×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мястото на БСП е при ГЕРБ и ДПС – най-логично е те да съставят кабинет заедно с ИТН


Мястото на БСП е при ГЕРБ и ДПС – най-логично е те да съставят кабинет заедно с ИТН
Абсолютно невъзможно е да има нормално управление на ГЕРБ - тяхната наглост е безкрайна, смята Емануил Йорданов
06 Април 2023, Четвъртък, 15:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

От порочния кръг ще се излезе постепенно, може да се започне с местните избори, смята бившият вътрешен министър

Емануил Йорданов е на 62 г., адвокат. Бил е депутат и вътрешен министър от ОДС по време на правителството на Иван Костов. Потърсихме го за коментар на преминалите на 2 април поредни предсрочни парламентарни избори.

- Г-н Йорданов, изненада ли Ви резултатът от преминалите парламентарни избори?

- Не. Нямаше от какво да се изненадаме. Освен това, хората, които следят политиката в България, много добре знаят какви са условията и на какво може да разчита една или друга партия.

- Генералният извод от резултата какъв е според Вас?

- Генералният извод е, че ако искаме да се разделим с един порочен начин на управление, дори и за момент не трябва да се отпускаме. Политическите сили, които бяха на вълната на протеста, очевидно решиха, че нещата са приключили много преди да приключат, и резултатът е такъв – фифти-фифти.

- Говори се, че е имало безпрецедентно купуване на гласове. Имате ли някакви впечатления, включително като бивш вътрешен министър?

- Не, аз такива наблюдения нямам, макар и бидейки бивш министър. Много отдавна съм се отделил от министерството и не разполагам с информация, различна от тази, която може да се види в медиите. Но при положение че сме напълно наясно с практиките на някои партии, не е трудно човек да доогледа изборните протоколи и да види къде какво се е случило.

- В този смисъл, доколко честни бяха изборите според Вас?

- Да кажем, че са били традиционно честни като за България.

- ПП-ДБ се очертава да не подкрепят правителство с участието на ГЕРБ. Това добро решение ли е?

- Ако те бяха решили да подкрепят правителство на ГЕРБ, това щеше да означава, че са пълни идиоти. Защото никой не е оцелял в коалиция с ГЕРБ. Освен това, когато една партия се е родила на площада, протестирайки против крадливото управление на ГЕРБ, и сега изведнъж да каже „а, какво значение имат кражбите – абсолютно никакво, дай да оправяме държавата, за да има какво да се краде“... Въпросът е принципен – или ще имаме някакво нормално управление, или въобще да закриваме държавата.

- А нормално управление с участието на ГЕРБ не е ли възможно все пак?

- Абсолютно невъзможно е. Тяхната наглост е безкрайна. Не може да са платени милиони на фирми, които не са свършили работа за пет стотинки, и изведнъж да казваш, че всичко е хубаво, че твоето управление е образец за управление. Въобще, те мислят хората за идиоти. И ако ние сме съгласни да влезем в ролята на добрия идиот – окей, да влизат. Само че аз не съм.

- Имаше обаче, включително по време на кампанията от страна на ГЕРБ, аналогични атаки спрямо управлението на ПП-ДБ, т.е. на четворната коалиция. Доколко основателни са те, в смисъл, защо едните са по-различни от другите?

- Атаките, които идваха от страна на ГЕРБ, поне за мен изглеждаха голословни. Освен това, нека не забравяме, че ръководството на прокуратурата е с партийна принадлежност ГЕРБ, което означава, че ако политическият опонент на ГЕРБ има някакъв проблем, този проблем директно ще бъде изваден на преден план. Неведнъж сме виждали как в нарушение на закона се вадят и специални разузнавателни средства, и информация от дела.

- Но все пак народът гласува по този начин. Как може да се излезе от този порочен кръг?

- От този порочен кръг ще се излезе постепенно, защото при един нормален резултат на местните избори, примерно ако новата коалиция вземе някои от големите градове, това означава, че хранилките на ГЕРБ се затварят там. Всяка затворена хранилка е път към нормален резултат на изборите.

- Ако все пак правителство не се състави, очаквате ли по-различен резултат на поредни предсрочни избори?

- Очевидно ще има някаква разлика, но колкото по-близо са изборите, толкова по-голям е шансът за почти същия резултат.

- Около 50% от избирателите на „Възраждане“ са казали според екзитполове, че са с висше образование. Това за какво Ви говори?

- Едно е да кажеш, че имаш висше образование, друго е да го имаш.

- Дали е стигнат таванът на „Възраждане“?

- Трудно е да се каже дали е стигнат таванът, защото не се знае недоволството на хората как ще се развие. Това е партия на отрицанието все пак.

- В този смисъл, как си обяснявате този ръст на „Възраждане“?

- Във всяка една европейска държава има подобни партии. От една страна, става въпрос за отрицание спрямо Европейския съюз. А от друга, се набляга на недоволството, което е естествено у някои хора. Примерно, тези, които не са съгласни като крайна позиция с начина на управление на една държава, е нормално да търсят и партии, които изразяват по-крайни позиции.

- Очаквате ли този път да има редовен кабинет и БСП може би да се включат в мнозинство с ГЕРБ и ДПС?

- Според мен не е ненормално да очакваме някакъв кабинет на „хартиената коалиция“, както се казва в последно време, колкото и някои хора да се правят, че не искат такъв. И мисля, че това е най-логичното развитие на нещата, защото предишното правителство беше свалено именно с гласовете на „хартиената коалиция“. Като прибавим към тях и „Има такъв народ“, мисля, че нещата придобиват някакви по-ясни очертания.

- Тука имам лека поправка – БСП не гласуваха „за“ падане на предишния кабинет все пак.

- Да, моя грешка, но мисля, че това идва от логичното й място в онази група. Защото самото гласуване да се върне хартиената бюлетина обслужва именно интересите на ДПС и на ГЕРБ.

 




Флагман.БГ Почина рок легенда Почина рок легенда 02/05/2024, Четвъртък 10:19 0
17
Коментара по темата
17.
Пророк Илия
07.04.2023 13:07:30
0
2
Гласуваш за ГЕРБ,получаваш промо пакет ДПС ,Слави и Курнелка.Ха наздраве!
16.
*********
06.04.2023 22:44:40
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
Фигуранта
06.04.2023 21:45:29
0
3
Глава проста се върти на лоста. Що е то?
Мунчо Киртака , бащата на площадите и барикадите, трудоустроен пенсионер при облекчени условия , заплата + пенсия.
Назначен на синекурна длъжност .
Трудово служебно кооперативно стопанство за получаване на комисиони и дарения.
14.
Lorda
06.04.2023 16:47:59
13
10
Гоум разбирач се извъди тоя боклук.
13.
@@@
06.04.2023 16:47:32
7
18
Гласуваш за ГЕРБ,получаваш ДПС и Слави.Да ви е честито!
12.
Косьо
06.04.2023 16:17:03
8
20
ИТН с налети гласове от ДПС и Герб ги вкараха в парламента, не ги е срам
11.
това е положението
06.04.2023 16:14:53
10
17
Много точен и ясен коментар!
10.
До 8
06.04.2023 16:12:28
5
17
Сашо дончев беше дълги години на входа на тръбата от русия, дори по времето на борисов, който прекрати договора на овъргаз за да може той да опъва комисионната, типично. А "евроатлантика" бойко подари ли на путкин 3 милиарда наши пари, за да покрие кражбите на дебелото алчно прасе от дъпъсъ? Клоун.
9.
hhmmm
06.04.2023 16:11:45
7
14
Изобщо не е логично... миш-маш от партии и пак с участието на чалгаря който съсипа предния кабинет.
8.
:)))
06.04.2023 16:02:02
24
24
Продължаваме Промяната и ДБ са похарчили 997 449,63 лева за реклама на предизборната си кампания..като половината, 500 000,00 лева са дарени от Сашо Дончев, олигарх, от недалечното минало, свързан с Русия и руските интереси. Уж мразим Русия, а смучем руски пари а :)))) Хахахаха. Има ли още балъци, които да гласуват за тези патологични лъжци?
7.
vini
06.04.2023 15:54:23
11
19
Това лице на този е жалко .Провалените могат само да плюят.
6.
Лъчезар Лисицов
06.04.2023 15:47:15
13
22
Това лице си разрешава да приказва, набеждава, да пришива и да дава квалификации, поради които сега е обвиняем. И той е оскъдна част от медийната машина, която се занимава да оплюва и обругава „ Възраждане “.
5.
до 2 срий се ти ве мекере продажно!
06.04.2023 15:39:29
19
31
Къв фактор са тези мърши от израждане ве суяк?
За шепа копейки ще продадът майка си и баща си, тръгна ли да управляват, пфф. Аре ФОСТАТА на фюрера костадинооф!
4.
*********
06.04.2023 15:36:39
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Бухаха
06.04.2023 15:36:17
20
20
Аве ей, фактор възраждане, ела ми омачкай пакетирета муххахайахааххахайайа
2.
Скрий се в нафталина
06.04.2023 15:16:21
288
115
Господин седесар, не подценявай фактора ВЪЗРАЖДАНЕ, с който всички ще се съобразявате след изборите през лятото! Помним те и теб и продажното управление на СДС и Петър Стоянов който връчи орден Стара планина на шорош, помним. За всички ви ще има ресто, от 90-та до ден днешен!
1.
точно
06.04.2023 15:14:53
19
26
Много Точно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Те ще бъдат раздавани на социални домове и нуждаещи се хора Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Утре или във вторник се очакват резултатите от ДНК-теста, който трябва да определи дали той е биологичен баща Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Според данните на Евростат през 2023 г. 7,1 на сто от заетите в страните от ЕС са се трудили повече часове на основното си работно място Земетресение разлюля български град Земетресение разлюля български град Трусът е в района на Пазарджик Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ 20 хил. евро на седмица струва лечението му, каза тя КЕВР реши: Газът поевтинява през май КЕВР реши: Газът поевтинява през май От дружеството информират, че предложената цена за май е със 7% по-ниска от действащата за предходния месец април
Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори