ВЪЗДУШНО КАРГО на България, ние ще рециклираме руини??? Карго летище не се прави и поддържа за един бизнес. И за два не се прави. Кой друг освен логистичните фирми могат да изпращат и приемат самолети всеки ден ? И точно Равнец им трябва,като Сарафово е на няколко км... Тея дивотии на Бачийски се въртят в пространството около всички местни избори и изчезват след тях
39.
Опа
11.04.2023 13:58:56
1
4
До 38.
Ние ли да му създадем заетост,колега? Ние ли? То да не е наша концесия? А ,за това ,че Равнец е в разруха има ли виновни? И въпреки това,то летище ли се води? Ти как си мислиш,че се лицензира летище? А как се строи? А там поне това го има,макари амортизирано и на хартия. Сега да му е..м майката за 300 млн Евро,дето гърците ще ги инвестират в продължение на 20 години и 200 работни места ,по 10 на година. Нали имаме Индустриални паркове. Защо там не инвестираха,а? Ама трябва от нулата? Ама трябва да СЕЧено на СЕК. Избори идват....
38.
Пищака
11.04.2023 13:51:14
4
5
В Равнец има ОСТАТЪЦИ от летище,няма НИТО една годна сграда, пистата със сигурност се нуждае от ТЕЖЪК ремонт,а годна инфраструктура НЯМА. В същото време на няколко от Равнец има действащо международно ,НО СЕЗОННО летище, създайте му целогодишна работа дори и нов,голям карготерминал, пак казвам,в Равнец ще трябват милиони за да се случи това летище
37.
Опа
11.04.2023 11:08:08
5
15
До Г-н Г.Маринчев и останалите корифеи -икономисти в ОбС Бургас: А Вие какво направихте за 4ри гдини за икономическите развитие на Бургас? Чакахте какво ще измисли Кмета,респективно ГЕРБ и да вдигнете ръка? Колко инвеститора привлякохте? Дори е едно шивашки цехче...Някои от вас да е ходил до Пловдив? Защо да продаваме готова,макар и доста амортизирана инфраструктура за "без пари'? Да се намести някой с големи обещания и да го чакаме десет години да започне да назначава хора на работа? Нали имаме Индустриални зони? Нали с това се хвалехте години наред? Защо не му предложите да инвестира там,а? Ами защо,защото ще трябва да копа,да налива основи,да опъва кабели....а тука на готово и то за без пари. 500 млн ама за 20 години ,нали? Я камилата ,я камиларя....Идеята на Бачийски е много добра,но тези неща не стават на минута,още повече във "враждебна" среда на ОбС. А там сте да работите заедно. Не знам пистата дали издържа само 20 т,има специалисти,но се съмнявам,при положение ,че е строена от Фашистка Германия. Там компромиси няма. Но и така да е,защо да не стане летище за частни полети? Бизнес и туристически. Знаете ли ,колко частни полета кацат и имат интерес да кацат на летище Сарафово,а там не им предлагат и елементарни условия. Нали искаме да развиваме туризъмЪТ? Ама как да чупим хатъра на ТИМ....Ей,Ей...Иддва есента.
36.
Бургас
11.04.2023 09:27:00
4
17
Като сте толкова загрижени за такива "инвеститори" и пишете подобни статии, които изобщо не са поръчкови, защо не написахте такава, когато взеха решение да се закрие централно пристанище и да се построят кръчмите, хотела и другите безполезни неща?! Или на вас не ви е ясно какво загуби града ни? Та се налага сега през няколко месеца да се пишат такива празни статии и да се опитват да замажат очите на бургазлии с празни обещания. Нали се имате за обективни журналисти, какво става?
35.
Чанко
11.04.2023 08:02:07
8
15
Гарантирано с план Батакчийски!
34.
*********
11.04.2023 07:45:38
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
33.
Вчера минах
11.04.2023 02:59:43
0
22
Покрай стадион Черноморец.......приплака ми се Митко, що така?
32.
*********
11.04.2023 00:43:58
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
31.
Н.Райков
11.04.2023 00:13:20
0
15
Вместо там да се реализират общински проекти с добавена стойност с финансовите инструменти за градско и регионално развитие, предвидени за изпълнение през новия програмен период на ЕС или по Плана за възстановяване и устойчивост, а отново се дава приоритет на частните инвестиции без переспектива за летището.......... През 2021г. Пламен Панчев управител на Тракия индустриална зона заедно с Делян Добрев обявиха, че завод за водород ще бъде изграден на терена на бившето летище Узунджово край Хасково. В началото на тази година Министърът на икономиката Никола Стоянов представи на Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия проект за карго летище Узинджово край Хасково. Кметът на Хасково Станислав Дечев бе категоричен, че подобна инвестиция ще бъде от изключително значение за развитието на региона, където държава и община действат заедно, което не се случва за летището край Бургас.
През 2022 Община Разград изгражда водородна индустриална зона в Разград с европейско финансиране. Част от енергията от нея ще се използва за общински нужди, а другата - за производство на водород. Предвижда се и изграждането на зарядна станция за автомобили. Инициативата беше презентирана през Европейския водороден алианс, който я одобри и получи висока оценка. Прогнозната му стойност е около 35 млн. евро. каза тогава Мирослав Грънчаров, заместник- кмет на Разград. Относно финансирането на проекта Грънчаров посочи, че е възможно да се търсят пари и по Плана за възстановяване и устойчивост............ Защо администрацията в Бургас има други намерения отговорете си сами.
30.
*********
10.04.2023 23:43:29
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
29.
ТБС
10.04.2023 22:49:42
4
24
Аз пък искам да знам, защо флегмите не позволяват коментари под малоумните статии на онова кръглото от ПП.
28.
Бат Сали
10.04.2023 20:07:55
5
31
След 2-3 месеца ,държавата ще си върне имота и Бургас ще остане с пръст в уста.
Погледнете Пловдив каква промишлена зона има.
Ние нищо.
27.
Предложител
10.04.2023 20:05:14
0
11
Общината става 30% собственик и готово.
26.
Didko
10.04.2023 19:41:12
3
36
Кви 1000 човека !!!???
Цялата рафинерия е малко над 1000 човека ,а инсталация за водород да е също толкова ,брейййй
За самото построяване може да се ангажират много хора ,но след това я има 40-50 човека
25.
Любчо Благоев
10.04.2023 19:35:15
9
20
Искаме отново да стане авиополк ,с две ескадрили, както беше едно време, острие на ВВС и първи в бойната и политическата подготовка!
24.
А
10.04.2023 18:45:55
9
24
БЪРЗА ДАЛАВЕРА ПРОКОПИЕВ
23.
дебили бургас
10.04.2023 18:44:37
11
30
Това не става за карго летице, пистата е за 20-тона самолети, няма как да кацнат 200 тонни товарни самолети. Далаверата е да вземат сертификат Клас А!.. и почват да цоцат от държавата.
22.
a
10.04.2023 18:29:00
3
34
A какво става със завода за бетеери, на 5 ти километър? Айде, че то войната ще свърши къде юни.
21.
SS
10.04.2023 18:23:51
5
32
Пак далавера , туй унуй .
Смешни сте . Хората не са прости .
20.
Дааааа
10.04.2023 18:16:06
9
44
Хайде стига сте продавали бе продажноци. Продадохте всичко, направихте милионери стотици близки, вие също станахте такива. Оставете нещо наше общинско да остане
19.
Ей измамници
10.04.2023 18:08:51
12
40
Който и инвеститор да докарате, то той ще дойде да ни клати, гърби, печели на наш гръб, да ни мачка. Само където от това някои от вас ще дръпнат едни пари и заради това, онзи ще ни гърби още повече. Всеки частен инвеститор за това инвестира. Продажните ви алчно кратуни може да измислят обаче нещо много добро ако послушате хората. Инвеститор може да стане Бургаска община. И без това ни гърбите с най високите данъци, отделете за този фотоволтаичен парк от тях и го направете да си е наш. От там цените за всичко трябва да паднат наполовина обаче. Тока ни наполовина,
18.
Абсурд
10.04.2023 18:05:49
6
34
Това е менте ! Няма такъв инвеститор
17.
*********
10.04.2023 17:57:56
2
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Хм...
10.04.2023 17:56:18
21
33
Този инвеститор да не се окаже като оня инвеститор с електрическите коли на Кирчо? Само едни красиви рисунки и намерения, зад които реално не стои сериозен бизнес! Всичко предложено от ПП е под дълбоко съмнение за врътки, корупция и грабеж на някакви пари... Тези намерения трябва да са много добре подплатени със средства, проучване на кандидата в ДАНС, и всякакви други предпазни мерки. Много станаха шарлатаните в това безвремие.
15.
Бургас
10.04.2023 17:54:00
3
71
Не щем ние фотоволтайци на Равнец, ние искаме фабрики и заводи, защото на Бургас му трябват работни места, от които парите да влизат в хиляди домакинства, а не в джоба на един инвеститор от продажбата на скъпия ток.
14.
()
10.04.2023 17:53:24
13
68
Има ли някой,който да вярва все още на обещанията на кмета и на Герб преди местни избори. То не бяха заводи, хъбове, ИТ компании с 2 000 работни места, Океанариуми, круизни кораби, китайски клоуни облечени в костюми... Ясно е, че някоя офшорка на "наши хора" иска да изгради соларен парк точно на това място и 1 000 работни места ще видим на куково лято.
13.
XX
10.04.2023 17:28:40
7
32
Аз искам целия район около Равнец да се засее със смилянски боб. Ще ядем и ще пърдим всички като даначета, начело с мен - най-голямото говедо.
12.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.04.2023 17:28:37
2
11
ЗА СВЕДЕНИЕ ПРЕМАХНАТИТЕ КОМЕНТАРИ СА ЗАПИСАНИ КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ! ВЪРНИ КОМЕНТАРИТЕ НА МЯСТОТО ИМ ПОД №1 И №2!!!!!!!!!!!!!!!!!
11.
Бах туй карго
10.04.2023 17:27:01
28
40
Еми добре де, тоз Бачийски хем не може да я осъществи идеята са прословутото карго летище от незнам си колко години,хем не дава и хора други да влязат и да изградят нещо. Пич, ходи се занимавай с нещо друго, явно, че идеята ти и политиката ти не стават, щото, ако ставаха за нещо нямаше да тропаш като малко дете с крак, че има интерес от други инвеститори, сериозни при това, които ще създадат и производство, че и работни места.
10.
*********
10.04.2023 17:21:55
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
9.
Въпрос
10.04.2023 17:12:26
2
40
Земята ще се продава ли или ще се отдава под наем?
8.
Възмутен теляк
10.04.2023 17:00:51
10
35
1000 души с 1100-1200 лева заплата.
7.
Дааа
10.04.2023 16:59:50
13
62
Водорода е далавера на дпс за без пари. Трябва Карго летище. Мутрите дадоха това в Сарафово на ТИМ-аджии, които реално го закриха за 9 месеца.
6.
Приятно ми е Колев и съм от герб
10.04.2023 16:59:46
11
54
ПППП спряха инвестиция на прокопиев чрез подставени лица за добро или лошо. Не знам защо тук някви тролове ги поставят като зависими от същият. Вече 12 години откакто Николов е кмет, слушаме за тия велики инвестиции, то не бяха китайци, фабрики и заводи. И накрая софтуерни стартъпи и аутосорсинг, демек рискови инвестиции които се водят инвеститори клас А??? Точно тия банки дето фалираха в щатите, съпортваха такива рискови капитали.
5.
dryn
10.04.2023 16:56:59
7
62
солрен парк или т.нар завод не е инфвестиция,
това е инсталация в която работи един пазач.
да отива някъде в пустосща да го прави не на летището отгоре.
4.
ХХ
10.04.2023 16:55:50
7
39
Завод за водород в Равнец... И на кого ще се продава? А евтино електричество за водорода? Другото с частите е ОК. Но първо да се отговори на първите два въпроса...
3.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.04.2023 16:51:45
11
46
АЗ ПЪК РАЗБРАХ ЧЕ СЛЕД ТОЗИ КАНДИДАТ ИДВА ДРУГ КОЙТО ЩЕ ПРЕДЛОЖИ ЕДИН МИЛИЯРД !!!!!!!!!!!!ЗАТОВА СЕ БЪРЗА !!!!!!!!!!
2.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.04.2023 16:49:40
4
23
КО РЕЧИ ФЛЕГМЕН НЕ Е ЗА ИЗТЪРВАНЕ !!!!!!!!!!!!!!!!КВИ СТЕ ВИЕ БЕ ЧЕ ДА ДАВАТЕ АКЪЛ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ????????????????????
1.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.04.2023 16:46:21
7
32
ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ ОТ ""КАНДИДАТА ""!!!!!!!!!!ЩОМ И НА ВАС ПЛАЩА НЕ МУ Е ЧИСТА РАБОТАТА !!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур
Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори