×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ излъга за новите 6 хиляди работни места в „Нефтохим“


06 Октомври 2011, Четвъртък, 16:03 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимки Инвелина ДОНЧЕВА

Нека Димитър Николов ви отговори къде са инвестициите в нефтозавода за 1,5 млрд. евро и защо Вагит Алекперов не стъпи онзи ден в Бургас

 

- Г-н Петков, излизате от щаба на Вашия кандидат за кмет в Бургас Павел Маринов. Има ли той нужда от столична подкрепа и съвети, които биха му помогнали да нанася удари под кръста на останалите претенденти във вота?

- Не мисля, Павел Маринов е удачна кандидатура и има големи шансове да е следващият кмет на Бургас поради три причини. Първата е неадекватното поведение на правителството на ГЕРБ към най-големия инвеститор в България и към най-силната, най-солидната икономическа структура в страната като цяло, не само за Бургас, говоря за Лукойл.

- Защо неадекватна и защо се прехвърляме на тема, която не е свързана с предизборни платформи и местна политика?

- Трябваше да бъдете по-внимателни, за да разберете, че миналата седмица очевидно нещо не се получи както трябва в един важен разговор.

- Разговор между премиера Бойко Борисов и шефът на „Лукойл България“ Валентин Златев? Те са много близки приятели и трудно ще ме убедите, че нещо извънредно се е случило.

- Степента на близост между хората аз я разделям така: Другарство-приятелство и другарство-съучастничество. Не знам колко те са близки и не ме интересува. Но да обясня защо е неадекватно поведението на правителството спрямо „Лукойл“: Има още поне 3-4 лицензирани производители на горива. Те разполагат ли с тези измервателни уреди, които се изискват от Лукойл? Ясно е, че не. Защо се прилага двоен стандарт?

- Ще се ангажирате ли с имена на другите фирми?

- Не и не е моя работа да ги посочвам. Но твърдя, че има двоен стандарт. Второ: Двойният стандарт има и друга материализация. Защо се взе решение касовите апарати да се отложат като въвеждане с една година в много от големите търговски вериги, а тук не се проявява разбиране и съдът трябва да дава някакви разпореждания?! Говорим, затова че Симеон Дянков отмени с един замах влизането в сила на цяла наредба. Далеч не става дума само за бензиностанциите. Трето: Ние сме свидетели на

уникална контрабанда на горива каквато само по времето на Югоембаргото имаше.

Говоря и за незаконно производство. И това без държавата няма как да стане, без митниците и министерство на вътрешните работи. Ние губим между 2.5 и 3 млрд. лв. от контрабанда на цигари, алкохол и горива.

- За какъв период сте ги изчислили?

- За една година. Това са щетите за републиканския бюджет. И при това положение да се питаме защо не можем да увеличим пенсиите, защо нямаме пари за здравеопазване, е просто нелепо.

 

Пред червения щаб в центъра на Бургас с депутатът Пенко Атанасов, областният шеф на БСП Атанас Зафиров и водачът на листата Георги Киров

- Но нека се върнем в Бургас, за да аргументирате защо на местно ниво вашият кандидат Павел Маринов и вашата листа имат шансове?

- Очевидно е, че нещо в разговорите на премиера Борисов с ръководството на Лукойл в лицето на Вагит Алекперов не мина добре. Трябва да сме наясно, че след като в публичното пространство се прокрадна, че Алекперов ще идва до Бургас от София, а не дойде и се среща с президента Георги Първанов, след което си замина направо за Москва, е достатъчно показателно. А се говореше за подписване на някакъв договор с фирма-производител на техника, с която ще се превръща бургаският нефтен комбинат в най-големия в Европа, не в Югозточна, не в Източна, а в цяла Европа.

- Като производител на горива ли? Защото сега тук се произвеждат само горива, при това денонощната преработка на петрол е минимална.

- На горива и на петролни продукти. Но след като този договор очевидно не се е подписал, значи нещо не е наред, значи някой не мисли доброто на Бургас. А това, което аз съм срещал като информация, е че ще се осигурят нови 4-6 хиляди работни места и че става въпрос за инвестиция, която възлиза на милиард, милиард и половина евро. Този, който удря рафинерията, удря и Бургас. Аз досега не съм срещал позиция на сегашния ви кмет Димитър Николов по адрес на работодателя „Лукойл Нефтохим“, но за сметка на това има много активна позиция на Павел Маринов и

жителите на Бургас трябва да оценят кой мисли за развитието на Бургас

и кой мисли за собственото си душевно спокойствие и комфорт. Бургас е динамичен град и заслужава да има динамично управление и реакции, каквито показва Павел Маринов.

- Размириците в Катуница развързаха ръцете на националистическите партии. В нашата община има много ромско население и тук все още не са съвсем уталожени отношенията българи-роми. Каква е вашата прогноза като бивш вътрешен министър?

- За да имаме рецепта за решаване на въпроса, трябва да имаме реална оценка за генезиса на процеса и неговото развитие. Трябва да се отговори на редица въпроси: Защо при налични ясни заплахи към убитото момче не са взети мерки, имало е жалба от близките му, имало е интернет предупреждения. Защо шефът на РУП Асеновград

    Запрян Стоянов не е стъпвал в община Садово и в село Катуница?

    Извършвани ли са съкращение под каквато и да е форма - пенсиониране, свободни бройки, непопълване на щат, които са както за Садово, така и за Катуница? Аз твърдя, че има 4 пенсионирани, щатните бройки са свободни и е изтеглен един пътен полицай от Садово, което е довело до обезкървяване на постовата служба там. В Катуница от година няма постова дейност и защо в най-критичните дни Стоянов е в чужбина и ръководството на министерството трябва да каже това нормално ли е? Не може да имаш два смъртни случая, палежи, хиляди хора на протести и шефът на РУП-а да блести с отсъствието си и да е някъде на почивка. Това не е нормално, този човек няма място в МВР. Шефът на Областната дирекция в Пловдив Тодор Чонов колко пъти е бил в РУП-Асеновград и по-точно в община Садово? Аз твърдя 0. Не може за 2 години да не си обиколил общините, за които пряко отговаряш по линия на сигурността и спокойствието на техните граждани. И от тук-нататък да търсим причините.

    - Но конфликтът се политизира, той е силно изразен етнически?

    - Прякото посегателство върху спокойствието и сигурността на гражданите не е етнически конфликт. Това е конфликт на група хора с фамилията на Кирил Рашков. Не можем да говорим за циганска престъпност. А българската каква е, а арменската каква е, а еврейската каква е? Опитът да бъде етнизиран и циганизиран конфликтът, е посегателство върху обществения мир и тези които спекулират с този мир трябва да бъдат посочвани на обществото.

    - Заварваме Ви в Бургас (в понеделник, б.р.), но очевидно бързате, къде отивате?

    - Тук дойдох, за да се видя с Павел Маринов, но сега заминавам на предизборен митинг в Несебър, където БСП подкрепя независимия Николай Димитров за кмет. И там точно за това ще говорим, за проблемите на държавата, в която 50% от протестиращите не разбират защо протестират. Те излизат, защото мразят - за да ритат, чупят и да блъскат, защото за тях това е форма на изява на нещо, което те не възприемат. Това е омразата. Тя тръгва от трибуната на Народното събрание и когато ние това показваме като върха на държавността и държавната политика, няма какво да очакваме от децата ни. Не знам дали си даваме сметка, че става дума за едно загубено поколение, поколение за което утрешният ден е блъскане, бутане и чупене.


    В категории: Власт , Политика


    14
    Коментара по темата
    14.
    до 13 - тъпото комуне
    07.10.2011 17:57:32
    14
    2
    Кажи бе герой на соц.труда , какви къщи ( панелни гета) създадохде , какви (съветски таратайки ) коли купихте , на какво ги научихте децата си.
    Излизал ли си някога от землянката си да видиш как живеят хората по белия свят ? Ти живееш още в ерата на пещерния комунизъм ( американците бият негрите си , кока-кола е наркотик ) и др.подобни щуротии. А що се отнася до Бойко той си е ваше момче , не забравяйте , че той хвали Бай Тошо и му беше пазвантин.
    13.
    към 12
    07.10.2011 15:54:22
    2
    9
    Аз също съм безпартиен, но това което правят ГЕРБ от 2 години ме възмущава. Какво си мислите, че това в Бургас го е направил Д.Николов ? Изсипа му Бойко парите от фискалния резерв, ще видим колко години ще издържат турските ви плочки. Но толкова беше. Сега наред е Варна, там ще изсипят парите. Жалко за теб 58 годишния - защо на бялото казваш черно - кога си построихме къщи и апартаменти, купихме си коли, изучихме децата си, та сега да стоим с тези пенсии. Как можеха две правителства преди това да ги увеличават, само този пожарникар да пилее парите по магистрали и зали, а да не мисли за хората в страната. Време е да му покажем червен картон и да си ходи в Банкя да си рита топката и играе тениса. Чудо невиждано, досега такъв премиер не сме имали - чисто и просто - пожарникар.Колкото за мутрите - не говорете. Кой имаше фирми с мутрите - Бойко, кой сега покровителства такива като цар Киро - Бойко и още много други. Така че не обиждай на комунистическа издънка, тогава ти си фашистка издънка.
    12.
    към 11
    07.10.2011 10:55:53
    3
    4
    11-ти.1.Не съв гербер,а безпартиен.2.Не съм млад,а на 58год.3.Къде са парите за пенсии-до 89 год. в бюджета/в БКП/,а след това-в прислойката на БКП/ДПС,ДС,БСП,МУТРИТЕ./Кой създаде мутрите-А.ЛУКАНОВ т.е БСП.Кой е най-големия крадец на държавни пари-Р.ОВЧАРОВ/БСП/.И моля комунистическа издънка-няма в света равенство и братство-вашия девиз,само в болния мозък на вашите водачи-БЛАГОЕВ,ЛЕНИН,СТАЛИН,Г.ДИМИТРОВ и най-великия-Т.ЖИВКОВ-СЕЛЯКА С КАСКЕТ.
    11.
    към 10
    07.10.2011 10:19:36
    2
    9
    Нямало гладни хора, кого лъжеш, бе. ? милиона пенсионери са на ръба на оцеляването, Младите работят за 400-500 лв, с по 2 деца, изплащат заеми, едва свъързват двата края. Магазините пращят от стока, но си купуваме само най-необходимото. Не говори от името на всички млади хора. За 2 години видяхме какво направи ГЕРБ - безработицата нарастна, намалиха се заплатите, пенсиите не мърдат,закриха общински болници, взеха 1,6 милиарда лева от здравните вноски и ги сложижи Дянков в бюджета, изядоха 4 милиарда лева от фискалния резер, голяма контрабанда на цигари и т.н, само цените хвърчат нагоре и народното недовоство. Кого ще заблуждаваш, мръсен гербер.
    10.
    към 9
    06.10.2011 23:52:55
    4
    4
    Господине/жо,и Вие сте от тези с промитите мозъци.Светът се променя глобално-кризи,бедствия,а Вие отново мечтаете за "бляскавото"минало.Като гледам в магазините-няма гладни хора,окъсани и дрипави,еднакво облечени както във времето на" развития социализъм".Не можете да излъжете отново младите хора.
    9.
    бъдеще необозримо
    06.10.2011 23:14:47
    3
    6
    Не знам кой какъв е, но гледам как ГЕРБ обяви война на обикновените хора и ги оставя без бизнес и хляб.не познавам човек, който да симпатизира на ГЕРБ, всички са отвратени от него, само баламите май ще гласуват за ГЕРБ.На мен лично гербаджиите ми стоят много арогантни, нахални, некомпетентни, обаче с лакти се бутат напред.Просто са смешни и жалки.Даже напук на тях може и за БСП, Симеонов, Стойновски да гласувам.
    8.
    хм
    06.10.2011 23:10:09
    1
    4
    номер 7, ама това доказано ли е и има ли съдебно решение по въпроса.Защото за контрабандното мляко на мухльото николов 400 тона всичко е доказано и документирано по надлежен начин.ти за клевета знаеш ли какво става?
    7.
    минало незабравимо
    06.10.2011 22:44:17
    1
    5
    Президентът на фирмата вносител на популярните шоколадови десерти "Сникерс" и "Марс" Ваклин Стойновски застреля съдружника си Антон Йорданов след скандал в понеделник вечерта. Инцидентът, при който е пострадал и Стойновски, станал малко преди полунощ пред бл. 309 в столичния квартал "Изгрев". Версиите на полицията засега са две - скандал заради неуредени бизнесотношения или спор за жена
    6.
    мими
    06.10.2011 19:33:46
    4
    7
    Тоя Петков пак лъже като дърт комунист.Няма ново производство,а подмяна на старите,амортизирани производствени мощности ,защото Лукойл произвежда най- некачествените горива.Лъжат с дизела-с най-голямо съдържание на сяра.Скапват всички нови коли.А в Русия Путин ги глоби с 250 млн.за измами.
    5.
    Кари
    06.10.2011 19:02:51
    2
    7
    Браво, г-н Петков!! Точно така е! Рафинерията щеше да има гарантирано бъдеще с подписване на договора. А сега - отново несигурност и страх хиляди хора на Бургас да останат без работа.
    4.
    бъдете точни
    06.10.2011 18:38:44
    3
    4
    Не може да пишете в началото на материала за столична подкрепа за един провален кмет на Плевен и един провален министър на вътр.работи.
    Той като толкова разбира от кметуване защо неговите съграждани от Плевен го изритаха като мръсно коте?! Айде стига болшивишки сказки .
    Павка не си лошо момче , ама ако такива са ти застъпниците и агитаторите си се набутал яко , да знаеш.
    3.
    наблюдател
    06.10.2011 18:27:13
    2
    5
    Много лоша атестация е за Плевнелиев, че отказа да участва в предизборен дебат.Защо ли?Неподготвен по политически въпроси, липса на качества за президент, какво още?
    2.
    opaa
    06.10.2011 17:17:32
    3
    2
    http://www.vsekiden.com/103902
    1.
    хххх
    06.10.2011 16:33:34
    11
    3
    Популист-комунист.В.Алекперов излетя ядосан,защото Б.Борисов каза,че трябва да си поставят уредите както направиха всички вносители с данъчни складове.Единствено човекоядците от Лукойл нямат.Вън от България или спазваш закона.Три години били на загуба ама счетоводна.Мошенници.Кои са другите производители бе,др.Петков,че не съм чувал за такива?Лъжец!
     
    Добавете коментар
    Моля, въведете Вашето име
    Моля, въведете Вашият коментар
    Въведете защитния код:
    Моля, въведете защитния код
     
    България Всички новини
    Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 19 май 2024, неделя  Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало
    Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
    Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
    - Наистина ли? Какви?
    - Чувствам че ми лазиш по нервите!
    Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
    - Ааа, я мием и подо.
    - А жена ти?
    - Е па она е голема, она сама си са мие...
    Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
    Автори Флагмани
    Маркетинг Екип
    Анна Добрева
    Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
    Затвори