×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал във Франция: Министърка излезе на корицита на „Плейбой” в разгара на протестите


Скандал във Франция: Министърка излезе на корицита на „Плейбой” в разгара на протестите
„Освободената министърка” ще гласи заглавието на априлския брой, очаквано критиката към Марлен Шияпа вече „вали” от всички страни
04 Април 2023, Вторник, 19:31 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

40-годишната Марлен Шияпа е министър на социалната икономика, лъсва почти дибидюс на корицата на списанието за възрастни, въпреки че страната ѝ е именно в социална криза

Поредно безумие от правителството на Макрон разпали допълнително огъня на гражданското недоволство във Франция. Докато страната „гори” от протести заради безумната пенсионна реформа, която президентът въведе без съгласието на Парламента, министърът на, забележете – социалната икономика, позира за корицата на „Плейбой”.

Марлен Шияпа, която към момента продължава да изплълнява функциите си като министър, ще се превърне в първия политик, който е позирал за списанието за възрастни. Броят ще излезе този месец и ще е озаглавен „Освободената министърка”.

Макар оскъдно, министърката поне е облечена за фотосесията. Моментът обаче съвсем не е подходящ 40-годишната народна избраничка да се развява по бельо, когато цяла Франция е обхваната от протести. Вместо ресорната министърка да подхване социалните теми, които трябва да управлява в страната и за които изглежда няма време, в контраст се оказва, че има време да проведе интервю с дължина около 12 страници в списанието. Там читателят ще може да прочете мнението на Шиапа по важни теми за жените и... правата на ЛГБТ обществата.

Министърката съответно отнесе критики – не само от сравнително силната опозиция, но и от действащия кабинет и партиите, които го подкрепят. Премиерът Елизабет Борн например е цитирана да се кара на подчинената си с думите: „(това, което направи,) не е подходящо, особено в сегашната ситуация”.

"Освободената министърка" на социалната икономика говори за ЛГБТ правата в обем от 12 страници - жизнено важен въпрос в контекста на социалната криза и невижданите протести в страната

„В първия момент помислих, че това е първоаприлска шега. Разбирам битката на феминистите, но не виждам защо тя трябва да се води в „Плейбой”. Има и други начини”, каза Людовик Мендес – колега на Шияпа от ПП „Ренесанс”.

„Ние сме в средата на социална криза, полицейско насилие, някои от хората са на живот и смърт, това е умишлена провокация”, коментира Сандрин Русо от „Зелената партия”. Според нея моментът, в който излизат снимките на министърката, е много удобен, да се разсее вниманието на хората и водещите заглавия в медиите да не са толкова свързани с продължаващите протести, а с „освободената министърка”. Особено предвид, че президентът Макрон буквално не се допита до Парламента за пенсионната си реформа, която е повече от нежелана от французите.

„Франция дерайлира”, каза лаконично бившият кандидат за президент и крайно-ляв политик Жан Люк-Меланхон.

Междувременно пък самата Марлен Шияпа опита безуспешно да се защити в социалните мрежи: „Да защитим правата на жените да упражняват контрол над собственото си тяло трябва да е основен приоритет по всяко време. Във Франция жените са свободни, с цялото ми уважение към критиците и лицемерите”, написа тя.

 


В категории: Политика


13
Коментара по темата
13.
Square face
05.04.2023 15:49:14
1
0
Това не е ли мъж? Изкара скулеста тиква.
12.
xxx
05.04.2023 10:27:16
1
2
Не се снима в плейбой или някъде по оскъдно бельо, щеше веднага да дигне рейтинга на ПП с наколко процента още.
11.
До 7
05.04.2023 08:38:17
3
2
Дай Боже да ни отведат там нашите политици,защото там има върховенство на закона и не подбира президент ли е или обикновен гражданин.
В България в момента е като в любимата ви Русия-корупция,далавери ,съдебни зависимости и медийно затъмнение.
Справка -Мата Хари с чекмеджетата.
Нищо не се случи след появяването им
10.
До 3
04.04.2023 22:24:58
1
7
нали има ве? Кво не ви харесваше на Ленчето? Е не беше министърка ама...
9.
Той
04.04.2023 22:11:27
8
21
Президента им спи с баба си,че тая ли ще ги изненада.Евроценности сър,закривай другарю.
8.
Я
04.04.2023 22:09:02
6
18
Дърта курва-министър.Типично по европейски.
7.
Даа
04.04.2023 21:38:12
10
21
Това са Евроатлантическите ценности и морал ,на там ни водят нашите евроатрантически политици!
6.
Бай....
04.04.2023 20:52:54
5
9
Тая сигурно яде човешко месо !
5.
леля чичо
04.04.2023 20:30:55
3
20
жената се пуска на пангара ,явно усеща че скоро ще остава без работа на 40
4.
Pyc4eB
04.04.2023 20:13:47
1
6
Аз за момата питам не за тебе
3.
Де
04.04.2023 20:09:02
5
24
И тук да имаше такива министърки и избирателната активност, щеше да е по-високата. Всъщност Европа по това се различава от САЩ. В Европа е възможно всичко. В САЩ са толкоз зле, че преди време една направи свирка на Клинтън и цяло жури се занимава с това. Сега и Тръмп нарочиха. Абе....рептили. в Европа на никой не му пука. За рова е ОК.
2.
do 1
04.04.2023 20:06:07
10
12
шляпа на майка ти путката...педал
1.
Русчеф
04.04.2023 19:49:31
3
21
Шляпа ли
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори