×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентът Румен Радев: Недопустимо е над България да се веят други знамена


Президентът Румен Радев: Недопустимо е над България да се веят други знамена
Наш дълг днес е да опазим Родината от безродници и осквернители, казва президентът
03 Март 2023, Петък, 19:52 ч.
Автор: Флагман.бг

Народ, който допусне да подменят историята му, е обречен да изгуби и свободата си, заяви в речта си по повод 3-ти март държавният глава

Тържествена заря-проверка на площад „Народно събрание“ по случай 145 години от Освобождението на България. В нея участват Гвардейският представителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част. Командващ на тържествената проверка (заря) е бригаден генерал Пламен Йорданов – началник на щаба на Сухопътните войски.

В строя са знамената-светини, символ на най-възвишените традиции и добродетели на българското войнство, напомнящи за героичния подвиг на Българската армия: Самарско знаме, Щандарт на 1-и конен полк, Знаме на 23-и пехотен Шипченски полк, Знаме на 15-и пехотен Ломски полк, Знаме на 13-и пехотен Рилски полк, Знаме на 25-и пехотен Драгомански полк, Знаме на 30-и пехотен Шейновски полк и Знаме на 6-и пехотен Търновски полк.

Поздравителната реч на държавния глава:

Скъпи съотечественици,

Преди 145 години на тази дата възкръсва България. Армията на руския император Александър Втори, съкрушава Османската империя. За втора година посрещаме празника, докато в Украйна бушува война. В нея се избиват мъжете, чиито деди заедно са освобождавали Родината ни. Това е и наша болка.

Пожарът на войната хвърля искри, които могат да подпалят и нашата черга. От нас зависи да не го допуснем. Да не допуснем бесовете да обладаят и нашите души, нашата реч и нашите действия. Недопустимо е над България да се веят други знамена, освен българския трибагреник.

Преди век и половина възрожденците се захванаха да градят новата българска държавност. Стожерите на Нова България са просветата, армията, демократичният идеал на Апостола и солидарното чувство, че сме един народ в Мизия, Тракия и Македония.

Днес всички тези стожери на държавността са подложени на атаки. Намират се хора, които предлагат да разоръжим армията в разгара на войната. Намериха се политици, които загръбиха нашите сънародници край Вардар. Други превръщат чистата и свята република на Апостола в безотговорен политически театър, а театъра - в политика.

Скъпи съотечественици,

Войната с миналото е път към саморазрушаването. Историята не е слугиня на политиката. Тя е идентичност, опит и вдъхновение. Някога възрожденци, опълченци, будители, строители на съвременна България възкресиха Родината. Те пишеха история. Наш дълг днес е да я опазим от безродници и осквернители. Народ, който допусне да подменят историята му, е обречен да изгуби и свободата си. Нашето призвание не е да я пренаписваме. Нашата задача е да я съхраним, за да пребъде България.

Затова днес отдаваме почит на нашите национални герои, на войните от армията на царя-Освободител и на всички онези, които век и половина градиха и бранеха България.

Благодаря на всички вас, които с присъствието си днес отстоявате историческата истина.

Честит празник! Да живее България!   

Преди да произнесе словото си, президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия прие почетния строй на представителните части на армията.

Основните празненства са в столицата, а чествания има във всички градове в страната.

Церемония по издигането на националното знаме по повод 3 март се състоя по-рано пред Паметника на Незнайния воин в София, а след това беше извършена тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред президентството.
 




28
Коментара
28
Коментара по темата
28.
Защо с всеки изминал ден
05.03.2023 04:15:03
0
0
Чорапа заприличва на дедо си фердинанд и баща си тодар правешки донякъде и на чичо си Борис 3 най читавия от кобургите дето ви скубят веке 100 години просто племе
27.
до 25
04.03.2023 16:23:03
0
2
Малко история - това е едно обяснение кой осигури пристигането на 270 000 евреи в Русия и кой финансира Еврейската Революция в Русия, което според някои СМИ е "борба за независимост" на "Украйна":
"Ротшилд, Рокфелер, Ленин и братята Нобел"
https://humansarefree.com/2016/01/rothschild-rockefeller-lenin-and-the-nobel-brothers.html
"Евреи и революции"
https://www.unz.com/lromanoff/jews-and-revolutions/
"Евреите на Сталин"
https://www.unz.com/lromanoff/stalins-jews/
"Трите геноцида на Гладомора"
https://web.archive.org/web/20170308201227/https://holodomorinfo.com/
"Трябва да разберете. Водещите болшевики, които превзеха Русия, не бяха руснаци. Мразеха руснаците. Те мразеха християните. Водени от етническа злоба, те измъчваха и избиваха милиони руснаци без капка човешко разкаяние. Октомврийската революция не беше това, което наричате в Америка "руската революция". Това беше нашествие и завоевание над руския народ. Повече от моите сънародници са претърпели ужасяващи престъпления от окървавените си ръце, отколкото който и да е народ или нация някога е страдал през цялата човешка история. Тя не може да бъде подценявана. Болшевизмът е най-голямото човешко клане на всички времена. Фактът, че по-голямата част от света е невежа по отношение на тази реалност, е доказателство, че самите глобални медии са в ръцете на извършителите." – Александър Солженицин (1918-2008), нобелов романист, историк и жертва на еврейския болшевизъм (марксизъм).
26.
до 20
04.03.2023 14:41:01
2
4
Фенът на наркомана Зеленски и на масона 31 степен Ленин едва ли е чел българска история.
Векове преди вашият гей-болшевик еврей-калмик-чуваш Ленин да създаде Украйна, тази земя се е наричала Европейска Сарматия, после България, след това Хазария, след това Русия. Имало е и гърци там преди Новата Ера, но със сигурност тогава е имало сармати, които са славяни, и от тях произлизат българите.
Между другото Крим е свързан с българската история - от 632 до 671 год Крим е бил част от Велика България на хан Кубрат:
https://ru.wikipedia.org/wiki/Великая_Болгария
https://ru.wikipedia.org/wiki/Кубрат
Велика България със столица Фанагория е обхващала Целия Крим и голяма област от днешна Украйна, поне до днешен Харков и Киев. Предполагаемият гроб на Кубрат е открит близо до село Перешчепино, Полтавска област през 1912 г. Полтавска област е между Харков и Днепър. Това е навярно в центъра на тогавашна Велика България.
Забележете, че Кубрат е кръстен и отгледан в Константинопол "в дълбините на християнството" и израства в императорския дворец. По-късно е удостоен със званието патриций от Ираклий I и действа като християнски суверен.
След смъртта на хан Кубрат Велика България се разпада заради нашествието на хазарите, дошли след разпадане на Тюркския Каганат в областта около Каспийско море.
Тогава и се образува Хазарския Каганат (включващ Крим), който е тясно свързан с историята на евреите.
На 3 юли 965 год Хазарския Каганат е разбит от руския княз Святослав и столицата разрушена. Така се създава Киевска Рус или сегашна Русия. Християнството е възприето като официална религия след покръстването на Киевска Рус през 988 г. на църковeн български език. Първите патриарси в Киевска Рус са монаси от България.
Сега говорим за възстановяване на Хазарската империя в Украйна (Завръщането на "Змиярския народ"):
http://www.reteccp.org/primepage/2019/caucaso19/caucaso13.html
https://www.texemarrs.com/082014/serpent_people_return.htm
Това което трябва да прави Русия/Путин/ в Украйна, е да отреже главата на змията!
Зеленски е чист евреин, има израелски и британски паспорт, неговите родители имат израелски паспорти и живеят в огромно имение в Израел.
Евреинът-сатанист Коломойски, управляващ Украйна със своите пионки Порошенко и Зеленски, през 2008 г. е избран за президент на "Обединената еврейска общност на Украйна" в Киев. Той е основен спонсор в Украйна на скандалната сатанинска секта, движението Хабад, което има украински корени.Това, което днес наричаме евреи, в по-голямата си част, 96%, не са евреи, а хазари. Малка елитна част от тези хазари образуват тайна сатанинска секта, известна с различни имена като илюминатите, мафията на Ротшилд, хазарската мафия (ХM), сектата на Всевиждащото око и Сектата на смъртта. Те нямат нищо общо с обикновения еврейски/хазарски народ. Тази сатанинска мафия се крие под чадъра на юдаизма.
25.
До 2 и до всички русороби
04.03.2023 10:12:37
5
12
Ей #2 не само, че си отсъствал от час по история, ама явно си отсъствал от училище като цяло невежи ми писателю!
И до останалото незнайно определящо се племе; русо-псевдо-българчета!
Еййй шматки, правите ли разлика между: монархическа Русия и съветска Русия???
Нека да обясня малко по-подробно… Нас ни освобождава монархическа Русия и ни ОКУПИРА(Т.Е. ПРЕВЗЕМА) СЪВЕТСКА РУСИЯ, разбрахте ли промити изтекли мозъци във канала????????????????
Аз обичам, и съм благодарен на кралска Русия, обаче супер много мразя съветската!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО
24.
XX
04.03.2023 09:56:34
4
11
Лицемерът Радев е във Википедия със снимка пред знамето на ес. Пред президентството му виси знамето на ес.
Радев е генетично нагъл лъжец и лицемер - спомнете си и баща му.
23.
Реалист
04.03.2023 09:33:15
13
12
Всяка дума от словото на президента беше на място браво за речта му. А всички долни боклуци продажни на американското посолство дано да заминат на фронта да се бият за окрайната , Бог ще се погрижи за тях да се отървем от тези предатели.
22.
До 4
04.03.2023 09:26:23
12
15
Кое и е братското на Русия,бе Пич?
21.
Радев вън !
04.03.2023 09:23:29
14
12
Ипиичмънт за Радев
20.
До 18
04.03.2023 07:55:31
9
10
какъв хабад? какви хазари?
Дядото на Зеленски беше евреин. Покръстен е и се смята за украинец.
Когато е имало хазари, още е нямало тюрки.
А връзка между хазари и българи нямаше.
Не е нужно да измисляте история.
19.
То руспийското
04.03.2023 06:41:15
11
12
Знаме е на чорапа ама не е наше
18.
до 3
04.03.2023 00:57:35
9
19
Помисли си, дали Зеленски е украинец?
Не беше ли ашкенази-еврей от сектата Хабад на Коломойски?
Това не бяха ли някогашните хазари (турци приели юдаизма), изгонили българите от Велика България (Крим и земите до сегашен Киев)?
Това е карта на света от 19 век, погледни къде е България на тази карта и виждаш ли Украйна там: https://bakomkulissernabiz.files.wordpress.com/2022/06/russia-in-19th-century.jpeg
Руския цар ли прати своите войски да освободи България?
17.
ТБС
04.03.2023 00:05:53
7
15
Грантаджиите и имбецилите пак се разквичаха и засмърдяха. Кроасани ли не ви дадоха?
16.
Даааа
03.03.2023 22:43:12
32
25
царя освободител....
Пък иначе България над всичко?
Лицемер!
Да се обади на путлер за мир, а не да ни плещи глупости на нас!
По-добре да го разкарат този рашки солт@шак!
15.
Али К..
03.03.2023 22:32:50
8
26
Стам ме е да гледам тези платени войници.Едно време като имаше казарма не беше така,но явно държавата няма пари за да храни войската на родината ни.Да бъдеш войник беше чест и гордост!!!
14.
путкин
03.03.2023 22:02:32
16
22
а руски може ли? Или те не са чужди...
13.
---
03.03.2023 21:55:06
0
47
Обичам Народа си, обичам България с нейната природа и дъх за живот! Но истински ненавиждам Българските политици с тяхното желание за кражби и наглост!
12.
Ива
03.03.2023 21:46:44
2
2
Az nemoga da razbera vie kak q smqtate bez mettamfetamin postoqnno gi hvashtate
11.
Али Раза
03.03.2023 21:35:13
23
49
Ние българите сме странно племе. Днес много обичаме "комшиите" и сме в прекрасни отношения и ашъш-вериша върви. Да, тез дето са ни клали зверски 500 години. Обаче мразим онез , дето са ни помогнали да се освободим от тях. Малки нация на мазохисти и идиоти ми се чини. Брвос, братя , Машаала!
10.
22 Септември
03.03.2023 21:29:45
32
36
Благодаря на всички велики българи ,които са дали живота си за свободата ни . Всички други са помагали от собствен интерес . Русия ни освобождава от 500 години робство за да ни пороби за следващите 145 години . Само глупак,не познаващ историята ни може дa празнува днес за национален празник . Вярвам ,че малцина са чели Санстефанският договор . Свобода или смърт !!!!
9.
Не го харесвам, но!
03.03.2023 21:29:37
15
40
Но в случая е прав - от първата до последната дума! Не подменяйте историята, помнете!! И не поругавайте паметта и не мърсете кръвта на загиналите за вашата свобода с глупостта си, българи!
8.
До 2
03.03.2023 20:54:21
20
53
Бе ти малоумен ли си бе,олигофрен изчаткал.Англия и Америка ли са освободили България,англичани и американци ли са си дали живота за България?Виж да са ни бомбандирали съм съгласен,ама да са на освободили…изчаткала работа!
7.
Иван Вазов
03.03.2023 20:51:39
15
26
О, скоро нам ще се протегне
могъща, силна, братска длан
и кръв поганска пак ще текне,
и пак ще гръмне стар Балкан!

Че царят волята си ясно
яви в свещената Москва
и през уста му едногласно
Русия цяла хортува:

„Решил съм, каже, да избавя
от робство братята ни днес.
Това дългът ми повелява,
това го иска руска чест.

Ще гледам с мирен начин ази
да стигна таз свещена цел,
но не сполуча ли — тогази
ще вдигна руският орел.

В такъва случай се надея,
че всяк от вас ще бъде пръв
за таз великата идея
да жертвува имот и кръв!“

И от далечната Камчатка,
дори до финските моря
една светкавица засвятка,
един разчу се вик: „Урра!“
6.
Sss
03.03.2023 20:40:32
24
19
Аз съм анално податлив и всеки ден си сменям пола... Веган съм и обичам всичко западно... Хахах имам права нямам задължения мразя езика на омразата... Меки са ми китките
5.
мислещ
03.03.2023 20:37:04
43
70
Благодарим на братския руски народ за всички жертви, които дадоха за нашата свобода!
Благодарим ви, братушки!
И ни простете за всички нищожества, които допуснахме да ни управляват в последните 20 години и чиито основни "достойнства" са русофобията и слугинажа пред силните на деня!
За тях сме виновни, но за обичта на българския народ към Русия, няма как ни вините!
4.
братска РУСИЯ
03.03.2023 20:25:14
32
36
Благодарим за Всичко и на всеки!
До деня на пабедата над Американската цензура
3.
Зеленски
03.03.2023 20:23:19
52
21
Добре, че бяхме ние украинците да ви освободим, че още шяхте да сте под турско робство. Даже ви спасихме от руснаците, дето искаха да помагат на турците. Сега ни дайте танкове и изтребители, да си върнете дълга.
2.
идиот русофоб
03.03.2023 20:15:49
76
41
ей,фатмак, това не е национален празник на България. Това е празник на всички русофилистици като теб, които си умират от кеф че сме били освободени уж от руснаците.
Да, ама не! Добре, че е била Англия, иначе руските окупатори са щели да ни превземат веднага.
Слава на Англия, слава на САЩ, слава на Украйна, а ватенките да вървят на ма*ната си, не искаме да имаме нищо общо с тях!
1.
... а народът все си търси месия
03.03.2023 20:15:06
3
47
Че тя всяка парламентарно представена партия си вее поне по един чужд байряк и се отчита в чуждо посолство. Партии изцяло защитаващи интересите на България не се допускат до управление, а и не съм убеден че има такива към днешна дата. Идват със скъсани чорапи и миризливи пуловери и за нула време трупат по няколко палета пачки. Намерете снимки на седналите на кръглата маса в началото на Демокрацията и след това ги вижте за няколко години как сите са влезли в час
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори