×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тревога в ЕС заради руското ядрено оръжие, плашат Беларус със санкции


Тревога в ЕС заради руското ядрено оръжие, плашат Беларус със санкции
Според руската ядрена доктрина така нареченото "ядрено куфарче" е винаги с президента Владимир Путин. Решението за използване на ядрени оръжия взема той
27 Март 2023, Понеделник, 07:13 ч.
Автор: Флагман.бг

Превръща ли се страната в "ядрен заложник"?

Европейският съюз с позиция след решението на Владимир Путин да разположи руско ядрено оръжие в Беларус. Върховният представител на Евросюза по външната политика - Жозеп Борел, призова Минск да не приема руското оръжие, защото ако го направи, може да получи допълнителни санкции, съобщава Нова телевизия.

В Twitter Борел заяви, че ако Беларус приеме руското оръжие, това ще означава безотговорна ескалация и заплаха на европейската сигурност. Минск може все още да предотврати това, се казва още в позицията, в противен случай - Европейският съюз е готов да отговори с нови санкции.

Решението на президента на Русия Владимир Путин да разположи в Беларус тактическо ядрено оръжие породи много коментари. За първи път от падането на Берлинската стена руски оръжия ще има в друга държава. Украйна обвини Москва, че така превръща Минск в "ядрен заложник", съобщава БНТ.

От НАТО определиха решението на Русия като "опасно и безотговорно". Освен с Русия и Украйна, Беларус има граници с три натовски държави - Полша, Литва и Латвия. Не е ясно кога ще започне прехвърлянето на оръжията. Руският президент обяви, че сформирането на екипите ще стартира на 3 април.

По данни на Вашингтон Москва има 5977 ядрени бойни глави, които имат способност да ударят в различни точки на света. Съединените щати разполагат с по-малко - 5428.

Българският вицепрезидент Илияна Йотова определи ситуацията като опасна и призова за преговори.

В 395-ия ден от войната картата с ядрените оръжия беше хвърлена.

"Александър Лукашенко е прав. Той каза: "Слушайте, ние сме вашите най-близки съюзници. Защо американците разполагат ядрени оръжия при своите съюзници, на тяхна територия, обучават екипажите, пилотите, как да използват този тип оръжия? Разбрахме се и ние да направим същото - без да нарушаваме задълженията си, подчертавам, без да нарушаваме нашите международни задължения за неразпространение на ядрени оръжия", заяви руският президент Владимир Путин.

Ходът на Путин не е неочакван. И въпреки уверенията му, че няма да бъдат нарушени международните договори - това е най-силно изразеното му ядрено предупреждение от началото на войната.

Съединените щати реагираха сдържано. Според Държавния департамент Русия не е готова да използва ядрено оръжие - "Не виждаме никаква причина да коригираме нашата собствена стратегическа ядрена позиция".

Украйна призова за спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН. Според Киев с прехвърлянето на ядрени оръжия Кремъл ще предизвика дестабилизиране на Беларус.

От Международната организация за забрана на ядреното оръжие определиха хода на Путин като изключително опасна ескалация на кризата. "Става все по-страшно и по-опасно", заяви българският вицепрезидент Илияна Йотова.

"Затова, когато и аз, и президентът говорим, че трябва да се стигне до масата на преговорите това не са празни приказки. Това е нашето желание, защото повечето въоръжение от всички страни води до непредсказуеми решения, които заплашват към сериозна война", допълни Илияна Йотова.

Изграждането на складовете за ядрените оръжия в Беларус трябва да приключи до 1 юли. Но къде ще бъдат разположени остава неизвестно. 10 руски бомбардировача, които са способни да доставят ядрено оръжие, вече са там, заяви Путин. Още през есента бяха изпратени ракетни комплекси "Искандер".

Путин обясни, че решението за изпращане на тактически ядрени оръжия в Беларус е в отговор на предложението на Великобритания Украйна да бъде снабдена със снаряди с обеднен уран.

"Русия има с какво да отговори. Без да преувеличавам, ние имаме стотици хиляди такива снаряди. И все още не сме ги използвали", каза още Владимир Путин.

Според руската ядрена доктрина така нареченото "ядрено куфарче" е винаги с руския президент. Смята се, че такива куфарчета имат също министърът на отбраната на Русия и шефът на генералния щаб. Но крайното решение за използване на ядрени оръжия взема президентът.
 


В категории: Политика


34
Коментара
34
Коментара по темата
34.
:)))
27.03.2023 16:46:51
3
4
Да убиеш 100 млн индианци за да им вземеш земята, после да вкараш насилствено милиони роби от Африка да работят принудително. А после всякакви неудачници и тъпаци като коментиращите тук да ти се възхищават как си изградил, развил, колко си напреднал и как благодарение на бизнес-усет, ценности, демокрация и свобода си постигнал всичко това.
Смях в залата!
33.
Big Japan
27.03.2023 16:13:32
4
3
Да напомним на евромалоумниците, че боклуците САЩ използваха два пъти ядрено оръжие и избиха цели два града - мъже, жени, деца, възрастни хора. Градовете са подбрани затова че са на удобна локация за атака и че са гъстонаселени. Атаката е директно към цивилното население - 330 000 убити, 500 000 ранени и 10 000 000 бездомни. 90% от сградите са разрушени. Следващите две поколения страдат от ракови заболявания и всякакви болести с което броя на жертвите става още по-голям. И тези същите убийци и помияри сега са разположили ядрени оръжия навсякъде по света и недоволстват? Мръсни кучета, боклуци, долни помияри.
32.
Облаче ле бяло
27.03.2023 13:30:48
1
3
И да добавя пезспорния факт. И граничари бяхме и всякакви родове войски и като пием пием ама чак да мрем. Нали нащо поколение казармаджиите преживя прехода. Ограбиха ни спестяванията. Нямаше ден по новините да не ревем че от 6 месеца работим и заплати няма. Рекетираха ни, бяхме фенове на мутрите които ни гърбеха за кафенце, сергийка и какво ли не. Така ни се умираше и воюваше че избягахме на Запад, не към Роспия. Та такива войници и революционери се оказахме, готови да умрем хахаха.
С една чанта багаж хукнахме на Запад и намразихме България. И да ви кажа да не търсите логика, защо 70% сме за Путин. Ами как защо?
Защото сме войни готови да умрем та затова викахме мародеропедофилската армия в дома си. Даже не се сетихме какво какво ще се случи с майките ни жените и децата ни.. Дали е простотия? Ами може, ама може и да е друго. Кой нормален недеградирал и който не е ставал жертв на насилие откъм гърба, в казармата или в живота, може да си мечтае за такава оргия с жена си и майка си и децата си?
31.
Z
27.03.2023 13:21:30
7
2
Наше дело правое !!!
Победа будет за нами!!!!
30.
Облаче ле бяло
27.03.2023 12:44:41
3
5
Граничарят чичак охраняваше морската ни граница,плавал е много и да ви кажа че който не го е стрелял и гонил Руски военен кораб, нищо,ама нищо не знае. Имаха и още имат и топки и сърце.Като ще се бият-ще се бият,като ще мрът-умират, като ще пият-пият.Доблеста на една нация започва от армията,от народа а не от пишещи мажоретки и бръснати крачета.Сполай Ви!
29.
До 25 граничаря
27.03.2023 12:05:17
1
4
Те такива граничари как им свириха задните джобове като жътварски стомни. Че после така свикваха та дори и като стари войници си слагаха най-ценното отзад. Па после и жени имаха и семейство ииииии едното не пречи на другото Граничарю Батман.
28.
До граничаря
27.03.2023 11:19:14
1
3
Защо симпатизираш на Путин, какво му харесваш?
27.
До 25
27.03.2023 11:00:46
1
8
Драги Граничарю,освен топки и сърце е нужен мозък за да е адекватен един човек.В противен случай става възрожденец-с топки и сърце,но без мозък.
26.
Топки и сърце
27.03.2023 10:50:56
13
4
Тук в този сайт симпатизантите на Путин сме малко,но, се оказа че в България 75 % го подкрепят. Нямам желание някой да ми казва кой какъв и кой какво. Живейте си живота,кой колко има,че полите ви утесняха.За воини трябват мъже,за семейство трябват жени.Живи и здрави от един 50 годишен граничар.
25.
Mak
27.03.2023 10:44:42
18
5
Ето това си е направо наглост. САЩ са разположили на майната си ядрени оръжия в Германия , Италия, Белгия, Холандия и Турция. Не виждам проблем че Русия ще разположи в съседен Беларус. Те и без това Беларус си имаха ядрени бойни глави, но след разпада на СССР ги дадоха на руснаците.
24.
до 21 аналноподатливото хюмненце!
27.03.2023 10:30:48
6
24
Ейй спермоо с мозък на попова лъжичка!
Що не си е*ш пут*ата лелина а?
Първите, които ще минат на страната на Европа след разпада на руспия и смърта на вожда путлер, ще сте вие. Нооо, бързо ще ви изловим като мишки. Е тогава ще видиш какво ви се пише. Бой и еб*н до наси*ане. На тебе лично ще ти осигурим някой комлушки мангасарин с 30-40 сантова ланга за да ти сцепва цвайтера от мандръсане!

роZпия КОНЕЦ!
пУтлер МЪРТВЕЦ!
23.
ХХ
27.03.2023 10:13:55
7
17
Кремълското педерме и усатия таракан Лукаша с поредния цирк на шизофреници. Кремълското педерме, шефа на групата за похищение на деца, прави заявление как хранилището за ядерките, щяло да бъде готово на юли месец и Лукаша щял да има ядерка на територията си хахаха. Те този цирк го играят от две гидини. Скъсаните ватенки с кинвоите Т - 55 на фронта щеши да построят нещо си до юли хахаха. От 2рия месец на войната почнаха да воюват с НАТО и да плашат с ядерка. Педермето патриот, мниго обича Русия, обаче я ограбил и разпродал и тогава решил да почне война хахаха.
Ала бала за кремълски пациенти. Педерме което заедно с шайката си ограбили и съсипали Русия, направили децата си милиардери обаче щели да започнат ядрена война, защото се обосрали в Уйрайна и видиш ли за готови да умрът хахаха. На крадливо и лъжливо педерме с милиарди, нама как да му се мре. Още повече го е страх за животеца му и такава параноя го тресе и се крие в избушката и го плющят яко. Шефа на педпфилмародерската армия, трафиканта на деца. Хахаха.
22.
До 12
27.03.2023 10:09:35
52
9
Боклук ще ви наврем в гроба скоро всички украински лизачи. Трепане на украинските боклуци долни. Един да не остане. А теб ще те порим като риба и ще ти пълним дебелото черво с мокър пясък. Трепане само да такива като теб боклук мръсен.
21.
До ХХ
27.03.2023 10:07:40
7
17
Ще смачка ЕС, само да излезе от Бахмут, дето стои цяла година, на 50 км от собствената си граница. Вие, русофилите вярно живеете в някаква паралелна реалност….
20.
X
27.03.2023 10:03:46
15
9
Плашат те - куче със салам плашат. ЕС няма нищо освен дългове. Всеки нормален държи дистанция от ЕС да не бъде повлечен и той. Ако има далавера - да, добре е дошла, инак "бай бай ес"!
19.
До ХХ
27.03.2023 10:00:12
1
11
Ти включи ли се в чвк вагнер, товарищ :-)
18.
До 10
27.03.2023 09:59:51
20
2
а в твоята главичка на мъничко жуже не минава ли мисълта , че Путин взе решение да разполага ядрени оръжия в Беларус , точно СЛЕД посещението на китаеца в Москва ?!
17.
Бой по орките
27.03.2023 09:57:05
6
24
Време е за разполагане на ядрени оръжия в бившия соц лагер насочени срещу москва.
16.
До 12
27.03.2023 09:56:56
23
3
Да знаеш, имаш сериозен психически проблем !Потърси специалист!
И внимавай с кръвното !
15.
ХХ
27.03.2023 09:56:10
36
6
Путин трябва да смачка ЕС! Който не е съгласен - да ходи да защитава ЕС в Украйна.
ПП. Но преди това да даде 1000 лева за Украйна, както Киро призова, а не да се крие кат ми'ш'ка зад клавиатурата.
14.
САЩ
27.03.2023 09:51:22
32
6
не само реагират сдържано, но и доволно потриват ръце !
Една по-разширена война в Европа ще им дойде като двоен дюшеш !
13.
до 9 спермояда
27.03.2023 09:50:47
11
31
Майка ти да е*а и куче дръгливо. Пуу боклук долен!

Мощен и мазен КОР за теб и два за лилиПУТКИН, убиеца на жени, деца и старци!
12.
Това са глупости
27.03.2023 09:48:38
14
13
В Калининградска област отдавна си има ядрени оръжия, които са много по-наблизо до ЕС , отколкото тези в Беларус !
Пък и какво толкова се тревожат , нали , когато разполагаха оръжия из цяла Украйна, самите те от ЕС и от САЩ искаха Русия да не се тревожи !?
Нямала основание тревогата й!?
Е, ами сега и те нямат основание , какво толкова е станало?
11.
До 4
27.03.2023 09:32:08
2
3
Заради такива войнолюбци като теб светът отива към ядрена война. Не ти ли е ясно, че моментът в който на територията на твоята любима Украйна се внесе ядрено оръжие от Киев ще останат само руини и радиоактивен прах, а няколко милиона от твоите любими украинци ще се изпарят. Това ли искаш? Ако се даде ядрено оръжие на Украйна, наркоманите веднага ще го използват. В Кремъл са наясно с това, именно затова започна тази идиотска война, в която два славянски народа се избиват за радост на англосаксонците. Слушайте какво говори Президента Радев и се вникнете в думите му, той е военен и много повече е наясно с тенденциите от надрусаните джендъри, които обитават сайтовете.
10.
10
27.03.2023 09:32:08
6
21
жуже мърда последно преди собствени му олигарси да му навра китаеца му наби канче да спра ядрени плашилки
9.
Фатмак
27.03.2023 09:13:34
45
13
Бойй по украинските гадове. Бой по евроейските педали. Голям кеф за една хубава новина за ФАЩ Торнадо ги разцепи направо изравни ги със земята. Още няколко такива Торнадота и нищо няма да остане от краваристан .
8.
Скармоз
27.03.2023 08:59:46
1
0
Сувалски коридор.
7.
razbivacha na tesni gazove
27.03.2023 08:49:45
50
31
Значи американците могат да разполагат ядрено оръжие в Европа необезпокоявани, но когато същото направи Русия в съседна на нея държава. това е проблем?
Какви долни лицемери с двойни стандарти са европейските демократи...
6.
Sss
27.03.2023 08:35:25
11
14
Веднага да се прати на бг територия един батальон анално податливи ЛГБТИ да ни пазят от московските варвари
5.
до 4 - мда
27.03.2023 08:30:45
50
30
Смешко, как се дава ядрено оръжие, то да не е кебапче?!?
4.
мда
27.03.2023 08:24:21
36
59
Решението е лесно и ефективно - дава се ядрено оръжие на Украйна. Тогава клоуните в Кремъл нищо чудно да си изтеглят пушечното месо от чуждата държава още в същия ден и войната ще спре.
3.
паткан
27.03.2023 08:23:33
61
45
Тревогата не е заради това, а заради очаквания фалит на ЕС .
Ядрено оръжие има и в други страни на ЕС , но това не ги безпокои.
Сега търсят да посочат друг виновник , вместо да посочат себеси.
Толкова са некадърни , че дори не могат да лъжат. Това е.
2.
За руският ботуш
27.03.2023 07:58:46
26
53
От изток само смърт ,бомби и пропаганда
1.
Tr
27.03.2023 07:31:27
3
22
Точно така! Като заравяме главата в пясъка и щем спрем “ядрения” конфликт. Флагман, да започнете да преписвате от някой запознат с международните отношения. И ако може, да не публикувате собствени си напъни в сферата, че е смешно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори