×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На зърнопроизводителите им писна! Стига с това украинско зърно!


13 Март 2023, Понеделник, 17:45 ч.
Автор: Флагман

Протестът е безсрочен и на него беше приета протестна нота до земеделския министър и до служебното правителство 

Зърнопроизводители от няколко области в Северна България излязоха на протест с искане за спиране на вноса на селскостопанска продукция от Украйна. Според тях вносът на пшеница и слънчоглед от украинската страна ще доведе до фалити земеделските кооперации у нас, защото по-ниските цени правят българската продукция неконкурентноспособна. 

По време на протеста, при който с над 50 трактора фермери от Русе, Плевен и Велико Търново блокираха за кратко пътя Русе-Плевен при свищовското село Горна Студена, те настояха и за отлагане на стратегическия план в земеделието. По средата на пътното платно земеделци пък изкараха агне и разляха около 20 литра мляко, а след това се насочиха със селскостопанската техника към селата Овча могила, Масларево и обратно.

Протестът е безсрочен и на него беше приета протестна нота до земеделския министър и до служебното правителство. За исканията на протеста неговият координатор и председател на земеделската кооперация в свищовското село Александрово Димитър Димитров заяви пред БНР: 

"Техниката ще остане тук на място, докато не изпълнят исканията - да спрат вноса от Украйна на селскостопанска продукция, и втора точка - стратегическият план, ако не могат да го спрат, поне да го отложат за година-две. Искаме да ни разяснят, защото не е приложим в нашите климатични условия. Ние като земеделски производители няма как да го изпълним и ще загубим част от субсидиите". 

"Някой знае ли с какво се пръска продукцията от Украйна?! Те не са член на Европейския съюза и се внася поголовно - и пшеница, и слънчоглед, и готова продукция", коментира пред bTV инж. Красимир Петров, зърнопроизводител от Левски. "България стана склад за украинско зърно. Пазарът се срина", допълва Генчо Генчев, зърнопроизводител от Русенско.

 


В категории: Бизнес


11
Коментара по темата
11.
Как?
14.03.2023 05:32:30
0
0
Олио под 6лв. не е олио,а най-добре 10лв.,същото и с хляба, трябва да е поне 3лв.
10.
До 8 котора
14.03.2023 01:13:56
1
3
ти ако можеше да ивеш.... ама и за тва не ставаш. Ти що не стана земеделец ве паляк да караш и ти ферарита и мерцедеси ми караш 30 годишна кочина? Голяма злоба голям хейт - ми стани и ти такъв кандидатствай за субсидия - създай нещо и я вземи нали е много лесно. Само неуспяли тъпаци мразещи всеки и завиждащи. Вие сами сте си виновни за живота който имате ама е по лесно да се плюе другия нали? "не е важно мен да ми е добре важно на вуте да му е зле"
9.
567
13.03.2023 22:05:08
2
5
Украйна не е в ЕС и зърното им и продуктите не отговарят на стандартите! Ние като потребители не искаме да консумираме жито от тази замърсена радиоактивна земя! Аз не желая децата ми да бъдат тровени, искаме си българската продукция!
8.
Котора
13.03.2023 22:04:07
3
5
Ай ши ва ива и тъпанарите. Не Ви стига субсидията дето накупихте Мерцедеси и Ферарита ами и искате да продавате на 50 процента над цената. Боклуци долни. Ковчега няма джобове само да Ви напомня идиоти.
7.
Някой
13.03.2023 20:51:54
2
7
Нормално! В другите държави на земеделските производители им стига субсидията и продават произведеното за да си избият вложеното , само нашите искат да цоцат и от субсидията и от произведеното на 300%!
6.
GBP
13.03.2023 20:17:43
3
12
Колегите зърнопроизводители са алчни и прости. Цената на пшеницата на зелено беше точно 750 лв./т десет дни преди началото на жътвата. Те отказваха да продават защото чакали 1000лв./АЛЧНОСТ/. В периода юли-декември цената беше в рейндж 620-670 и те пак не продадоха. Сега на цена 450-500 щели да стачкуват имало проблем./ПРОСТИ/.
5.
До 3
13.03.2023 20:06:00
9
3
Ми да беше купил и ти за жълти стотинки ве цървул. Кой те е спрял? Да си беше продал коптора у градО и да беше изкупил и ти за жълти стотинки и да си мастит зърнопроизводител. Е сега щеше да имаш трактор ламборгини вместо 30 годишна бръкма която да се чудиш къде да паркираш и вмирисана панелка или умрЕло ново строителство. Ама може би проблема ти е че ако го беше направил щеше да ти се наложи да правиш и произвеждаш нещо вместо да киснеш в нета и да дрънкаш тъпизми?

До 2 и 4 даа те зърнопроизводителите лично ви правят баничките и хляба - бахти и дебилите в тоя град
4.
До 3
13.03.2023 18:31:51
2
17
Ами да, подбиват им цените и не могат да вдигнат хляба и тестените изделия с 300%. Не могат да се облажат като останалите спекуланти.
3.
Гражданин
13.03.2023 18:17:21
5
27
И на нас ни писна от тях, алчни същества. Едно време изкупиха за жълти стотинки земите на хората, ползват държавни субсидии и до миналата година изнасяха всичкото зърно навън,боклука оставаше в държавата и се търгуваше скъпо. Сега обаче украинското зърно е много по евтино и убива цените на нашите селски тарикати. Между другото беден земеделец няма, вижте им автопарка.
2.
MarmotFermer
13.03.2023 18:02:22
4
27
Само да напомня, че баничката е 2.60 лв. Да фалират!!!
1.
Ко става
13.03.2023 17:57:12
7
8
Подлоги от гъзъ си извадете още някой фейк. Шундата ви украинска
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори