×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Унгария блокира 6.9 млрд. евро военна помощ за Украйна
  • Силни бури в САЩ отнеха живота на 22 души
  • Папуа Нова Гвинея евакуира 7900 души заради заплаха от свлачище
  • Пожар пламна в сградата на Община Кресна
  • Китай блокира "екстравагантни" акаунти на инфлуенсъри
  • Откриха хероин за над 1 милион лева на „Капитан Андреево“
  • Софтуерен проблем на Централна гара в София е довел до отменяне и закъснение на влакове
  • Украйна и Белгия подписаха споразумение за сигурност
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първият арестуван за търговия на гласове: Въоръженият Смаил от поморийското село Страцин


Първият арестуван за търговия на гласове: Въоръженият Смаил от поморийското село Страцин
На предходните местни избори хит сред населението, смятано за електорат на ДПС, беше раздаването на маратонки без списък, кадрите са от село Рудник
02 Октомври 2011, Неделя, 12:37 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Кой е кандидатът за кмет в Поморие, който ще разчита на купени избиратели, питат се местните хора

Първият арестуван за търговия на гласове преди предстоящите местни избори на 23 октомври е 50-годишният Смаил Смаилов, от турски произход, от поморийското село Страцин. Сигналът, че той купува гласоподаватели е бил получен в полицията на 30 септември. Служители от Районно управление «Полиция» - Поморие са претърсили дома на мъжа на ул. „Стара планина” в селото, както и автомобила му „Опел Вектра”, откъдето са иззели бележник, съдържащ ръкописно написани в списък имена на близо 30 лица, по-голяма част от които съселяни на Смаил. В къщата му са намерени и оръжия, сред които: пистолет «Voltran – Major», модел 88, калибър 9 мм., заедно с пълнител в разглобено състояние, пистолет «Adler», кал. 9 мм., заедно с пълнител със седем патрони, самоделно изработена част от стрелящо устройство, представляваща ръкохватка с ударников и спусков механизъм, две самоделно изработени цеви с дължина 20 см. и 29,5 см.,169 спортни патрони кал. 5.6 мм. и  металотърсач.

Смаил е задържан за срок от 24 часа в Районно управление «Полиция» - Поморие, като с постановление на Поморийската районна прокуратура срока на задържането е увеличен на 72 часа. Той е в бургаския следствен арест, като е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 167 ал. 3 от НК / «който организира предаването или даването на другиму на имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция, се наказва с лишаване от свобода до шест години и с глоба от 5 000 лв. до 20 000 лв.»/ и чл. 339 ал. 1 от НК / «който придобие по какъвто и да е начин, държи или предаде другиму взривни вещества, огнестрелни, химически, биологични или ядрени оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия, без да има за това надлежно разрешение, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години»/, съобщиха от полицията.

Село Страцин е едно от най-многолюдните села  в община Поморие, населението е смесено, като преобладава турския етнос. Досегашният кмет на селото Хасан Исаев, избран на предните избори от ДПС и кандидат за още един мандат заяви днес, че Смаил бил напоследък леко нестабилен психически, ходел сред хората и им казвал да го слушат как да гласуват в изборния ден. Смаил досега не се ангажирал политически, живеел кротко със семейството си. В полицията мълчал, не казал името на кандидата, за който работи. Лицата, фигуриращи в списъка му, ще бъдат разпитвани.

В община Поморие на тези избори се очертава една от най-тежките битки за кметското място, кандидатите за общински кмет са четирима: Иван Алексиев от ГЕРБ, Петър Златанов от БСП, Мустафа Ахмед от ДПС и Яно Славов – независим.

Иван Алексиев е категоричен, че гласове няма да купува. „За нас това е недопустимо. Изключено е и дори най-малкият опит за подобна търговия – ще бъде наказан тежко и то лично от Бойко Борисов”, каза Алексиев.

Янчо Славов, който беше издигнат за кандидат кмет от местната организация на БСП, но не получи благословията на лидерите си в София, които го предадоха като подкрепиха досегашния градоначалник Петър Златанов, води скромна предизборна кампания, отритнат от партийните си началници и няма финансов ресурс за купуване на гласове.

В предизборната кампания за общински кмет участва и Мустафа Ахмед, изидгнат от ДПС, която в Страцин и без това има свой стабилен електорат.

 Единственият, който разполага с целия общински ресурс и знае, че е доста заможен, е досегашният кмет Петър Златанов. Той прави всичко възможно да запази мястото си, от което особено през последните 4 години управлява без да се вслушва в ничие друго мнение, демонстрирайки тотално пренебрежение дори към общинския съвет. Зад него за предстоящия вот застанаха висшите кръгове на БСП като така си осигури и стабилна финансова подкрепа  от партията. Златанов не веднъж е показвал, че се заиграва и с ДПС, че е готов на всичко да получи техните гласове, включително и да построи джамия в Поморие, ако спечели още един мандат.  


В категории: Поморие


Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
22
Коментара по темата
22.
Димитър С.
11.10.2011 16:35:22
0
1
Никаква грешка няма. Алексиев сигурно това ти го е казал на четири очи, защото поморийци си спомнят друго. Алексиев подкрепи Златанов, и после стана заместник-кмет на Златанов. 2007 година беше съвсем ясно Златанов какъв е феодал, но алексиев му стана заместник, защо ли? Ми защото кокала е най-важен, това е. СЕга момчето просто се цели в по-голям кокал.
21.
Караджата
06.10.2011 10:04:47
0
0
Може би има някаква грешка при вас, но аз мога само да потвърдя това което съм чул със ушите си, пред мен Алексиев каза, "Гласувайте по съвест", а относно това че той е гласувач-по-сигнал-от-партията, на предните избори от партията в Бургас му изискваха изрично да подкрепи Трухчев, но той не го направи!!!
20.
Димитър С.
06.10.2011 00:21:57
0
0
Кое точно е манипулация? Алексиев подкрепи ли Златанов на предишните избори. Подкрепи го. Каза ли на хората гласували за него "Гласувайте на втория тур по съвест"- не. Каза - гласувайте за Петър Златанов. После в замяна стана заместник кмет. И Златанов и Алексиев са омазани отгоре до долу в л***ни политически игрички. Сега сравняваме един провален кмет, и един депутат гласувач-по-сигнал-от-партията, един от онези 240 дето ги псуваме всеки ден. Голяма промяна ще е няма що. Ако спечели златанов, познай кой е новия заместник-кмет, хаха.
19.
Караджата
05.10.2011 15:01:29
0
1
А вие Димитър С. много удобно си манипулирате миналото. На изборите тогава Златанов спечели единственно защото поморийци нямаха нормален избор! За кого да гласуват за Трухчев ли? Алексиев стана зам.кмет защото Златанов искаше да се подмаже на ГЕРБ. Алексиев е свежата промяна за Поморие, Златанов трябаше да се оттегли достойно,а не да се държи като удавник за сламка за трети мандат!!!!!
18.
Димитър С.
05.10.2011 00:47:13
0
0
Много бързо се забравя миналото. На изборите 2007 Петър Златанов е първи с 3500 гласа, а Иван Алексиев подкрепен от Герб е пети с 1100 гласа. След изборите, Иван Алексиев става заместник-кмет на Петър Златанов. Две години двамцата го играят кмет и заместник-кмет, преди Алексиев да стане депутат. Ако не беше станал, сигурно още щеше да е заместник-кмет. Голямо грачене сега, ама май двамцата са си плюли в устичките. Сега разиграваме циркове на тъпия електорат. Яко!!!
17.
Тошо
04.10.2011 14:52:24
0
0
Да попитам тези които са срещу ГЕРБ, кой предлагате да ги замести, че най-лесно е май да се критикува!!!
Не ми казвайте, че паметта ви е толкова къса, да искате пак Тройна Коалиция да управлява България! Ако видя адекватна алтернатива бих дал шанс на нови хора, но до момента няма такава!!!
16.
Google
04.10.2011 14:33:54
0
0
За Златанов - твърдо не, за Янчо Славов - може би, хареса ми как се опъна на софиянци! За Алексиев - може би, в крайна сметка изглежда свежо, амбициран е, програмата му ми хареса, и преди да почнете да плюете по нея, направих си труда да прегледам и на Златанов предизборните програми от двата мандата, да си припомня обещанията му!!!!!
15.
Т.Ж.
04.10.2011 14:14:43
0
0
Алексиев не е виновен че бесове са популусти и са взели на мерник Златанов! Но Златанов си е виновен за нещата, които е свършил и тези които не е свършил, и това са фактите! Поморие е наистина в застой, не се правете на луди(към Златановите писачи), общината е пред фалит, младите хора бягат от града, и то още в ранна възраст! С пет градинки на кръст и то некачествено направени не се заслужва трети мандат! Разбирам ако двата му мандата бяха като на Николов в Бургас, аз лично щях да гласувам с две ръце за Златанов, обаче сега съм твърдо против него!!!!
14.
Филип
04.10.2011 13:29:55
1
0
Какви факти адаш? шефа на полицията стана ли шеф на изборите? стана. какви още факти искаш?
Цитат от Бай Ганьо:
"Ти, господине мой, тури ме в която щеш околия и ми кажи когото щеш да ти избера. Едно магаре тури за кандидат, и магарето ще ти избера, майка му стара! Само дай ми околийския с жандармите и ми дай 1000-2000 лева."
разликите, anyone?
13.
Позиция
04.10.2011 13:29:12
2
0
Борянче, ако беше на откриването на предизборната кампания на досегашния и бъдещия кмет Златанов, щеше да ти стане ясно, че никак, ама никак не му е нужен скандал с 20,30,50 или 1000 гласа.Просто станахте платени смешници
12.
гласоподавател
04.10.2011 13:22:07
1
0
Ами какво да кажа.От много напъни се ражда хилаво бебе.Толкова хвалебствия и реклама за Плевнелиев, че Цецо успя да го вкара в сценарий, от който не се знае дали ще успее.Както Бесове, мутри и компания........Така хубаво хвалите Алексиев, че той със сигурност вече е в батака.Все пак Ви благодарим, защото ако не бяхте Вие на Златанов щеше да му е по трудно.
11.
по Възмутен
04.10.2011 13:09:35
1
0
http://www.webcafe.bg/id_1374679564_Dosega_se_smyatashe_che_GERB_e_nay-malkoto_zlo_No_veche_ne_e_taka
10.
Филипа
04.10.2011 12:51:12
0
1
Филипе, ако можеш да поркрепиш твърденията си с факти, говори. Клиширани обвинения всеки може да пише. Тук се води градивна дискусия.
9.
Филип
04.10.2011 12:21:49
1
1
Алексиев няма да купува гласове защото няма нужда - полицията направо ще казва на мангалите за кого да гласуват иначе бой!. Няма нужда да купуваш нещо което може да вземеш без пари. Хора, осъзнайте се, герб дружинката надминаха всякакви граници на наглост, министъра на полицията да е шеф на предизборен щаб.
8.
Възмутен!
04.10.2011 09:44:52
2
1
Еее, ама това вашето нахалство няма граници!!! Добре ще е Златановите писачи да се успокоят малко, и да спрат с лъжите и долното промиване на мозъци!!! То бяха какви ли не лъжи за Алексиев, отвратихте ме, и ме накарахте да гласувам и за Алексиев и за общинската листа на ГЕРБ, въпреки че нямах такова намерение!!!
7.
ХОП ХОП
04.10.2011 00:08:57
1
3
Гласувайте за Златанов ,Славов, но не и за Алексиев. Гласувайте за Поморие. Чуйте "лично Бойко щял да наказва". Ако спечели Алексиев кмета ще е в София, а Алексиев ще му е секретар.
6.
Добри
03.10.2011 16:52:27
1
1
Спрете се с тези негативни коментари за Алексиев! Човека се съзстезава за кметската позиция и прави това което правят всички други, с изключение на това че казва истината!!!!! А бесове са си популисти отсякъде, това обаче не прави някои неща по-малко верни!
5.
Гласоподавател
03.10.2011 14:57:18
0
1
Не искам да ставам адвокат на бесовете, ще бъде много неблагодарна позиция, но това което са написали си е логично отвсякъде, просто е написано в жълт стил!!!!
4.
избирател
03.10.2011 10:49:33
1
1
Истинските журналисти ползват доказателства при отразяването на едно събитие. Изводите, също трябва да се базират на доказателства. В този пасквил авторът доказва единствено, че няма морал. Смешно звучат нелепите опити за внушение- "включително и да построи джамия в Поморие, ако спечели още един мандат. " , "Единственият, който разполага с целия общински ресурс и знае, че е доста заможен, е досегашният кмет Петър Златанов." и т.н.
Приведете доказателства в подкрепа на твърденията си, моля!
Според мен, вие доста грубо обиждате аудиторията си, като й пробутвате толкова елементарни трикове и бъдете сигурни, че ще пожънете това, което сте засяли.
Народът е казал -"Който сторва лошо, лошо ще го стигне!"

Иване, последното изречение се отнася и за теб.
3.
мислещ
02.10.2011 15:10:46
0
1
ми то направо си става ясно кой купува гласове, едва ли въпросния смаил си прави списъци за кеф
2.
Todor
02.10.2011 14:47:40
0
1
Popravete imeto na kandidata na DPS..... ne e Mehmed Ahmed, a e Mustafa Ahmed!
1.
dsddf
02.10.2011 14:43:08
0
1
Такива като този са стотици в Бургас .Идете в Комлука или Победа там ВРИ от "брокери" .Ако се пуснат цивилни полицай по кафетата в тези квартали ще се хванат за главата :)) ама не им се занимава
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Близо 500 участници идват в Бургас за големия образователен форум, посветен на изкуствения интелект Форумът ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара
Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия Украйна загуби още две селища, а носител на "Пулицър" обвини Байдън, че тласка САЩ към война с Русия  Взривове разтърсиха контролирания от Москва Луганск
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори