×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Карнобатският бодибилдър Стоян Петров: „Мечтаната физика се постига с дисциплина, постоянство и отдаденост“


11 Март 2023, Събота, 17:31 ч.
Автор: Флагман

Тренира усилено и е мотивиран за победа

От 11 години Стоян Петров се занимава с фитнес. От миналата година е запален по културизма. Вече три месеца се подготвя за първото си състезание по бодибилдинг и фитнес. Тренира усилено и е мотивиран за победа.  Амбициите му са да инвестира в подобряване на залата и да развива собствен бизнес в Карнобат, пише Карнобат войс.

-Стоян, от колко време се занимаваш с фитнес?

-Цял живот съм се занимавал със спорт. Зарибих се покрай баща ми, който има опит в културизма. Като малък съм тренирал борба, футбол, кикбокс и айкидо. На 14 години започнах с фитнес. В тази сфера трябва постоянно да надграждаш и учиш нови неща, и най-вече да познаваш тялото си.

– Как се амбицира да участваш в турнир по бодибилдинг и фитнес?

-В началото не бях толкова надъхан да се запиша в предсъстезателна подготовка и да отида на турнир.

Всичко започна миналото лято. По нищо не личеше, че съм тренирал 10 години. Бях в залата, но не се храних правилно и достигнах близо 98 кг. Събота и неделя прекарвах времето си по дискотеки, като те грабне животът, забравяш за всичко останало. В един момент реших да променя това. Изключително трудно е в началото, но напук на себе го направих. Казвах си, че няма да успея, но ме мотивира целта, която съм си поставил. Един човек иска ли да промени начина си на живот, ще го направи, без значение какво ще му коства.

Вече в продължение на шест месеца тренирам усилено. От три месеца съм в предсъстезателна подготовка и резултатите са налице. От към страна на финанси, нямам спонсори. Получавам подкрепа единствено от Алекс- едно момче от София, което се занимава с фитнес хранене и тренировки. Даде ми насоки за предсъстезателната подготовка. Родителите ми също много ме подкрепят. Най-голямата мотивация обаче е скептицизмът на другите, че няма да се справя.

-Какви са очакванията ти за състезанието?

-За първи път се пускам на състезание. На което и място да се класирам, ще съм доволен, защото знам колко усилия съм вложил и лишения съм изтърпял. Първото състезание ще бъде на 7-8 април в град Русе, спортна зала „Дунав“. Следващото ще се проведе в Пазарджик. Тези турнири ти дават възможност за квалификация, с която имаш право да се състезаваш извън България.

Догодина мисля да имам по-дълга подготовка и да използвам максимума от капацитета си.

– Как минава денят ти във фитнес залата?

– Всеки ден правя много тежки тренировки. Сутрин започвам с кардио за около час. След това почивам, за да възстановя малко енергията си. После се занимавам със силови упражнения около 2 часа и половина, понякога и по 3 часа и завършвам отново с кардио. През деня се стремя да имам поне 6000 крачки, защото са си енергоразход.

Друг важен фактор е храненето. Ям по 4-5 пъти на ден. В продължение на шест месеца не съм консумирал нищо различно от месо и ориз. Гладът влияе доста на нервната система и е трудно да се запазва самообладание.

– Колко време е необходимо да се отделя в залата за видими резултати?

– Фитнесът отнема много време, но си заслужава. Трябва да познаваш тялото си и да научиш кое упражнение работи най-добре за изграждане на физиката ти. За това и процесът е по-дълъг. Във фитнеса 70 % е храненето, 30 % са тренировките. Най-вече трябва да се обръща внимание на техниката. Залата не е подхвърляне на тежести, залата е цяло изкуство и упражнения. Всички искат много бързо да станат нещата. Някои от един месец тренират, нямат видима промяна и се демотивират. Но успехът, понякога идва и след втория месец, ако си отдаден и го правиш на 100 %. За поддържане на форма са необходими минимум по 20 минути кардио на ден.

Нормалната тренировка за човек, който не гони професионални цели, е 4 пъти в седмицата. Важна е и почивката, защото подпомага възстановяването на мускулите.

За добри резултати трябва да усещащ мускула си натоварен, не да гледаш колко килограма вдигаш. С големи тежести само контузии и травми можеш да си докараш. Получава се напълно обратното – няма да имаш положителни резултати, мускулът ти няма да расте, защото го пренатоварваш, не го възстановяваш качествено и редица други фактори, които спират развитието му.

-Как се постига мечтаната физика?

– Мечтана физика се постига с дисциплина, много постоянство и отдаденост. Не можеш да правиш нещо в продължение на година – две и да решиш да се откажеш, точно когато нещата почват да потръгват. Това, че нямаш време не е оправдание. Има хора, работещи по 12 часа и идват на тренировки.

Трябва да се спазва един и същ хранителен план дълго време, за да има резултати. Не може пет дни в седмицата да се храниш здравословно и два дни да потискаш организма си с катаболни процеси, като ядеш дюнери и мазни храни.

По- полезно е да спортуваш и да се храниш редовно, отколкото да ядеш един или два пъти. Много хора смятат, че това, което правим във фитнеса не е здравословно, напротив – ние обръщаме много по-голямо внимание на здравето си. Постоянно си правим изследвания, предвид добавките, които приемаме -магнезий, цинк, витамини и т.н.,  за подобряване функциите на черния дроб.

-Има ли интерес към фитнеса при подрастващото поколение?

-Последно време все повече подрастващи са се зарибили да тренират. Предни години нямаше такъв интерес към фитнеса. Повечето го правиха, с цел да отслабнат, а сега работят за постигане на мечтаната физика.

При подрастващите лошото е, че не питат как да тренират правилно. Повечето копират професионални състезатели. Техните тренировки нямат нищо общо с начинаещ. Получава се стрес за организма, отделяне на високи нива на кортизол. Вместо да имат добри резултати, напротив имат негативи и се демотивират. След това почват да се оплакват, че имат проблеми и се оправ-дават, че залата ги е довела до това състояние.

– Какъв съвет би им дал?

– На подрастващите бих казал да работят за личностното си развитие. Да имат цели и мечти, които да преследват. Да не мислят за глупости, да отделят време за учене и да развиват мозъчните си гънки. Младежите трябва да са сериозни. От ранна възраст да се опитват да се оправят сами в живота. Не казвам да си като войник, но трябва да има много лишения. Не може да се гребе с пълни шепи от всичко, а да е умерено. Животът е пред тях, да не бързат да порастват.


В категории: Карнобат


12
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
12
Коментара по темата
12.
Жена
12.03.2023 17:58:22
3
3
Грозни мъже, с грозни избродирани карикатури по напомпените си телеса. И лишени от мозък. Тъпо, нагло и лишено от нормалност.
11.
Ванката Мазния
12.03.2023 08:21:52
1
8
И аз имам зала ама изглеждам като Примат. Евала на момчето.
10.
Този
11.03.2023 21:20:42
2
8
Ако се яви в тази форма на състезание,ще предизвика бурен смях в залата .0
9.
8
11.03.2023 19:22:31
1
3
Извинявам се, момчето е едно и също. Като пия 2 мастики и ставам Ганьо балкански.
8.
Флагман топ тузари, мега ултра...
11.03.2023 19:04:10
1
6
Това са две различни моета, за кое от двете говорите? Или все едно хвърлихте матряла и вече не ви са еве.
7.
Tinker DIll
11.03.2023 18:45:26
2
6
На 44 съм, нищо не тренирам и пак има по-стегнат корем от този набеден бодибилдър в ляво на снимката...
6.
Kalamar
11.03.2023 18:35:30
0
4
Koito ima pari za bilet
5.
Някъв
11.03.2023 18:30:23
2
13
от малоумната статия не разбрах най-важното...кой от двамата примати на снимката ще ходи у Русе другия месец...щото ми е много важно, да знаете!
4.
Tattoos s mastilo ot kalmar
11.03.2023 18:28:20
0
9
Ot enata strana narisuval Isus Hristos ot drugata
VOJDA NA indiancite i sa gledat edin drug
Ama na kav ezik sa razbirat neznam haha
Ostava da narisuva prevoda4a im po sredata
3.
Трънката
11.03.2023 17:54:53
2
10
Много грозно тяло , чесно.
2.
Изкара брада
11.03.2023 17:54:06
1
10
Всички бодита имитират Чеченски примати. Стил Нурмагомедов.
1.
Да да
11.03.2023 17:35:35
2
12
Браво на момчето и успех!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори